|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   7 mesečna dojenčica noče jesti
29.5.2010 12:14:54   
_LIDI
Pozdravljeni!

Jaz mam pa ful problemov z dodajanjem goste hrane. Moja 7 mesečna in pol dojenčica še nima niti enga obroka goste hrane oz. sploh nič noče jesti. 2x mi še mogoče odpre usta pol je pa fertik in se mi tud smeji z zaprtimi usti. Nikakor ji ne morem dati nič  usta. Če ji pa dam vodo ali čaj pa ful odpira usta in pije. Tudi sadne sokove noče piti, samo če zmešam z vodo.

Ko je bila stara približno 5 mesecev je vsaj usta lepo odpirala, res pa
da je zelo malo pojedla kar je to normalno saj je spoznavala nove okuse.

Sploh ne vem kaj naj naredim. Sedaj sem ji kupila adaptirano mleko in gresolino, pa nič. Frutkove ali hipove sadne kašice tud noče jesti, vse stran vržem ali pa jaz pojem. Drugače je pa polno dojena.

Tašča pa pravi da zdej bi pa že morala met vsaj 1 samostojen obrok in vsak da me sprašuje ali je kašice in vedno rečem da je, čeprav jih ne oz.zelo zelo malo.

Ali naj poskusim da jo dopoldne nč ne dojim, sam ona je je pol ful sitna in joka in se mi smili.

Sploh ne vem ka naj ji še dam oz. ali naj ji kar na silo daje v usta al kaj? Sam  se mi to zdi neumno,me pa skrbi, da ko bom šla delat še ne bo nč jedla.


< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 29.5.2010 18:58:03 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 7 MESEČNA DOJENČICA NOČE JESTI
29.5.2010 13:01:20   
mini86
tud slučajno je ne stradi dopoldan..kako maš pa časovno razdeljene obroke..pač eni prej nadomstijo obrok drugi kasneje..
na silo pa tud tud slučajno ne..ne morš je silt, no..pač vztrajej..če je že lepo jedla je mogoče to samo eno obdobje..moj 11 mesečnik ima sedaj rečmo obdobje da mal poje pol pa začne vn pljuvat..pa kaj nej čakam pač da mine..

aja pa čim manj posluši taščo..zaupaj sebi

napisala si da vse kupljene kašice vržeš stran..eni jih pač ne marajo..zakaj ji pa doma ne narediš..pa probaj razne kombinacije..sladki krompir, potem banana, pire..pač probavaš in vztrajaš-samo ne obupat..ko noče več je ne glej vsa žalostna ampak se ji smej..pokaži igračko, knjigico pa potem spet poskusi iz eno žličko..

lahko ji pa daš tud kšno žličko v roke in naj malo sama paca po hrani umes ji pa probaš mal podturit

sj bo samo ne obupat pa bit brezvoljna


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu _LIDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 7 MESEČNA DOJENČICA NOČE JESTI
29.5.2010 13:51:14   
vanilla
Mi smo tudi imeli malo problemov z uvajanjem goste hrane... Sicer je kar v redu jedla, ni bilo neke panike, ampak mi je po določenem času začela glavo stran obračat in niti pod razno ni želela jesti. In s tem mislim na doma narejene kašice - razne kombinacije zelenjave, sadja...

Potem pa sem enostavno začela hrano delati malo bolj začinjeno... To pomeni, da sem dodala kislo smetano, sirček, zelenjavo malo popražila na malo čebulice in olja... Dejansko sem zadevo začela delati bolj okusno. In glej ga zlomka - začela je lepo jesti!
Sadja ni preveč marala oz. sploh ne, potem pa sem recimo zmiksala banano in jabolko, dodala malce mleka in je lepo jedla, ker je bilo tudi okusno.

Pa še nekaj, kar je že mini86 rekla: animacija, animacija, animacija! Poskusi malo s knjigicami, igračkami, žličko,... Naša je tako dostikrat lepo pojedla obrok, ker pač ni imela časa "razmišljati" zraven user posted image .

