|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje goste hrane
27.5.2005 18:16:24   
* Mateja *
Ojla mamice!!

Imam en par vprašanj o gosti hrani:
- Kake so vaše izkušnje s kašicami(frutki) in soki od Fruktala?
- Katero sadje ste najprej uvajale? Mi smo začeli s kuhanim jabolkom in banano, zdej pa ne vemo več kako naprej, al naj s huhano hruško. Najprej bomo sprovali kuhano nato gremo na surovo! Kaj po huški res napenja?
- Kako je pa z zelenjavo? Katero ste poskusili prvo? In kdaj?
- Sedaj, ko se je navadil Nejc jesti na žličko, imamo pa mal problemov pit po dudi, zgleda da mu bolj dopade žlica, seveda, če ni ful lačen. Če je lačen gre po žlici prepočasi. Kj se je kaj podobnega dogajalo tud pri vas?

Vem, da so se podobna vprašanja že pojavljala, ampak provejte mi šenkrat pomagat!!

Lepo se imejte in uživajte v sedaj že kar prehitro vročem vremenu!!

Mateja:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Uvajanje goste hrane
27.5.2005 20:41:07   
Petra P.
Mi se tudi komaj uvajamo. Hm. S sadjem smo mi začeli kar surovim. Ampak najprej smo dajali zelenjavo, ker je patronažna sestra rekla, da sadje itak radi jejo (je sladko) na zelenjavo pa jih je težje navadit. Tak da od zelenjave: korenje, cvetača, krompir, brokoli... Dajemo mu najraje zelenjavo iz juhe (npr. goveje) ker ima pol vsaj nekaj okusa in je ne izpljuva. Baje da je to o.k.

Sadje pa dobi naš za dopoldansko malico. Pat. sestra nam je svetovala, naj mu dajemo predvsem tisto sadje, ki raste pri nas (torej ne tropskega), čeprav imamo babano zelo radi. Hruško pa je baje potrebno olupiti, ker je olup glavni krivec za napenjanje (ampak saj itak vse olupimo :zmeden: ) Če to ne drži, se pritoži naši patro. sestri ;).

Sokecov mu kar ne dajemo. Mogoče ob priliki. Dobi pa za večerjo mlečno kašico - tako ki se kupi v paketku in se pol samo z vodo zmeša. To ima prav rad.

Zdaj smo pa že začeli malo eksperimentirat naprej, pa mamo kar malo težav. Npr, če katera ve: kako naj mu dam purana? Ker mi vsedno ostanejo neki veliki kosi in se kar bojim, da se mi ne zadavi...

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Uvajanje goste hrane
27.5.2005 22:22:40   
babylove
Po nasvetu pediatra sem začela z zeleno zelenjavo (razen špinače zaradi nitratov) in sem mu za1x nabavila krompir, bučke, fižol, artičoke in mešano spomladansko zelenjavo. Ko bo to rešeno (=pojedeno), bom začela s sadnimi kašicami in 'barvno' zelenjavo.

Kupila sem znamki Bledina in Nestle, tako da o Fructalu ne vem nič.

Glede sadja sem dobila naslednja navodila:
doma pripravljeno sadje mora biti prekuhano do 9. meseca, kasneje pa se lahko ponudi dovolj zrelo olupljeno in zmečkano sadje. Izključeno je suho sadje, oreški (lešnik, mandelj, oreh, arašid) in agrumi.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Uvajanje goste hrane
28.5.2005 7:16:31   
ZARA
oj Mateja...
Frutov nikol ni marala,ne sokcev, ne kašic...sem vedno delala sama...
Od sadja je prvo dobila banano,jabolko,hruško (ja napenja),suhe marelice,grozdje...nikol nisem prekuhavala,ker ni blo problemov...
Od zelenjave sem ji pa dala (cca 5 mesecev)korenček,brokoli,cvetačo,bučke,špinačo,malancane...
No jst sem ji prej dala sadje kot zelenjavo,pa ni nikol zavračala...
Zgleda da ko okusijo še kaj drugega,kot mleko jim ta ne diši več tako...Zara je tud mal zavračala mleko,ampak je že bolje!!

lp

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Uvajanje goste hrane
28.5.2005 22:33:36   
BARBARA R.
:) Frutki, tako sokovi kot kašice vsebujejo dodan sladkor. Stran z njimi!
:) Mi smo začeli z jabolkom in hruško. Dodajala sem suhe marelice, slive, fige,..... vse prekuhano zeeeeeeeeeeloooooooo dolgo. Kristino hruške niso napenjale.
:) Korenček ob jabolku.Beby korenček. Blitva oziroma špinača. 6. - 9. m. krompir, brokoli, stročnice
:) ponudi mu lonček z silikonskim nastavkom

Vedno je bilo prepočasi.Včasih me je bilo kar strah kaj še bo.

:muca:

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?