|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poročna priča - ali jo naj zamenjam?
5.8.2010 8:55:50   
*Neja
Eno vprašanje.

Pred približno pol leta sva se z eno prijateljico (ki se je ravno takrat ali pa kak mesec nazaj poročila) pogovarjali o tem, kdaj (in če sploh) se mislim poročit tudi jaz. Rekla sem, da bi jaz zadevo izpeljala zelo na tiho, da si ne želim  nekega pompa in vriska okrog poroke. Da - če bi se odločila za poroko - bi to pač uredila tako, da bi se skupaj s pričami in mogoče starši zapeljala do matičnega urada, zadevo uredila in gotovo. Na moj komentar je odgovorila, da je ona naredila isto in da se s takšnim načinom poroke strinja. Res je, da sva prijateljici že kar nekaj časa, da so najini otroci isto stari, da tudi delava praktično v isti stavbi in se tako vsak dan srečujeva, pogovarjava, greva na kavo in se na sploh dobro razumeva. Je prijazna, realna, skrbna do otrok... skratka čisto o.k. punca. No, in takrat, ko sva se pogovarjali o tej poroki, mi ona predlaga, tako mimogrede, da taka "na hitro" poroka ni težko izvedljiva, da pač samo pobašeš priče v avto, se odpeljete (v mojem primeru v MB), poročite, greste na kosilo in je to to. Na koncu pa doda:"pa... magari ti grem jaz za pričo, če boš to tak na tiho izvedla." Takrat sem jaz to vzela kot nekakšno ponudbo in (budalo) ji odgovorila: "Ja, saj če bi se odločila za tako tiho poroko, bi tak verjetno tebe prosila, da si moja priča". To sem izrekla zgolj zato, ker je verjetno v tistem trenutku to želela slišat in ker sem bila prepričana, da se moja poroka ne bo zgodila tako zelo hitro.

Pa se bo. Datum je določen.

Zdaj pa problem: ta ista prijateljica se je (po njenih besedah) za poroko odločila zgolj zato, da "se bodo vsi člani dužine isto pisali". Iz njenih ust nikoli nisem slišala, da se je za poroko odločila zato, ker ima (zdaj) moža rada. Sedaj pa nisem prepričana ali je to prava oseba, ki naj opravlja funkcijo priče. Pod "priča" si jaz predstavljam nekoga, ki se zaveda tega, kaj pomeni biti poročen, spoštuje svojega partnerja in na sploh verjame v svoj zakon in je zanj pripravljen delat. Kolikor poznam njene razmere, je njen mož bolj kot copata, ker ga pač non stop komandira in je bogi najbolj vesel, če se lahko vleče od doma (na pir in podobno).

V mislih imam drugo prijateljico, ki je vse to, kar "ponujena priča" ni. Je malo starejša, odgovorna, verjame v ljubezen in točno ve, zakaj se je poročila. Tudi v smislu opravljanja svojega "dela" kot priča, vem, da mi bo znala svetovat in pomagat, če bo kaj zaškripalo.

Torej: uni ta prvi se ne bi rada zamerla, ta, ta druga, je pripravljena na to, da bi mi šla za pričo oz. je seznanjena z nastalo situacijo. Ona mi je pač rekla, da je to, koga si izberem za poročno pričo, čisto moja svobodna odločitev.

V glavnem: kaj naj naredim? Odpikam "ta staro kandidatko" in vzamem "ta novo". V srcu sem prepričana, da bi moja priča morala bit "ta nova", me pa skrbi, da mi bo "ta stara kandidatka" malo zamerla.

Moram pa čim prej sporočit na matični urad, ker smo sedaj naredili zapisnik brez vpisane moje priče. 

Prosim vas, pomagajte mi z nasveti, ker res ne vem, kaj naj naredim.
Hvala lepa. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poročna priča - ali jo naj zamenjam?
5.8.2010 8:58:17   
Sacherca
Jaz bi vzela kar novo kandidatko.

(odgovor članu *Neja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Poročna priča - ali jo naj zamenjam?
5.8.2010 9:03:33   
Najaa
Ne razmišljal veliko kdo in kaj in kakšna mora biti priča. Reci osebi, za katero čutiš, da je prava.

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Poročna priča - ali jo naj zamenjam?
5.8.2010 9:10:30   
nena m
Vsekakor izberi tisto, za katero ti čutiš, da je prava.

Drugače pa poročna priča, kolikor je meni znano, samo "priča" da sta se vidva prostovoljno.....odločila za zakon in naj ne bi imela nekih dolžnosti za vnaprej. Zato je lahko tudi pri cerkveni poroki lahko priča kdorkoli ( za razliko od krstne botre, birmanske botre..., kjer naj bi boter imel določene naloge še vnaprej). Seveda pa je najbolj pomembno, kaj to pomeni tebi in koga ti želiš tisti dan ob sebi.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Poročna priča - ali jo naj zamenjam?
5.8.2010 9:31:15   
malilump
Naredi tako, kot ti misliš da je prav. Če ti bo zamerila, pač ni prava prijateljica in najbrž tudi prijateljstvo ne bi dolgo trajalo.

Se pa kar strinjam s tvojim opisom priče. Meni bo priča sestra, ki je srečno poročena že 4 leta in je nasploh super oseba (samo moram jo še uradno vprašat user posted image ), mojemu pa bo priča čisto nasprotje. Prijatelj, ki je že zelo dolgo samski, vendar je prijatelj in pol.

Bi pa jaz ziher vzela 'novo kandidatko' user posted image

_____________________________

Val - 16.10.2006
Neva - 27.3.2013


(odgovor članu nena m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Poročna priča - ali jo naj zamenjam?
5.8.2010 10:43:59   
evelinka
ojjjjjjj!

te pa reci obemauser posted image , pa bo koza cela, volk pa sit

LP
p.s(malo za šalo in malo zares)

(odgovor članu malilump)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Poročna priča - ali jo naj zamenjam?
5.8.2010 15:30:02   
jajula
jst bi vsekakor vzela to drugo prijateljico, ker poročna priča je samo ena v (idealnem:) življenju in brezveze je, da je to ena oseba, ki je ne želiš za pričo. vseeno ji pa verjetno ne bo, tko da na tvojem mestu, bi ji rekla, da si se odločila za poroko, pa da ti je ta druga prijateljica rekla, da si to ful želi biti, ker ji poroka veliko pomeni in da ti bo stala ob strani idp...in to ta prvo vprašala, če se glede na to da je to njej itak brezveze in formalnost, strinja, da je tvoja priča ta druga prijatlejica, ki ji to fuuul pomeni. verjetno ti ne bo rekla NE, HOČEM DA SEM JST, ČEPRAV JE POROKA BREZVEZE, bo pa vsaj mela občutek, da je nisi kr križala. pa vseeno jo povabi na poroko. mogoče ti je kartako ponudla, da je lahko tvoja priča, pa bo hitro prebolela, da na koncu sploh ne bo. če pa ne bo prebolela, je pa to itak eno otročje obnašanje, tko da sploh nima smisla da je tvoja pričauser posted image

(odgovor članu evelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Poročna priča - ali jo naj zamenjam?
5.8.2010 21:14:16   
nanč
Ne razmišljal veliko kdo in kaj in kakšna mora biti priča. Reci osebi, za katero čutiš, da je prava.
user posted image

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?