|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 3.splav
3.9.2009 9:27:34   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

IZVIRNO SPOROČILO: gantar


V glavnem, tako žensko bi dala jst tud mal na mučenje. Sama sem doživela dva spontana splava in men se srce trga, ko slišim kaj takega, da kdo hoče delat splave. Jst bi tako žensko oklofutala in če bi bila dohtar, bi jo mučila, da nikoli več nebi pomislila na sex, ker bi jo tolk bolelo spodaj. user posted image



Pa dobr no, dajmo se malo umirit, sej je res adijo pamet, kaj nekateri delajo, ampak tole?? Take izjave niso nič boljše kot njeno početje, sori. Jaz sem tudi imela dva spontana splava, btw.




Že dva dni berem in se mi zdijo nekateri komentarji tudi čist odveč in pregrozniuser posted image . Pa sem se trudila ogromno let, ker nisem mogla zanosit, niti s pomočjo medicine, pa tudi povedali so mi, da lahko pozabim na svoje otroke, pa so mi te izjave čist mimo. Kokr koli se sliši kruto in grdo, da se punca igra z življenjem drugih, da nima kančka pameti za izbiro kontracepcije, ji nikakor ne privoščim to kar sem doživljala jaz skozi obdobje poskušanja zanositve. Mislim rezanje mednožja in ne vem kaj še vse, haloooooo, saj je res skrajno neodgovorno in grdo, ampak pa kje živite- rezanje mednožjauser posted image
Tebi veverička pa svetujem, da ji poveš o kontracepciji, da ji poveš naj si gre prebrat kako zgodbo o neplodnih parih in se naj malo zamisli. Z vsakim posegom se ji lahko zmanjšajo možnosti, da bo kdaj v prihodnosti imela otroka. Lahko da se ji zmanjša za 1%, lahko pa za 99,9%. NIkoli ne bo vedela v kateri procent bo padla, ampak dejstvo, da si nekoč želi imeti otroka, ji naj da misliti, da se bo lahko trudila takrat veliko let in da bo lahko tudi brez. Če je to ne strezni, potem pa ji res ni pomoči.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 3.splav
3.9.2009 9:36:21   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Jaz sem tudi imela dva spontana splava, btw.


Glej, bistvena razlika je, ali imaš spontan splav ali splaviš 3x načrtno, se ti ne zdi?



Mislim da zmaj  tolovaj točno pozna razliko in bistvo njenega sporočila ni ta razlika, temveč nekje drugje. Da kljub temu, kar je prestajala ob 2 splavih, ne more na tak krut način obsojat nekoga. Vsaj jaz sem tako razbrala

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 3.splav
3.9.2009 11:04:07   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Jaz sem tudi imela dva spontana splava, btw.


Glej, bistvena razlika je, ali imaš spontan splav ali splaviš 3x načrtno, se ti ne zdi?



Ja, bistvena razlika, ni pa to bistvo posta - dodala sem samo zato, ker je zgornja napisala, da je dvakrat splavila in da ji je hudo, ko kaj takega sliši. Pač povem, da sem na istem, pa ne pišem takih.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: 3.splav
3.9.2009 11:06:02   
ZmajTolovaj
Hope2, šele zdaj vidim tvoj post. 

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 3.splav
3.9.2009 13:26:53   
Oren
Sama sem velika zagovornica splava, ker menim da ima vsak posameznik(ca) pravico da se sam odloča po svoji vesti glede svojih potomcev. Je pa res da tretjič pa že žensko težko razumem. Kaj pa kontracepcija?!
Je pa mi povedal moj ginekolog da pozna žensko ki je 8 krat naredila splav in potem rodila 3 otroke brez problema.Potem pa ne moreš verjet kak majo ene srečo.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: 3.splav
3.9.2009 17:07:17   
benika
Ja, bistvena razlika, ni pa to bistvo posta - dodala sem samo zato, ker je zgornja napisala, da je dvakrat splavila in da ji je hudo, ko kaj takega sliši. Pač povem, da sem na istem, pa ne pišem takih.


zmajčica, se opravičujem, res. Sem šele potem po Hopinem postu dojela smisel tvojega postauser posted image .

