|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 14:21:59   
lin
primoza
sej se strinjam s tabo da so ta večji trikolesniki ali štirikolesniki bolj udobni itd,saj po pravici povedano je res tudi za nas,vsaj meni čisto lažje porivat freestyla kot Zapap.
Motilo me je to da si napisal da se z marelo nabira dodatne kg itd...:zmeden:
Pa tudi glede kolesarjev in rojerjev je tako da tam kjer se jaz ponavadi sprehajam jih ni dosti če pa so jih itak že prej zagledam in se malo na stan postavim ker mislim da v bilo katerem vozeku je :duda:,če nanj naleti kolesar in se nanj zvrne jo bogi otrok skubi enako,le mogoče vozek bo ostal bolj cel kot marela:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 14:25:33   
lin
babylove
Tudi s tabo se strinjam da so Pp med najbolj prodajanimi ker so skomercialzirani,samo včasih je pa razlika med pp ali katero drugo marelo,enako kot je razlika med Quinnyjevim trikolesnikom in katerim drugim,apmak to ni pravilo,včasih dobiš dober vozek **** firme zelo poceni in obratno.
Ni nujno kar je drago da je najboljše kvalitete in obratno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 14:26:12   
Primoza
Marela 5 kg; dober 3W kakih 15 kg.

Doječek 10 kg

Se pravi 15 kg proti 25 kg.

Plus iz avta in v avto 5 kg oz. 15 kg.

Ne vem kaj je tukaj nelogičnega s kalorijami???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 14:30:41   
Seven*
Ne vem kako sploh lahko govoris o kalorijah.. Meni se zdi, da mamica ze z dvigovanjem otroka (moj Jakob ima trenutno 9300g) cca 100x dnevno pokuri odvecne kalorije in ji zelo pride prav, ce se lahko spocije ob kaksni marelici. Da bi zdaj otroka se nosila okoli v nahrbtniku mi niti na misel ne pride. Imam ze tako razbolel kriz, da obcasno tezko vstanem. Zjutraj ko vstanem me boli prakticno vsaka misica, zvecer pa se skoraj jocem ob zateklih in tezkih nogah. :grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 14:36:55   
Primoza
Nahrbtnik ravna križ. Vzdigovanje otroka ni najboljša telesna aktivnost za kurjenje kalorij, ker je stacionarna in ne aerobna. Najboljši je sprehod v malo hitrejšem tempu z normalno težkim vozičkom, kjer sta zraven pospešeno dihanje in srčni utrip.

Moja je leto po porodu v najboljši formi, kar se ji je poznalo tudi ob nedavnem nastopu službe, ki ga je opravila s +5.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 14:38:28   
lin
Primoza
vse je logično s kalorijami,ma če ti povem da imamo Dobloja in ali Freestyla ali Zappa sam zapeljem not verjetno pri obeh enako kalorij porabim,mislim pa da to ni neka velika stvar da zdaj pa če bom hotla shujašat si bom pa težek vozek nabavla da ko ga bom v avto in ven spravljala bom shujšala.:zmeden:
Po tvojih odgovorih sklepam da si mnenja da vse tiste ki imamo tudi marelo smo zavaljene in damo samo vozek ven damo se vsedemo v kafič spijemo kafe in gremo domov,ni v moji naravi da tako odreagiram samo zdaj sem.:zmeden::ups:
Pa še tako za info vsak dan sem z našo pikico na sprehodu,pravim na sprehodu,kar pomeni da hodim dopoldne najamnj 2-3 ure in popoldan najman 3,kar mislim da je čisto dovolj-glede kalorij.
Nevem zakaj se moremo kregat, pač nekdo ma en vozek drugi dva poznam pa eno ki ma kr tri,pa kaj potem če njej tako paše je to njena stvar in to nepomeni da je zato drugačna od nas.
Nevem zakaj bi bil tisti ki ma en vzek bolj fit kot tisti ki ma dva:zmeden:
Zdaj pa konec debate ker smo malo zašli.
Peace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tebi primoza pa en velik koš:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:,ma resno mislim ker jaz vedno pravim da smo na rr da se hecamo in pomagamo ne pa kregamo,no ej se nismo kregali ne?Pač vsak je svoje mnenje izrazu:)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 14:41:48   
Seven*
Hvala bogu za tvojo drago! Imas prav, da dvigovanje ni najboljsa aktivnost in da ni aerobna, vendar ce si na smrt utrujen si tezko privoscis se hitro hojo z vozickom v roki. Najbrz ne razumes tocno kaj hocem povedat. Saj nekateri imajo sreco - pomoc okolice in relativno nezahtevne otroke. Jaz nimam niti enega niti drugega.. Bomo ze kako.. :kava::kava::kava::kava::kava::kava:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 14:43:28   
NinKa
Kot je Lenny napisala, marela je cenejša od nakupa novega avta.

