|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vrtec v župnišču
23.5.2010 2:53:38   
ronja
Kako nihče ni vprašal? A so vas kar odvlekli na krst?

Jap, točno to. Vsi smo bili še dojenčki in čisto nikogar niso vprašali. Verjetno sem tam sicer protestirala in se drla, ampak to itak zanje ni ugovor, ker se dojenčki dostikrat jokajo, če jih polijejo po glavi. Vem pa ne, ker se ne spomnim, sem bila par mesecev stara.

No, pri nas si se moral odločit za to, da boš pionir in to je bila neka obveza - če si se tako odločil, si sprejel, da boš sprejel pravila, ki so ti jih prebrali itd... In ne, niso vsi podpisali. V naši šoli smo imeli pevski zbor, kamor sem hodila in smo peli same cerkvene pesmi - za to smo pa morali prinest podpis staršev, da se strinjajo (in ne meni ne mojim staršem ni bilo jasno, zakaj bi bilo to kaj spornega). Tako da me niso vzgojili v smislu, da je partija zakon, ker noben ni bil partijec, ampak da mislim s svojo glavo. In tej glavi pač ni všeč, da so me krstili in me zdaj štejejo za svojo, čeprav nisem njihova. Pika.

Tvojih staršev, draga Ronja, pa gotovo nihče ni silil v to, da so vas dali krstiti.

Mojih staršev, draga pelin, ni nihče nič vprašal! Krstili so me BREZ STARŠEV!!!
To je bila svobodna volja tvojih staršev.

Japajade! Saj me sploh nista onadva dala krstit! Kaka je to svobodna volja??? Bila je svobodna volja moje babi (ki tudi ni bila resno verna, ampak je to naredila za vsak slučaj) in tistega župnika.

Mislim da so skrajneži povsod nasilni in brezobzirni, pa naj bo to med pripadniki RKC kot med KP ali pa drugje.

Jap, to se pa strinjam! zato pa zame niso vsi duhovniki vrli - eni so res fajn, eni so pa ubibože.

Danes je k sreči vse malo manj sovražno, me pa močno razžalosti in razočara, če še danes berem podobne neresnične, nepreverjene in premočno napihnjene zadeve, kot jih iz čiste samovšečnosti in brez sampokritičnosti razpreda Mišek. No sedaj pa še ti

Kako nepreverjeno? To kar zdaj počneš, je podtikanje laži in ni fer, če hočeš čisto direkt. Pri nas smo se odločali, moral si se podpisat, če se strinjaš. Ti sam! Ne pa da to naredi nekdo drug zate, ko se niti zavedaš ne!
In ne, mojih staršev ni nihče nič vprašal, nesla me je babica - za vsak slučaj in vrli mož v črnem ni nič spraševal, če se starši strinjajo, ker je točno vedel, da se ne - sicer tega babi ne bi na skrivaj naredila! Sta bila zato zmenjena, da pride, ko bo lahko "ukradla" otroka za krst. Tako da je prekleto dobro vedel, kaj dela.

Pa še tisto o pionirski hoji z glavo naprej (mimogrede, tudi pripadniki RKC hodimo podobno, saj nisem na cesti še nikogar srečala , ki bi hodil naprej z ritjouser posted image ....)ne , Ronja, nisi več pionirček ampak si odrasla oseba, ki s takšnim pogledom in komentarji ne boš nevem kako lep zgled svojim sončicam. Ja, ja, pa tudi tvoj lubi bi znal kako pripomnit. user posted image

Pionir je tisti, ki misli in hodi z glavo naprej je bilo geslo revije Pionir, poljudno znanstvene revije za otroke in mladino, iz "naših časov", katere verjamem, da nisi bralauser posted image (sicer bi tudi geslo poznala). In je na splošno pionir oznaka za nekoga, ki odkriva nekaj novega in sledi svoji radovednsoti. Lahko pogledaš v SSKJ, pa tudi biološka razlaga je točno taka in je bila taka še pred 2. svetovno vojno. In zato bom vedno pionir, dokler bom tako delala, upam, da vedno.
PS: moj lubi je pa čisto ponosen na to, da sem takauser posted image (tako vsaj pravi in tudi izgleda zaenkrat tako) - jap, tudi taki obstajajouser posted image . Njemu je všeč, da sva še otročja, da sva še pionirja v tem in drugih pomenihuser posted image . Sploh pa: zadnjič je prišel nekdo prodajat nekaj (ne vem, kaj, ni povedal) in me je vprašal ob dveh malih zraven, če imam mamo doma. Sem rekla, da ne in je šeluser posted image . Tako da imam pravico bit otročja, hehe. poleg tega je glede vere on še precej bolj nastrojen kot jaz, odkar je prebral Dawkinsa;)

Slab zgled pa: ja, v mnogočem jima bom gotovo slab zgled, imam kup napak, ampak v tem, da se mi zdi "pionirstvo" ok, pa gotovo neuser posted image . Verjetno pa res ne bosta pasali v kalup, to pa verjamem. In če je zate to slabo, potem bosta strašno bogi.

