|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žalostno....
7.4.2005 9:06:05   
Čiračara
Prijateljica je po dveh letih končno zanosila:angel:. Sedaj pri 10 tednih je seveda povedala tudi v službi, da bi pravočasno našli nadomestilo za njo. Reakcija njene šefice, pa je bila nedopustna. Češ, kaj se pa greš, saj si stara šele 26 let, še dost časa imaš, kaj ne veš kako težko je dobit službo...In izvedela je tudi, da ji po porodniški ni treba več priti v službo:grrr:.
Zame je to res bil šok, saj so pri meni novico lepo sprejeli in šef me sedaj tud malo "špara" pri težkih projektih.Sploh se mi pa zdi absurdno, da tako razmišlja ena ženska, ki ima tud že otroke.
Ali so takšne stvari res morajo dogajat?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Žalostno....
7.4.2005 9:18:02   
špelin@
Ja, tako je to :(

Na veliko žalost in razočaranje tako reagirajo ravno ženske, ki so tudi same mame in mogoče že tudi babice... :zmeden::((

:rozica::rozica::rozica: za tvojo prijateljico

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Žalostno....
7.4.2005 9:22:39   
Anonimen
Ma to je res grozno. Nekaj bo glede tega resnično treba naredit v tej državi. Upam, da bo zdajšnja vlada kaj pogruntala. Morala bi.

(odgovor članu Čiračara)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Žalostno....
7.4.2005 9:23:48   
Ro-La
Tudi meni ni bilo z rožicami postlano, ker sem bila pred porodniško še v bolniški, in sem v tem času zaprosila za solidarnostno pomoč. To pa je bila kaplja čez rob. Ampak imamo super sindikalno predstavnico, ki se je zavzela za mene, da sem lahko prišla po porodniški nazaj za 2 meseca, pred kratkim, pa so mi dali pogodbo za nedoločen čas (vedo, da sem nenadomestljiva:)-:)-:)-:)- )

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Žalostno....
7.4.2005 9:31:09   
tannya
Reakcija te ženske je nedopustna. Jaz bi jo prijavila varuhu človekovih pravic ali na Urad za enake možnosti ter poslala odprto pismo kakšnemu časopisu.

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Žalostno....
7.4.2005 9:35:23   
špelin@
tannya, žal varuh človekovih pravic ali kakšen inšpektorat za delo brez jasnih (pisnih!) dokazov ne naredijo nič :( Tudi priče, ki so ev. kaj slišale, ne zadoščajo. Preverjeno!

Ehhhhhh... Tega je toliko, da je samo še za zjokat - žal država (in ZDR) to dopušča :zmeden:

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Žalostno....
7.4.2005 10:03:41   
Magi*
grozno!!! meni je pa moj šefe skoz govoru: "punca, kdaj bodo kej tile otroci? no dejmo se zmigat. to je idealen čas, da greš mal na porodniško." pa revež ni vedu, da smo se mi trudili in trudili in ni in ni ratalo. do zdej;)

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Žalostno....
7.4.2005 10:03:50   
hugolina
Ja, res je žalostno, da se to dogaja, ampak očitno se. Jaz mam že dve BIVŠI sodelavki, ki sta sedaj na porodniški, pa so jima tudi kar poslali, da jima ni treba več priti nazaj. Mislim res lepo darilo firme ob rojstvu otrok - moram reč. Zraven se pa direktor na veliko razkazuje in ne vem kako da pomaga mamicam, itd... Mislim nakladanje ej. Najrajš bi ga v en časopis dala pa še sliko zraven, da bi se vedlo za koga gre.
Sicer sem jaz sedaj v drugi službi in za nedoločen čas, samo danes tudi to ni garancija. Ostane le upanje na bolje.
lp:rozica:

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Žalostno....
7.4.2005 10:20:25   
Grascakinja
Jojoj, groza. In od kje potem nizka rodnost slovenk?
Jaz sm še dobro prišla skozi.
Ma ni pa mi jasno kako lahko kaj takega reče ŽENSKA, in to taka, ki tudi že ima otroke????
Absurd.

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Žalostno....
7.4.2005 10:43:20   
CIPRESA
Ja tudi sama sem imela podobno izkušnjo, le da je bila moja šefica bolj diplomatske sorte in je takoj ko sem povedala da se poročim, kakšen mesec pred mojo poroko, me poklicala v svojo pisarno in povedala da me ne rabijo več. To je bilo moje poročno darilo. Točno je vedela da si želim otroke in da jih bova z možem tudi imela. Take so te gospe, ki imajo same svoje otroke in vejo da je to nekaj najlepšega kar lahko ženska doživi, pa ti ne privoščijo delček te sreče uživati brez skrbi.

Tam sem bila zaposlena dve leti, ko sem prišla delat tja pa mi je rekla da 3 leta brez otrok. To je bil pogoj da me je sprejela v službo. GRDO,GRDO,GRDO.....nevem kaj naj drugače napišem. Že takrat sem se obotavljala, pa sem vseeno sprejela ker brez dohodkov pa tudi nemoreš imeti otrok. No po dveh letih pa HVALA LEPA IN NASVIDENJE.
Zelo veliko je takih šefic, ki mislijo samo na svojo rit da bo sedela na udobnem stolu, saj za družino take ženske tudi če jo imajo še vejo ne, so rajši v službi kjer imajo mir.

