|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rota virus
3.9.2009 12:39:36   
najnaj
kaj mi lahko malo svetujete za cepljenje za rota virus? nekatere pediatrinje zagovarjajo to cepljenje, druge pa spet ne. da je nepotrebno,da ni preizkušeno,ker je šele novo cepivo, da pomaga samo za 4 oblike rota virusa, a jih je več....sem čisto zmešana od tega. ni mi zaradi denarja. sem že na splošno malo bolj skeptična glede teh cepljenj in ne vem kaj bi.








Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rota virus
3.9.2009 12:53:30   
Zala01
Jaz bom mojega otročka, ki ga rodim januarja definitivni cepila. Smo dali rota-virus čez pri našem prvem falotku, pri njegovih 5 mesecih (takrat cepljenje še ni obstajalo) in tega ne privoščim nikomur. Je bil kasneje še večkrat bolan, ampak tako morast spomin kot imam na njegovo prebolevanje rota virusa, težko opišem.
Se boš morala pa sama odločituser posted image ...

_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu najnaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rota virus
3.9.2009 13:06:04   
tasa.m
Mi smo jo cepili, v bistvu iz tega razloga, ker bo šla pri enem letu v vrtec.

_____________________________

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rota virus
3.9.2009 13:16:52   
Hope2
Nismo cepili

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rota virus
3.9.2009 14:00:20   
zmajaz
Mi smo cepili - je rekel P, da je cepivo kvalitetno, nima pa on itak nič od tega, da bi ga promoviral - vsaj sestra mi je rekla, da oni nič ne računajo cepljenja, plačaš samo cepivo (ponekod pa očitno zaračunavajo cepljenje, ker ponekod računajo 150 EUR, cepivo pa stane 130 eur (2 dozi)). Jaz sem bila tudi v dilemi, ampak nekatere mamice, katerih malčki so zboleli za rotavirusom so rekle, da ne bi nikoli več razmišljale če bi cepile ali ne, ker kaj takega ne bi rade več doživele, zato sem se potem odločila za cepljenje.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rota virus
3.9.2009 17:03:42   
tasa_m
Nismo je cepili in to zaradi tega, ker je zdravnica rekla, da ni 100%.

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
... ker ponekod računajo 150 EUR, cepivo ...pa stane 130 eur (2 dozi))...
Pr nam stane 180€. Mb.


< Sporočilo je popravil tasa_m -- 3.9.2009 17:04:59 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rota virus
3.9.2009 17:30:19   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m
Pr nam stane 180€. Mb.


A celo! No - pri našem pediatru HB s tem ne služijo in računajo res samo strošek cepiva. Cepili smo pa pred 2 tednoma, tako da cena 130 EUR pri nas še drži.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rota virus
3.9.2009 17:55:14   
najnaj
no sej, glih to mene muči. ker nekateri pravijo,da to sploh ni 100%, da je samo za nekatere vrste in da ne vejo še dobro kako lahko telo odreagira na to cepivo. ah...sej vem,da se moram sama odločit,ampak sem res hotela slišat še malo mnenja ostalih,ki ste ali niste v tem letu cepile.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: rota virus
3.9.2009 18:23:26   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: najnaj

no sej, glih to mene muči. ker nekateri pravijo,da to sploh ni 100%, da je samo za nekatere vrste in da ne vejo še dobro kako lahko telo odreagira na to cepivo. ah...sej vem,da se moram sama odločit,ampak sem res hotela slišat še malo mnenja ostalih,ki ste ali niste v tem letu cepile.


to ne samo 'pravijo' ampak je kr res - obstajata dve cepivi, 3 in 5 valentno; torej za 3 oz. 5 tipov virusa. so pa to najpogostejši, ki krožijo med populacijo in sicer so ti tipi odgovorni za cca 98% rotavirusnih okužb. torej je cepivo kljub vsemu dokaj zanesljivo. 3 valentno (rotarix) je blo že priporočeno, da se vključi v stalni program cepljenja (priporočilo s strani WHO- po obsežni raziskavi), 5 valentno cepivo (rotateq) je pa še v 'testiranju' in bodo rezultati vsak čas znani (torej, lahko da tudi to dobi priporočilo).
jest bi/bom svojega otroka vsekakor dala cepit, ampak če bi bil v vrtcu oz. bi se družil z veliko otroki. Seveda je pa treba vzet v račun, da ni vsaka trebušna viroza rota virus in da to cepivo proti najpogostejši trebušni virozi v sloveniji (= okužba s kalicivirusi) nima popolnoma nobenega efekta.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu najnaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: rota virus
3.9.2009 18:45:51   
mulan
Da ti malce pomagam pri izbiri: pravi rotavirus (in ne kakšna druga virusna trebušna zadeva) je hudičev. Najprej nonstop bruhanje ali driskanje ali oboje, niti požirek vode ne gre v želodec. Pa trebušne bolečine, in vročina (mi smo imeli po končanem bruhanju še 3 dni 39 stopinj - 3 letni otrok), otrok kot cunja leži en teden. Pa nalezljivo je tako, da v bolnici, čim potrdijo, da gre za rotavirus, dajo sobo v izolacijo. Tisti napis ti da mislit, kako hudičevo je.
Pa še to: naša ta velika je imela že 2 x rotavirus (ni še bilo cepiva), prvič sva jo dobila tudi midva z možem. Medtem pa je ta mali, katerega smo dali cepit, bil obakrat neprizadet.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: rota virus
3.9.2009 19:38:19   
Noseckica
Starejše user posted image nismo cepili.....mlajšega user posted image pa bomo, ravno zaradi sestrce, da ne bi kaj prinesla domov. user posted image

