|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AP in težave s spanjem
28.7.2009 12:12:42   
Polonca s piko
Pozdravljeni!
Potrebovala bi en nasvet. Trudim se biti mama po načelih AP (vse pač ne gre). Pravzaprav izkušnje kažejo, da dejansko najbolje "špila". Zanimivo, hčerka je stara 19m, pa velikokrat dobim komentar od obiskov kako je pridna. Se nadejam, da je temu "krivo" tudi AP, vendar se bojim, da je nekaj tudi od karakterja, pa da pri drugem otroku ne bo enako :)

Imamo težavo s spanjem. Pred nekaj meseci sva hčerko preselila v svojo sobico. Preselitev je sprejela OK, tudi spimo zdaj bolje vsi trije (spala je zelo rahlo, zato se je zbudila že ob šumenju rjuh, ko sva prišla spat). Le nekaj noči sem še vstala, potem je začela spati celo noč (prej se je zbujala enkrat na noč). Če joka, jo ponavadi grem pocrkljat.
Zadnje 3 tedne pa strašno joka, ko jo dam spat. Tako za popoldansko spanje, a takrat manj, ob večerih pa se trudim z njo tudi celo uro, jo božam, sem ob njej, pa ne zaspi. Vedno bolj živahna je, čeprav je npr. tik preden jo odnesem spat, pošteno zaspana. Včasih jo pustim tudi malo jokati (se mi le zdi, da ni več tako zelo majhna), pa seveda ni učinka. Zdaj tudi pove, kaj bi rada. "Flafla!" Ona hoče flaško. Najprej za dojenčka, s katerim spi, potem pa še zase.
Naj povem, da sem jo dojila 16m (potem pa prekinila zaradi želje po novem naraščaju...). Po prekinitvi ni bilo popolnoma nikakršnih težav, nikoli ni več sama nakazala, da bi se dojila (zanimivo!). Flaško sva ji dala občasno (tudi že prej), kadar se dolgo ni mogla pomirit, želela je piti, pa sem na koncu imela že zelo malo mleka. Dude pa nikoli ni imela. Zdaj pa želi flaško da bi z njo zaspala. Ker ne mara vode, ji dajeva močno razredčen domač sirup. Ampak ne maram, da pred spanjem "namaka" zobke.

Zdaj pa ne vem... naj neham komplicirat, in ji dam to flaško, naj se trudim in cele večere sedim ob njej, kar ne prime, a mi svetujete kaj drugega?

Ne bi rada, da me obsujete z obtoževanji, da sem jo prehitro dala v svojo sobo (nenazadnje je bilo 2m povsem OK), da ji ne bi smela dajati flaške... se trudim približevati se AP, a v vsem ne gre. Pač tudi spala ni nikoli pri nama, ker imava francosko posteljo, pa še spi silno nemirno (še od tiste nekajkrat ko je spala, pa je bila med nama, je 2x padla na tla :s). Želela bi si nasveta kako naprej.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AP in težave s spanjem
28.7.2009 12:33:37   
Ana009
Po prebranem se mi zdi, da si full skrbna mamica. Ampak se ne morem znebiti obcutka, da hoces narediti vsako stvar prav in si zato ful napeta in pod stresom. Sama sem bila v podobnem polozaju in se veliko prevec sem poslusala babice, kaj moramo narediti in kako, da bo najini hcerki najbolje. kasneje sem dojela, da je za naso druzino najbolje, da ne poslusamo babic in delamo po svoji vesti in se imamo fajn, smo sprosceni.. pa tudi, ce to pride v nasprotje z AP.
ce se motim, se ti oproscam.

