|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zavarovanje na potovanju - prijazno nosečnicam?
5.5.2005 13:13:34   
balaena
pozdrav vsem!

Sem v 17. tednu in se sredi maja odpravljam na ekskrurzijo v Srbijo in Bolgarijo. Prijavljena sem bila že pred začetkom nosečnosti in ker nisem imela nobenih težav do sedaj, sem nameravala tudi iti.

Sicer sva z mojim lubčkom načrtovala tudi kakšno bolj resno potovanje v juniju, pa me je gin. čisto zgroženo pogledal, ko sem mu omenjala Turčijo in Kubo. Je rekel, da priporoča, da izberem kraj, od koder sem lahko v treh urah z lastnim prevozom doma (s kolesom do Domžal, z avtom do Salzburga, s privatnim jetom do Londona - njegove besede! :) ). Tako da za takrat pa načrtujeva nekaj v radiju 300-400km od doma.

Za oba primera bi seveda sklenila zavarovanje z asistenco v tujini. No, pa sem pri študiranju Corisovih pravil ugotovila, da ne krijejo nosečniških težav. Dobesedno piše takole:

po 8. členu / 2. točka zdravstveno zavarovanje tudi ne nudi asistence in ne krije stroškov, nastalih v naslednjih primerih:
-pregledov v času nosečnosti, tipičnih težav v času nosečnosti ter poroda, razen v primeru reševanja življenja matere oziroma otroka, pod pogojem, da je nosečnica mlajša od 38 let in da ni zaključen 30.-ti teden nosečnosti;
-prekinitve nosečnosti

Sem jih tudi po telefonu vprašala in mi je možakar rekel, da tako pač je. Ko me je pa zanimalo, kako je s tem "reševanjem življenja matere ali otroka" - npr. da začnem krvaveti, ali potem krijejo ali ne. Pa je rekel, da so to mejne situacije, o katerih vsakič sproti presojajo, da mi ne more tako povedat naravnost.

Zdaj pa me zanima, če imate kakšne izkušnje s temi zavarovanji v tujini, če ste se kam odpravile v času nosečnosti. Ali obstaja kakšno tako, ki krije tudi stroške zapletov, ki bi nastali zaradi nosečnosti?

Hvala in lpb
Neposredna povezava do sporočila: 1
   zavarovanje na potovanju - prijazno nosečnicam?
5.5.2005 14:40:25   
Nannn
oooo zdej pa se mene skrbi...grem namrec konec junija v Bolgarijo potem pa sva hotel z mojim iti se v Turcijo ampak sva se odlocila da greva malo bolj na izi in greva na Rab...

Punce dejte mal povedat ce katera ve kaj o tem...:zmeden2:

Nannn

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   zavarovanje na potovanju - prijazno nosečnicam?
5.5.2005 16:19:17   
meme
Zdravo,

jaz sem bila pred 1 mesecem v Egiptu z letalom ni bilo nobenih težav celo odlično sem se počutila, res pa je da sem hotela najprej v Dominikansko a mi je g. priporočala če že naj grem v Egipt.

Odvisno je kako se sami počutita.

Aja v Turčijo me sploh ne bi bilo strah iti na dopust v nobenem stanju ker imajo vse ful porihtano.

Uživajta.


(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   zavarovanje na potovanju - prijazno nosečnicam?
5.5.2005 16:21:29   
Aja32
Vsekakor ni prijazno... po mojem se moramo malo bolj pozanimati - tudi pri tujih zavarovalnicah.
Namreč jaz bom vso nosečnost vsaj enkrat na mesec v tujini in sem že premišljevala o tem. Sicer vsakič vzamem zavarovanje za tujino, nisem bila pa pozorna, da so nosečnost vzeli ven iz tega.

Če boš dobila kjerkoli kakršno koli informacijo, mi prosim pošilji zasebno sporočilo. Enako bom tudi jaz malo raziskovala, pa te o tem obvestim.

LP A:nosecka:14t

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   zavarovanje na potovanju - prijazno nosečnicam?
6.5.2005 7:48:19   
balaena
ja, glede na odziv se pa večina RR-jevk ni odločila potovati, ne? ali pa niso opazile, da skoraj vsega v zvezi z nosečnostjo zavarovanje ne pokrije. ti napišem, aja32, če kaj ugotovim.

kaj pa ti meme? si za egipt imela zavarovanje, ki ni izključevalo nosečniških težav?

lpb

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   zavarovanje na potovanju - prijazno nosečnicam?
6.5.2005 9:28:44   
Nannn
balaena tud mene zanima ce bos kaj novega izvedela glede tega..

