|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
5.9.2010 22:15:32   
potty
Evo, spet jst da mal dvignem temouser posted image . Uglavnem 1.9.2010 se je sestala komisija, odločbo dobimo.....zdej pa še čakam papir in podrobnosti. Smo pa zgleda eni redkih pri katerih so upoštevali rok 6 mesecev.user posted image

(odgovor članu potty)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
8.6.2011 21:50:59   
Anonimen
pozdravljene !
upam da še katera kdaj pa kdaj pokuka na to temo,mene samo zanima to ,če lahko otroka kljub tej odločbi o usmerjanju tudi izpišeš iz vrtca kadarkoli želiš ali pa moraš počakati toliko časa dokler se ta odločba ne izteče.
vnaprej hvala za odgovor !
lp

(odgovor članu potty)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
10.6.2011 7:39:43   
ares1
jaz sem mojo izpisala pred dvema tednoma - saj je bila več doma kot tam. imam pa srečo, da logoped in specialni pedagog kljub temu delata z njo. K logopedu jo peljem 1x na teden v vrtec, prav tako k specialnemu pedagogu, ki pa je celo tako odlična, da v primeru bolezni ko mala ne more ven pride na dom, ker imejo menda tudi to možnost. Če sem kaj pomagala pri odločitvi sem veselauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
10.6.2011 19:50:48   
Anonimen
hvala lepa za odgovor...pa a moraš to tudi sporočiti zdravniku,verjetno ane. ?
lp

(odgovor članu ares1)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
11.6.2011 6:23:29   
ares1
zaradi nadaljnega vodenja otroka se boš mogla pogovorit z zdravnikom, ker se bo verjetno otrok od sedaj naprej obravnaval ambulatno ker ne bo več v vrtcu in verjetno bo treba javit na zavod za šolstvo. Js bom to storila nekje konec meseca, saj v času počitnic tudi v vrtcu nimajo te dodatne pomoči, da se čimprej uredi in dobiva novega logopeda...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
12.6.2011 0:13:57   
nejcko
Uh, na to temo sem že čisto pozabila user posted image jap, tako je trajalo pri nas. Pa da malo poročam.
Pri nas se zadeva ni nikamor premaknila, potem pa sem nekje konec novembra, v začetku decembra začela klicariti na Zavod, kaj se dogaja. So me najprej itak pošiljali od Poncija do Pilata, potem sem končno dobila enega tipa, ki se je bil pripravljen z mano pogovarjati. Se je pač izgovarjal, da imajo kadrovske težave itd., no tam enkrat januarja sem domov dobila dopis, naj preložim otrokv zdravstveni karton. In potem spet tiho je bilo do maja, ko smo končno dobili strokovno mnenje in kmau nato odločbo. Diagnoza ADHD, hiperaktivna in vedenjska motnja.

Torej pri nas je postopek trajajal točno eno leto od oddane vloge, s tem, da sin ni bil klican na nobeno dodatno testiranje ali pregled. Odločba je bila izdana na podlagi zdravstevega kartona, enih treh obiskov pri psihologinji in spec. pedagoinji in to je to.

Ker so se zadeve v šoli slabšale, sem samoiniciativno sina naročila še pri psihiatru, datum smo itak dobili šele čez tri mesece, konec junija ga imamo, tam na Centru pa se nam je zadvea popolnoma ustavila.

No, tako - odločba je izdana, zdaj pa pomagaj si sam in bog ti bo pomagal. Ah, ja.

