|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Katera živila...?
30.8.2010 17:50:43   
divans1
Hm, nič se mi ne mudi... daleč od tega... mi pa to pač ni  jasno, ker pravijo, da naj bi sadje jedli po 8. mesecu, ali potem tudi naribana jabolka in keks oz. spasirano grozdje po 8. mesecu, ker je surovo, ne?? Prej pa recimo kakšna jabolčna čežana al pa pasirano kuhano sadje in zelenjava? Mam prov?

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Katera živila...?
30.8.2010 18:20:32   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

mi pa to pač ni  jasno, ker pravijo, da naj bi sadje jedli po 8. mesecu


Kdo pa ti je to rekel? Lahko zacnes uvajati GH s sadjem (pa ni treba, da je kuhano), ceprav nekateri priporocajo najprej zelenjavo (ker pac ni tako sladko).


(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Katera živila...?
30.8.2010 19:29:33   
divans1
Ej sam to me zanima, no. To vem, da lahko začneš uvajanje GH s sadjem, ampak ali je lahko surovo ( npr kašica iz jabolk, banan.... ), ali mora biti sadje kuhano do 8. meseca?

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Katera živila...?
30.8.2010 19:32:36   
zvesta
jaz nisem kuhala nič...


_____________________________

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Katera živila...?
30.8.2010 20:11:24   
AnciM
Ne ni treba kuhat. Jaz sem na začetku skuhala edino kako domače jabolko, ki je bilo zelo kislo. Kislo sadje jih namreč rado napihuje in zvija na začetku uvajanja. Po mesecu dveh GH pojedo otroci že marsikaj brez problemov, saj se jim prebava že nekoliko "utrdi".

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
1.9.2010 9:51:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Katera živila...?
1.9.2010 10:33:59   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Ej sam to me zanima, no. To vem, da lahko začneš uvajanje GH s sadjem, ampak ali je lahko surovo ( npr kašica iz jabolk, banan.... ), ali mora biti sadje kuhano do 8. meseca?

jaz sem začela uvajanje pri 5,5 meseca, z riževo kašico. naslednji je bil korenček, pa bučke, krompir itd. sadje je prišlo na vrsto nekje proti koncu 6. meseca, jabolka sem mu dala naribana, surovih ni hotel.

moj nasvet - uvajaj počasi, eno živilo naenkrat. meni je patronažna dala tabelo s priporočili, ki sem se je držala v začetku, potem itak že začneš delat po občutku.

pa še glede pitja - naš je pil samo vodo, po žlički in potem iz kozarca. čaj je pil šele kasneje, pozimi (ravno tako je rojen maja, kot tvoj, samo eno leto prej). razni magični lončki mu niso bili všeč, duda pa sploh ne.

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Katera živila...?
1.9.2010 10:34:06   
gupika
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

ne vem no, meni se zdi, da je ravno zato danes toliko teh alergij, ker otroci ne pridejo v stik s t.i. alergeni.


moj komentar na tole trditev je, da je zelooooooo povrsna. mehanizmov alergij doktorji ne poznajo, alergije pa so obstajale ze pred pojavom novodobnih pogledov na zdravje in prehranjevanje. konkretno se v nasi druzini ze dolgo vlece alergija na cebelji strup, znan primer anafilakse in posledicno smrti pred vec kot 100 leti.

vpletati alergije v nacin zivljenja / prehranjevanja je v bistvu podcenjujoce do bolezni, kot bolnikov - ker dokler tega nimas, ne ves, kako za.ebano je. in da je to kronicna bolezen, ki ima svoje oscilacije, ampak v principu se samo slabsa.

divans1 - malo pobrskaj po RR, pa po zdravi pameti. ne kompliciraj, delaj po obcutku.


Se popolnoma strinjam.

Tisti, ki nimajo težav z alergijami, so vsi pametni, kaj tako kompliciraš, moj je že vse, mi smo že pri 3,5 mesecih dali to pa to...
Jaz, ki se borim z atopičnim dermatitisom že vse življenje, pa sem pri tem previdna, čeprav po naravi ne kompliciram.
In alergije so tudi včasih bile ravno tako kot danes, samo da se o njih ni tako govorilo in ni bilo takšne informiranosti kot je danes (internet).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Katera živila...?
1.9.2010 11:03:03   
*miska.mcc*
ki se borim z atopičnim dermatitisom že vse življenje
 

enako. st orazloko, da se jaz s sinovim 6 let. ne vem mogoce ja mogoce ne, ampak pri tadeju nisem res nic komplicirala. takoj ajdeeeeee, sem mu dajala vso zivo GH. kar smo mi jedli, je kmali tudi tamali. alpsko mleko sem mu dala ze pri 8smih mesecih (ali celo pri sestih, se ne spomnim tocno)!user posted image

še zdaj se tolčem po glavi, ce ga nisem jaz zahebala!user posted image

zato pa sem bila zdaj pri nini grozno previdna in tolko komplicirala. za1x ne kaze nobene alergije.
saj pravim. mogoce je tadej fasal AD zaradi nekompliciranja, mogoce pa bi ga imel tudi, ce bi se drzala smernic.


