|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabost - pomoč
18.4.2005 10:19:53   
petja
Hej punce!
Sem v 9. tednu in že dobre 3 tedne me muči huda slabost, ki pa na mojo žalost ni samo jutranja, ampak traja kar 24 ur na dan.
No, včeraj sem tudi bruhala.

Punce, nujno bi rabila kakšen nasvet, kako omiliti to slabost, ker po pravici povedano "umiram". Prav na jok mi že gre od te slabosti, ves čas se mi spahuje, na katero koli hrano pomislim, mi gre na bruhanje, v glavnem GROZA!!!

Saj vem, da je to normalno, ampak bi res lepo prosila za kakšen nasvet, kako omiliti vse skupaj.

Hvala, petja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Slabost - pomoč
18.4.2005 10:27:48   
Anhelo2
Najbolj od vsega se priporoča čaj iz ingverjevih koreninic!
Torej greš in kupiš ingver sveži ga postrugaš in si narediš čaj.

Piješ čez cel dan.

Poskusiti ni greh - je pa preverjeno!

LP

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Slabost - pomoč
18.4.2005 10:28:56   
Julijana
Pozdravljena!
Meni je tudi že kar nekaj časa slabo in sem naredila naslednje ukrepe. Pijem samo vodo ali mleko od sadja jem samo jabolka, kisam solato z jabolčnim kisom. V glavnem se izogibam vsem C vitaminom kjer koli bi lahko bili. Bruhala še nikoli vendar mi je zvečer ful slabo-sedaj je že bolje. Začelo pa se je pri petem tednu.
Veliko uspeha:bravo:

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Slabost - pomoč
18.4.2005 11:45:30   
micki
Poskusi se koncentrirati na druge stvari. Meni je to priporočila tašča in moram priznat, da deluje. Ne jej preveč, ampak večkrat na dan in ugotovi po kateri hrani ti je slabo (meni je slabo po mleku).

Beri kakšno knjigo, glej tv, pojdi na sprehod (svež zrak zelooooo pomaga)....


(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Slabost - pomoč
18.4.2005 11:46:01   
Grascakinja
Živjo,

predvsem je kljub temu, da se ti gabi, fino imeti skoz pomalem poln želodec. Vem, da se grozno sliši, ampak jaz sem imela že pri postelji rižev kreker in sem ga pojedla, preden sem sploh vstala iz postelje. In potem ves dan po kak košček prepečenčka, wasa kruhke, riževe vaflje, jabolka in samo zeleno solato - pa je blo mnogo laže, zredila se pa tudi nisem zaradi tega (v prvem trimesečju nič). Saj potem pa mine! Čim več zdravja!

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Slabost - pomoč
18.4.2005 12:07:51   
Anonimen
Se popolnoma strinjam s Pupo25!
Vedno imej pri roki prepečenec...čim začutiš želodec, enega pojej!! Pri kilah se ti to ne bo poznalo.
Je pa res, da je meni pomagalo, da sem se izogibala vsem stvarem, ki so vsebovale citronsko kislino.

Želim ti čim manj slabosti...pa naj ti prišepnem: slabost mine tam do 3-4 meseca :)-

(odgovor članu petja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Slabost - pomoč
18.4.2005 12:13:09   
Tiamo
Meni je bio tudi 24 ur na dan slabo.

Pomagali so mi mehurčki, vedno sem imela s seboj plastenko radenske ali cocacole.

Vem, da mehurčki niso priporočljivi, ampak meni so pomagali čez slabosti :bravo::bravo:

LP Tia74

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Slabost - pomoč
18.4.2005 12:18:53   
petja
tinka74 :)-:)-:)-

Do 3. - 4. meseca bo mene že pobralo, če bo šlo tako naprej.

Glede pijače: voda mi niti pod razno ne paše, mlečni izdelki sploh ne, pijem lahko jabolčni sok, pa coca-colo. Ja, mehurčki tudi meni pomagajo.

Pa tudi sicer čez cel dan skoz nekaj meljem, težava pa nastane pri večjem obroku. Ko moram pojesti kosilo ali večerjo, mi zablokira, ker mi nič ne paše. Če pomislim na meso, mi je slabo, zelenjave ne smem niti videti, če pomislim na krompir, mi je slabo ...

Edino juhe mi pašejo ...

Vseeno pa hvala za pomoč, petja

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Slabost - pomoč
18.4.2005 14:01:25   
mujcek
Tudi meni najbolj pašejo juhe; kosilo tudi z užitkom pojem, vendar me po njem v želodcu vedno tišči še najmanj tri ure :(

Od sadja mi najbolj pašejo jabolka; pa vso zelenjavo rada jem, posebej še zeleno solato, ki je prej nikdar nisem tako z užitkom jedla.

Najbolj me moti to, da vsepovsod prebiram, kako moramo popiti veliko tekočine; jaz sem vedno najraje pila vodo, sedaj pa se mi zdi, da mi je po vodi še slabše, zadnje dni raje pijem čaj in mi gre nekako lažje po grlu.

