|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 14:24:12   
Polonca s piko
Evo, ko sem bla jst še punčka, oz. je bil bratec še mlajši, nam je pa mami medicinske brizge prnesla - vsakmu eno taveliko, pa je blo vesele! Pol sm pa začela že s svojo glavo mislt, pa sem vzela 1/2 l plastenko, šla v očetovo delavnico in zabila žebel v pokrovček (no, prej sem poskušala luknjo naredit z vročo buciko, ki sem jo ožgala nad fajrcajgom) in naredila luknjo. Potem pa vodo v flašo in to šprica, da je pravi žur, ko flašo stisneš! Žrtev ošpricaš konkretno, ne pa z enim nežnim curkom, z zalogo 1 dcl user posted image user posted image user posted image .

No, to so ideje, kako ni treba zapravljat, pa se imajo otroci vseeno super. Ni treba tabuizirat... pr nas nekej časa nista marala pištol v hiši (s sestro sva starejši), ko pa jo je brat dobil z enega srečelova (pa mu jo je oče prinesel), je bil že toliko starejši, da ni bila dolgo aktualna. Parkrat smo se postreljal, pa je blo to, to. Ne glede na to, a ima pištolo doma ali ne, bo pištolo naredil iz veje, kamna, lego kock... ko bo v tisti fazi. In bo streljal. In v tistem trenutku je potreben pravi odziv. Čeprav tudi sama najbrž ne bom kupila pištole. Pravim najbrž, ker sem že po 18m materinstva dovolj zarečenega kruha pojedla user posted image .

Kod vidite, sem imela dostop tudi do bucik, fajercajgov, žebljev, kladiva... pa sem preživela. Veliko mi je pomenilo, da so mi starši dovolil uporabljat take zadeve in bili navdušeni nad obupnimi izdelki, še bolj pa nad škodo, ki je ob tem nastala. Ampak to se pripravi, izkušnje in spretnost pa ostanejo... samo toliko za intermezo.

Pa še ene reči sem se spomnila. Pred leti je moj oče zamenjal službo. Zaradi spleta okoliščin je pristal na tehniškem zavodu slovenske vojske, kjer praznijo jeklenke, čistijo in popravljajo orožje... itd. Nekoč sva govorila in sem jaz (recimo temu že odrasla, gotovo sem bila že preko 20 let) njega vprašala: "Ati, a ko ti držiš pušo v roki... a ti kdaj pomisliš, da s tem lahko dejansko ubiješ človeka? Puf! In umre. Konec, ende. Ničveč družine. Razcefra ga in umre! ..." Želela sem biti nazorna, opisat mal grozo trenutka. Malo me je pogledal, se nasmehnil in rekel: Nikoli! (Pa daleč stran, da bi bil kaka nežna duša, sposoben je celo ptiče z zračko plašit, ki se mu derejo ob petih zjutraj pred oknom spalnice :D). Vsaka zase naj si razloži, na kaj ta odgovor kaže - nezrelost ali zrelost očeta oz nezrelost ali zrelost hčerke?

Raho: v marsičem imaš prav, v nekaterih stvareh se najini razmišljanji razhajata. Moraš vedeti, da ste v vaši družini v drugačni situaciji, ker je imel otrok možnost "spoznat" pravo pištolo. Mislim, da ste to dobr naredil. Ne strinjam se pa, da se ga vsi napijejo, zakadijo, prižgejo kak joint. Veliko je odvisno od vzgoje. Jaz sem se ga prvič malo napila ko sem bila že zelo blizu 20 let. Jointa nisem kadila, kadit sem pa probala, moj mož pa ni prižgal niti enega cigareta... smo izjeme ;)


(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 14:44:11   
rija
jaz razmišljam podobno kot rahojca in hugicauser posted image  in tudi mi imamo orožje doma...žal....