Res oprostiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: 3.splav
3.9.2009 17:14:05   
ZmajTolovaj
Sploh ni panike user posted image Samo zdi se mi,  da nekatere malo pretiravajo pri izražanju. Pa glede na to, da imajo otroke, ne vem, no, malo strpnosti pa tudi ne škodi ... Zgledi vlečejo.
Sicer pa vsak dela po svoje, a ne. Je pa res težko verjet, da v teh časih kdo še ni slišal za kontracepcijo. user posted image

< Sporočilo je popravil ZmajTolovaj -- 3.9.2009 17:15:53 >


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 3.splav
3.9.2009 17:21:33   
veveričica
ja kaj naj jaz naredim,pač punca ne uporablja zaščito.saj ni otrok in sama bo odgovorna za svoja dejanja.drugače pa mislim ,da bo kr obdržala otročka .moram priznati pa,da ni v zavidanja vredni situaciji.upam,da se bo odločila tako da bo prav.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: 3.splav
3.9.2009 17:28:42   
ljupka
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Sem zagovornica možnosti, da ženske same odločajo o tem, kdaj in kako bodo imele otroke, magari s skrajnimi posegi kot je UPN. Se zgodi. Včasih je zaradi različnih okoliščin bolje da se otrok pač ne rodi.

Vsaka UPN predstavlja določeno tveganje za možnosti nadaljnje zanositve. Odvisno je od tega, kako dobro je narejena, na kak način in v katerem tednu nosečnosti. Poznam žensko, ki je imela 1 splav in potem nikoli več ni mogla zanositi zaradi vnetja maternice (zdaj je 45 let stara), sem pa že slišala za ženske, ki so opravile precej več splavov, pa je bilo potem vse ok.

Bi samo še dodala komentar za ta konkreten primer - vprašanje, kako dober starš je lahko nekdo, ki ni sposoben videti dlje od svoje pi... in enega ku... in se zato trikrat spravi v tako situacijo. Smo v 21. stoletju kjer je toliko različnih oblik kontracepcije, da se nima kaj sprenevedat. So ženske z resnimi zdr. težavami, ki so zato blazno omejene pri izboru kontracepcije, pa jim rata. Vedno sem in vedno bom (sploh ob takih zgodbah) podpirala možnost, da bi bil en splav še krit iz zdravstvene blagajne, potem pa lepo samoplačniško in to za pošten denar.  




Se popolnoma strinjam s tabo!Prvič naj bo zastonj,kaj je pa več,naj vsaka sama plača,ker je to skrajna neodgovornost!Po TV so govoril da je en splav 500€ ni mal! Mislim da je rekoderka 34splavov je naredila,koliko je to denarja,ki bi ga lahko dodelili tistim,ki ne morejo imet otrok za zdravljenja!
Imela sem sodelavko,ki je bila stara 48 let in se je hvalila da če bi rodila vse otroke kolikokrat je bila noseča bi jih imela za cel avtobus!Pred 20 leti naj bi ji naredili splav pri 5 mesecih,nosila je dvojčke!Če je res ne vem!Saj ker je preveč skakala po moških je na hitro ostala prez službe!
Če hoče naredit splav naj ga naredi,kakor pravite,zakon to dovoli,da se vsaka zase odloči ,posledice bodo tudi samo njene in se bo sama soočala z njimi!Dela naj po svoji vesti ,če jo sploh ima!Življenje je loterija,vse se lahko hitro obrne!

