|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   telesno gibanje v nosečnosti
15.4.2010 10:59:59   
2mama
Pozdravljene,
nisem še noseča, ampak glede na to, da smo v prvo kar takoj po prekinitvi kontracepcije zadeli dvojno terno, tudi tokrat najbrž ne bomo dolgo čakali.
Me pa zanima naslednje (v prvi nosečnosti sem imela zaukazano mirovanje, zato sprašujem): zdaj sem precej vsakodnevno telesno aktivna (tek, aerobika) in ker bi rada vsaj v določeni meri s tem v nosečnosti nadaljevala, me zanima, kakšne izkušnje ste imele s telesno aktivnostjo (bolj v športnem smislu) ve v tem obdobju? Vem, da je od vsake posameznice odvisno, koliko in kaj, zato pa tudi želim brati različne izkušnje.
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: telesno gibanje v nosečnosti
15.4.2010 11:15:50   
majabar
Pri meni je tako. Sem lokostrelka že cca 20 let. S tem tudi sedaj nadaljujem, samo moč loka sem nekoliko spusptila. Ob tplih dnevih )se pravi, da pozimi ne) sem ponavadi pretekla cca 5km nekajkrat na teden. Prejšnji teden sem poiskusila, a je bilo zelo naporno zaradi bolečih prsi (pa mam zelo majhne), zato bom še nekaj dni počakala, preden spet poiskusim. Brala sem eno knjigo, kjer za moja leta (28) piše, naj bi imela maksimalni srčni utrip med nosečnostjo cca 160/minuto. Tega se bom tudi držala. Še vedno delam vaje za trebuh (tudi verjetno se mi zato še ne pozna nič), a ne trebušnjakov (nekje se slišala, da ni OK).

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: telesno gibanje v nosečnosti
15.4.2010 11:44:21   
Anonimen
Jaz sem v prvi nosečnosti v prvem trimesečju in še malo čez tekla (cca 3 km skoraj vsak dan). Kasneje, ko sem pri teku že težko dihala pa sem raje začela hoditi 2x tednsko na telovadbo za nosečnice, 2x tedensko pa še plavati.
Trenutno sem noseča z dvojčki (23T) in vsak dan plavam, 1x tedensko pa hodim na vodno aerobiko za nosečnice (telovadba na suhem mi zaradi velikega trebuha in pogostega otrdevanja ne paše). Pa koleasrim tudi, no ne ravno v klance, ampak po vseh opravkih se odpeljem s kolesom.

Glede na to, da si sedaj precej športno aktivna lahko tudi v nosečnosti nadaljuješ z rekreacijo, vendar ne pretiravaj in prisluhni svojemu telesu. Odsvetujejo pa predvsem rekreacijo v  tistih športnih aktivnostih s katerimi se prej nisi ukvarjala in pa seveda adrenalinske špotre.

(odgovor članu majabar)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: telesno gibanje v nosečnosti
15.4.2010 12:05:04   
Anonimen
Pozdravljena,

sama se ukvarjam s tekom in hitro hojo, tečem cca. 15 min, nato hitro hodim. Glede rekreacije je kar pestra izbira, čeprav je rekreacija za nosečnice zelooo na easy, je bolj primerna za ženske, ki se prej niso nikoli gibale. Pušenjak na sosednjem forumu (ABC ginekologije in porodništva) veliko piše o tem. Če človek posluša svoje telo je gotovo najbolje, pretiravanje pa je skoraj vedno škodljivo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: telesno gibanje v nosečnosti
15.4.2010 13:36:05   
2mama
Hvala za izkušnje, mamice!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?