|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Navidezna zaposlitev in porodniška
8.2.2012 12:30:21   
julijka2012
Zdravo
Kako to misliš 4 mesece prej, če so punce zgoraj napisale, da se lahko navidezno zaposliš 2 dni pred porodniškim dopustom.

Še ve katera kaj

lp

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Navidezna zaposlitev in porodniška
17.9.2012 21:50:21   
maca84
Pozdravček vsem!

Še ena z vprašanji o porodniši itd.....upam da mi bo znala katera odgovoriti ker vidim da ste kar podkovane z informacijami predvsem upam da mogoče Zmajaz vidi moje vprašanje ker vidim da so ji zadeve zelo poznane.

Torej.....pred nastopom prve porodniške (konec junija 2011) sem bila navidezno zaposlena s pogodbo za določen čas do konca izteka porodniške. Porodniška se je iztekla konec junija 2012. Vmes sem drugič zanosil in imam sedaj PDP 1.1.2013 kar pomeni da nastopim z naslednjo porodniško začetek decembra 2012. Od konca junija 2012 sem brezposelna. Sedaj pa vprašanja....Imam zopet možnost te navidezne zaposlitve ampak ne vem če se mi splača.....kaj se torej v drugo šteje v izračun višine porodniške? Se bo štela višina prve porodniške za mesece po izteku prve porodniškke ko sem brezposelna pa tstih 55% minimalne plače? Mi ,glede na to da sem sedaj brezposelna in če se ne gremo navidezne zaposlitve , sploh pripada porodniška ali avtomatsko le starševski dodatek (ki je sedaj 251€ prej okrog 197€)?

Namreč razmišljam dvoje - če se v izračun višine druge porodniške šteje prejemanje višine prve porodniške (glede na to da se gleda zadnjih 12 mesecev) od januarja do junija 2012 (prejemala sem 251€) potem za mesece brezposelnosti tistih 55% in za november (če bi se navidezno zaposlila) plača ki bi bila minimalna potem mi ta porodniška nanese nekje 230^(po izračunih na strani CSD LJ-Šiška) kar pa je manj kot je starševsko nadomestilo ki ga prejemajo tiste ki so bile vseskozi prezposelne.

Torej kaj se mi bolj izplača in kaj se sploh v mojem primeru upošteva za izračun višine porodniške?

Hvala za pomoč in odgovore pa LP vsem :)

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Navidezna zaposlitev in porodniška
19.9.2012 9:12:04   
*Ninočka*
Ravno s tem se obremenjujem sama, ker imam podoben problem. Sem šla zadnjič na CSD in bom odgovorila kot sem razumela sama. Naj pa me prosim katera popravi.

1. V porodniško greš brezposelna: obračuna se ti 55% zadnje povprečne plača (mislim, da je 323,55€). Ker pa si bila v zadnjih treh letih zaposlena za več kot 12 mesecev, ti za vsak mesec pripada tudi +2%. Konkretno. 55% + 12x2% = 79%. Glede na to, da je 105% kot mi je dejala na zavodu 618€, si lahko potem izračun koliko bi dobila.

Mimogrede, če katera ve? Kaj pa v primeru, da si bil v času porodniške brezposeln. Tudi dobiš ta 2% zraven?

2. V porodniško greš zaposlena: Gledajo se ti dohodki zadnjih 12 mesecev. Torej za mesece, ko si bila nezaposlena 55% zadnje povprečne plače, za mesece porodniške, pa višina, ki si jo dobivala od njih.

(odgovor članu maca84)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Navidezna zaposlitev in porodniška
19.9.2012 9:38:55   
*Ninočka*
Aja, je pa zgornji znesek 618€ mislim da bruto.

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 54
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?