Tvoja je že 7,5 mesecev stara, kar pomeni, da komot lahko začneš z bolj okusnim pripravljanjem hrane, kot sem zgoraj opisala.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 7 MESEČNA DOJENČICA NOČE JESTI
29.5.2010 14:00:09   
ledenaa
Dobro je to da imaš vsaj "pametno" taščo .
A se tako oziraš in drugim polagaš račune user posted image
To je še vse čisto normalno
Pa povej poznaš katerega otroka ki se je samo dojil pri večji starosti user posted image
verjetno ne,kajne

(odgovor članu _LIDI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
29.5.2010 16:48:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 7 MESEČNA DOJENČICA NOČE JESTI
29.5.2010 19:31:41   
Najaa
Naša tadruga do 11m praktično ni hotla jest GH. Tudi meni se je na momente mešalo, ampak zdej vidim, da čisto brezveze. Tako da ne sekiraj se in če noče, je ne sili. Nikjer ne piše, da MORA že vse jest. Do enega leta se ji bo sigurno odprlo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 7 MESEČNA DOJENČICA NOČE JESTI
29.5.2010 21:26:43   
khurde
ah, bo že, kar počasi user posted image

moja skor do 7. meseca ni NIČ drugega hotela kot dojenje. niti vode, nič. potem je nekaj časa pojedla samo žličko, žličko in pol, pa še to samo pri enem obroku na dan, ostalo je bilo dojenje. da je res zamenjala en obrok dojenja z GH je bilo verjetno okoli 10-ega meseca, pol sva šli pa pač s počasnim tempom naprej. zdej pri 16. mesecih pa tko noče drugega kot GH.

sploh pa se gre za uvajanje GH, ne za nenaden preskok z dojenja na kruh (mal pretiravam) user posted image  in v tem času je normalno, da otrok bolj tko tko je, ker so mu okusi neznani, pa tut oblika hrane je druga (ni več toliko tekoče kot dojenje ipd.).

na taščo pa ne glej kaj posebno, delaj tko, kot je otroku prav, ne njej

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 7 mesečna dojenčica noče jesti
29.5.2010 22:14:01   
zmajaz
Mi smo tudi imeli take težave s ta prvo. Dejansko moraš najprej najti nekaj, kar ji bo všeč in s tistim začeti. Jaz sem veselo kuhala zelenjavo itd. in potem vse sama pojedla ali vrgla stran, ker niti žličke ni hotela pojesti - nazadnje smo prišli že tako daleč, da je jokala že, ko je samo žlico zagledala. Potem sem prišla do spoznanja, da bo treba najti nekaj, kar ji bo všeč in ji ponudila Milupin čokolino (ta, ki že ima notri adaptirano mleko) in to je bila prva hrana, ki jo je pojedla vsaj nekaj žličk, potem pa vsak dan več.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu _LIDI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 7 mesečna dojenčica noče jesti
30.5.2010 11:41:35   
Tanik
mi smo na istem. moj 8 mesečnik prav tako noče GH, je tudi pri 5 mes. že lepo odpiral usta pa še kdaj kasneje. ampak še vedno nima celega obroka GH, raje spije flašo mleko (ni bil dojen) ali pa ogromno čaja.
poje par žličk in to je vse potem pa v jok če mu še kažem žlico. se pa na momente zgodi da poje veliko, samo to je redkost. sem poskusila da je sam z rokami recimo sadje, keks pa ni bilo učinka.
pa sem mu kuhala pa kupljene kašice, vse možno sem probala pa ne gre.
tako da sem se nehala sekirat, enkrat bo že jedel, glavno da lepo raste.

ne sekiraj se in ne poslušaj drugih.

(odgovor članu _LIDI)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 7 mesečna dojenčica noče jesti
31.5.2010 15:16:02   
_LIDI
Oj!

Lepo ste mi napisale in potolažile.
Jaz skoz verjmem oz. vem da slej ko prej se ji bo odprl, kter dojenček pa ostane sam na mleku. Sam ko se pa drugi čudijo da je tolk stara pa še nč ne poje, pol pa še jz začnem mal razmišlat. Je pa tud res da naša nima še nobenega zoba, matrajo jo že kr neki časa, mogoče tud zarad tega noče jesti.

