|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: krema za sončenje-katera?
8.7.2009 22:22:09   
evica23
Sama že kar nekaj časa "preučujem" kreme za sončenje in druge. Ugotovila sem da je najbolj škodljiva sestavina titanijev dioksid, ki je praktično skoraj v vseh kremah. Izjema so le te naravne kreme, ki ga nekatere ne vsebujejo. Najboljše za naše otroke pa je, da jih pač oblečemo majčko in se čim bolj probamo izogniti "nevarnim uram", vem pa da je to zelo težko.
Lep pozdrav

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: krema za sončenje-katera?
8.7.2009 22:38:11   
Primoza

IZVIRNO SPOROČILO: evica23
Ugotovila sem da je najbolj škodljiva sestavina titanijev dioksid, ki je praktično skoraj v vseh kremah. Izjema so le te naravne kreme, ki ga nekatere ne vsebujejo.


Zanimivo in v čem je tako škodljiv ta titanijev dioksid?

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: krema za sončenje-katera?
8.7.2009 22:49:42   
bumerang
To pa SPLOH ne drži.
V resnici je titanijev dioksid ena od najbolj priporočljivih sestavin zaščitne kreme saj deluje kot mineralni in ne kot kemični filter, deluje pa le kot zaščita proti UVB. Kemični filtri so v naravnih kremah prepovedani.
Edino, kar očitajo mikronizirani obliki, je to, da sprošča proste radikale vendar:
- ni dokazano, da to škoduje koži, saj se sproščajo in ne vpijajo,
- izberemo nemikronizirano ali manj mikronizirano obliko (bolj je krema gosta in na koži bela, manj je mikroniziran),
- izberemo formulo, ki je bogata z antioksidanti, ki neutralizirajo proste radikale.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: krema za sončenje-katera?
9.7.2009 13:50:15   
Primoza

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
V resnici je titanijev dioksid ena od najbolj priporočljivih sestavin zaščitne kreme saj deluje kot mineralni in ne kot kemični filter,


S temi suhoparnimi dejstvi je bila očitno v kali zatrta debata o škodljivosti TiO2user posted image .

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: krema za sončenje-katera?
10.7.2009 20:12:15   
smeja2
http://www.cosmeticsdatabase.com/ingredient.php?ingred06=706561

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: krema za sončenje-katera?
10.7.2009 20:28:24   
bumerang
No?

About TITANIUM DIOXIDE (NON-NANO): Titanium dioxide has a long history of use in sunscreen and other products. It appears safe for use on skin, due to low penetration but inhalation is a concern. Some titanium sunscreens containing nano-size particles may have greater toxicity to body tissues and environment.

< Sporočilo je popravil bumerang -- 10.7.2009 20:29:44 >


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: krema za sončenje-katera?
11.7.2009 23:49:05   
VesnaLana
jaz sem pregledala teste, ki jo je izvedla vip neodvisna revija. Sem popolnoma zgrožena nad rezultati. Na prvem mestu so kreme z lidla in hoferja - polne kemikalij, kreme kot so Vichy, LRP in L'Oreal pa so na testu padle , če ste pogledali so edine brez konzervansov pa tega sploh niso gledali, padle so pa na berljivosti in zato ker nimajo konzervansov HALO kaj pa vse ostale kemikalije, ki jih kreme imajo. Konec koncev so ravno konzervansi krivi za veliko alergij. Malo bolj poglejte kaj testirajo. Kreme za sončanje sploh ne rabijo konzervansov, ker vsi filtri na visoki temperaturi razpadejo, jaz pa ravno ne nosim hladilne torbe na plažo zato, da imam kremo notri. Krema, ki se je ne porabi v parih dneh je itak zanič, ker nima več faktorja (seveda , če je bila izpostavljena vročini - kar večina tudi je).
Najbolje je izbrati kremo za otroke s čim manj kemičnimi filtri, filtri naj bodo mineralni, pozorni bodite na parabene (konzervans) ti so najbolj nevarni in krema za otroke naj jih ne bi imela. Slaba lastnost mineralnih filtrov je edino v tem, da se slabo razmažejo, kar pa ni slabo vsaj vidite kje ste otroka namazali in kje ne.
Smiselno je  uporabiti večje faktorje, to pa zato, ker je faktor merjen tako, da na kvadratni cm kože nanesejo 1mg kreme in merijo prepustnost. To je toliko kreme, da bi 150 ml kremo imeli za 3x, če bi hoteli doseči faktor, ki je naveden. Zato če damo otroku kremo s F 30 mu praktično namažemo toliko, da dosežemo 10 kar pa je absolutno premalo. Za vse traparije dajemo na tone denarja za zaščito kože vaših otrok pa šparate. Kupite vsaj otroku primerno kremo, če že sebi ne. SOnce je dandanes zelo škodljivo, žarki pa se akumulirajo (seštevajo). Ni nujno, da je koža opečena, pa ste vseeno naredili škodo otroku. Sicer naj bo otrok čimveč v senci pa še tam namazan s kremo. Pa od 11 do 16 naj bi se izogibali soncu.
Sicer sama nisem komplikator se pa zavedam nevarnosti sonca in želim svojemu otroku dobro. Sem pa mnenja, da če kupite kremo za 3€ in je polna kemikalij, boste na tej kremi sicer prišparali nekaj EUR, škode bo pa bistveno več.