in tudi moj je te dneve dobil vodno pištolo, od katere se ne loči in je res bolj podobna nečemu vesoljskemu, kot pa pištoli....pa napumpat jo je treba....user posted image

je pa že kazal zanimnje za pištole v trgovini, ampak smo nekak rekli, da je ne bomo kupili, pa tudi sile ni delal...vendar mislim, da nam tole ne uide z vrtcem...user posted image user posted image

avtorici začetnega posta pa: če nočeš vodne pištole dobiš zdajle neke maxi špricam podobne zadeve iz pene...zgleda ko en tulec....pa kupi te....

big dil, saj je polno nadomestkov....ne vem, kaj se je treba kurit....mi je nekak bolj blizu to, da te jezi, ker te mož ne uboga....user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 14:46:17   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Polonca s piko

Ne strinjam se pa, da se ga vsi napijejo, zakadijo, prižgejo kak joint. Veliko je odvisno od vzgoje. Jaz sem se ga prvič malo napila ko sem bila že zelo blizu 20 let. Jointa nisem kadila, kadit sem pa probala, moj mož pa ni prižgal niti enega cigareta... smo izjeme ;)




in bosta glih tak hin, kot mi vsi, ki smo kaj takega kdaj probali....

nekoč so rekli, da je treba sovražnika uničiti....user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 14:49:53   
Bejba
Tudi jaz se absolutno ne strinjam s tem okoli alkohola, trave, mamil in ne vem še kaj. OK, mogoče mu ne moreš preprečit teh stvari, če se tako odloči, kupit mu jih pa sigurno ne greš, je tako?

Moja dva na srečo v bistvu še nista izražala nekih velikih želja po pištolah (razen po vodnih, ker je to cel žur) in tudi ko jih vidita v trgovinah jih pogledata in zaključita, da pištole pa niso "lepe". Vedno ko po TV vidita karkoli v zvezi s tem in imata tisoč in eno vprašanje, jima na vse odgovoriva. Prav tako ko vidita kakšnega policista in vprašata zakaj ima pištolo in ali je ta prava. To ni tabu tema.
Če si sama naredita kaj podobnega pištoli (iz palčk ali lego kock ali česa podobnega), kar je bolj redko, je to samo izraz njune ustvarjalnosti. Ampak nikoli še nista potem naokoli skakala in se kao streljala (to mogoče še pride), bolj razlagata da je raketa in usmerjata v zrak.  Jaz pa jima pač ne bom kupila pištole, tako kot jima ne bom kupila jointa ali česa podobnega.

Tudi moj brat je zrasel gor brez pištol, pa je super fant in ni zaradi tega nič zamudil.




_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 14:52:54   
Bejba
IZVIRNO SPOROČILO: rija

big dil, saj je polno nadomestkov....ne vem, kaj se je treba kurit....mi je nekak bolj blizu to, da te jezi, ker te mož ne uboga....user posted image user posted image user posted image


Da ne bo pomote. Tole glede vodnih pištolic sva se odločila skupaj in izključno takrat ko sva bila oba za to, ker imava glede tega dokaj usklajeno mnenje user posted image .

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 14:56:23   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba
Ok, moj mož ima načeloma enako mnenje in sva pri tem enotna. Zataknilo pa se je pri vodnih pištolicah. Mož pravi da to ni v bistvu pištola kot pištola in da tudi ne zgleda kot prava pištola ter da je to v bistvu šprica za zabavo. Moje mnenje je da je to še vedno pištola in konec. Me je pa nazadnje prepričalo to, da sta pri igri v bazenu z drugimi otroki, ki so imeli te vodne pištolce tako uživala in se jima je res videlo da bi jih tudi sama imela.
In tako sta dobila vsak svojo vodno pištolico s tem, da smo se zmenili, da se to uporablja izključno v vodi za špricanje in ne za streljanja. Veselje je bilo seveda veliko.

V bistvu me zanima kako vi gledate na take igrače? JIh svojim otrokom kupujete ali ne? Ste za ali proti?

Vsekakor mi je jasno da jim ne morem preprečit stika s takimi igračami, moje načelo je pa da jih midva z možem ne bova kupovala.



hmmm....user posted image


vseeno pa kul, da se tak strinjata....user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 16.7.2009 14:57:46 >


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 14:57:06   
oka
Vodne pištole imata oba.

