|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želje v porodni sobi
30.5.2005 14:13:43   
mozartina
V veliko revijah sem brala, da je fajn, ko prideš v porodno sobo, da poveš babici kaj želiš in česa ne (da ti ohrani presredek, kakšna sredstva proti bolečinam, ...). Skratka ali je katera povedala babici svoje želje???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Želje v porodni sobi
30.5.2005 14:34:54   
Jančika_
Jaz sem jih povedala možu in mu naročila, da pove babici. Dobra odločitev, ker med samim porodom nisem mogla misliti na nič drugega kot nase:).

Sicer pa sem imela samo dve želji - roditi v polsedečem položaju in dobiti otročka v roke takoj po iztisu. Tako je tudi bilo.

(odgovor članu mozartina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Želje v porodni sobi
30.5.2005 14:59:56   
Anonimen
Če bi jaz to hotela, potem bi mogla to razlagati 4 ekipam babic, ker sem od ponedelja do srede bila v porodni. Pa babice so se tudi v isti izmeni menjavale. Na koncu mi je bilo itak že čisto vseeno, samo da so mulca iz mene ven spravili. In so ga.

(odgovor članu mozartina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Želje v porodni sobi
30.5.2005 15:07:54   
Gina
Meni ni jasno, o kakšnih željah govorite, punce.:) Jaz sem si želela sicer to, da mi ga po porodu dajo na trebuh, ker mi prvega otroka niso, pa mojemu sem naročila, naj pazi, da bom med potiskanjem mižala.

Presredek se tako trudijo ohranit, ne vem, če bi katera babica kar tako za zabavo kakšno prerezala. če je treba, je pa boljše kot da si strgana. Sredstva proti bolečinam ti po moje povsod dajo, da bi si človek zmišljeval točno katera, pa še nisem slišala. Dajo ti pa tako masko kot nekaj v žilo. Če hočeš EA, moraš itak že takoj povedat, če hočeš da ni luči, pa ne vem, če ti lahko ustrežejo, ker varnost je pa pred tem po moje, no sicer pa nimajo prav močnih luči ponavadi, vsaj jaz nimam takih izkušenj. Posebne stole si moraš ali prej rezervirat, ali pa imaš srečo, da je tista soba prosta, ko prideš. A sem še kaj pozabila? Aja, kdaj ti plodovnico predrejo, če se ti ni že sama predrla, pa najbrž lahko malo vplivaš, če si tako zelo želiš hodit med popadki(no, jaz tega med popadki nisem bila sposobna, bi prej skupaj padla, kot vstala tisti hip, obstajajo pa ženske, ki jim to res paše).
Ti vseeno povej, kaj si želiš, saj ponavadi so babice prav prijazne.

(odgovor članu mozartina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Želje v porodni sobi
30.5.2005 15:31:11   
Anonimen
Jaz sem hotela rodit v polsedečem položaju, pa je bila takrat edina soba za tak način poroda v Kranju zasedena. Pa na umetnih sem bila priklopljena in sem mogla ves čas ležat. Kakih drugih želja nisem imela, razen kaj proti bolečinam, to sem ji pa rekla takrat, ko sem rabila.

Naslednjič bi ji edino rekla, da bo moj dragi prerezal popkovino, ker je on pozabil, jaz pa takrat res nisem mogla o tem razmišljat.

(odgovor članu mozartina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Želje v porodni sobi
30.5.2005 16:27:27   
Anonimen
Jaz sem si napisala porodni načrt, pa je bilo brezveze, da sem sploh kaj napisala. Še potem, ko sem dobila kuverto domov, kjer so mi poslali tudi moj "dopis z željami", me je bilo skoraj sram, da sem sploh kaj pisala. Če imaš kakšne posebne želje, jih itak poveš sproti, otroka pa ti že tako povsod dajo na trebuh ali v roke takoj po porodu.

Presredka ti ne prerežejo za šalo, tako kot je pisala Gina, ampak samo če je res nujno potrebno. Če pa se boš ti boljše počutila, pa le napiši svoj načrt, saj te razen papirja res nič ne stane. Drugo vprašanje pa je, če ga babice sploh preberejo - jaz sem imela občutek, da ga pri meni niso.

