|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakaj dve imeni
23.3.2010 18:54:23   
Raho
Naša ima dve imeni zato, ker sta nama bili obe všeč. Prvo je malce nenavadno, drugo pa pristno slovenkso. Kombinacije v slo ni.Ponavadi jo kličemo po prvem imenu, jaz tudi po drugem, v vrtcu jo kličejo po obeh imenih, sama si pa pravi Jajauser posted image .

Mileenaaaa - Nora je bilo pri nas ime v ožjem izboru (takoj za prvim in drugim, ki ju hči sedaj ima), vendar ga prav zaradi negativne konotacije ni dobila, četudi pri nas ne bi bilo niti tako čudno, ker jih je v sosednji deželi ogromno, a vendar - ko bi šla pa na drugo stran Mure...

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: zakaj dve imeni
2.4.2010 19:49:41   
caroline1
Ne da se mi niti vsega brat!!!! Mislim zakaj daš dve imeni??? Ker ti je to všeč!!! zakaj so ene esmeralde, tulipe, koprive itd???? ker je to staršem všeč...tistim, ki ni všeč pač tega ne naredijo!!! Kaka zmeda pa če nastat zarad dveh imen??? Aja, vsi tisti, ki nosijo dva priimka pa so čist ok! Res ne vem s kakimi kozlarijami se imate čas ubadat. Meni če bo v nekem trenutku všeč, bom dala otroku sestavljeno ime. če mi ne bo, pač ne!!! Konec koncev, pa daš otroku možnost izbire. Mu daš ime, ki ti je res všeč, pa eno tako "in" otrok pa potem sam izbere kako se bo predstavljal! Mislim, da vsi tisti starši, ki so svojemu otroku dali dva imena, niso v posmeh postavljali ali se spraševali zakej so ostali starši tako čudni, da so otroku dali samo eno ime!!! Jao jao...svoboda, demokracija thx god!!!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: zakaj dve imeni
13.6.2010 22:40:23   
DragonLady
Hehe, Caroline1, se absolutno strinjam s tabo!
Škoda časa in energije za sekiranje o nekih tako nepomembnih stvareh....pa smo spet pri "slovenclih", ki se najraje ukvarjajo s tem, kaj in kolko ima sosed na drugi strani ograje,...da se na trač tapeto postavi imena otrok, je pa tud malo izpod pasa. Dragi moji ludeki, pa saj smo odrasli ljudje!

Moj otrok ima dvojno ime, prvo celo ni slovensko....pa to komu škodi? Ne! Mojemu sineku je izjemno všeč, je edinstveno, nama s partnerjem se dopade dvojno ime, ker ga tudi to naredi posebnega....če komu to ni všeč, me pa prav malo briga. Žal! Pa če se na trepalnice postavite...

Vsak ima pravico do svojega mnenja, tako je tudi prav...nea pa kritizirajte drugih staršev in ne podcenjujte njihove ljubezni do lastnih otrok zaradi tega, ker se njihova ideja o lepem imenu razlikuje od vaše....

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: zakaj dve imeni
14.6.2010 9:38:15   
aleunam
Tudi midva sva se pogovarjala okrog dveh imen. Za punčko bi dala prvo ime po najinem okusu, drugo pa po njegovi babici, torej bi imelo nek "pomen". Ker bi drugo ime bilo bolj kot ne zaradi pomena, bi otroka klicala po prvem in to povedala tudi drugim. Njegovi babici je ime Marija in prvo ime, ki ga imava izbrano, zelo lepo paše zraven, torej tudi če bi jo klicali po obeh imenih, bi mi bilo všeč. Dobra kombinacija bi bila tudi, če bi bilo prvo ime po moji babici in drugo po njegovi. Potem bi bila Ana Marija ali Anamarija, ampak imamo že eno Ano v našem rodu. Mogoče pa.

Za fantka pa bi v primeru dveh imen bilo oboje po najinem okusu. Ne vem še 100% kaj pričakujemo, bo treba še tri tedne počakati in takrat se bova bolj konkretno menila. Vsekakor prva imena so "izbrana" že nekaj let (ko smo zbirali predloge za mojo sestrico), obema všeč na "prvo žogo". O tem ali dejansko izbrati dve imeni pa še kolebava, bomo videli kaj nas prime do novembra.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: zakaj dve imeni
21.6.2010 15:25:57   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Posebej uradnikom.

Uradniki niso tukaj nič krivi. Oni samo potrdijo tisto, kar fizičnim osebam dopušča zakon.
Ne, ne mislim zato. Ker morajo take klobase pisat.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: zakaj dve imeni
21.6.2010 15:35:33   
baguSka
ja, najboljs dva imena in dva priimka in je otrok na konju..user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: zakaj dve imeni
21.6.2010 15:46:38   
BabyKitty
Zakaj pa ne bi imel dva priimka in dva imena... Kaj pa npr. brazilci, ki jih imajo po miljon user posted image jst ne vidim tukaj čisto nič slabega... podpisuješ se itq samo v vrtcu z imenom in priimkom... potem pač narediš krako... Vglavnem čisto stvar okusa... Meni se zdi mnogo slabše, če je otroku ime nekaj kmečkega in je potem še 5 istih imen v njegovem razredu, kot pa da je ime nekaj posebnega... Sama imam tipično slovensko ime in smo bile v razredu vedno vsaj 2 ali 3... ena celo še z istim priimkom... ki nama je delal nešteto preglavic... 

