|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kredit za 30 let:-(
14.2.2010 11:19:11   
nu_tella
Punce, dokler bo občina Ljubljana pokupil pol stanovanj v Celovških dvorih (torej pokril stroške investitorju tudi za ostalo polovico stanovanj) in nekaj na Viški sončavi in dokler bodo bankre reprogramirale kredite investitorejm se vene zagotovo znižale. Dokler se bojo dogajali taki posegi države na trg, se cena nikoli ne bo oblikovala, glede na ponudbo in povpraševanje. Žalostno ampak tako je.
 
In kar jaz vidim kot najbolj relevanten faktor, da bo cena ostala na tem nivoju, je pa ta, da dokler bomo slovenčki pripravljeni plačat 2700+ za kvadratni meter, do takrat bodo cene take kot so. Je pač dosti takih, ki si to lahko privoščijo ali pač mislijo da si lahko privoščijo.
 
Npr. tisti par, ki je bi omenjen na začetki s 1000 eur kredita. To pomeni, da ima vsak od njiju vsaj 1200 plače. Kar pomeni, da bo plačeval vsaj 350+ vrca v začetnem obdobju potem pa malo manj. Ampak če seštejemo
Prihodki 2*1200 = 2400
Odhodki: moja ocena več kot 2400 (350 vrca + 350 za stroške stanovanja v Lj (ogrevanje, voda,…) + 2*100 eur za kasko (predvidevam vsak svoj avto) + 1000 eur kredita (ki bo v času ko bo šel evribor gor sigurno cca 1300-1400 eur) + 500 eur na mesec za hrano, bencin,…pa na počitnice je treba)
 
Pač jaz ne vem kaj folk nič ne razmišlja, ko vzame kredit, na bodoče stroške in živi samo v sedanjosti?
 
In ja trenutno se v določenih primerih celo splača živet v najemnini, ker so razmere na trgu »negotove«. Saj če uspeš zmanjšaš ceno nepremičnine za 10-20% (če se najde kak tak investitor, ki je to pripravljen narediti) boš pa nepremičnino preplačal z kreditom, ki ima višji pribitek. Tako da teh 20.000 eur nižje cene hitro skopni in na koncu lahko celo več plačaš za stanovanje kot sosed, ki ga je kupil za 20.000 več ampak ima ugodnejši kredit.
 
Moje skromno mnenje. Drugače pa tudi jaz upam, da padejo cene nepremičninam. Do takrat bom živela v eni sobci pri mojmu in upala na boljše čase.


_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Kredit za 30 let:-(
14.2.2010 11:21:46   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella
Punce, dokler bo občina Ljubljana pokupil pol stanovanj v Celovških dvorih

Stanovanja v Celovških dvorih bo očitno zarubila banka, saj investitor ne plačuje kredita. Kako bo pa s kupci, ki so stanovanje že plačali, pa ne vem.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Kredit za 30 let:-(
14.2.2010 11:27:07   
nu_tella
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella
Punce, dokler bo občina Ljubljana pokupil pol stanovanj v Celovških dvorih

Stanovanja v Celovških dvorih bo očitno zarubila banka, saj investitor ne plačuje kredita. Kako bo pa s kupci, ki so stanovanje že plačali, pa ne vem.



Kar bodo na slabšem bo le to, da bodo kupili precenjena stanovanja in ne bo soseska ravno na takem nivoju, kot so ob nakupu mislili (zaradi socialnih stanovanj mislim ).

Drugač pa je v primeru, ko izvajalec gradi s kreditom naprimer X banke, je za kupca ponavadi najugodneje vzeti krediti tudi pri tej X banki in ob nakupu se načeloma s tega stanovanja izbiriše hipoteka Izvajalca in vpiše hipoteka kupca. Upam, da sem razumljivo napisala ;) Uglavnem jaz mislim, da ne bojo kpuci (fizične osebe, kot jaz in ti) nič izgubili.

< Sporočilo je popravil nu_tella -- 14.2.2010 11:37:32 >


_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 78
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




kopalke deklice
Lelly28 RR

kakšne kopalke kupite deklicam, ki so še v vrtcu in ne nosijo več pleničk?

enodelne (36%)

dvodelne (7%)

samo spodnji del (50%)

ne nosi kopalk (7%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!