Tudi midva nisva kupovala pištol in glej ga zlomka, mali si jih je naredil iz lego kock, vej in kaj jaz vem iz česa vsega še in veselo šical naokoli.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 15:01:21   
Polonca s piko
Ja Rija, pobral nas bo vse nakonc... pa čeprav ni kadil, je moj mož tudi že borbo z rakom dal skozi :)
... samo maš pa bolj mirno vest, če verjameš, da svojim težavam nisi sam kriv. No, tako, malo sem posmetila... zdaj pa kar veselo naprej:

Vodne pištolce pro et contra :)

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 15:02:48   
anckabancka
Naša fantka (4 in 2.5 l.) imata tudi vodne pištolice in se veselo z  njimi špricata okrog hiše... Pa ne samo to. Tudi midva z možem jih imava in se potem vsi veselo podimo okrog hiše user posted image

Kljub temu, da jim ne kupujeva pravih pištol za igro in jima ne dovoliva gledat razne nasilne risanke (otroka sama vesta katera risanka je grda...) imata obdobja, ko delata iz kock pištole in se streljata... Lahko se postavim na glavo pa ne bosta nehala. Čim se obrnem stran, že slišim piv piv piv... Pa se malo pohecam: "Kdo bo piv? Kdo je žejen?" Ma ne vem... Otroci se naučijo v vrtcu veliko "lumparij" pa tudi veliko dobrega... In bolj prepoveduješ "lumparije" bolj so jim zanimive...
Jima pa ne bi kupila drugih pištol ali celo plastičnim mečev... razen vodnih pištolic.


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 15:03:31   
rija
saj, vidiš, eni pa pravijo, da je joint zdravilo user posted image



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 15:04:41   
Bejba
[/quote]

hmmm....user posted image


vseeno pa kul, da se tak strinjata....user posted image user posted image user posted image
[/quote]

Mislm res hudo kok se ene spotaknete v vsako besedo. Torej lepo počasi - oba z možem sva proti pištolam, vendar pa je mož glasno razmišljal, da mogoče pa vodna pištolica le ne sodi med zgoraj omenjene igrače. Zato mi je podal svoje mnenje, jaz sem ga premlela, sva se pogovorila in ko sva se OBA strinjala s tem (mogoče pač on za odtenek bolj kot jaz, vendar vseeno ni šel mimo mojega mnenja), sva otrokoma dala vodne pištolice. A zdej bo v redu?

Ničkolikokrat sem si že rekla, da ne bom več odpirala tem v katerih bi prosila za mnenja, ker tu na RR enostavno več ne moreš dobiti samo odgovorov ZA in PROTI, ampak vedno samo moraliziranje.
Enkrat me bo mogoče izučilo user posted image .


< Sporočilo je popravil Bejba -- 16.7.2009 15:12:47 >


_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 15:05:04   
Naja31
Midva sva tudi proti pištolam, pa je mali en dan vzel palco na sprehodu in začel streljati "piu,piu",ker pač tko v vrtcu počnejo. Tako, da niti ne rabi plastične pištole, da bi "streljal".

Glede vodnih pištol pa sploh nisem razmišljala.

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 15:07:05   
rija
bejba, glih mi je dolgčas, ko mali spi, pa pač malo bolj pozorno preberem kot sicer....user posted image  in prvi post je navadno taprav odraz občutkov....zato sem tudi malo pobarvala tvoj tekst...user posted image

saj komot odpreš še kakšno temo....drugi teden, takrat ne bom imela več časa biti pikolovska....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 15:19:30   
XNINČEKX
Tudi pri nas ima mali puško doma. Mož je lovec in neizogibno je, da puške ne bi videl oz. da ga ne bi zanimala - saj je v končni fazi normalen fantič, ki se s prijatelji tudi strelja in lovi po grmovjih, tako kot so se v naših časihuser posted image

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
16.7.2009 15:21:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
16.7.2009 15:23:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 15:31:16   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: Raho
... in č bo imel jajca, bo poskusil tudi kak joint. That's the way of life. Proces odraščanja je naporen, predvsem pa težaven tako za starše kot za najstnike. In ja, vse to sodi v fazo odraščanja - pa lahko je tvoj otrok še tako zlat in nedolžen pred tabo - bodi brez skrbi, da si bo za tvojim hrbtom privoščil. Sem bila učiteljica na srednji šoli in vem, kaj se je dogajalo in kaj se dogaja.
Ne reči hop, preden ne skočiš.