Aja, še to. V svojem porodnem načrtu sem izrecno zahtevala, da mi NE PONUJAJO različnih protibolečinskih injekcij ali zdravil. In mi jih res niso uspeli. Sama sem jih še prehitro zahtevala.

(odgovor članu mozartina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Želje v porodni sobi
30.5.2005 18:29:00   
Anonimen
Men niti na kraj pameti ni padlo, da bi nesla s sabo neke želje. Samo da bova midve zdravi - za to pa se itak povsod trudijo!

(odgovor članu mozartina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Želje v porodni sobi
31.5.2005 17:07:43   
Anonimen
Ja, Meta., saj meni tudi ni padlo, dokler nisem v eni reviji prebrala, pa na nekaterih predavanjih poslušala, kako je to dobro, ker potem pač vedo, kar si želiš... Ja, seveda, potem pa pride svizec s čokolado.:)-:)-:)- Tdi dni sem bila noter s popadki, pa nobena sestra ni vedela, kaj sem si želela. Drugič jim sigurno ne bom več pošiljala nobenih porodnih načrtov, ker poroda ne moreš načrtovati.

(odgovor članu mozartina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Želje v porodni sobi
31.5.2005 20:59:54   
Seven*
Meni se pa to, da imas zelje ne zdi nic neumno. Sama bom rodila drugic in si zelim:

- med popadki hoditi oz stati
- roditi v polsedecem polozaju
- dobiti otroka takoj na trebuh
- si ogledati posteljico
- dojiti takoj ko bo mogoce

(odgovor članu mozartina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Želje v porodni sobi
31.5.2005 21:29:53   
Anonimen
Seven, zakaj pa "si ogledati posteljico"? A čisto tako, ker je pač še nisi videla, ali zaradi česa drugega? Kako pa lahko hodiš s CTGjem okrog trebuha, mi pa nikoli ni bilo jasno. Jaz sem imela tistega hudiča 3 dni na sebi, pa samo da sem se malo premaknila, je že vse začelo škripati in so mi spet masirale skeleči trebuh in iskale utrip. Groza.

(odgovor članu mozartina)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Želje v porodni sobi
31.5.2005 22:06:43   
Seven*
Imajo prenosne CTG-je, samo ne lubi se jim priklapljat. Saj bi mi bilo dovolj stati v vodoravnem polozaju, ali pa da se kam naslonim. Koneckoncev niti ni nujno imeti cel cas CTG priklopljen.. Porod dosti prej napreduje, ce stojis.. Gravitacija pa to. Tako rojevajo indijanke, africanke ipd..

Posteljico bi si rada ogledala, ker me zanima tisti glomazen del mene, ki bo potem sel v smeti. Pa biolog raziskovalec sem po poklicu. Saj potem pa verjetno razumes. Na faxu smo morali vse plasti in vse dele posteljice znat v nulo (tudi od **** in krave). Zdaj bi pa to rada se v zivo videla. :)-:)-:)-:)-

(odgovor članu mozartina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Želje v porodni sobi
31.5.2005 22:13:13   
Anonimen
Seven, vse to, kar si ti želiš, sem napisala v porodni načrt, pa mi ni pomagalo čisto nič. Nisem smela stat, priklopili so me na navadni CTG, ležala sem med popadki (po resnici povedano, si sploh ne znam predstavljati, da bi takrat stala, ker se mi je vrtelo in še slabo mi je bilo, imela sem tudi občutek, da bom omedlela), povedala sem, da si želim uporabljati tisti gugalnik, ki ga imajo zaprašenega, ker ga itak nobena ne uporablja, hotela sem se tuširat, pa so mi rekli, da moram zaradi predrtja mehurja ležat. In sem ubogala. Posteljico sem pa videla, ampak če bi to napisala v načrt, je tudi ne bi, ker itak niso vedeli, kdo je kaj napisal. Videla sem jo zato, ker se je moj :love: spomnil in vprašal, če jo lahko vidi. In so nama jo pokazali. Priznam, bila sem presenečena, ker sem si jo predstavljala modro, bila pa je siva. In takšna čudna gmota...

