|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   11 mesečna dojenčica noče jesti
15.9.2010 10:17:10   
_LIDI
Pozdravljene!

Kot je že iz naslova vidno moja skoraj 11 mesečna dojenčica, še nič ne je goste hrane, oz 1x ali 2x odpre usta pa še to tko na pol tko da ji polhno žlico ne morem dati v usta. Vedno si pravim saj bo začela jest, pa se poskušem ne živcirat pa mi ne rata več. Čez 3 tedne grem delat in me res že skrbi kako bo.Sicer bo v varstvu doma pri mami.  Je pa imela tud že kakšen dan da je že ful pojedla pa sem si rekla, no zdej pa bo, pa ni nič.

Potlej je pa tuki še en problem, da naša princeska zaspi samo ob dojenju, sicer ne vedno ampak ko je ura za spat jo dam na sisi se naje in zaspi, tko da mi sploh ni jasn kako bo kej spala če nav jedla, nav bla sita in nav nič spala.

Drugač ima pa naša mala šele 4 zobke oz t 4 je pred 2 dnevoma prebil dlesen, ali je mogoče da zaradi tega noče jesti. Ali jo bojo zobki skoz nagajal glede hrane? Je pa tud da se ponoči dojive skor na vsaki 2-3 ure. Jaz sicer srčno upam da jo zobki matrajo, sam če bo šlo tko naprej nevem kam bo to pelal.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 11 mesečna dojenčica noče jesti
15.9.2010 10:33:56   
kristinaj
pri 11m bi morala že vse jesti!! kdaj ste pa začeli uvajati gh? ker je navajena na dojenje je mogoče preveč lačna, da bi jedla na žlico, ker verjetno niti ne zna, če ste začeli sedaj z gh!?

za uspavanje ne bi vedela nasveta. mogoče bi morala počakati, da bo ful utrujena in potem jo probat uspavat in vztrajat, vztrajat in še 1x vztrajat, da bo zaspala...lahko zamotiš s kakšnim pliškom ali kar je navajena, mogoče dat v posteljico, da sama zaspi...  

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu _LIDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 11 mesečna dojenčica noče jesti
15.9.2010 11:02:43   
_LIDI
z gosto hrano smo začeli okoli 5 meseca in vedno je bilo 2 ,3 žličke mogoče kakšen dan več. sej v bistvu skor vse je, sam sam za vzorec 2,3 žličke pa fertik

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 11 mesečna dojenčica noče jesti
15.9.2010 11:07:04   
Katy78
Otroci so si različni, eni gosto hrano sprejmejo prej, drugi kasneje, je pa tudi res, da pri 11. mesecih bi pa že morala imeti večino obrokov goste hrane. Ostane ti na izbiro ali jo boš še naprej dojila, ali pa pač vztrajala pri GH, se pravi, da ji ne boš ponudila mleka če ne bo jedla GH.

Glede uspavanja: moj sin je nekje do 1. leta zvečer zaspal ob flaški, okoli 1. leta pa ob njej ni več zaspal ampak jo je imel samo še za crkljanje. Od takrat naprej sem ga uspavala v naročju in ga še danes, edina razlika je, da že ca. 2 meseca nima večerne flaške. Pač, vsak drugače zaspi, eni sami, drugi pa rabijo pomoč. ko se boš odločila prenehati z dojenjem, se bo morala navaditi zaspati brez dojenja, jo boš pa zato mogoče morala ali nositi, ali božati, ali samo ležati ob njej, ali pa bo mogoče celo zaspala sama, nikoli ne veš. user posted image

(odgovor članu _LIDI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 11 mesečna dojenčica noče jesti
15.9.2010 11:08:33   
Katy78
Glede zobkov: pri nas niso bili nikoli ovira pri hranjenju. Prvega je dobil šele pri 8. mesecu.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 11 mesečna dojenčica noče jesti
15.9.2010 22:33:41   
daisyb
nas tamali je star 15 mesecev....poje pa tolk kot pticki..ko vidim otroke drugih mam...vsi pojedo lepe porcije...moj pa npr. poje pet vilic paste pa je dovolj...ce mu dam minestro se kar poje...kar pa je treba prezvecit pa par zlick...tud jaz sem si skoz govorila saj bo zacel vec jesti...pa se nic. mogoce pa ima dovolj tolk malo...popije pa se vedno okol 700ml mleka na dan....pocasi sem opustila misli al bo kaj jedu al ne...ce ne je pac ni lacen..dans ni tel vecerje...in ni dobil nic druzga kot flaso mleka...

ne se prevec sekirat...glavno, da je zdrava....

(odgovor članu _LIDI)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 11 mesečna dojenčica noče jesti
15.9.2010 22:43:51   
leo**tia
taka je naša bila,pa sem ji začela dajat pikovit sirup...zdaj je lepo,ima 5-7obrokov,spije 1l mleka na dan,prav toliko soka,je tud prigrizke,tak da je očitno sirup kaj pomagal..no ima še zdaj kak dan ko je le 3krat,in 3krat na dan dobi čokolino v flašo,zjutraj 400ml,popoldan ko gre spat toliko,in zvečer.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 11 mesečna dojenčica noče jesti
16.9.2010 9:43:22   
koala
Vem kako se počutiš, moj je je bil isti, žlica je bila do devetega meseca le za spoznavanje okusov, ko je bil star toliko kot tvoja pupa pa sem skakala od veselja če je pojedel za jogurtov lonček recimo. To je bil pravi praznik. Dojenje je bilo zakon in ko sem en teden poskušala da mu nisem po obroku ponudila dojke sem za rezultat dobila blag mastitis in ekstremno znerviranega otroka, ki pa je še vedno odklanjal žlico. Zato sem to "tehniko" opustila. Sem mu pa začela dodajati vitaminski dodatek infant formula in stanje se je izboljšalo. AMpak najbolj pa se mi zdi da je zaleglo da sem njegov krožnik postavila pred njega mu ponudila žlico inmu pustila da je sam jedel, večina je sicer v usta romala z roka pa vseeno. Čeprav vem da je težko bi ti svetovala potrpežljivost.

Glede uspavanja, naši malčki so bistri in ko bo vidla da ni mame, bo vedela da tudi sisi ni in bo zaspala, verjami.

Srečno

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?