|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontaktne leče velikost
12.7.2009 13:48:42   
karamela
Zanima me (jih poskušam začeti uporabljat) katere uporabljate. Jaz imam dioptrijo za daljavo. -2 in -1,50 Še posebej mogoče katera, ki se spozna na leče bi vprašala ali obstajajo leče različne velikosti in kje na lečah ki jih kupiš je ta oznaka.

Torej jaz imam zelo male oči, sodelavka res ful velike, (v primerjavi z mojimi 1x večje)  pa ona brez težav vstavi leče jaz pa moram oko raztegent gor in dol, pa dam komi lečo not, in potem se dostikrat   mi še ne razporedi pravilno je noter kot bi se zmečkala, valovita  ker je prevelika in se ne more lepo razporedit po očesu.  Jo dam ven in pol notr malo pod drugim kotom pa komaj rata.


Torej mogoče malo čudno vprašanje. Sem čisti začetnik in v optiki so rekli, da kao ni različnih velikosti. Se mi pa zdi to ful čudno. Ljudje smo eni majni eni veliki pa mi res ni logike da ni različnih velikosti leč.

Hvala za odgovore in mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kontaktne leče velikost
12.7.2009 14:32:37   
Anonimen
v optiki so ti povedali po resnici, obstaja samo ena velikost leč.

(odgovor članu karamela)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kontaktne leče velikost
12.7.2009 14:45:39   
Anonimen
žal res obstaja smo ena velikost leč, praksa pa definitvno naredi svoje.
sama uporabljam leče že 10 let. spomnim se začetkov, ko sem si vse lepo na mizi naštimala, pa "operirala" eno uro,....
danes, po tolkih letih, sploh ne vem več, kako si jo vstavim-zjutraj kr miže. user posted image  
na začetku je potrebno malo potrpljenja, pa lepo počasi, fino razpri veki in počas lečo not. pomembno je tudi to, da ko lečo vstaviš v oko, ZELO počasi zapri veko, ne na hitro, ker se še prej zmečka. želim ti veliko uspeha in bistrih pogledov.

LP

(odgovor članu karamela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kontaktne leče velikost
12.7.2009 14:55:46   
veselka
kolikor je meni znano ne obstaja samo ena velikost leč... se razlikujejo tako po bazni krivini, kot po premeru (govorim za mehke, poltrdih in trdih ne poznam). pri okulistu sem probala različne velikosti, bazno krivino pa ti določi okulist.

je pa res, da je redko da je nek model določene firme na voljo z več premeri ali baznimi krivinami, zato je fino, če jih na testiranju probaš čim več različnih z ustrezno bazno krivino (glede na tvoje oko), potem pa vidiš, kaj ti je preveliko/premejhno in kaj ne.

predlagam pogovor z okulistom.

< Sporočilo je popravil veselka -- 12.7.2009 15:00:15 >


_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kontaktne leče velikost
12.7.2009 15:15:17   
viva
Kot je že napisala veselka, obstajajo leče, ki se razlikujejo pa premeru in bazni krivini. Sama sem sprobala že kar nekaj vrst leč ( dnevne, 14-dnevne, mesečne ) in od vseh mi najbolj ustrezajo dnevne Ciba Vision Focus Dailies All day comfort, ker imajo premer 13,8 mm. Vse ostale so imele ali 14,2 ali 14,4 mm in so me ful motile. Te pa kot da jih nimam. Velik plus pa je tudi to, ker vsebujejo 69% vode, kar je meni pri lečah zelo pomembno.
Edini minus je strošek, ki pa je kar velik, glede na to da imaš škatlico samo za en mesec. Ampak vseeno boljše kot očala user posted image ( vsaj zame )

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kontaktne leče velikost
12.7.2009 18:12:23   
Arwenko
Za leče je obvezno treba it na pregled k optiku, tam poveš da si prvič in ti bo zdravnica oziroma sestra tudi vse pokazala, kako se dajo noter, pogledala kakšne ti ustrezajo. Je pa tako, tele dnevne, 14dnevne in mesečne variante je res samo ena velikost, razlikujejo pa se nekoliko glede na proizvajalca. Tiste stalne oziroma letne in dvoletne, tiste pa so različne in so predpisane tako kot očala in ti jih optika ponavadi naroči točno takšne kot ti okulist predpiše.