(odgovor članu mozartina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Želje v porodni sobi
31.5.2005 22:20:53   
Anonimen
Ja, Seven, se mi je zdelo, da bo kaj takega. Ampak kar se stanja oz. sedenja tiče, so meni babice rekle, da moram ležat, ker sem imela takrat močnejše popadke in naj bi se zato bolj odpirala (kar se nisem). Mene je že, če sem sedela, seveda blazno bolelo, če sem ležala pa res še tisočkrat bolj. Noben hudič me ne bi pripravil, da bi iz blazno bolečega šla prostovoljno v nevzdržno boleče. Tako sem sedela par ur tam sama samcata v porodni sobi. Kakšne enkrat na uro je kdo odprl vrata in po moje pogledal, če sem še živa. Ko so me potem enkrat prišli pregledat, so me pa samo še na CR odpeljali.

(odgovor članu mozartina)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
31.5.2005 22:20:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mozartina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Želje v porodni sobi
31.5.2005 22:53:43   
Gina
:)-:)- A veš, Seven, ko sem šla prvič rodit, pa še nisem imela kakšnih blaznih popadkov, sem hodila po hodniku od porodnega bloka gor in dol in se potem enkrat ustavila in naslonila pri oknu. Tam je bila ena velika zmrzovalna skrinja. Pa pride ena babica po hodniku in nekaj nese v rokah. Tik pred mano se spotakne in vsa vsebina iz njenih rok, iz vrečke, se prav nemarno odsluzi na tla pred moje noge. Izgleda zelo zdrizasto, rjavo rdeče barve. Babica tisto stvar, ki je razpadla na koščke, pobira po tleh, se naredi, kot da ni bilo nič, odpre zmrzovalno skrinjo in to stvar vrže vanjo, kot da so to smeti. Bila je posteljica.:(


:)-:)-Samo toliko, da ne boš mislila, da gredo posteljice v smeti. A misliš, da jih prodajajo naprej za ženske kremice? Saj posteljica vsebuje hormone, ki pomlajujejo. Vsaj slišala sem, da jih najbrž zato zbirajo..:)-:)-:)-

Aja, meni so v ljubljanski in v postojnski porodnišnici pokazali posteljico, da je cela. Pravzaprav nazadnje ni bila cela, ker se je strgala, ven ni hotela, ampak vseeno. Ni ravno zelo apetitlih.

(odgovor članu mozartina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Želje v porodni sobi
31.5.2005 23:02:09   
snorlax
Jaz sem povedala pri drugem porodu, da želim stati, kakor dolgo bo mogoče in hoditi sem ter tja po porodni, ker mi je to lažje, kot ležat. In pa prosila sem, da me ne režejo, če ni potrebno.

Prva želja izpolnjena, druga tudi ob prizadevanju babice, ki mi je cel čas masirala presredek.

Vse pohvale CE porodnišnici.

L.p.

(odgovor članu mozartina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Želje v porodni sobi
1.6.2005 7:51:53   
Seven*
BAGI ITAK!!! Treba to izvesti!! Jaz tudi ne grem vec v MB. Ze spomini naredijo svoje. :((:((:((

Glede posteljice pa.. Saj vem priblizno kako to izgleda. So nam na faxu pokazali eno, ki so jo imeli fiksirano v formalinu. Temu biologi pravijo kompoti. :)-:)-:)-:)-:)-:)-

Glede porodnih zelj pa.. Ce bom se enkrat rojevala kot srednjeveska krava, bom tam vse zadavila. :hudicek::hudicek::hudicek:

(odgovor članu mozartina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Želje v porodni sobi
1.6.2005 8:10:13   
Vera*
:)-:)-Joj punce,sem se morala nasmejati ob vaših odgovorih.No jaz sem rodila v Celju,pa sem lahko hodila med popadki.Čeprav sem bila priklopljena na CTG so me pač odklopili,pa sem hodila.sicer pa posebnih želja nisem imela pravzaprav nisem nikoli o tem razmišljala.:zmeden2:Mogoče pa pri drugem.Splišni.a ti si pa imela tako težek porod?Groza.:(No samo da je bilo vse vredu.

(odgovor članu mozartina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?