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   zavarovanje na potovanju - prijazno nosečnicam?
6.5.2005 9:34:21   
balaena
Oj!

Sem preverila se na triglavu (imajo mercur assistance) in vzajemni, pa veljajo enaki pogoji kot za coris.
Potem sem se pa spomnila, da bi moralo vsaj za države EU veljati kaj drugeče, ne. No, pa sem napisala mejl na ZZZS glede tega (države EU in kako je z ostalimi).

Vam sporočim takoj, ko mi odgovorijo. Do takrat se pa fino imejte!

lpb

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   zavarovanje na potovanju - prijazno nosečnicam?
6.5.2005 10:46:07   
JASNA D
Ko sem se lani jaz pozanimala, kako je s temi zadevami, sem dobila tudi take nevzpodbudne odgovore, tako da smo šli kar na Hrvatijo.... Pa še to samo na Krk, da smo res lahko bili hitro v SLO, če bi slučajno nastopile težave. In so - en dan, pa je hvala bogu vse bilo mimo, tako da nismo rabili prekiniti dopusta. Presodite same!

Jasna

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   zavarovanje na potovanju - prijazno nosečnicam?
10.5.2005 12:05:43   
balaena
no, pa sem koncno dobila odgovor od ZZZS. je srednje vzpodbuden... kar se tice EU smo nosecke "enakovredne" ostalim, ki bi potrebovali zdravstveno pomoc, glede ostalih drzav pa oni svetujejo dodatno zdravstveno zavarovanje, za katerega smo pa ze ugotovile, da je nosecnicam neprijazno.

bom skopirala se celoten odgovor z ZZZS:

Pozdravljeni

Svetujemo vam, da si na naši spletni strani www.zzzs/ elektronsko naročanje listin, preberete informacije o pravici do uveljavljanja zdravstvenih storitev v ujini.
Na kratko vam lahko povemo, da Slovenija s Srbijo in Črno Goro nima sklenjenega sporazuma o socialni arnosti, zato morajo slovenske zavarovane osebe zdravstvene storitve tam poravnati same, nato pa lahko zaprosijo na pristojni območni enoti ZZZS za povračilo stroškov zdravljenja. Zahtevku morajo priložiti medicinsko dokumentacijo, recepte, in račune. Imenovani
zdravnik pristojne Območne enote ZZZS ugotavlja ali je šlo za nujne zdravstvene storitve. V primeru, da je šlo, se povrne poprečna cena take storitve v Sloveniji. Svetujemo komercialno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.

Z Bolgarijo ima Slovenija sicer sklenjen sporazum o ocialni varnosti a kljub temu Bolgari v svoji informaciji, ki je objavljena na naši spletni strani svetujejo sledeče (spodaj napisan tekst je kopiran iz bolgarske informacije)

Kljub sklenjenemu sporazumu o socialni varnosti svetujemo, da slovenske zavarovane osebe sklenejo komercialno zdravstveno zavarovanje za trajanje njihovega bivanja v Bolgariji.

Na podlagi sporazuma naj bi slovenske zavarovane osebe sicer uveljavljale nujne zdravstvene storitve v Bolgariji s potnim listom in slovensko kartico zdravstvenega zavarovanja pri zdravnikih oz. dravstvenih ustanovah, ki so del državne mreže, a se slovenski državljani velikokrat vračajo z informacijo, da so morali zdravstvene storitve v Bolgariji plačati sami.

V državah članicah EU in EGP pa lahko slovenske zavarovane osebe uveljavljajo z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja tudi zdravstvene storitve, ki so vezane na nosečnot in porod, seveda pod pogojem, da ni namen bivanja v tujini porod. Ker zdravnik, ki osebo sprejme na zdravljenje v teh državah ugotavlja ali gre za nujne oz. potrebne zdravstvene storitve, pri čemer je odločilnega pomena dolžina bivanja v tujini, se on odloči na podlagi njihovih predpisov, ali bo osebi nudil zdravstvene storitve na podlagi EU kartice zdravstvenega zavarovanja ali ne . Lahko se zgodi, da
zdravstvene storitve tudi zaračuna. V tem primeru imate možnost prositi za povračilo stroškov zdravstvenih storitev na pristojni območni enoti ZZZS, kjer po določenem postopku ugotavljajo ali ste upravičeni do povračila ali ne in v kakšni višini.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?