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: 3.splav
3.9.2009 17:32:43   
veveričica
ljupka se podpišem

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: 3.splav
3.9.2009 20:18:05   
Anonimen
Mogoče sem mal preveč "grozn" pisala, sam jst sem res tako jezna na taka dekleta, ko delajo splav in to samo zato, ker so tako neodgovorne. Sem napisala, da sem imela 2 SS. Lahko bi rekla 1 SS in eden prezgodnji porod, pri katerem je otrok, ko je pokukal na svet, umrl. In kak naj bom za splav, ko pa se SS lahko to tako hitro zgodi, da kar res ni. Da ne omenjam tega, koliko je takih mamic (samo v letošnjem letu), ki jim je otrok umrl zaradi ovite popkovine okoli vratu, koliko pa je takih otročkov, ki jim je nehalo biti srce zdravnikom neznanega vroza. Poznam mamico, ki ji je otroč umrl nekaj dni po rojstvu in to zaradi neke zelo, ampak zelo redke bolezni (na svetu, je baje takih le 20). In na splošno, koliko je mamic, ki so imele spontani splav ... IN VSE SMO SI ŽELELE OTROČKE ... in potem ta neodgovornost punc, žensk ... če moški nima za kondom, tabletke so "zastonj" (gre iz ZZ), kakor jst vem.
Je pa res, kot ste nekatere napisale, da je umetni splav to odločitev vsake posameznice.

< Sporočilo je popravil gantar -- 3.9.2009 20:19:01 >

(odgovor članu veveričica)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: 3.splav
3.9.2009 20:27:13   
ljupka
IZVIRNO SPOROČILO: gantar

Mogoče sem mal preveč "grozn" pisala, sam jst sem res tako jezna na taka dekleta, ko delajo splav in to samo zato, ker so tako neodgovorne. Sem napisala, da sem imela 2 SS. Lahko bi rekla 1 SS in eden prezgodnji porod, pri katerem je otrok, ko je pokukal na svet, umrl. In kak naj bom za splav, ko pa se SS lahko to tako hitro zgodi, da kar res ni. Da ne omenjam tega, koliko je takih mamic (samo v letošnjem letu), ki jim je otrok umrl zaradi ovite popkovine okoli vratu, koliko pa je takih otročkov, ki jim je nehalo biti srce zdravnikom neznanega vroza. Poznam mamico, ki ji je otroč umrl nekaj dni po rojstvu in to zaradi neke zelo, ampak zelo redke bolezni (na svetu, je baje takih le 20). In na splošno, koliko je mamic, ki so imele spontani splav ... IN VSE SMO SI ŽELELE OTROČKE ... in potem ta neodgovornost punc, žensk ... če moški nima za kondom, tabletke so "zastonj" (gre iz ZZ), kakor jst vem.
Je pa res, kot ste nekatere napisale, da je umetni splav to odločitev vsake posameznice.


Ja in žal država to dovoljuje v neomejenih količinah,kakor da bi šle k zobozdravniku,še belo plombo moraš plačat,to pa ne!
Cepivo proti raku materničnega vratu je treba plačat,to pa ne!Pregled NS je v moji opčini treba plačat 75 €,to pa ne ,tudi 100x,če katera želi,lahko to naredi!Kakor se ene tetovirajo,druge delajo splav,dokler bo to v zakonu brez omejitev,ne bo noben razmišljav z gornjo glavo!Žal,krut je ta svet in pravice ni in ne bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: 3.splav
3.9.2009 23:05:07   
ZmajTolovaj
Gantar, saj se jaz strinjam s tabo, da je to neodgovorno početje, mene tudi ujezi taka tupost, ampak kaj češ, nekateri ne vidijo prst dlje od svojega nosu in so pač egocentriki. Konec koncev pa s takim početjem ogroža tudi lastno zdravje, tako da ... vsak po svoje. Se pa strinjam, da bi moralo biti št. brezplačnih splavov omejeno, vse, kar je več, pa naj si krijejo iz lastnega žepa.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: 3.splav
4.9.2009 12:57:03   
lenika
Se zgodi, enkrat, ne pa trikrat. user posted image

Gantar user posted image user posted image user posted image . Se spomnim tvoje zgodbe pri nas junijkah in me še zdaj stisne, ko se spomnim.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?