Upam da moj otrok ne bo imel nikoli "jajc" v tem pomenu besede ... kot jih tudi jaz nisem imela, kljub temu da sem zahajala v tako družbo. Ša to napiši, da boljš da se ga nalije pred tabo, kot pa za tvojim hrbtom, pol mi bo pa vse jasno glede tvoje vzgojne filozofije ...



Otika, mislim, da nisi razumela bistva mojega posta. Nikjer nisem napisala, da bom dovolila, da se bodo moji otroci nalivali ali zakajali, ampak sem napisala, da je to del odraščanja in da je utopično kot stariš pričakovati, da moj otrok tega 100% ne bo počel. Ne vem, ali ne ne želite razumeti ali pa ne razumete določenih postov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 15:34:14   
bumerang
Bejba, sama razmišljam nekako tako kot ti ampak pri nas doma balkon, ki je obrnjen proti cesti, izgleda tako: top, ki strelja proti cesti, ene par pištol in pušk, mitraljez, bombe, buzdovan, različne sablje in noži, okoli hiše pa je cel kup pasti. Vse je izdelano iz vej, kock in špag. Avtor moj sin. Z njim se pogovarjam točno tako kot si ti napisala in bolj kot razlagam, bolj strelja proti cesti in bolj se bojuje okoli hiše. Sam s sabo in s svojo domišljijo. Edina reakcija na moje govore je ta, da reče, da to ni zares ampak samo za hec.
In kaj naj? Mu pomečem igrače v smeti? Zaprem v sobo?
Nekateri otroci imajo to potrebo pač v sebi. Ker zgleda ni mogel dobiti nikjer.

Aja - vodno puško sem mu kupila prejšnji teden. Z njo se sicer šprica vendar so zgornje "igrače" veliko bolj aktualne in zanimive.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 15:46:12   
šnucika
naša tri letnica ima tri vodne pištolce...z njimi se špricamo vsepoprek...ona pa z njimi tudi rože zalivauser posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 16:02:00   
svita
Tudi pri nas izgleda tako nekako.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 21:44:38   
Anonimen
ulla, a me rabiš da te podprem?? user posted image  tele teme se nekam ponavljajo, pa ne bi zdaj rada, da mi spet pištole pritisk dvignejo nad 200.

Torej, v kratkem: jaz se strinjam z ullo, kot ponavadi, kar se tiče otroškega orožja v kateri koli obliki.

(odgovor članu svita)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 21:45:48   
Anonimen
U, kvalitetno ste skropile.

Bum bum.

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 21:52:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

ulla, a me rabiš da te podprem?? user posted image  tele teme se nekam ponavljajo, pa ne bi zdaj rada, da mi spet pištole pritisk dvignejo nad 200.

Torej, v kratkem: jaz se strinjam z ullo, kot ponavadi, kar se tiče otroškega orožja v kateri koli obliki.


sem se že bala, da si nauš zrajtala user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Vodne pištolice
16.7.2009 21:58:29   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