LP

_____________________________

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: krema za sončenje-katera?
12.7.2009 0:06:40   
Gina
MI imamo vsi alergije na kreme in na nekatere druge kemične reči. Daleč najhujše je bilo pred leti po sunmixu, katastrofa, nikdar več! Najboljše se odneseta bubchen in eucerin. Hauscka (a se tako napiše?) pri nas ne povzroča pik, povzroča pa fleke na majiciuser posted image . Na vichyjeve kreme za sončenje ni nihče od otrok alergičen, sem pa jaz alergična na nekatere druge njihove kreme, tako da so se mi mal "zasrali", se mi zdi da je bolj na glasu firma, kot da bi bila to res neka kvaliteta.

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: krema za sončenje-katera?
12.7.2009 21:32:22   
mayci
Nam se je zaenkrat najbolje obnesla krema od Dr. Hauscka.user posted image


_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: krema za sončenje-katera?
12.7.2009 21:33:27   
sonček33
Jaz sem naročila  na spletni strani zdravo in naravno - naravno kremo za našega dojenčka

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: krema za sončenje-katera?
13.7.2009 15:22:48   
barni
Jaz bi pa rada potem vedela, katera krema ima najmanj slabih sestavin?

Ne katera je vam boljsa, katera ima najmanj "sranja" notri, ker resnicno ne vem vec kaj naj kupim, da bo dobro (cena ni pomembna). Sama pa lahko se tako preberem sestavine, pa nisem kemik in ne vem kaj berem.

Sedaj imam Avene za otroke, samo je roza barve, se tezko razmaze in oblacila so katastrofalna, fleki pa ne grejo ven nit s kuhanjem bodijev.

Hvala tisti, ki se razume na sestavine in bo znala povedati, katera krema ima najmanj kemije.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: krema za sončenje-katera?
16.7.2009 15:01:07   
evica23
Mislim da so dobre kreme od dr.Hauschka. Mi smo letos za probat kupili Sante kremo, ki tudi velja za naravno kozmetiko.
Zanimivo mi je bilo to, ko sem kupovala kreme sem hotela kupiti kremo od Mustele otroško in sem izvedela da so jo nehali izdelovati. Potem sem pa na enih straneh (nevem točno katerih) zasledila, da so naravne kreme za sonce drugače testirane kot nenaravne. In da naravni proizvajalci zelo težko pridejo skozi ta merila kakovosti, zato je tako malo naravnih krem na tržišču.

Glede titanijevega dioksida pa takole: Ta deluje tako na kožo, da absorbira sončne žarke in tako tudi posledično pride do kožnega raka. Je zelo rakotvoren. Medtem ko naravni minerali delujejo tako da odbijajo sončne žarke.
 
vesnalana to si zelo dobro napisala in se tudi sama strinjam s tabo!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: krema za sončenje-katera?
17.7.2009 5:50:27   
Primoza
Zadnji "prispevek" o titanovem dioksidu je cvetka zase. Že dejstvo, da je titan kovina in ime oksid pove, da gre za inertno anorgansko stvar.

