|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hranjenje
11.12.2008 18:59:23   
sneska
Pri naši Viti sem opazila, da poje manj kot npr. pred 1 mesecem. Pred enim mesecem je redno pojedla 600 ml, zdaj pa poje od 500 do 580 ml na dan. Patronažni sem omenila, pa je rekla, da Vita čisto ok pridobiva na teži (30 g/dan), da pa dojenčki kasneje lahko manj pojedo kot na začetku in da je to normalno. Se je to še pri komu dogajalo? Jutri imamo cepljenje (rotavirus in synagis) pa me je kar malce strah, da bo tehtnica premalo pokazala.
Je pa res, da jo jaz že od vsega začetka, kar smo prišle iz porodnišnice, puščam, da se sama zbudi - zbudi se na 3-4 ure, včasih tudi na 2, včasih skoraj ne zaspi, ponoči pa tudi že zadnji teden spi od polnoči do 6-ih, 7-ih zjutraj. Je precej živahna punčka, veliko brca z nogicami in krili z rokicami ter se smeji. Predvčerajšnjim pa se je "opazila" tudi v ogledalu. Stara je pa 5 mesecev (11.12), korigirano 2 meseca (3.12.) in ima blizu 4 kg (UPAM!), rodila pa se je s 780g.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hranjenje
11.12.2008 21:55:45   
bibyzan
Pozdravljena!!
Zi se nikar ne sekiraj. pri nas imamo eno suhico, sicer rojena tudi kot suhica-755g. Pri 19 mesecih, korigirano 16 ima komaj 7 kg pa še par dag.
Naša je jedla zelo malo, tudi sedaj. Da pa bi se 30 g redila na dan se pa sploh ni zgodilo. Ko sma ble v bolnici, sem si kr kakih 20 ml zravn namisla, ker bi mi jo dali drugače na infuzijo. Ti se ne sekiraj. Če se redi in lepo spi je vse v redu. Glavno da se redi. Naša je pojedla malo, je pa baje imela ful dober izkoristek (pila moje mleko-no, ga še) in je šla kakat enkrat na teden.
Uživajte in lepo se hranite!
P.S. Pa nikar je ne sili z hranjenjem, ker potem ga enostavno zasovražijo. Kolk poje poje. Vem da si je težko dopovedat, ampak tak je bolš, kot da pa preračunavaš ml! Verjemi!!

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hranjenje
12.12.2008 9:48:10   
sneska
Hvala za odgovor, malo si me le potolažila, pa vendar strah ostaja - bojim se, da bi morale v bolnišnico na infuzijo. 30 g je šla gor še 2.12., ko je bila nazadnje tehtana. Danes se pa kar malo bojim. Po izračunih (žal sem z njimi še vedno obsedena)  bi jih morala danes imeti okoli 3.830-3.900 pač glede na to ali je šla za 20 g ali 30 g/dan gor. Če bo tokrat vse ok, bom pomirjena in se ne bom več sekirala. OBLJUBIM! Si bom pa potem že raje tehtnico izposodila in se vsak dan prepričala kako in kaj.
Zdaj, ko si mi že opisala svojo situacijo, me zanima, kdaj je vaša pikica shodila in kakšne razvojne težave, če sploh, je imela. Lahko mi pišeš tudi na zs.

HVala in lep pozdrav

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hranjenje
14.12.2008 14:54:52   
orka
sneska in Vita lepo pozdravljene...vidim ,da vama gre kr fino čeprav z malo živčki, tudi pri meni je bilo tako...Naša Ema je veliko polivala,dokler sve bili na flaški....ko sem si črpala ml. sem dobila občutek da se mi zaloga zmasnjšuje....sem poklicala dr. Cerarjevo in se pogovorila glede refluksa in še kaj pa mi je svetovala, da naj jo dojim in naj se ne sekiram če kak g izgubi in res sem tako storila in mala se lepo doji in pridobiva 20 g na dan, no danes jih je 10 izgubila ampak še ni krize... pa polivati je tudi nehala odkar se doji , no kerkrat še kaj ven spusti a jaz mislim da je to samo višek ki ga ni mogla spravit v želodček...dr. Cerar pravi da pri takih user posted image  ( naša se je rodila s 27. tedni in 1040 g ) pričakujejo mesečni porast teže do 300 g , torej če se redi po 90 tedensko je še vedno dovolj....