(odgovor članu ares1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
12.7.2011 19:14:24   
urška
da se oglasim še jaz. s postopkom sem začela marca, potem ko smo imeli "uradno" diagnozo svetovalnega centra - adhd. ker sva hodila na svetovalni center v lj, sem tudi vlogo dala tja (nisem iz lj in naša šola spada pod drug zavod), ker so mi rekli, da bo hitreje kot če začnem postopek na "našem" zavodu, kjer bi sina še enkrat poslali skozi vsa testiranja kar naj bi postopek podaljšalo. pa vidim da sem se uštela. na "lokalnem" zavodu bi kvečjemu lahko uporabila kakšne veze in bi definitivno prej prišli do komisije. v lj pa imajo organizacijske in kadrovske težave in pred jesenjo naš primer ne bo na komisiji.
v šoli je večni izgovor, da "oni nimajo še papirja v rokah." da ne vejo kaj in kako. s svetovalnim centrom si nimam kaj pomagat. nazadnje sva bila tam aprila pa je psihiatrinja sinu predpisala strattero, psihologinja pa je rekla, da ga lahko naroči septembra. ko sem jih vprašala kako si predstavljajo da mu bom dajala zdravila, psihološke obravnave pa ne bo imel, so mi rekli da vejo da jo mora imet, ampak oni nimajo kdaj. ko sem rekla, da hodiva na privat terapije so bili navdušeni (plačujem ga pa jaz, ravno tako kot zdravstveno zavarovanje) in predlagali da se dobimo skupaj s tem terapevtov enkrat jeseni. prej ni časa. katstrofa.
kakorkoli, zdej sem "našla" eno gospo, ki ima mogoče toliko vpliva, da pride naš primer na komisijo pred jesenjo. ja, VIP moram uporabit in vem, da bo nekdo kasneje na vrsti zaradi mene. ampak če hočemo v naši familiji ostati vsaj približno pri zdravi pameti, moram to narest.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
12.7.2011 19:17:37   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


Ker so se zadeve v šoli slabšale, sem samoiniciativno sina naročila še pri psihiatru,



ravno zaradi takih čakalnih dob, sem se odločila da grem kar privat k terapevtu. ne moreš verjet, tam si takoj na vrsti.user posted image user posted image zveš kaj pametnega, plačaš in greš. in naslednjič si spet na vrsti ko ti to želiš. ne čakaš spet pol leta, da te kdo povoha. ena ura stane 20€. ni malo, ampak kolikokrat po 20 evrov zapravim pa nimam nič za pokazat.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
12.7.2011 23:18:16   
nejcko
Urška, h kateremu privat  terapevtu pa hodite, če ni skrivnost?

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
12.7.2011 23:59:26   
urška
ni. dr. radetić. poguglaj zavod aleksandra. in ne, ni reklama.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
13.7.2011 1:04:43   
nejcko
Poznam, smo bili tudi mi parkrat pri njem, potem pa nekako časovno ni zneslo.
Kako ste kaj zadovoljni, je opazen kakšen napredek?

Meni je bil super, žal  pa smo bili premalokrat pri njem, da bi kaj konkretneje delal s sinom, je dal pa kup super nasvetov.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
13.7.2011 1:06:35   
nejcko
.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 13.7.2011 1:07:34 >

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
13.7.2011 8:26:51   
urška
tudi midva sva šele maja začela. všeč mi je. točno ve kaj govori, res ima dobre ideje kako s takimi otroci, je pa najpomembneje, da mi strši spoznamo značilnosti teh otrok. meni je pomembno predvsem to, ker je pripravljen prit na šolo in pomagat učiteljici. in to je zastonj. no ja, itak jaz plačujem seanse, ampak tega mi ekstra ne računa.
jaz pri sebi vidim napredek, sicer imam še dolgo pot, vendar ko bom jaz drugače, potem bo tudi moj adhdejček.
on vedno pravi, ti otroci so takšni kot so. zakaj jih je potrebno spreminjat? meni je celo rekel, zakaj mu hočem obut čevlje št. 33, če vendar nosi 35? sebi nikoli ne obujem premajhnih, davidu jih pa želim. potem sem se zamislila. to je res.

kam hodite pa vi?

