|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   urnik hranjenja
11.6.2009 11:48:29   
yupi
mene zanima kakšen urnik oz. kombinacije imate pri uvajanju  GH in dojenju otroka  

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 11.6.2009 12:42:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: urnik hranjenja
11.6.2009 17:52:34   
AinB
Zjutraj in zvečer dojenje oz. AM, vmes pa GH. Od 6 mescev naprej seveda.

(odgovor članu yupi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: urnik hranjenja
21.6.2009 21:54:47   
žab*ca
Ponoči dojenje
cca ob9ih malo mlečne kašice
     ob11-12 sadje
dojenje
cca ob15ih zelenjava(+dojenje)
dojenje
ob 18ih mlečna kaša
ob 20ih dojenje
(stari 7mesecev)

(odgovor članu yupi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: urnik hranjenja
22.6.2009 8:14:58   
kala28
živjo.....

me veseli da sem vas najdla, ker imam jest tud težave z urnikom hranjenja....... imamo malčka user posted image user posted image starega 8,5 meseca in je na približno 3 ure....pa imam občutek da je to na pregosto....... mi imamo razdeljeno približno takole:ko se zbudi (okrok 07.30) dojenje, potem okrog 10.30 sadna kašica (od milupe al pa od dm-ja), potem kosilo okrog 14.00,zelenjava na 1001 način, potem pa še okrog 17.00 kakšna skutka al pa fruchtzwerge al pa sadje......mal kombiniram, da nima vsak dan isto, potem paob 19.00 ko gre spat pa zopet dojenje.......mislim da se od tega dojenja sploh ni več sit ampak da se bolj odžeja.... rada bi vaše mnenje in predloge kako se spopadate s tem.....pa še kakšen nasvet, rada bi prenehala z dojenjem, kaj naj nadomestim namesto tega??? naj povem da po flaši niti pod razno noče piti.....po nobeni z najrazličnejšimi nastavki ::((:((
lp

(odgovor članu yupi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: urnik hranjenja
25.6.2009 21:30:04   
bina30
Kala28, jaz sem nehala dojiti pri 7,5m, ker sem bila zopet noseča in mali v bistvu sam ni več hotel. Zdelo se mi je pa nadvse pomembno, da pije mleko še naprej (še sedaj pri 19m pije mleko zjutraj in zvečer) in sva uvajala mleko po flaški. Dojeni otroci pač ne sprejmejo flaške kar tako. Moj jo je imel za čaj, mleka pa ni hotel. Trajalo je 14 dni, da se je navadil.
Sem pa tudi zamenjala mleko. aptamila ni hotel, Novalaca tut ne, Hipp pa je potem začel pit. Da je dobil dovolj mleka, pa sem mu pripravljala mlečne kašice in pri kosilu sem v zelenjavne kašice vedno zmešala od 60 do 100ml adaptiranega mleka (tisti Aptamil, ki ga ni hotel po flaši, haha).

Pa ti spi celo noč? če ja, potem je sigurno sit od dojenja. Drugače pa mu pripravi kako kašico pred večernim dojenjem. Moj je vsak večer dobil mlečno kašico, potem pa dojenje ali kasneje flaško.

(odgovor članu kala28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: urnik hranjenja
26.6.2009 20:08:49   
jolly123
kala moj je 9 mesecev, pa je približno kot vaš, le da se ne dojiva ampak je na AM. Zjutaj okrog 7-ih flaška mleka, okrog 10-tih sadje, ob 12 kosilo na tisoč in en način, ob 4-ih skutka, jogurt itd, zvečer flaška mleka z dodatkom keksolinota, čokolinota, frutolinota itd. Kaj pa če mu probaš v flaško z mlekom, dat mal kej teh linov, če mu bo okus všeč, bo mogoče jedel, kaj pa vem user posted image
Za pitje čaja ali česarkoli drugega pa tudi moj ni bil kaj preveč zainteresiran, zdej sem mu pa za foro dala pit iz kozarca, mu je pa tako všeč da kar pije user posted image