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 1.9.2010 11:05:02 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
1.9.2010 13:22:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Katera živila...?
4.9.2010 22:31:47   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Saj bom malo off topic, ampak ravno sva se z mojo mami prejšnji vikend o tem uvajanju pogovarjale. Mi je povedala, da je ona pri meni že pri 4-ih tednih začela uvajat, s kakšno žličko sadja in pri 3-eh mesecih sem poskusila že praktično vse, po kakšno žličko pač, navrh pa me je dojila. Pa ni imela nobenega pomanjkanja mleka zaradi tega, jaz sem zdrava in brez vsakih alergij. Po pri mojem bratu (letnik 89) pa so že začeli s premikanjem te meje navzgor in je začela uvajat pri 8-ih tednih in je rekla, da je imela veliko več problemov pri uvajanju kot pri meni. In res mi je ful zanimivo poslušat in brat o teh teorijah, ki so polne nekih prepovedi, ampak jaz nikjer, ampak res nikjer ne najdem tehtnega argumenta zakaj so te teorije toliko boljše od teh starih? Ja, vsi govorijo, pa da nebo alergij, pa ne vem tega, pa ne vem onega, ampak nikjer pa tega noben argumentira. Mislim ne vem no, zato ker ima nekdo naziv dr. med. in bo danes napisal nek članek kjer bo trdil, da so jabolka za otroka tako slaba, da jih ne sme jest prej kot pri dveh letih boste vsi to verjeli, čeprav so vas vse hranili z jabolki prej, pa nihče nima zaradi tega posledic?

ne vem no, meni se zdi, da je ravno zato danes toliko teh alergij, ker otroci ne pridejo v stik s t.i. alergeni. Alergen ni nič drugega kot snov, na katero telo burno in torej napačno reagira, zato ker jo prepozna kot tujek. Zdaj pa razmislite, a ni to mogoče ravno zato, ker se z vsem toliko pazi in čaka in odlaša, da telo malčka že oblikuje svoj "sistem" in zato v njega ne spušča več novih snovi? Jaz imam eno hudo alergeno sodelavko, sedaj v svojih 50-ih, alergična je na vse kar si lahko predstavljate skorajda. In dokler ni pred par leti naletela na eno zdravnico, ki razmišlja podobno kot sem napisala v začetku odstavka, praktično ni mogla jest normalnega kosila. S to zdravnico sta zdaj izdelale sistem, kako telesu nazaj predstavit te snovi in ga senzibilizirat in v roku 5 let lahko spet je marsikatero živilo, ki ga prej ni smela. In ta zdravnica pravi, da je ravno to napaka, da otroke prepozno seznanjamo z živili in zato na njih burno reagirajo in ne obratno. Sicer njena trditev ni znanstveno dokazana, kaže pa učinkovitost in zame je zgodovinsko gledano logična. Saj alergije vedno bodo, ampak ne pa v takšnem obsegu in če je otrok res alergičen, potem se je seveda treba diete držat, ampak marsikatero alergijo pa bi se po tem takem dalo preprečit.

Tako da iz tega vidika, sem jaz za svojega že odločena, da se bom raje orientirala po knjigah malo starejšega datuma, so mi veliko bolj blizu, normalna če tako hočete, na današnje pediatre se bom pa narahlo požvižgala. Zato pa delajte tako, kot vam kaže vaša vest, ne pa tako kot je nek predpis in tako kot boste videle da otroku paše. In kaj potem če piše, da živila ne sme do takrat in takrat, a en teden kasneje ali prej mislite da se bo svet porušil. S pametjo in obučtkom vse skupaj, pa bo najbolj prav.



ojla. s tem o alergijah se pa popolnoma strinjam,kar pa ne pomnei da bo otrok pr 3 mesecih jedel že govejo župco,se razume.

nove smernice so razkrile o laergiji govorim,da je treba v telo postopoma SKOZ vnašet alergene,da se telo le nekako nanje navadi in jih nazadnje le sprejme,...npr mleko,...ampak to je že druga tema.

divans: mi smo stari 5 mesecev.že kake 3 tedne mu zvečer dam na žlico(nima več izmeta jezička)kašico z mlekom.pr nas alernova,mleka nimam dovolj,.....in poje nepr kakih 120 ml goste že zmešane.to poje ob cca 21 in spi do 3,4 zjutri,potem se ponoč dojiva,ko mu okoli 8 sedaj kake 3 dni dajem še zjutri.isto.vse poje in je pol cca 2,3 ure popolnoma mir,pa lahk kam greva po hudih obveznostih,....user posted image je kazal totalno zanimanje za hrano,krulil in grulil,tako da smo skrivali krožnike in kozarce pred njim.

sedaj mu dajem kako žličko kompota iz jabolk in normalno sladkam kompot,danes je celo par žličk jabolka pojedel-kuhanga.

enga pravila ni.počakaj še kak mesec.edino le zvečer je pa fajn kako riževo kašico kupit.probaj za začetek mu zmešaj 50ml,potem pa jošk čez.
lp

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Katera živila...?
16.9.2010 11:43:15   
ShopGirl
Glede na to da sem tudi jaz polno dojila ko sem začela uvajat hrano, ti svetujem da začneš pribl. takole...
Jst sem ji vsak večer naredila kašico za lahko noč (HIPP), in jo potem še podojila, ker je tako želela. Prvi obrok, ki ni bil več dojenje, je bilo kosilo. Ampak postopoma...najprej itak samo poskušajo. Jst sm začela z zelenjavo. Ko mi je jedla že nekaj vrst zelenjave, sem uvajala sadje.

Glede na to, da zdaj je čisto vsako hrano, ki sem ji jo ponudila, sklepam da je bilo prav da sem začela z zelenjavo in ne s kakšnimi sladkimi sokovi, sadjem, itd.

Srečno z uvajanjem!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?