Cisto mozno, da ful pogresa dojenje in ce ste ji namesto zize dali flaso, potem naj ima flaso, sploh ce jo to pomirja. Pa naj pije caj.. ni voda niti mocno razredcen sok.. ali pa pogruntatje kako drugace bi se jo dal zamotit namesto flase, da se umiri..
ce mislis, da je to povezano s prekinitvijo (pri nasi pupi je prislo z zamikom in se sedaj pokaze, da bi rada pila, pa ze doji ze skoraj leto ne vec), pa poglej za kaksen predlog k LLL na med.over.net forumu/dojenje.. tam zna bit kaj uporabnega.

srecno


(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AP in težave s spanjem
28.7.2009 12:43:28   
Polonca s piko
Kaj pa vem... najbrž si vsaka mami trudi narediti vse prav, pa se nas večina zaveda, da nam ne bo uspel ;)

Tole z zamikom si me pa presenetila. Bilo bi namreč mogoče. Zdaj ko imam bolj odprte majčke, mi včasih odkrije dojko, pokaže s prstkom na bradavico, odpre usta in se pritisne na dojko, a seveda nič ne potegne, temveč se odmakne, se skremži in zasmeje. Tega ni počela, ko sva nehali. Nehali sva tako, da sem jo dojila vedno manj, potem niti vsak dan več ne, potem, ko sem ugotovila, da nimam ovulacij (in, da bi si želela zanositve... ki je še ni, pa bože... :) ), pa sem kar nehala. Ampak res ni bilo 3mesece nikakršnih potreb. Pravzaprav sem jo kak teden po končanju celo parkrat malo "podražila" in jo zgoraj brez zjutraj oblačila, pa sploh ni nakazala, da bi se še kaj priklopila.

Zanimivo, ampak tudi meni je prišlo pred par dnevi na misel, kako bi bilo lepo spet dojit :D

(odgovor članu Ana009)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AP in težave s spanjem
28.7.2009 13:46:13   
Katy78
Kaj pa je to AP?

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AP in težave s spanjem
28.7.2009 13:52:41   
Polonca s piko
AP je kratica za Atahment Parenting oz. povezovalno starševstvo.
Na tem podforumu piše nekaj več o tem. Toplo priporočam knjigo Dr. Whilliam in Marta Sears: Povezovalno starševstvo.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AP in težave s spanjem
28.7.2009 14:37:24   
neli99
živijo!
hm ... jaz pa težko verjamem da bi blo to povezano z dojenjem. prej bi rekla da je to faza ki jo imajo bolj ali manj vsi tam nekje od 10 mes pa tut do leta in pol (mes gor al pa dol). separacijski strah al kako se to reče. v enem trenutku dojemajo spanje kot odhajanje in se bojujejo z vsemi štirimi proti temu da bi zaspali.

al pa jst bi prej sistematično premislila, kaj se je spremenilo: je prevroče, jo zebe, dobiva kake zobe ki jo zelo matrajo ... jo je strah teme, je premalo temno (mimogrede pri nas smo meli hude probleme ker ni blo dovolj temno, in se je čez noč uredilo, ko sem na okno nabila najbolj temno zaveso).

vsekakor je pa nasvet v skladu z AP da bodi ob njej dokler ne zaspi, pol pa delaš pač kar ti je sprejemljivo: božaš, poješ, držiš za roko, se uležeš zraven, navadiš na kako ninico, al pa flašo ...

si pomislila na kakšno mini sobno lučko, na mirno muziko, na res dodelano rutino pred spanjem: tema, pravljica, crkljanje, poslavljanje, spanje ...

in vzami to kot fazo. če je že spala mirno, potem bo to gotovo minilo ... preveri vse zgoraj našteto, mogoče pa najdeš pravi vzrok ...

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AP in težave s spanjem
28.7.2009 20:35:55   
Polonca s piko
Te stvari s svetlobo sem že skoraj se poskusila, nisem pa še dokonca "zabila" okna, da bi bla tema.
Odprta vrata, zaprta vrata, lučka, brez lučke, petje, nežne melodije, božanje, ona mene boža, ritmično recitiranje pesmic, prigovarjanje, tišina, ležanje zraven (je le še bolj živahna in se začne igrat z menoj),... uf vse živo!

Prepričana sem, da je faza, samo je nadležna :) no... bo  že minilo, pa je vseeno zanimivo prebrat vaše ideje. Mogoče pa katera "prime".

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?