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: zakaj dve imeni
21.6.2010 23:19:18   
altaja
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

Meni se zdi mnogo slabše, če je otroku ime nekaj kmečkega in je potem še 5 istih imen v njegovem razredu, kot pa da je ime nekaj posebnega... Sama imam tipično slovensko ime in smo bile v razredu vedno vsaj 2 ali 3... ena celo še z istim priimkom... ki nama je delal nešteto preglavic... 


Katera pa so "kmečka" imena?
Če te prav razumem: slovensko je enako kmečko user posted image


_____________________________

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: zakaj dve imeni
24.6.2010 16:32:17   
majabar
Živim v Kolumbiji, kjer imajo vsi dve imeni in dva priimka. Mene vedno čudno gledajo, ko rečem, da imam samo po eno. In kako se piše mama, me vprašajo? In povem, da se sploh ne uporablja. So vsi začudeni:). Midva še ne veva, ali bo imel najin fantek eno ali dve imeni, kakor nama bo všeč. Bo imel pa oba priimka. Tako si želiva in vsi drugi imajo tudi privi priimek po očetu, drugi po mami.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: zakaj dve imeni
6.7.2010 21:35:53   
DeVilla
Ninocka - naš tretji bo imel tudi dve imeni - sicer še ne vemo, al bomo uporabili ženska ali fantovska imena, delamo spisek.
Sicer pa starejša vedno pove samo prvo ime, tamala pa obe imeni. Med sabo pa se kličeta po čisto svojih "partizanskih" imenih, tako da je včasih videt, kot da imamo cel trop otrok... user posted image

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: zakaj dve imeni
15.4.2012 5:02:45   
Matejita
No moja user posted image ima dve imeni, ker je to tule precej pogosto, poleg tega pa sva midva iz dveh razlicnih drzav, tako da ima eno slovensko in eno mehisko ime. Obicajno se jih klice z enim imenom, razen ce ni kaksna pogosta telenovela varianta kot npr. Jose Luis, ali pa Luis Alberto, oz. kadar se razjezijo nanje.

Kasneje, ko so otroci vecji, se sami odlocijo, po katerem imenu zelijo, da se jih klice.

_____________________________

Nina Karina se nama je rodila 1.7.2011, drugi rojstni dan pa smo praznovali 4.8.2011, ko smo dobili laboratorijske izvide, da je zdrava

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: zakaj dve imeni
15.4.2012 5:05:30   
Matejita

IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Živim v Kolumbiji, kjer imajo vsi dve imeni in dva priimka. Mene vedno čudno gledajo, ko rečem, da imam samo po eno. In kako se piše mama, me vprašajo? In povem, da se sploh ne uporablja. So vsi začudeni:). Midva še ne veva, ali bo imel najin fantek eno ali dve imeni, kakor nama bo všeč. Bo imel pa oba priimka. Tako si želiva in vsi drugi imajo tudi privi priimek po očetu, drugi po mami.


Joj Maja, kako tole razumem. Nic jim ni jasno, moj drugi priimek je pogosto NO TIENE user posted image (nima), se bolj pa so zmedeni, ker imam samo 1 priimek in to mozev, so cisto zaprepadeni, da nimam ocetovega in maminega priimka, za nje tule pomeni, da izgubis identiteto user posted image

_____________________________

Nina Karina se nama je rodila 1.7.2011, drugi rojstni dan pa smo praznovali 4.8.2011, ko smo dobili laboratorijske izvide, da je zdrava

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: zakaj dve imeni
19.4.2012 14:42:24   
JAPE
Tudi midva se odločava ali dati dve imeni ali ne. Nobeden od naju namreč nikoli ni bil ljubiltelj dveh imen. Sedaj pa razmišljava, da bi drugo ime dala le zaradi tradicije, klicali pa bi ga le po prvem imenu.
Zanima me če je še kje tako? Kakšna so vaša mnenja?

(odgovor članu Matejita)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: zakaj dve imeni
19.4.2012 15:30:09   
mateyka
na švedskem imajo skoraj vsi 2-3 imena zaradi tradicije. eni nimajo. nobena pa ne dela doktorata iz tega, kot v sloveniji.* moj mož ima tri imena, kličejo ga pa po tretjem.

*kličejo jih z obema, enim, tretjim, edinim itd. imenom in noben ne misli da je to (katerakoli verzija) čudno ali nepotrebno.

daj kar se ti zdi ok, in kliči ga kakor želiš.

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: zakaj dve imeni
9.5.2012 10:10:11   
fizolck
Meni se zdi dodaten razlog za dve imeni, če imaš npr. ful pogost priimek, h kateremi izbereš pogosto ime (Marija Novak). V tem primeru daš zraven še drugo ime, da nisi ena izmed 1000 Marij Novak.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 65
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?