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: urnik hranjenja
29.6.2009 12:05:40   
kala28
user posted image user posted image user posted image
ful hvala punce za vaše odgovore user posted image user posted image
naš Jakob ponoči spi, tako da mislim da je sit od dojenja......spat gremo okol sedmih, ker je že čist preč takrat in spi nekje do treh ponoči, potem pa dojenje in spanje do cca.pol osmih..... sam zjutraj je pa po dojenju takoj lačen.....tako da je po novem zjutraj dojenje, čez kakšne pol ure pa kakšna mlečna ali sadna kašica..........se mi pa zdi da mora vsaj dva obroka mlečna še imeti pri tej starosti.....čez en teden bo 9 m.......... pa ne vem če bi ga gloh navajal na flašo, glede na to da je noče......sej verjetno, če mu po žlici daje te linote je čist isto......a ne????

lp

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: urnik hranjenja
1.7.2009 13:03:59   
2srcka
Kala28, pri nas iammo podoben primer. Po flaši noče piti. Prilagojenega mleka sploh noče poskusitiuser posted image Je pa star dobrih 8 mesecev in mu tudi zjutraj dojenje ne zadostuje več (se mi zdi da sploh nimam več dovolj mleka), zato ne vem kaj naj mu ponudim zjutraj? Kašice od milupe, babylove...te ima sicer za večerjo, ampak ne vem kaj drugega naj mu ponudim. Kaj predlagate? Ima pa tak jedilnik: okrog osmih dojenje (ker mu zadnje čase ne zadostuje se doji vsako uro do enajstih), potem ima za malico od enajstih sadje, za kosilo okrog dveh zelenjavo, meso..., za popoldansko malico okrog petih jogurt, skuta, sadje z kosmiči...., in za večerjo ob osmih kašico od mulipa, dm....Kaj naj mu potem dam za zajtrk? Ali katera daje kravje mleko? Npr. v grisolino, keksolino...?

(odgovor članu kala28)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: urnik hranjenja
1.7.2009 19:35:50   
kala28
martand živjo......

sploh ne morem verjet, kako se lahko obroki dnevno spreminjajo........jaz ga zjutraj podojim, vendar mu takoj potem dam še kašico za jest, ker je takoj lačen........kaj pa če bi mu probala aptamil in potem notr zmešej kašico, ki se meša z mlekom??? pri nas sedaj to dobi....in sicer od milupe, nekej vrste grisolino........je pa to dost sladko, tako da bi mu mogoče bilo všeč........mu pa jaz zmešam bolj gosto, tako da je po žlici, kot da bi jedla čokolino....in mu ful paše.::-)))user posted image kar se tiče kravjega mleka je tako:jest mu ga še ne bi dala, mogoče čez kakšen mesec.....mi je pa moja mami včeraj rekla, da ko sem bila jaz dojenček mi je že pri 8 mesecih dala kravje mleko, seveda razrečeno z vodo in pa gres.......pa sem čist o.k. izpadla ( no vsaj mislim tako ::-))) ) lahko pa probaš vsak dan po malem, potem boš pa vidla kako prenaša kravje mleko.........
joj, teli otroci..........jest pa bom počasi prenehala z dojenjem, ker itak nič več nima od tega, razen ponoči, samo potem ne vem kaj naj mu pooči dam, glede na to da noče flaše..... ????user posted image

lp

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: urnik hranjenja
1.7.2009 21:20:43   
2srcka
Kala28, ali potem zjutraj in zvečer dobi isto za jesti? Mene je samo zanimalo kaj bi mu drugega lahko ponudila zjutraj da ne bi imel oba obroka enaka. Prvo sem dojila do 10 meseca ko sem jo pa nehala dojiti je pa zjutraj jedla npr. mleko, kruh in marmelado, kar sem pač jedla sama. Se mi pa pri 8 mesecih zdi še malo prezgodaj za to.
Za kravje mleko sem samo tako iz firbca vprašala ker me je zanimalo če ga že dajete v kašice. Jaz sem z njim pri prvi začela pri 8 mesecih in tudi zdaj razmišljam da mu bom kašice naredila z njim, drugače je ene in iste kašice. Jaz sem ga jedla od rojstva in mi nič ne fali.
Kaj pa če mu ponoči ponudiš čaj po žlički. Jaz to počnem če se zbudi in noče zaspati. Sem mu pa še pred kratkim dajala jesti ponoči če se je zbudu, samo se mi je zdelo da je malo povlekel, se malo pocrtal in zaspal.

(odgovor članu kala28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?