Sicer mi je pa v soboto jedla brokoli in je prov lepo odpirala ustka.

Je pa res da se sploh nism nič ozirala kolk mi bo pojedla in nič nisem hitela. Lepo počasi in mirno pa je šlo


(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 7 mesečna dojenčica noče jesti
31.5.2010 16:17:23   
*miska.mcc*
aiiiiii....


moja 9 in pol mesecna pupa, ke pred pol ure pojedla 3/4 šalce za kafe goste  zelenjavne juhe!!!!

boga sem zagledalauser posted image

(odgovor članu _LIDI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 7 mesečna dojenčica noče jesti
31.5.2010 22:21:06   
manna
user posted image
Kot bi sebe brala... 4 mesece smo uvajali GH preden je uspelo, da je pojedla vsaj 80g kašice. Koliko živcev, sekiranja, pametovanja drugih !! Koliko hrane je že šlo v smeti!! Da niti ne omenim, da je tamala tak drobižek da sem skoz poslušala samo o hranjenju... Danes ima skoraj eno leto in že lepo poje skoraj vse kar ji dam, celo uživa v tem.
NE poslušaj pametovanja tašče in NE sili dojenčice s hrano, če noče odpret ust in NE nikar je ne pusti brez dojenja! Do konca porodniške imaš še DOOOOLGIH nekaj mesecev in zagotovo se bo v tem času še vse spremenilo.

Vsak dan ji poskusi dat malo GH, če noče z žlico, poskusi z roko. Če noče, pač noče. Počasi se ji bo odprlo!


(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 7 mesečna dojenčica noče jesti
1.6.2010 10:29:18   
koala
IZVIRNO SPOROČILO: _LIDI

Pozdravljeni!

Jaz mam pa ful problemov z dodajanjem goste hrane. Moja 7 mesečna in pol dojenčica še nima niti enga obroka goste hrane oz. sploh nič noče jesti. 2x mi še mogoče odpre usta pol je pa fertik in se mi tud smeji z zaprtimi usti. Nikakor ji ne morem dati nič  usta. Če ji pa dam vodo ali čaj pa ful odpira usta in pije. Tudi sadne sokove noče piti, samo če zmešam z vodo.

Ko je bila stara približno 5 mesecev je vsaj usta lepo odpirala, res pa
da je zelo malo pojedla kar je to normalno saj je spoznavala nove okuse.

Sploh ne vem kaj naj naredim. Sedaj sem ji kupila adaptirano mleko in gresolino, pa nič. Frutkove ali hipove sadne kašice tud noče jesti, vse stran vržem ali pa jaz pojem. Drugače je pa polno dojena.

Tašča pa pravi da zdej bi pa že morala met vsaj 1 samostojen obrok in vsak da me sprašuje ali je kašice in vedno rečem da je, čeprav jih ne oz.zelo zelo malo.

Ali naj poskusim da jo dopoldne nč ne dojim, sam ona je je pol ful sitna in joka in se mi smili.

Sploh ne vem ka naj ji še dam oz. ali naj ji kar na silo daje v usta al kaj? Sam  se mi to zdi neumno,me pa skrbi, da ko bom šla delat še ne bo nč jedla.



Moj je bil isti, do devetega meseca lahko rečem da je bil samo dojen, ker ostale hrane je sprejel le za vzorec, žlička dve največ tri. Jaz sem pokusila tudi z tem da mu nisem ponudila dojke, pa je imelo za rezultat samo to, da je bil še bolj siten in nerazpoložen. Točno vem kako se počutiš, jaz sem se presekirala uf.... Pri mojem ni palilo nič drugega kot to, da sem mu pač ponujala, vendar ne slilila. Ko pa sem v svoji glavi končno razčistila da mu dojenje očitno še zadošča (se je redli tudi po kilo) in se skulirala se je tudi hranjenje izbolšalo, čeprav največji preobrat v njegovi ješčosti je prinesel vrtec.