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: rota virus
3.9.2009 20:16:03   
akin
Jst moje nisem dala cepit. Sem pa tudi bla v veliki dilemi.
Preden sem malo strucko dobila v roke, sem bila prepricana, da je ne dam cepit, ker sem tudi sama precej skeptcna do takih ne nujnih cepljenj. AMpak potem ko sem gledala to drobno bitjece in razmisljala o tem, da lahko zboli, se kar naenkrat nisem vec upala odlocit proti cepljenju. In sem cincala in cincala. S tem da moja ne bo sla v vrtec do 1,5 leta, pa tudi ni v nekem zelo pogostem stiku z drugimi otroci.
Ampak je potem ata udaril po mizi, ko si je malo prebral stvari o tem cepljenju, in je rekel takole: Ves kaj, ze res, da so dojencki ubogi, ce zbolijo in da je tisti teden verjetno zelo zelo hudo za vse, ampak umrejo od tega ne (ce jih seveda ne pustis, da dehidrirajo!). V najslabsem primeru pac prezivis z njimi par dni v bolnici in stvar mine. Na drugi strani pa so lahko stranski ucinki cepljenja zelo hudi in trajajo celo zivljenje ali celo posledicno povzrocijo smrt. In ko das to dvoje na tehtnico..." No, midva sva se torej potem odlocila, da ne cepiva. Poleg tega je menda cepivo ucinkovito v 80% primerov. Kar pomeni, da pri vsakem petemotroku itak ne deluje.
Ne zelim seveda z nobenim tu polemizirat ali koga prepricevat, vsak se mora seveda odlocit za svojega otrocka. Sem pac le opisala razloge za mojo odlocitev, ki zame sploh ni bila lahka.

AJa, pa se to - to, ce cepljenja ne racunajo, nikakor ne pomeni, da pediatri nimajo nic od tega. Farmacevtska industrija jih zelo zelo dobro zna zmotivirat za to, da priporocajo eno ali drugo cepljenje, pa te vitamine namesto onih vitaminov, ipd. In to pocnejo vsi, tako pac te stvari so.

< Sporočilo je popravil akin -- 3.9.2009 20:19:02 >

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: rota virus
29.7.2021 20:11:52   
Lelly28 RR
imam obe hčerki cepljeni in mi ni žal, ker ne bi prenesla da otrok trpi, ko vem da mu lahko pomagam. sicer pa se lahko vsak odloči sam , kaj vsebuje cepivo pa preveri na https://sestavacepiva.si/rotarix

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: rota virus
29.7.2021 20:14:15   
Lelly28 RR
aja pa obstraja Roterix in Rota teq cepivo. Sama sem izbrala tistega, ki pokrije več sevov, je pa odvisno tudi od starosti cepljenja.

(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: rota virus
6.8.2021 22:36:05   
Tasykaa RR
Sem ga dala cepit ☺ rajše če se, da preprečit kot to potem zdravit ☺ je pa imel po drugi dozi en dan malo krčev to edino ga je malo matralo 😔 


(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: rota virus
9.8.2021 18:56:10   
Lelly28 RR
Moji obe punci sta bili brez težav, malce več sta kakali to je bilo pa vse 


(odgovor članu Tasykaa RR)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: rota virus
9.8.2021 22:23:13   
Tasykaa RR
Samo da je blo brez težav 👍 čeprav pri nas ga je kar matralo po drugi dozi, je kar težko zaspal zaradi krčev, je blo pa pol drug dan že boljše 👍 čist različno prenašajo ☺ 


(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: rota virus
5.9.2021 20:47:52   
Lelly28 RR
rota virus
ja sej je pri vsakem cepivu različno, a ni tako ?

(odgovor članu Tasykaa RR)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?