Nama, kot še ne novopečenima staršema bila blazno všeč Hauckova mašinca z veliki kolesi....pa smo jo kupili.... po kakih par mesecih, ko smo ugotovili, da ne bomo cel caš prevažali samo miškota ampak še kaj več v avtu (beri: prenosna posteljica)...se nama je blazno simpatična zdela trikolesna Hauckova varianta....pa smo jo kupili....sedaj ko je misko 16 mesecev... pa hoče imeti s seboj na morje še kup igračk .....poleg tega pa se noče več zmerom vozit ampak hodit...pa ni niti malo "komot" imeti v roki dost težkovodljivega trikolesnika in podivjanega miškota....zato smo se odločili za marelo.... navdušla sva se znova nad Hauckom.....ampak na koncu kupila Chiccota. S tem tazadnjim sem najbolj zadovoljna....pa tamali tut.
Sem pa tut obljubila, da je to miskotov zadnji voziček, če ga uniči bo pešačil. Pa še to...pri naslednjem otroku (če si ga bomo kdaj umislili) ne bom tako komplicirala in si zmišljevala vseh možnih stvari...

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 14:54:02   
Primoza
Prepričan sem, da se prezračen tudi lažje zares spočiješ. Spomnim se pri prvi, ko so ji rasli zobki od dveh mesecev do desetih mesecev in se je po cele noči drla. Velikokrat smo morali zbrati nemalo volje da smo potem ob šestih vstali in šli v hribe. In če sva šla sama ali jaz ali ona je potem tistemu, ki je šel, pripadal še triurni spanec ob povratku. Kakor se spomnim, je bil to eden izmed trdnejših spancev v mojem življenju, pa ne spim slabo.

Ampak če pogledam nazaj je ravno čas od prve nosečnosti dokler ni zadnji otrok star kako leto najbolj kritičen za športnike, še posebno če hočeš pri tem obdržati ženo v enaki formi. Eden izmed boljših načinov ohranjanja forme je tek v kombinaciji s hojo z vozičkom po raznih gorskih kolovozih.

Predvsem je to pri nas izviralo že od prej npr. v prvi nosečnosti je žena opravila kakih 30 lažjih planinskih izletov, pri drugem malo manj, ker ni smela biti šerpa za opremo za prvorojeno.

Se pa strinjam, da je čas nosečnosti tisti, ko si mora človek fizične stvari kar najbolj olajšati, še posebno če ni od prej kak ekstremen športnik, med drugim tudi z marelo, če ne gre drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 15:01:24   
Mina1
joj, joj, joj PRIMOŽA in tako - ti pa res ne znaš nehati.

A se bo treba ob bok postaviti, kdo je bolj fit al kaj? Pa nehaj že no. Tako kot je ena že povedala, eni imate 1 vozek, drugi imamo 2, nekateri nobenega in se matrajo v nekih vrečah in tako, eni imajo pa 3. Pa kaj potem! Kakor komu stoji....

Drugače pa, kot sem že rekla, lahko probamo, kdo je bolj FIT in tako, če upaš seveda;)

pa-pa Mina1

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 15:05:26   
lin
Primoza zdaj pa te razumem!:bravo::bravo:Tole si lepo napisal,samo nismo vsi planinci ali športniki.
Verjamem pa da se po končanem pohodu v hribe res čeprav utrujeno enkratno počutiš.
Enako kot pri teku,saj pri meni, komaj komaj da se ga lotim pol pa ko pretečem in sem vsa prepotena in zmučena,ga ni lepšega kot tuš in počitek

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 15:06:47   
lin
Zadnje čase(po porod sploh ne)bolj malo-TEK!!!!!!:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 15:09:28   
Primoza
saj se vdam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 15:17:58   
lin
primoza ni se ti treba vdat,sej smo ljudje in vsak ima svoje mnenje katerega lahko izrazi ne,sej smo svobodni!:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 16:11:40   
frutka_
Naš prvi voziček je PP Culla model, ki ga ne menjam za nič na svetu. Tamali sedi v njem kot car, je visok, okreten, mehak za voziti, ima full veliko košaro spodaj in veliko dodatne opreme.
Za drugega pa sem se odločila predvsem iz praktičnega razloga, mali gre v jaslice in voziček bom puščala tam. Prvi problem je prostorska stiska, ker je veliko otrok z vozički v vrtcu in drugi razlog so kraje. Škoda, da bi mi ukradli takšen dragocen voziček, ki še ga nameravam uporabljati pri drugem otroku.

Kupila sem rabljeno PP marelo za 20tisoč sit. Je super okretna in vodljiva ampak se ne more primerjati s pravimi vozički. Marela je res samo za kakšen lep sprehod, za morje...

V bistvu imajao vsi slabe in dobre lastnosti.