Ja čudni so ti hormoni, samo upam, da se bodo slabosti čimprej umirile, ker drugače res ne vem kaj bo, saj nimam volje za nič :(

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Slabost - pomoč
18.4.2005 14:40:17   
pika_b
Pozdravljene :nosecka:

Mi smo to že prebrodli. Bilo pa je res grozno, tako kot opisuješ, ampak če verjameš ali ne, meni ni pomagalo čisto nič. Slabost se je iz dneva v dan stopnjevala na koncu že tako daleč, da sem pristala v bolnišnici.

Malce pazi na kilograme. Če boš začela izgubljati kilograme moraš takoj k G.

Jaz sem namreč zaradi bruhanja izgubila 4kg v petih dneh in s tem so mi pošle vse rezerve (tak mi je razložila G) in sem morala takoj na umetno hrano cca.5dni.

Pa še to! Če se bo stanje slabšalo nikar ne omahuj glede obiska G. Jaz sem klicala k G in povedala, da je pač nevzdržno in sem dobila odg. to je normalno za :nosecka:. Drugi dan pa pot pod noge in direkt v ambulanto brez najave. Seveda je bila nad mojim izgledom čist ogorčena - bila sem pravi shiranček.

Držim pesti, da bi ta slabost čimprej minila, čeprav tja do 4 meseca je pa prav naporno, potem pa bi se naj uredilo. Pri meni se je.

LP pika_b ;)

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Slabost - pomoč
18.4.2005 16:05:15   
Barby1
Ja men se čist isto dogaja kot tebi, najprej sem mislila da ne bom zdržala in sem cele dneve samo ležala. Zdaj je mogoče malo bolje, nekako zdržim čez dan, mi pa vsa hrana ki sem jo imela najraje fuul smrdi.
Prve 14 dni sem tudi kr malo shujšala, zdaj pa poskušam vsaj obdržati isto težo. Kosilo, ki ga skuham mi pol ko ga postavim na mizo, ne paše več. Groza...
Nikol ne bi rekla, da mi bo kdaj hrana smrdela in niti sladkarije mi ne pašejo več. To sploh nisem jaz.
Ginekolog mi je rekel, da ingver res pomaga, ampak men je po njem (ker je tok zanič) še bolj slabo.
Sej mine pravjo, ampak upam da kmal........
Upam, da ti bo kmal bolje..je pa vredno potrpet za mojega malčka.
Pozdravček

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Slabost - pomoč
19.4.2005 9:16:15   
Pikica76
Jaz sem bila najprej tam do 7 tedna ful vesela men pa ni nič slabo tako kot drugim. Potem se je pa začela ta 24 urna slabost, ki je kar ni konca. Zvečer komaj zaspim ker mi je tako slabo. Zadnjič je moj dragi šel zvečer na horsa in ko je prišel v spalnico je tako smredel, da sem mislila da je vrečko za smeti notr prinesu :)-

Sem pa ginekologinji omenila da mi je slabo in da je edini čas v dnevu, ko mi ni slabo, takrat ko kaj jem, pa mi je rekla da je nevarnost, da se zaradi tega zredim. Mislim da ne bo nevarnosti, ker se še kuhat komaj spravim saj mi vse smrdi. Bruhala sicer še nisem. Upam samo, da bo po 12 tednu bolje.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Slabost - pomoč
18.4.2017 21:02:22   
cappuccino
Meni je pomagala limonada!

Tudi jaz sem ena tisth rev, ki se redim, ker zaradi slabosti moram jesti. Toda, ko sem se že skoraj sprijaznila, da se bom spet zredila za več kot 20kg, sem odkrila olajšanje. user posted image

Trenutno sem v enajstem tednu nosečnosti (tretjič). Prvič mi pravzaprav ni bilo slabo. Drugič mi je bilo malo, a se v osmem tednu žal ni dobro izteklo. Sedaj pa, uf. In to cel dan. Začelo se je še preden sem naredila test, v tretjem tednu - če mi verjamete in je trajalo do pred par dnevi, ko sem po naključju vzela s sabo na sprehod limonado (stisnjena velika limona, cca. pol litra vode in pol čajne žličke sladkoraja). Sprva nisem mogla verjeti učinku. Sedaj pa že par dni testiram. Zjutraj npr. mi je v službi držala do 12ih. In ni bilo slabosti.
Potem mi je vmes zmanjkalo, pa mi je že postajalo slabo. Za malico sem si kupila vodo z okusom limone. Efekt ni bil ravno isti, je pa za vzorec pomagalo.
No, to sem tudi našla na spletu: http://www.livestrong.com/article/52761 ... -pregnant/
Na SLO straneh pa žal ne kaj dosti - zato pišem.

Ne rečem, da bo vsem pomagalo, ni pa greh poskusiti. Jaz sem pred tem poskušala marsikaj, ingver, Antimetil, Donat, mandlje, pitje dosti vode, krekerje,... nič. No, sedaj sem rešena! Upam, da bo držalo.
Lp vsem in predvsem, da se na koncu dobro konča - z malo štruco. user posted image

< Sporočilo je popravil cappuccino -- 18.4.2017 21:03:11 >

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?