itak vem, da bo pokalo še po meni, ampak kaj se zadnje čase dogaja, je pa meni tu mač no. včasih smo se cele dneve zunaj podili s takimi in onakvimi pištolami, se streljali, padali po tleh, umirali, se pobirali in spet čudežno oživeli. večkrat dnevno user posted image
pa imeli smo male tanke, pa male vojake in smo jih vozili po namišljeni cesti v namišljeno vojno. bili smo policaji in vojaki in streljali slabe, pa kdaj tudi kakšnega dobrega. je pač prišel vmes. če smo "pištolo" namerili v naključno mimoidočega in naredili poleg piv, je mimoidoči v hudih mukah padel na kolena. in smo se smejali in se je smejal on. in zvečer smo šli domov in poslušali pravljice o rdeči kapici, hudobnem volku, razparanem trebuhu in lovcu, ki je imel velikoo puško, pa volka ni ustrelil, ampak zaklal.
hja... pa danes nihče nima nobenih travm, vsaj ne zaradi teh iger. pa nihče še ni nikogar ubil, pa vsi vemo, da so pištole lahko zlo in da ubijejo človeka.
ko pa smo se s tem igrali, pa se nismo obremenjevali s smrtjo in ubijanjem, ker nam tega preprosto nihče ni povedal. ker nam ni bilo treba povedat... smo bili otroci, kot temle otrokom danes ni treba vsake stvari tupit v glavo že pri letu in pol. nene franček pištole pa ne, pištola ubija. ko smo bili dovolj stari, da smo razumeli kaj pištola počne, smo se vseeno igrali, ker v srcu nismo mislili slabo in nismo imeli nasilnih misli v glavi, ampak igro igro in igro. in še več igre.

in potem ko že misliš, da si vse o strahu pred pištolami prebral, pride vprašanje, če pustimo otrokom vodne pištolice. take ki špricajo vodo. najbolje, da zapremo vse veje, polepimo prste, poberemo lego kocke, vsako najmanjšo zadevo iz katere bi lahko nastal vojak, ali pištola in bi s ebognedaj igralo streljanje.

vse te igrače nimajo nobene veze z vzgojo, nasilje pa vzpodbujajo petkrat manj kot en dober udarec po nosu, ki se ga tudi otroci poslužujejo, pa zato ne rabiš nobene pištole, pa še bolj boli.



se strinjam.
Bravo, umpalumpauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Vodne pištolice
17.7.2009 12:15:35   
honey
Umpalumpa, se povsem strinjam s tabo. Naš mislim, da ima ene 3 vodne pištole doma oz. so že kar bolj puške. In kje so? Na kupu, ki čaka na morje. Ker pač na morju se igra z vodnimi pištolami. To je po njegovo. Sva pa ravno zadnjič bila v eni trgovini, kjer so imeli plastično brzostrelko. In seveda je bilo takoj: mami, a mi jo kupiš? Tako kot se to zgodi pri vsaki igrači, ki mu je zanimiva tisti moment. Ko sem rekla NE, je bilo konec debate. Puško je dal nazaj in je našel nekaj drugega.

Ne vem, zakaj iz enega vprašanja o vodnih pištolah nastane cela kolobocijauser posted image Mislim, brez veze. Vodne pištole so namenjene izključno zabavi in temu, da bo nekdo najbrž moker. O.k., tisti, ki je proti temu, naj otroku takih igrač ne kupuje. Tisti, katerim se pa zdi to povsem otroška zabava, jih pač kupimo. Drugo so pištole in puške, ki izgledajo, kot prave. Ampak vodne pištolce... Garantirana zabava za vse udeležence user posted image Tako kot vodni baloni. Ni kakšne velike razlike med njimi, samo način, kako si moker, se malo razlikuje. Drugače je pa in eno in drugo igrača.

Ja, pa naš ima tudi plastični meč doma, takega, ki je (včasih) svetil. In potem se on igra s svojimi prijateljčki v glavi in maha in vpije zraven. Pa kaj? To je njemu igra. Nihče ne pravi, da bo, ko bo odrasel, nasilnež zaradi tega. Pač eni otroci se igrajo s kockami in puzzlami, drugi se igrajo z avtočki, tretji pa še s kakšnimi takimi igračami zraven. Včasih se res ni noben zgražal nad tem, da je recimo Metka porinila čarovnico v peč, da je lovec volku razparal trebuh in podobno. Zdaj v vrtcu (za tega vem) povejo drugačno verzijo Rdeče kapice - "nenasilno". Mislim, kar nekaj.


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?