Res, jaz na svojo pest se s tem nebi igrala, raje reskiraš tistih 20 eur za pregled in si na varni strani.

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kontaktne leče velikost
12.7.2009 23:14:41   
Andrejka9386
ko ste že ravno pri lečah...sama se odločam ali bi jih imela ali ne...zanima me glede stroška...koliko to vse skupaj stane? npr. mesečne

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kontaktne leče velikost
13.7.2009 11:05:20   
jullie
..js uporabljam mesečne leče BAUSCH&LOMB SoftLens 59 ..ker imam na obeh očesih enako dioptrijo, kupim vsake 3 mesece eno škatlico, ki stane 25 evrov.. ..potem je pa še potrebno kupiti tekočino za čiščenje.. kupim pa Ciba Vision AOSEPT PLUS 360 ml, ki jo imam za dober mesec in stane 12 evrov.. zdaj si pa malo preračunaj glede stroškov.. meni se ne zdi veliko...

(odgovor članu Andrejka9386)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kontaktne leče velikost
13.7.2009 11:29:09   
honey
Jaz sem spet po 1-letnem premoru začela uporabljat leče. Prej sem uporabljala ZEISS-ove, zdaj pa sem šla na Johnsona. So mi dosti boljše, ampak eno obdobje se jih ni dobilo, potem pa nisem menjala. Zdaj imam 14-dnevne, prej sem imela mesečne. Pa moram reči, da so super - imam Oasys (nekaj takega) od Johnsona.

Res je važno, da veko na široko razpreš, da imaš suhe roke in veko, da ti ne spodrsne, pa da oko počasi zapreš - no, po letih prakse pride to že res vse avtomatsko.

Kar pa se tiče stroška - jaz imam različno dioptrijo in mi je ravno zadnjič šel mož k optiku in je dal 53,00 EUR za 2 škatli 14-dnevnih leč. Cenovno so najbolj ugodne mesečne leče - mislim, da pride nekje pod 50 €, ampak imajo manjši delež vode. Zato sem se odločila za 14-dnevne. Pa najbolj mi je všeč pri lečah, da nimaš težav, kot pri očalah: umazane šipce, popravljanje očal, ko ti zlezejo z nosu, ne rabiš menjat navadnih za sončne, če si zunaj in tako. Ne vem, jaz se veliko bolj komot počutim z lečami, kot z očali.


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kontaktne leče velikost
14.7.2009 22:59:53   
ellie
Pri meni je enako kot pri honey. Najprej sem uporabljala zeissove, zdaj pa ima johnsonove, ki so mi boljše. Mi je pa žal, da sem vzela dnevne...se mi zdi, da so se mi do zdaj najbolj obnesle 14-dnevne. Ampak jih trenutno tako redko uporabljam, da glede praktičnosti res prevladujejo dnevne.

Obstajajo pa različne velikosti in krivine ja. Na škatlici je to napisano na strani z oznakami BC in DIA.

Jih jih uporabljam od 12. leta...tak da nimam problemov z vstavljanjem in jemanjem ven. Lahko to opravim tudi med vožnjo z avtom (če seveda ne vozim samauser posted image ). Verjetno je pri tem pač potrebnih čim več izkušenj. Se mi pa še vedno zgodi kakšna neljuba prigoda z lečami. Sploh te enodnevne mi rade zlezejo za oko.

Definitivno pa pojdi na pregled za leče...če še nisi bila. Da ti izmerijo to krivino in poiščejo najbolj primerne zate.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kontaktne leče velikost
22.7.2009 2:00:05   
Kerensa*
Jaz uporabljam kontaktne leče od 16-ega leta dalje in nimam z njimi nobenih težav več, imam pa že ves čas takšne ali drugačne dnevne (od 1-dnevnih do mesečnih), mehke in velikost 14,2. Na trenutke uporabljam tudi barvne, vendar z enakimi karakteristikami, na proizvajalca pa nisem pozorna - kupim cenovno najbolj ugodne (nazadnje je bila to škatlica 15-ih parov za 18€).

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kontaktne leče velikost
16.8.2009 10:29:04   
karamela
Hvala vsem za odgovore.