Aja, skoraj bi pozabila,,, a ji morda izraščajo zobki??? Ker moj v času ko so mu izraščali zobki ni jedel NIČESAR!!!!!! Razen dojenja seveda.

Jaz ti svetujem da jo dojiš, hrano pa ji ponujaj in pusti ji čas,....
Sinova pediatrinja mi je povedala da je imela enega fantka ki do prvega rojstnega dne ni sprejel žličke..

< Sporočilo je popravil koala -- 1.6.2010 10:37:21 >


_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu _LIDI)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 7 mesečna dojenčica noče jesti
11.6.2010 12:06:25   
Nina231
Nikar ji pri 7 mesecih ne odteguj dojenja, če se raje doji, kot je. Moja prva se je osem mesecev samo dojila, potem je pa tudi jedla vse po vrsti. Ta drugemu sem začeli pri 6h mesecih dodajat hrano, pa sva se kar en mesec trudila, preden je kaj pojedel, zdaj je pa pravi požerušček. Pač vsak dan poskusiš vsaj enkrat nekaj žličk, pa probaš različne okuse. Moja prva je bila recimo mahnjena na sveže sadje, fantek pa ga sploh ne mara, ker mu je vse prekislo. Pomlati pa vso zelenjavo, krompir, polento, riž, kosmiče....Pa iz srca ti odsvetujem kupljene kašice, in instant hrano, sploh zdaj poleti, ko je vsega svežega na pretekuser posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 7 mesečna dojenčica noče jesti
13.6.2010 22:29:17   
lenika83
_LIDI ko te berem, je tako kot da bi sebe brala user posted image  Moja bo vsak čas stara 7,5 mesecev, pa imamo tudi prava "valovanja" pri uživanju GH. Včasih zelo lepo poje, spet drugič pa totalna bitka. Sem bila vmes že tako obupana, da mi je šlo na jok, ko sem se samo spomnila, da jo bo treba nahraniti z GH. Povrh vsega mi je pa še pediatrinja na posvetovalnici pri 6 mesecih rekla, da bi bil čas, da začne jesti hrano v malo večjih koščkih (jedla je samo povsem tekoče) in da bi naj že imela 2 obroka GH dnevno. Boljše da sploh ne pomislim v kakšen obup me je to spravilo.

V glavnem... Pomagalo ni popolnoma nič, ker je moja živčnost še poslabšala situacijo. Potem sem pa malo po raznih forumih brala in sem ugotovila, da je prvi korak to, da se jaz "skuliram". Najprej sem sama pri sebi "razčistila", da morava hranjenje narediti predvsem zabavno, ne dolgočasno, ne stresno. Potem pa še, da sploh ni važna količina, ki jo poje, ker poje pa včasih samo nekje 40-50g, spet naslednjič pa več kot 100g (to da otrok poje cel velik frutek, je zame znanstvena fantastika). Zdaj ji vedno dam nekaj v roke (igračko, žličko, prazno plastično posodico enako kot jo imam jaz s hrano), včasih tudi jaz jem zraven, dovolim ji tudi, da sama malo z rokicami packa po hrani. Po vsem tem lahko rečem, da se je situacija nekoliko izboljšala, čeprav o nekih hudih količinah še zmeraj ne morem govoriti, ampak očitno ji zadošča, ker nič ne sitnari zaradi lakote, obnaša se povsem normalno, izgleda pa tudi bolj debeluška kot pa suhica. Če se mi pa vseeno kdaj zdi, da je premalo pojedla, ji pa čez kakšno 1 uro poskušam še enkrat ponuditi hrano in jo običajno zavrne.

(odgovor članu _LIDI)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plavanje
muška

Če bi vaš otrok obiskoval plavalni tečaj in bi učitelj predlagal, da se lahko udeleži tekmovanja, bi se s tem strijali?

da (78%)

ne (2%)

aktivnost bi še v naprej obiskoval samo rekreativno (10%)

ne vem (10%)


Število vseh glasov: 301

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!