Toplo pa priporočam mamicam, Bojana predvsem tebi, da če planirate kakšne izlete si raje morda omislite malo boljši nahrbtnik. Mi smo med prvomajskimi prazniki prehodili dobršen del Pohorja ( Skutica hvala za posojo nahrbtnika!) in na takih izletih se mi zdi noro voziti voziček, če pa je teren kar grob. Nahrbtnik in v planine! Za ostale makedamske potke pa je marela tudi čisto BP, pač malo bolj je treba potisniti. Jaz malega dnevno vozim po drevoredu kjer je pesek pa gre.

Morda malo preveč šminke pičimo pri vozičkih, otrok se bo peljal v karkoli ga boš posadil. Res pa zelo uživajo v nošnji na hrbtu! Preverjeno pri večih starših! Pa še v planinec je postal! Ima člansko izkaznico!

Morda še to, razmisliti je potrebno tudi koliko časa preživi otrok v vozičku. Midva sva npr. čisto odvisna od vozička in hoje, ker je ati v službi in nimava prevoza. Kakšna dežna prevelka je že v redu pa velika košara za nakupe...no, zdaj pa je že dovolj napisanega!

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 16:15:23   
polona2
Hvala, sedaj vsaj vem, zakaj sem zavaljena :)-, prekleta marela,
ne, resno, nahrbtnika in marele jaz ne bi dajala v isti koš, saj bi lahko navedla kakšen banalen primer, pa se mi ne da...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   Zakaj kasneje drug voziček?
6.5.2005 19:50:26   
lin
polona 2 zdaj si me pa nasmejala:bravo::)-:bravo::)-:bravo::)-:bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   Zakaj kasneje drug voziček?
7.5.2005 2:02:03   
Annny
No, primoza, da se ti oglasi še ena športnica..
Se ne strinjam, da je nahrbtnik za nošenje v redu za tistega, ki ga 'troga'- ne za daljše ture. Predvsem kolena pri daljših pohodih močno trpijo..ampak tega se človek ponavadi zave šele, ko je prepozno.
Ena je omenjala tek: samo izogibajte se ga, sem ogromno pretekla (kot priprave na drug šport), pa ti lahko povem, da sem imela ogromno bolečin v kolkih, križu, kolenih..Če že MORATE teči, se najprej naučite PRAVILNO teči, pa nikar po asfaltu- to je smrt za hrbtenico.
Raje se lotite aerobike- nakajkrat tedensko!

Kot pravi polona2, nahrbtnika in marele se ne da primerjati: vsak služi določenemu namenu, vsak ima svoje prednosti in pomajkljivosti.
Ravno danes sem razlagala mojemu: če bi izdelali marelo, ki bi imela zraven za rezervo še napihljiva kolesa, bi bil to idealen voziček9nebesa

Drugače pa- kot je napisal primoza..težak voziček je idealen za kvihtanje:) Pri tem je treba pazit, da je ročaj vozička v primerni višini (ne prenizko, ne previsoko), sicer spet trpi hrbet.

Lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   Zakaj kasneje drug voziček?
7.5.2005 10:14:00   
Primoza
Glede na to, da imam kot 15 l zimsko gornik kar nekaj izkušenj z nošnjo težkih bremen, cca 20-30 kg skozi predirajoče se zamete, je obremenitev kolen zelo raztegljiv in relativen pojem. Vezan je predvsem na oslabljene kolenske vezi zaradi nesorazmernega razvoja. Tako je odlična kombinacija: občasni gorski tek, gorništvo, plezanje in gorsko ter ravninsko kolesarjenje. Slednje poskrbi za zdrava kolena in plezanje za gibkost telesa, ki ga hoja zateguje. Gorništvo pa da vzdržljivost, ki je zelo pomembna pri vsakodnevnih naporih. Vsega tega kratke vadbe ne dajo amapk le vzdržljivostni športi, med drugim tudi daljši teki na naravnih podlagah v počasnem tempu v kobinaciji s hitro hojo, tek na smučeh, kolesarjenje ipd.
Nahrbtnik je priročen zaradi premagovanja stopnic in zaradi splošne mobilnosti. Glede na to da prenašaš cca od 10 do 16 kg to ni ne vem kakšna obremenitev, seveda pa je odvisna od tvoje osebne telesne teže oziroma "balasta".
Če povzamem, nobeden od navedenih športov ni strup, strup pa je neprofesionalno ukvarjanje z njim, ki povzroči nesorazmerno razvitost posameznih telesnih sklopov. Aerobika pa je vsekakor boljša kot nič za tiste ki nimajo časa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   Zakaj kasneje drug voziček?
7.5.2005 11:23:44   
Annny
Dobro jutro,
strinjam se z zadnjim odstavkom. Povzel si to, kar sem pravzaprav omenila sama: strup je nepravilno ukvarjanje z določenim športom, pa tudi pretiravanje.
O tem bova pisala kdaj pod kakšno drugo temo...sva čisto zašla od teh marel..;)

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?