Jaz sem bila še pred tem postom pri optiku v enem od lj. nakupovalnih centrov, vendar dvomim v pravo dioptrijo in strokovni preged in ga tudi plačala.   Od tega, da sem zdavniku rekla da želim pregled za leče in očala, pa je rekel da je to eno in isto oz. enaka dioptrija. prodajalka pa da ni enaka, ko sem ji omenila da je zdravnik rekel tako je rekla no potem pa je.?????????? user posted image  Se naročim za kontrolni pregled, ki mi pripada v plačilu. Me pokličejo po telefonu in naročijo , da leč ne smem imeti s seboj in  v očeh vsaj mislim, da 6 ur. Pridem na kontrolni pregled, izpadem kot budala...  pridem zastojn.. k njim na pregled ne grem več.

Torej testirala sem PURE VISION, JOHNSON IN JOHNSON, CLEAR ALL DAY, BC imam 8,6 , DIA 14,00. Katera je tu oznako za velikost leče, da bi probala  z manjšo velikostjo.Predv. DIA. A obstajajo manjše od 14?'

Meni osebno najbolj odgovarjajo pure vision, tekočino imam od Ciba vision.

Z lečami v očeh  se mi svet zdi lepšiuser posted image user posted image user posted image , ampak res, vse vidim.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kontaktne leče velikost
16.8.2009 12:59:50   
LoCa
jaz leče nosim že od 15-leta. naJPREJ sem johnson dvotedenske (vse živo), zdaj pa js nosim enomesečne focus visitint in sem zadovoljna z njimi. ne samo da mi ustrezajo, pridemo tudi finančno zlo zelo ugodno skozi, ker jih kupujem prek spleta in za celo leto za obe oki dan 70 evrov.
sem enkrat tudi sama si ene leče kupla,sem razmišljala nekako podobno kot ti, pač ena številka se je za 0,1 razlikovala od moj predipsane, al celo to ne (se ne spomnim več). in kaj je bilo? proč se dnar vrgl, ker tistih leč nisem tolerirala.
pejdi raje h drugemu okulistu na pregled jovo na novo, z očmi se pa res ni za igrat. bc je ukrivljenost, dia pa premer.  pri mojih recimo imaš varianto dveh različnih krivin. mislim da je od znamke leč odvisno to, kaj imaš na izbiro. lahko pobrskaš po netu. ampak js na tvojem mestu ne bi na slepo kupovala.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kontaktne leče velikost
18.8.2009 14:38:45   
anchy_
jaz imam poltrde oziroma silikonske leče že 15 let in so to moje druge leče v življenju. Le-te so v Sloveniji manj poznane oziroma jih ne priporočajo, ker nimajo tolikšnega zaslužka na njih. Jaz jih kupujem v Zagrebu v eni optiki, doktor drugače dela v bolnišnici in 2x tedensko pride v optiko, le-ta optika je v zg že več kot 30 let in sem dejansko izredno zadovoljna.

Naj še dodam, da so te leče manjše od mehkih, lažje za vstavljanje in vzdrževanje, kar je pa recimo zame najpomembneje, z njimi lahko tudi spiš in ni nič narobe, ni bojazni, da se bo leča v očesu zasušila ali počila, kot se pri mehkih lahko zgodi.

Uglavnem, jaz sem zelo zadovoljna, cena je pa bila nazadnje ko sem jaz svoje kupila (to je ene 7 let nazaj ker se mi je dioptrija celo malo izboljšala) okoli 100 e. Imaš jih pa za vedno oziroma dokler kakšne ne zgubiš ali se ti ne spremeni dioptrija . Pa baje so najbolj zdrave, ker so silikonske, narejene iz najboljših materialov, da oko dejansko najbolj diha. Baje-to so men rekli. Pa se da tud samo eno kupit če slučajno zgubiš lečo :) Pregled je načeloma zastonj (vsaj zame, ker sem njihva stranka že tolk časa, pa mami je tud in sestrična)-po mojem tud če se nekdo odloči vzet leče pri njih je potem pregled brezplačen, leče pa potem pošljejo tudi na dom, če kdo želi (ker je mal daleč za hodit iskat)-jih pa naredijo prav zate v tistem podjetju ki izdeluje te leče, zato je za počakat ene par dni.