(odgovor članu dva soncka)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Vrtec v župnišču
23.5.2010 10:25:48   
pelin
Ja strela Ronja , kdaj pa ti spišuser posted image ?Sem vidla da si se kar sred noči name jezila...če bi to vedla, bi bila pa še jaz budna, da te malo pomirim...user posted image
Ja ja, sem tudi jaz brala Pionirja, zato ga poznam in mi je bil tudi všeč...Hkrati pa sem rada prebirala tudi "farško "Mavrico, ki me je pa tudi po drugi strani zanimala. Skratka sem bila otrok, ki je bil povsod po malem zraven in mi  je blo tako čist fajn.
Tisto o  tvojem krstu mi sicer deluje mal na mehiške nadaljevanke...ampak ti že veš, saj si bla tam. Pa vseeno lahko rečem le to, da je bila potem v tvojem primeru največja krivda na plečih tvoje babice, ki te je "ukradla" in ne na duhovnikovih...
Tiste pripombe o tvojem zgledu in lubiju, pa ne vzeti zlonamerno, ker so bile napisane bolj tako.. v šali. Ni mi dala dušca, sem mogla oment tvojga lubija,ker ga je ponavadi zasledit v vseh tvojih postih in je kot nekakšen tvoj zaščitni znakuser posted image .
Torej , še enkrat...prav rada te berem in nič skrbet za svoji punci...nič se nimajo za bat mene in meni podobno mislečih....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Vrtec v župnišču
23.5.2010 14:42:29   
ronja
Ja strela Ronja , kdaj pa ti spiš

Bolj malo, hehe.

No, kar se mene tiče, sta bila kriva kar 50-50. Vsekakor ona tega ne bi smela naredit, vendar me tudi on ne bi smel krstit brez mojega privoljenja. Za vstop med pionirje so vprašali MENE - mogoče si se ti  počutila, da nimaš izbire, ampak jaz se nisem - sem vprašala, kaj pa če nočeš, pa so rekli, da potem pač ne greš, da naj si preberem in če se strinjam, potem ok. Meni so bile zapovedi všeč in se mi ni zdelo nekaj, česar se ne bi mogla držat. Nekaj jih je tudi takrat na proslavi manjkalo, tako da vsi moji sošolci niso postali pionirji... Zato sem tu imela izbiro. Za krst me pa nihče ni nič vprašal, pa če odkrstit se ne morem! Zato se mi zdi to nefer! In zdaj štejejo v sloveniji toliko in toliko kristjanov in mene mednje - to je čisti absurd! zdi se mi nefer, da me nihče ni vprašal o tem, ali se želim uradno pridružit RKC ali ne.

Moji punci se po moje ne bosta bali vernikov, bali se bosta slabih ljudi - vernih in nevernih, verjetno. Tudi jaz se ne bojim vernikov, samo mi gre na živce, če me nekdo (veren ali neveren) obtoži, da lažem - kadar pač slučajno ne lažemuser posted image . Mislim, da mi mama in oče ne bi lagala, če bi bila zraven pri krstu - pri sestri sta namreč bila (sicer oče ni vedel, da grejo na krst, mami je pa tudi mislila, da se grejo samo pogovarjat o tem, pa da bosta potem doma predebatirala, pa se zmenila s starši, potem so pa sestro kar krstili, ker so pač igrali na karto, da v cerkvi ne bo noben štale delal - in res je nista... - no, to bi se potem zgodilo v naslednji generacijiuser posted image ). Sta pa povedala, da nista tega želela in da naslednji ne bo krščen - zato me je pa babi morala ukrast, če je hotela to speljat... Zato nimam nobenega razloga, da bi dvomila v njuno pripoved, pa tudi babica sama je ponosno povedala, da je bilo tako... Se ji je zelo fajn zdelo, da ji je tako dobro ratalo. No, moja duša se bo vseeno cvrla v peklu, se mi zdiuser posted image . Me niso mogli rešit, pa so mnogi probavaliuser posted image . Se je pa zgodilo kdaj obratnouser posted image . Saj veste tisto o gnilih jabolkihuser posted image .

Glede lubija se ne sekiram, sem vzela kot zafrkancijo in sem ti enako odgovorila - je pa res, da mu je ta moja lastnost, da nisem ravno ovca, všeč - čeprav ima gotovo dostikrat probleme zaradi njeuser posted image . Ampak pravi, da ne bi zamenjal, torej je očitno ok. Če je to moj zaščitni znak, je čisto ok - očitno mi je pač skoz "u mislima"user posted image . Saj pravijo, ljubi svojega bližnjega, itd... No, on je pač moj bližnjiuser posted image .

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 128
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Pojdi na:





BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?