|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razvoj naših malčkov
23.9.2010 13:26:08   
i
Pozdravljeni!

15 mesecev nazaj sem rodila dečka, njegov razvoj je potekal normalno, sedel, plazil...shodil pri 1 letu kronološke staroste imel je  sicer povišan mišični tonus spodnjih okončnin sedaj ko pa hodi že nekaj mesecev natančno 3 sem opazila da sicer normalno stopi na celo stopalo in tudi ko hodi hodi včasih po celih stopalih, vendar ko pa hoče hitro priti do določene stvari se postavi na prste in po prstih odhiti po igračouser posted image  ne vem kaj naj naredim kakšne čevlje naj kupim...cicibanove sem mu kupila vendar se mi zdi da v njih še bolj hodi po prstih...me pa tudi zanima kako kej vaši malčki govorijo...naš fant nič ne govori opanaša le muco, kravo in avto....se mi zdi da pa včasih že kaj zna potem pa ga to isto stvar uprašam čez par dni pa ni ne sluha ne duha...tudi določene stvari pokaže ...razume če mu rečem prinesi mi to....ne vem povejete kakšne mate kej vi izkušnje namreč imam prijateljico ki dela v vrtcu in pravi da njihovi otroci starost 13 mesev veliko že govorijo razumejo....mi je prou hudo...sploh pa me sedaj skrbi da njegova hoja....na terapijo nič več ne hodimo ker pravijo da je vse uredu....povejte kakšne izkušnje imate vi...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razvoj naših malčkov
23.9.2010 17:16:48   
Katy78
Moj bo star 22m., rojen 7 tednov prezgodaj. Tudi pri nas je šel motoričen razvoj hitro naprej. Hoja po prstih - res da je odsvetovana, čeprav je razlika, ali otrok večino časa hodi po prstih ali pa le včasih ko se, npr. afna... Ne vem no. Naš gre včasih po prstih, sploh kadar se steguje kot žirafa, da bi videl nekaj, kar je višje od njega, včasih pa kar tako naredi par korakov po prstih, po moje iz afnanja, skratka kar tako, ampak nikoli ne več kot par korakov, pa še to samo v stanovanju, zunaj tega še nisem opazila. Če te skrbi, da je to pri vas prepogosto, pokliči v razvojno pa v+povprašaj ali pa prosi za kratek pregled.

Govori pa naš fant tudi še ne, razen ata in mama, pa še to kadar se mu zljubi. Razume pa vse in hitro pokapira kaj novega, tako da me prav nič ne skrbi. Ja, nekateri otroci pri 13. mesecih že kar veliko govorijo, prav tako nekateri shodijo z 9. meseci, drugi pa s 17. mesecimi pa je oboje normalno, tako da se jaz ne sekiram, bo, ko bo.

(odgovor članu i)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: razvoj naših malčkov
23.9.2010 21:31:16   
i
ja tko naš sploh trenutno ne zna hodt ...kr teku bi nostop...in takrat gre po prstih ko pa hodi hodi lepo po celih stopalih...drugače privat hodiva še vedno terapevtu in tudi greva naslenji petek in bom videla kaj mi bo povedala...te korake je v razvojni že videl pa je rekel da je še vedno malce trd vendar da se bo to poštimalo...mi je pa kolegica rekla da se ji vse to zdi bol zarad afnanja ...ne vem me je pa kr mau strah ker drugače je prou en sončk...skače prestopi vsak prag(namreč imamo zelo visoke prage ker terasa še ni dokončana)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: razvoj naših malčkov
24.9.2010 22:00:01   
nadalinka
moj sinček je zdaj star 22 mesecev,nasplošno govori zelo malo...skoraj vse mamice,ki jih jaz poznam,so vedno govorile,da so se nonstop bale,da njihov otrok ne bo govoril.Zdaj pa vsi toliko čebljajo,da je naporno.Zato sem se nehala sekirat...pri fantkih pa gre govor ponavadi sploh počasneje.Glede čevljev,mene bi v razvojni kregal,če bi imela ciciban čevlje.Sem res preštudirala čevlje in res so katastrofalne.Jaz vse čevlje kupujem le v malamasa.si,in če tam ne dobim res kupim mehke,upogljive kake druge.
Mogoče se tvoj sinček še lovi ali pa sprobava nekaj novega...niti ga ne moreš prisilit hodit s celo nogico...

Želim ti veliko sreče....

(odgovor članu i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: razvoj naših malčkov
24.9.2010 23:25:28   
i
sej ste me mal potolažle hvala...bo kar bo...pa sej bo poje minl...kolk sta pa vajina sinčka zdej že težka naš je še vedno bol suhcan...

(odgovor članu nadalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: razvoj naših malčkov
1.10.2010 11:16:07   
nadalinka
moj je 81 cm,10.600 teza...je bolj droben ampak nabrit za dva.sem se ful sekirala,zdaj se pa več ne mislim....skoda casa...

Srečno

(odgovor članu i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: razvoj naših malčkov
1.10.2010 11:21:10   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: i

sej ste me mal potolažle hvala...bo kar bo...pa sej bo poje minl...kolk sta pa vajina sinčka zdej že težka naš je še vedno bol suhcan...


Glede čeveljčkov: poleg Malamaša imajo tudi Supefit in Geox zelo fajn čeveljčke za te majhne nogice, pa Elefanten, ki se dobijo v Deichmannu, tudi zelo pohvalijo.

Glede teže/višine: Naš je kar pri sebi, ima 13kg, velik pa je nekje okoli 90cm - ga ne morem nikakor natančno izmerit, ker mulc niti 1 sekundo ni pri miru. user posted image Ampak ne sekiraj se zaradi teže in velikosti, pomembno je, da je otrok zdrav in da se razvija.

(odgovor članu i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?