Aja, če se ti slučajno leča zapacka (make up pa to) obstaja poliranje leč (pri nas seveda tega še ne poznajo) in enostavno greš ke, ti jih spolirajo in so kot nove, stane pa to ene 50 kun, več se mi zdi da ne, kar pomeni da še 10 e ne. S tem da jih dam jaz spolirat na vsake 3 leta user posted image

Aja, še to, jaz imam dioptrijo zares visoko (okoli -5).

toliko od mene, če pa želi kdo še kake info pa kar pogumno :)

< Sporočilo je popravil anchy_ -- 18.8.2009 14:40:25 >


_____________________________

Če si nečesa močno želiš, bo vse stvarstvo stremelo k temu, da se ti želja uresniči ...


(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kontaktne leče velikost
20.8.2009 8:56:15   
honey
Anchy, tole me pa zelo zanima. Jaz sem zadnjič šla v optiko pred dopustom in pustila tam 53 € za 2 škatli 14-dnevnih leč.

Ampak nekaj me zanima pri teh tvojih lečah - kako jih shranjuješ? Vsak večer v tekočino za leče najbrž, ampak v kakšno? Je kakšna posebna tekočina za te leče? Pa to mi ni čisto jasno, kako jih imaš lahko tako dolgo - več let, mislim. Ker ponavadi naj bi se menjale na 2 leti, kot je meni poznano.

Pa ta optika je samo v ZG? No ja, saj ni problema do tja pridet, saj si mimogrede tam, ampak vseeno si ob cel dan - sem iz okolice LJ. Ti imaš vseeno malo bližje user posted image


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu anchy_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kontaktne leče velikost
20.8.2009 9:13:47   
anchy_
kar se tiče shranjevanja in čiščenja imam 3 različne tekočine + fiziološko raztopino. Prva tekočina je za shranjevanje, druga za čiščenje in tretja so t.i. umetne solze oz. tekočina katero daš na lečo preden jo daš v oko, da je boljši občutek-da ni suha leča. Pa s fiziološko naj bi spiral leče, čeprav jaz tega nisem do sedaj delala, saj nam je optik šele prejšnji teden povedal, da naj bi se spirale s fiziološko in ne z vodo. Čeprav mami in jaz (ona že 40 let, jaz 15) spirava leče z vodo in ni nič narobe. Je pa bolje baje s fiziološko. Ko daš lečo ven jo daš v škatlico in tekočino not. Čist enako kot mehke leče.

Ja optika je pa v Zagrebu, pred približno letom-dvema so jo odprli tudi v Samoboru (zdj ne vem kako je v Samoboru s pregledi, ker jaz sem bila v Zg, bi mogla mami vprašat, ona je bila tudi v Samoboru.)

Kar se tiče pa tega, da jih imaš za 2 leti je to zato, ker se ti lahko spraska ali pa spremeni dioptrija in jih moraš menjat potem. Meni se ne spreminja, če mam kaj spraskano ali mastno jih dam pa spolirat in so kot nove. Da bi pa škodile očesu zato pa ni bojazni, ker so baje narejene iz najboljših materialov, kjer oko diha veliko bolje kot pri mehkih. To je vsaj tako kot so meni rekli. Sej pravim, to so moje 2. leče, pa jih uporabljam že 15 let oziroma še mal več.

Ja, res je, jaz imam malo bližje, ena ura pa sem v Zg. Ti pa dodaš še dobre pol pa si tam user posted image
Da bi bila pa še kaka bližje pa ne vem, saj kot rečeno, jaz in mami hodiva v to optiko že ves ta čas in sva res zadovoljni.


_____________________________

Če si nečesa močno želiš, bo vse stvarstvo stremelo k temu, da se ti želja uresniči ...


(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kontaktne leče velikost
20.8.2009 9:19:15   
anchy_
evo tekočine: user posted image   ta je za shranjevanje
user posted image za čiščenje
user posted image   za vlaženje oz. umetne solze

aja, te mehke so pa itak ful predrage. Cene tekočin so pa: za čiščenje ok. 10e, za shranjevanje enako, solzice ok. 5e. Ampak jih imaš za ene 2-3 mesece. Potem jih pa itak moraš zamenjat zaradi roka uporabe. Čeprav jih pravočasno porabiš, tako da ni panike za rok uporabe.

