|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nasvet pri vzgoji
8.5.2009 10:59:34   
Polonca s piko
Ne vem, če sem ravno povezana mama, a se trudim...
Hčerka je stara 16 mesecev. Z možem sva prvič naletela na nestrinjanje pri vzgoji. Rada bi izvedela še vaše mnenje.
Hči je zelo spretna. Plaziti je začela pri 6m, ob opori je hodila od 8m dalje, shodila pa je, čeprav smo vsi pričakovali, da bo prej, normalno pri enem letu. Je pa bila zato, ker je dolgo trenirala ob opori že kmalu zelo stabilna in ji razni robniki, večji kamni ipd. ne predstavljajo nobenih težav. Je tudi prava plezalka. Na dokaj visok tobogan po lestvi (ne po štengicah) spleza sama (seveda jo še lovim).
Tri dni nazaj sem na trip-trapu odstranila zaščitno ograjico in ji 1x pokazala kako naj zleze in se vsede. Takoj je osvojila in celo dopoldne trenirala (seveda sem jo pazila). Naslednji dan sem ji pokazala, kako naj zleze dol in tudi to je takoj zakapirala. Težava je v tem, da ko sedi na stolčku, pozabi, da ni ograjice in se tako zvira, da moram biti nujno zraven. Možu pa to niti najmanj ni všeč - da ji odstranim ograjico in ji omogočim plezanje. Češ, da lahko pade. In dejstvo je, da je pasti s triptrapa že dokaj velika višina, tu mu ne morem oporekati.
Včeraj pa je res padla. Ni bilo kaj hujšega. Ena buška na čelo. Situacija je bila prav komična, ko sem crkljala njo in jo tolažila, hkrati pa poskušala čimhitreje vstaviti ograjico, da mož ne bi posumil, da je padla s stolauser posted image user posted image . Pa pride on v stanovanje, nič ne pogleda stola, samo reče: A je padla? A s stola?... Seveda mu nisem mogla lagat user posted image .
Jaz si celotno situacijo razlagam - ok je pač padla. Nič ni bilo hudega, dobila je lekcijo. Če ji ne bom omogočala in jo bom vedno jaz posedala v stol, kako naj se nauči? Saj je ne silim, le kadar se mi zdi, da je čas, ji pokažem. Mož pa pravi, da je še premajhna in, da zares ni dobro, da se tako pogosto udari v glavo (seveda, kadarkoli se udari, se v glavo...)

A naj mu bo... namestim ograjico nazaj.

A glej ga zlomka. Danes še preden sem se zavedla, ona zleze V stol! PREKO ograjice. (No, zavedla sem se moment prej in jo šla lovit, ampak z eno nogo je bila že čez ograjico). Popila je malo mleka nato pa vstala in počakala, da sem jo dala dol. In potem znova gor. In tako naprej še 4x, potem sem stol postavila na mizo, ker moram še kaj postorit in ne morem stalno čepet zraven nje in jo lovit.

Kakšno je vaše mnenje? Naj ji prepovedujem plezanje, naj ji onemogočam plezanje, ali naj se trudim in jo lovim? Ali je mogoče res še premajhna? Toda, če je premahjna, potem najbrž ne bi sama želela početi teh reči? In, če naj ji onemogočam, prepovedujem... kdaj naj potem rečem: no, zdaj pa le plezaj? Ne bo zato mogoče še bol nerodna?

Prosim, ne obsojajte me, da delam iz muhe slona. Mogoče res. Gre se zato, da sem v tem trenutku malo nesigurna vase, ker z možem nisva na istem bregu, kar se mi sicer pri vzgoji zdi silno pomembno in nama sicer tudi še kar uspeva.

Hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nasvet pri vzgoji
8.5.2009 11:22:28   
Anonimen
eh, točno tko je - je pač padla. še velikokrat bo, ja eni bi es najraj vidli, da bi otroka kar zvezali nekam, al pa skoz po rokah vlačli, da je nebi paduuser posted image
drgač pa tole s striptrapom mamo mi istouser posted image prej smo meli antilopa, pol pa taprvi dan, ko sem triptrapa privlekla domov, ona hop in je notri. z ograjicouser posted image nisem vedla a sem blesava al kaj, ko sem jo zagledala notri, ker sem bla skor ziher da sem jo dala na tla in ne v stol, pa ker je blo zjutri sem dopuščala možnost da sem jo pa le v stol dala. in jo dam ven in spleza nazaj notri. pa sem jo pač pustila, bila zraven da je natrenirala in me ne skrbi da bi padla. je pa res da ven pa ne zna splezat, ker tam ji je pa ograjica napoti, pa je niti ne vzpodbujam, ker ko je enkrat notri, mi čist paše da tam tudi ostaneuser posted image
jo pa tudi jaz vzpodbujam, da lazi vsepovsod, pa ji kažem kako, in tudi nonstop poslušam kak bo padla in ne vem kaj še vse. čez eno uho notri, čez drugo ven. sicer je res, da ne od partnerja, to je res sranje, če on teži.
sem pa čist živčna, ko je tamala na dvorišču in tašča nonstop tuli za njo - pazi da nauš padla, laj ko boš padla, ne to k boš padla, ne tist k boš padlauser posted image pa sem že miljonkrat rekla ja bo pač padla, se bo pa pobrala tud, sam ne skapira nekakuser posted image

in otrok more vedet tud to, da lohk pade, da se udari, da to boli, da pridobi mal straha, mal rešpekta, da se ne požene brezglavo iz vrha stopnic al pa iz kake škarfe in podobno. in če nikol ne pade, če se nikol ne udari, kak naj ve? lohk sledi katastrofa.
tak da po moje maš čist prav. z možem se pa pomeni malo.

(odgovor članu Polonca s piko)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nasvet pri vzgoji
8.5.2009 11:31:11   
Volga
To sem pa jaz vedno po kmečki logiki presodila. Mama, lahko skočim s škarpe? O.K., morda je malo visoka, ampak ubiti se ne more, torej lahko. Mama, lahko s te stopncie skočim? O.K., morda je malo visoka, ampak ubiti se ne more. Mama, lahko splezam na drog? O.K., ne bo panike, če padeš dol. Vedno po tem principu in je mali spreten ko veverica.

Nekaj pa mi ni jasno pri tvoji, praviš, da vedno, ko pade, s udari v glavo? kako pa to? Ponavadi otroci refleksno gor držijo, da ne butajo z njo ob tla. Če že pade, se ponavadi prestreže z rokami, no, ne rečem, kdaj pa kdaj, da se v glavo, ampak ti praviš, da se tvoja vedno v glavo butne? Potemtakem le ni tako zelo spretna, kot se ti zdi? In ja, če bi se moj butal v glavo pri vsakem padcu, bi verjetno tudi bolj premislila tisto, kar sem napisala v prvem odstavku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nasvet pri vzgoji
8.5.2009 11:48:08   
Polonca s piko
Ne, ne Volga, ni tako hudo, kot sem mogoče napisala. Pri navadnih padcih (se npr. spodtakne) se ne udari v glavo. Ampak marsi kdaj pa - npr. v kopalnici, ko je bosa pritekla na mokra tla, pa jo je spodneslo (joj, takrat je tes grdo padla) se je odzadi v glavo udarla. Enkrat mi je s postelje padla je bla tudi buška... (joj, saj me bo še sram, k pišem o njenih padcih), buške na glavi so tudi od roba mize,vogalov ipd (čist po mamic, jst tud vse vogale oberem). Skratka pri bolj konkretnih padcih je buška. Tudi včeraj, ko je padla s stola je bila user posted image .
Včasih se mi zazdi, da je tako močno butnila z glavo, pa sploh ne reagira - nič joka. Zadnjič sva se šli "buc", pa je čisto nora! Kako to butne z glavo v moje čelo, da je še mene pošteno bolelo, ona se pa reži user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nasvet pri vzgoji
8.5.2009 12:04:45   
Čebel@
samo neki pripomnim:
moja sestra je šla tudi se s tamali "buc" in zdej tamal ko zna,ji pokaže tale buc tud na rob mize in na tleh na parketuser posted image user posted image user posted image .......to tolk useka z glavico da mene zaboli ko ga vidim-star je pa 1 leto

glede tvojega kokretnega primera ti pa bolj težko svetujem ker nimaam pojma kako bom sama reagirala ko bom na tem

lp

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




nosečnost
Lelly28 RR

komu ste prvo povedali, da ste noseče?

partnerju / očetu otroka (89%)

svoji mami, očetu (2%)

najboljši prijateljici (2%)

sestri, bratu (2%)

zdravnici, ginekologinji (4%)

objavila sem na družabnem omrežju (0%)


Število vseh glasov: 45

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!