Že vedno ni nobeden omenil oziroma naštel sestavine naravnih krem.

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: krema za sončenje-katera?
17.7.2009 7:27:30   
bumerang
Kreme z BDIH certifikatom, torej dejansko "naravne" kreme, ga vsebujejo in so na to celo ponosne saj nadomešča kemične filtre. Njegov pogosti partner je cinkov oksid, enako priporočljiv in varen.
Seveda sta oba mehanska filtra in svetlobo seveda odbijata in ne vpijata kot je bilo napačno zapisano zgoraj (kot tudi za fotonestabilnost).
To, da delci ne smejo biti mikronizirani, sem že zapisala.

Oznake kot "dermatološko testirano", "za občutljivo kožo" ipd. nimajo za seboj nobene zakonodaje zato jih lahko prosto po presoji uporablja vsak proizvajalec, ki jih pod svojimi pogoji testira na"šestih ljudeh".



_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: krema za sončenje-katera?
17.7.2009 7:44:36   
bumerang
Aja, Primož:

No, npr. krema: Aqua - Aloe barbadensisi gel*- Titanium dioxide coated - Helianthus annuus seed oil* - Dicaprylyl carbonate - Cetearyl alcohol - Oryzanol - Butyrospermum parkji butter*- Glyceryl stearate citrate - Sodium lauroyl lactylate - Tocopheryl acetate -  Daucus carota oil - Astaxanthin - Beta carotene - Xanthan gum - Rosmarinus officinalis extract - Canola oil - Profumo - Aluminum stearate - Capryloyl glycine - Sodium dehydroacetate - Citric acid      

mleko: Aqua - Aloe barbadensis gel* - Titanium dioxide coated - Squalane - Helianthus annuus seed oil*- Dicaprylyl carbonate - C14-22 alcohol - C12-20 alkylglucoside( emulsionante vegetale ricavato da olio di cocco e amido di manioca)  - Butyrospermum parkij butter*- Cetearyl Alcohol - Daucus carota extract - Oryzanol - Tocopheryl acetate - Potassium cetyl phosphate - Xanthan gum - Aluminum stearate - Rosmarinus officinalis extract - Canola oil - Sodium dehydroacetate - Capryloyl glycine - Profumo

*iz biološke predelave

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: krema za sončenje-katera?
17.7.2009 8:41:37   
barni
Bumerang, za katero kremo gre?


Ravno zato, ker se prav nic ne razumem na te sestavine, sem prosila, ce mi lahko tisti, ki se spoznam na te zadeve napise kremo, ki ima najmanj skodljivih sestavin notri.

Jaz znam prebrati sestavine, ne vem pa kaj pomenijo. V lekarni pa itak vsaka farmacevtska nekaj po svoje razlaga, vcasih imam obcutek da tudi same niso ravno prepricane, kaj pomenijo vse te sestavine.

Jaz ne bi tako nekaj pavsalno ala nam je ta vredu, nam pa ta ampak tocen podatek, katera je tista krema na trgu, ki jo lahko kupim in najamnj skoduje kozi otroka in je hkrati tudi ucinkovita pri zasciti.

Hvala ce se bo kaksna nasla in si bo vzela cas.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: krema za sončenje-katera?
17.7.2009 10:09:56   
lilka
Pa kaj pa vem, moja po vsaki dobi pikice, sem kupila lani Hauško pa je dobila pikice, letos sem kupila od Nahrin, pa je tudi dobila pikice, pa je kao čisto naravna in 30 evrov...ne vemuser posted image .

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: krema za sončenje-katera?
17.7.2009 13:36:41   
bumerang
Barni, žal ni v prosti prodaji, dobiš jo samo v Italiji in še to po pošti ali osebno v laboratoriju blizu Milana.
Hvalijo pa tudi kremo od Lavere vendar jih sama nisem preizkusila, ker so v nasprotju z zgornjo nekoliko predrage.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?