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hranjenje
15.12.2008 20:14:52   
sneska
Pozdravljeni,

ja v petek je zdravnica pripomnila, da je res malce počasi napreduje s težo. Težka je 3750g, pridobivala je v zadnjem času po 12 g na dan. Velika je pa 53 cm. S partnerjem sva jo sedaj zopet redno začela hraniti - nekje na 3-4 ure in je ne pustiva več dolgo spati, razen ponoči. Cilj nama je, da poje vsaj 600 ml/dan. 24.12. imamo spet kontrolo in če takrat ne bo bistveno bolje, jo bo zdravnica dala na preiskave v zvezi z refluksom.


Orka, ampak, a ni 300 g na mesec malo premalo - skupaj letno nanese to 3.600.
Vama je uspelo, da se polno dojita ali samo vsak drugi obrok? Jaz mojo občasno še podojim v sedečem položaju, v položaju pravokotno na sedečo lupinico (sem pa zakomplicirala, a?! A se da razumeti?) in še to obvezno z nastavki, ker ima še vedno premala usteca, jaz pa prevelike bradavice.
Povej mi še to, ali si si tehtnico kupila ali izposodila?

Si je kdo že izposodil tehtnico pri tejle firmi http://www.baby-nega.si/ ?


(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hranjenje
15.12.2008 21:33:45   
žabicamala
IZVIRNO SPOROČILO: sneska

Si je kdo že izposodil tehtnico pri tejle firmi http://www.baby-nega.si/ ?



Sneska jaz sem si ravno v petek izposodila pri njih tehtnico, sem zadovoljna. Smo predkratkim prišli domov in bi rada nadzirala težo našega user posted image , ker še slabše sesa in posledično tudi manj pojeva na obrok.

Mogoče katera ve koliko se bi naj naši user posted image  zredili na dan ?

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hranjenje
16.12.2008 10:17:14   
sneska
Na dan naj bi se vsaj 20, to je kolikor vem minimum. Kadar se je moja redila po 30 g je bila patronažna zelo zadovoljna. Samo svetujem pa ti, da se ne sekiraš, če bo kakšen dan manj. Raje potem naredi tedenski obračun in deli s 7 in če ti pride vsaj 20 g na dan, si lahko zadovoljna.
Vsaj pri meni  je od začetka šla tudi po 50 g gor, z mojim mlekom. Potem pa se to očitno počasi ustavlja.

lp

(odgovor članu žabicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hranjenje
16.12.2008 12:49:06   
orka
ja, midve sva se po nasvetu dr. Cerar začeli polno dojiti, pa tudi na 2 uri če je bilo treba, saj je Ema tudi še bolj švoh in ne poje toliko kot bi mogla...tehtnico sem si sposodila ravno pri tej firmi ki sprašuješ in sem jo pred in po dojenju tehtala pa če ni pojedla dovolj sem se sekirala pa sem jo nehala tehtat vsakič , sedaj samo zjutri pa se redi 20 na dan, včasih 30 včasih 10 pa je povp. 20....no včasih pa gre tudi 10 dol ampak se ne sekiram...300 na m, se pa tudi ne bodo redili vedno večji ko bodo , močnejši bodo in bojo tudi več pojedli, jaz mislim da je bilo teh 300 mišljenih v začetku....če bi pa računala koliko bi morali pojesti na kg teže....pa naša Ema absolutno ne poje dovolj..

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?