< Sporočilo je popravil urška -- 13.7.2011 8:28:35 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
18.7.2011 11:21:06   
emaa
KO so v šoli tole izdajanje odločb traja tako dolgo ali kaj. Jaz sem oddala avgusta lani za oba fanta, decembra smo imeli timski sestanek, psihologinjo preko zavoda tudi (so mi samo za enega poslali, ker so ju dali dvema različnima človekoma na zavodu, sem se zmenila, da sem z obema prišla), konec januarja odločbo za enega, čez en mesec pa za drugega. 

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
15.8.2011 17:35:35   
RMRM
Vidim da je kar veliko različnih izkušenj s pridobivanjem odločbe za usmerjanje. Jaz sem vložila lani septembra, z namenom, da letos, ko začnemo z vrtcem, začnemo tudi z dodatno strokovno pomočjo. Preglede sva dala skozi, psihologinja mi je povedala, da so strokovno mnenje komisije tudi poslali na ZRSŠ, da pa mora še vrtec potrditi, da bo zagotovil delavca, ki bo otroku nudil dodatno pomoč in šele na podlagi tega potem izdajo odločbo. Sedaj me pa pošiljajo od enega do drugega. Ravnateljica vrtca mi je junija povedala, da spec. ped. sploh nimajo, oz. je polno zaseden in še enega otroka ne more sprejeti, prvi razpis je padel v vodo, avgusta naj bi začeli z novim razpisom. Pediatrinja, ki je vodja komisije, mi je rekla naj v vrtcu poskušam doseči, da bodo zagotovili to pomoč, sama pa sedaj ne vem več kako in kaj. Ne vem, a smo res starši dolžni skoraj da ne razpisati delovno mesto strokovnjakov, ki bodo našim otrokom pomagali, ali so zato določeni uslužbenci  plačani. V glavnem, po enem letu še vedno ni odločbe ( čeprav zakon navaja šest mesečni rok za izdajo odločbe) niti ne vem, če bo vrtec zagotovil nudenje pomoči.

Sedaj pa ne vem, ali naj pošljem pritožbo na naslov, kamor sem poslala vlogo za usmerjanje otroka s PP, ali ne, ker vem pa da vrtec bom rabila in se ne želim spuščati v neke konflikte.



< Sporočilo je popravil RMRM -- 15.8.2011 17:37:12 >


_____________________________

Otrok je kakor zvon. Kakor boste peli vanj, tako bo odmevalo. (Magajna)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
15.8.2011 23:14:50   
aleksandra silvija
Ojla!

Poskusi RMRM na MON, je na novo poseben forum, kjer delajo pravniki pro bono za pomoč bolnim otrokom.
Samo to mi je čudno, da jim mora najprej vrtec zagotoviti, da bodo zagotovili delavca. A ni tako, da dobiš odločbo, v kateri točno piše kaj potrebuje otrok in vrtec/šola se mora tega držati?

Kaj pa kašno ministrstvo? Občina?  A ni tako, da občina tudi financira vrtce?

(odgovor članu RMRM)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
15.8.2011 23:24:48   
marta82
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM

Vidim da je kar veliko različnih izkušenj s pridobivanjem odločbe za usmerjanje. Jaz sem vložila lani septembra, z namenom, da letos, ko začnemo z vrtcem, začnemo tudi z dodatno strokovno pomočjo. Preglede sva dala skozi, psihologinja mi je povedala, da so strokovno mnenje komisije tudi poslali na ZRSŠ, da pa mora še vrtec potrditi, da bo zagotovil delavca, ki bo otroku nudil dodatno pomoč in šele na podlagi tega potem izdajo odločbo. Sedaj me pa pošiljajo od enega do drugega. Ravnateljica vrtca mi je junija povedala, da spec. ped. sploh nimajo, oz. je polno zaseden in še enega otroka ne more sprejeti, prvi razpis je padel v vodo, avgusta naj bi začeli z novim razpisom. Pediatrinja, ki je vodja komisije, mi je rekla naj v vrtcu poskušam doseči, da bodo zagotovili to pomoč, sama pa sedaj ne vem več kako in kaj. Ne vem, a smo res starši dolžni skoraj da ne razpisati delovno mesto strokovnjakov, ki bodo našim otrokom pomagali, ali so zato določeni uslužbenci  plačani. V glavnem, po enem letu še vedno ni odločbe ( čeprav zakon navaja šest mesečni rok za izdajo odločbe) niti ne vem, če bo vrtec zagotovil nudenje pomoči.