Upam da se ji bo vse lepo izteklo. LP CIPRESA:nosecka:

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Žalostno....
7.4.2005 10:51:28   
Rozalija
Kot jaz vem so najhujše ravno šefice!!! Jaz ravno zaradi tega vztrajam v tej službi, ker je moj šef ful prjazen in je bil nad mojo nosečnostjo navdušen, čeprav sem zanosila pol leta po tem ko sem prišla. Sedaj upamo na drugega dojenčka, ne vem če bo navdušen, a tako je. Služba je nikakva, plače zamujajo po 2 meseca, a med porodniško je redna. Po dojenčku bo treba pa menjat službo, mi je kar hudo, ker so odnosi tu super, samo kaj čmo... ni vse zlato kar se sveti.

Ne razumem kako to da država samo jamra nad tem kako ni otrok in si zatiska oči pred realnostjo??? Naj ukrenejo kaj v zvezi s tem maltretiranjem v službah, odpuščanju mamic in bianko odpovedmi v primeru zanositve. Pa kaj v zvezi s stanovanji in plačami. Ker kmalu bo otrok res postal ful luksuz (če ni že)

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Žalostno....
7.4.2005 10:56:31   
Aja32
No, da pristavim še moj lonček.
Sem ena od vodilnih oseb v podjetju - nad menoj oz. moj šef je lastnik podjetja. Pod seboj oz. v mojem oddelku je zaposlenih 9 ljudi.
Da bi katera od mojih zaposlenih prišla in mi povedala novico, da je noseča, bi poskočila od sreče. Gre za to, da to podjetje popolnoma nič ne stane, edino kar je mora poskrbeti za nadomestilo. In kot odgovorna oseba pravim, da če je volja, se lahko to naredi brez problema. Za ta čas pač vzameš za določen čas ali pa prerazporediš delo med druge zaposlene in za pomoč vzameš študenta. Resnično se vse da, če se hoče. Je pa njena reakcija "več kot sramotna" in moralno neodgovorno. Sploh pa ker je "ženska"!!!

No, jaz sem zdaj tudi v poziciji, ko bom povedala svojemu šefu oz. lastniku, da sem noseča. Je pa res, da bom svoje delo prerazporedila po oddelku, vsakemu dala del odgovornosti in poskušala to zadevo na najlepši način izpeljati. Tudi zaposleni morajo imeti občutek, da so sposobni in da jim zaupaš. Pač bom med nosečnostjo tudi malo več v kontaktu s službo (na žalost se ne bom mogla čisto odklopiti), ampak mislim, da to ne bo problem. Kot pravi - če je volja, je tudi rešitev.

Toliko z moje strani. A:nosecka:

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Žalostno....
7.4.2005 12:12:13   
Anonimen
Vse se da urediti. Tudi sama sem že cel mesec v službi, sicer za pol delovnega časa (pol delovnega časa je na porodniški očka), pa nekako "guramo". Vsak dan malček pride na malico - enkrat ga podojim v službi - pa je. To je bila najbolj ugodna rešitev. Poskušaj tudi ti tako! S partnerjem si delita porodniško oz. tistih 9 mesecev, ki so namenjeni varstvu in negi otroka. Poskusi v službi predlagati to.

(odgovor članu Čiračara)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Žalostno....
7.4.2005 13:38:29   
CIPRESA
Aja32 vse pohvale tebi in tvojemu razmišljanju. Tudi sama sem že večkrat rekla da noseča ženska podjetje ne stane nič, vendar kar se bojijo naši šefi ali šefice, je to da po rojstvu otroka ne moreš biti več ves predan svoji šefici ampak imaš še druge obveznosti in mnogokrat moraš nakraj potisniti službo (bolezen otroka,....).
Mislim da je to največji razlog da se nas izogibajo na veliko.
Ni samo nosečnost in tiste 9 mesecev tisto kar vzame čas ampak tudi potem po porodniški se mi zdi da te takrat otrok rabi prav tako ali pa še bolj, ker je večji in takrat rabi nekoga, ki se z njim ukvarja.

NA ŽALOST je pri nas zato zelo slabo poskrbljeno mogoče če gremo brat zakon se zdi super, kaj pa se dogaja v resnici, tiste grožnje naših šefov, da če bomo zanosile bo pa .... ali pa po štiri ure pa ne... tisto pa ni v zakonu in če želiš obdržati službo se moramo na žalost še vedno me prilagajati. Ni veliko takih šefov kot si sama.
Žalostno!!!!!!!!!!

LP CIPRESA:nosecka:

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Žalostno....
7.4.2005 14:11:02   
Aja32
Hvala Cipresa.

Jaz vedno pravim, da ljudje, ki imajo doma poštimane zadeve in so srečni doma, imaš od njih veliko več v službi, kot drugače. In če si par želi otroka, zakaj ne - to je kvečjemu dopolnitev privatne sreče. In srečen človek rad dela in stoji za podjetjem. In ti bo na voljo tudi takrat, ko ga boš nujno potreboval in bo ostal kakšno popoldne dlje, če bo potrebno.

Če je pač bolezen otroka, si lahko oba starša porazdelita bolniški staž in tako ne trpi ne podjetje, ne zaposleni. Pa tudi babice so nam lahko v veliko pomoč.

Spoštovanje, komunikacija in dogovor - pa vse lahko lepo teče...

LP A

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?