Kupiš jih lahko pa v vsaki optiki user posted image


< Sporočilo je popravil anchy_ -- 20.8.2009 9:20:28 >


_____________________________

Če si nečesa močno želiš, bo vse stvarstvo stremelo k temu, da se ti želja uresniči ...


(odgovor članu anchy_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kontaktne leče velikost
20.8.2009 9:27:15   
anchy_
evo še kontakt optike: http://www.optocontact.hr/hr/kontakt/#pathposition

Sicer ne piše velik o materialih itd. za moje leče, so v kategoriji letnih leč. Itak pa več izveš tam, v kolikor se odločiš za tovrstne leče in ti bodo ustrezale.

Aja, še to. Jst sm se recimo takoj navadla na njih, in vstavljanje leč je čist enostavno, velik bolj kot pri mehkih. Za ven jih dat pa še lažje. Ti itak tam vse pokažejo. Moja sestrična je imela pa mal težav, je pa res, da je ona extra občutljiva na vse živo. Na njihovi spletni strani sicer piše, da traja ene 10 dni, da se navadiš, kar je odvisno od posameznika-jst sm se takoj, to piše pač zato, ker eni ne morejo met leče not več kot par ur dnevno, in potem traja.

Zdj sm se pa razpisala, kaj? user posted image


_____________________________

Če si nečesa močno želiš, bo vse stvarstvo stremelo k temu, da se ti želja uresniči ...


(odgovor članu anchy_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kontaktne leče velikost
20.8.2009 14:44:23   
honey
Anchy, hvala ti. Vidim, da imajo tudi e-trgovino. Super user posted image Si bom enkrat vzela čas in se zapeljala do ZG, da vidim, kaj in kako. Že dolgo govorim, da bomo šli z družino z vlakom v ZG ZOO, pa bom mogoče izkoristila še za obisk v optiki.

Aja, še to. Najbrž se je potrebno naročit za pregled?


< Sporočilo je popravil honey -- 20.8.2009 14:45:14 >


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu anchy_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kontaktne leče velikost
20.8.2009 17:21:12   
anchy_
ni za kej, še kdaj user posted image

evo, pa boš združla prijetno s koristnim user posted image

ja fajn bi blo se naročit k dr. ni vsak dan tam k v bolnici dela. pa povej d si iz slo pa d so te priporočil d sm pridš, mogoče kej popusta dobiš user posted image

lp


_____________________________

Če si nečesa močno želiš, bo vse stvarstvo stremelo k temu, da se ti želja uresniči ...


(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kontaktne leče velikost
20.8.2009 17:34:58   
Splišni
Jaz imam tudi že 27 let letne ali pa dvoletne leče, saj sploh ne vem. V glavnem jih zamenjam takrat, ko me začnejo motit oz. več ne vidim dobro, ker postanejo motne. Strošek je proti očalom zanemarljiv, si pa ne predstavljam, da bi morala očala nosit. Pri vzratni vožnji, v dežju, pri prehodu iz hladnega na toplo ...  pri lečah sploh ne veš, da slabo vidiš. Poleg tega ljubim sončna očala.user posted image

Jih pa naročam na lecke.net, prav zdaj imajo 10-odstotni popust.

(odgovor članu anchy_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kontaktne leče velikost
20.8.2009 17:42:57   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko
Je pa tako, tele dnevne, 14dnevne in mesečne variante je res samo ena velikost,


Ne, to pa ne. Poglej tukaj:

http://www.lecka.net/artikel.php?id=204&sid=13


(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kontaktne leče velikost
15.8.2012 21:12:19   
gmajnalj

IZVIRNO SPOROČILO: karamela

Torej mogoče malo čudno vprašanje. Sem čisti začetnik in v optiki so rekli, da kao ni različnih velikosti. Se mi pa zdi to ful čudno. Ljudje smo eni majni eni veliki pa mi res ni logike da ni različnih velikosti leč.

Hvala za odgovore in mnenja.


To definitivno ni res. Kontaktne leče so različnih velikostih. Odvisno od vrste; torične za astigmatizem t.j. nepravilno izbočena roženica, so druge velikosti kot navadne leče. Tudi debelina je drugačna, ker mora leča pasati na oko. To je samo en primer.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?