Sedaj pa ne vem, ali naj pošljem pritožbo na naslov, kamor sem poslala vlogo za usmerjanje otroka s PP, ali ne, ker vem pa da vrtec bom rabila in se ne želim spuščati v neke konflikte.



Od kod ste? Na nekaterih koncih Slovenije namreč zelo primanjkuje spec. pedagogov, vrtec že lahko da razpis ven pa ga ne dobijo. Vem da pri nas velikokrat vrtec ali šola poskuša dobit defektologa ali spec. pedagoga ampak ker se na razpis nihče ne javi, komisiji napišejo dopis, da tega pogoja ne morejo izpolnit, lahko pa nudi otroku pomoč izkušen pedagog z dodatnimi specialno pedagoškimi znanji in je potem od komisije odvisno ali se s tem strinja. Žal je v sistemu precej ovir in nesmislov.

< Sporočilo je popravil marta82 -- 15.8.2011 23:25:53 >


_____________________________

BE NICE!
I could be your boss someday.


(odgovor članu RMRM)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
24.8.2011 21:00:07   
urška
predlagajete šoli oz. vrtcu, da dobi mobilnega specialnega pedagoga. to so takšni, ki delajo na vsaki šoli po nekaj ur na teden. en dan na eni, drug dan na drugi.... to je tudi opcija.
je pa res, da je treba ugotovit, kaj so šibke točke določenega adhdejčka. in sploh ni nujno, da potrebuje specialnega pedagoga, ki ga bo jemal iz skupine trikrat na teden.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
9.11.2011 15:47:26   
Salja
Pozdravljene, bom kar tukaj izkoristila in ne odpirala nove teme...

Sin obiskuje vrtec zadnjo leto, tukaj ima že dodatno strokovno pomoč...Zdaj dajem noter vlogo za O.š pa me zanima ali je dovolj vloga(je ista kot za vrtec?) in ali bo spet moral dati skozi vse obisk pedopsihologa,defektologinje,logopeda itd...??user posted image user posted image

user posted image Hvala že v naprej


_____________________________

Niti slučajno me ne moreš prestrašiti....Imam otroka!

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
9.11.2011 23:23:28   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Salja

Pozdravljene, bom kar tukaj izkoristila in ne odpirala nove teme...

Sin obiskuje vrtec zadnjo leto, tukaj ima že dodatno strokovno pomoč...Zdaj dajem noter vlogo za O.š pa me zanima ali je dovolj vloga(je ista kot za vrtec?) in ali bo spet moral dati skozi vse obisk pedopsihologa,defektologinje,logopeda itd...??user posted image user posted image

user posted image Hvala že v naprej



Po moje bo dovolj, da daš samo vlogo za podaljšanje odločbe, te bojo potem že oni naprej pošiljali, če bo treba.  Je pa odvisno, za katero težavo gre pri sinu in kako je opredeljena, torej kot trajna (potem ponovni pregledi verjetno niso potrebni) ali kot trenutna in se pač njeno stanje mora kontrolirati na par let. To mora biti itak nekje na odločbi napisano.

(odgovor članu Salja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Zahteva za začetek usmerjanja
20.11.2011 21:04:02   
ely*
Naš je hodil v redni vrtec s pomočjo specialne pedagoginje, tka da za usmerjanje je šel k pedopsihiatrinji, razvojna anbulanta, psihologinja, mnenje spec. ped. iz vrtca ter vzgojiteljic. Če se prav spomnim je bilo to to. na odločbo smo pa do avsusta čakali, dobili pa smo jo za celo osnovno šolo.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?