|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Biopsija horionskih resic
27.9.2010 14:21:15   
olimia
Mene pa zanima, če katera na forumu, ki se je odločila, da opravi biopsijo horionskih resic in kako je to potekalo - sam poseg, kako dolgo je potrebno počivat ipd. Sama se odločam med to preiskavo in med amniocentezo.
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Biopsija horionskih resic
27.9.2010 21:18:55   
lola_J
Živjo!

Jaz sem imela bicepsijo horinskih resic, pred dvemi leti v porodnišnici Ljubljana.  Odločila sem se, ker mi je tamkajšna medinska sestra prepričala, da v bistvu ni veliko večje tveganje od amiocinteze, ter da se kar nekaj žensk odloča za bicepsijo horionskih resic. Kar je bistveno, se izvaja en mesec prej kot amiocinteza, torej so tudi rezultati prej.  Tveganje je zato večje, ker se pač izvaja do ¸13 tedne, kar je še samo posebi več možnosti, da imaš spontani splav, kot v 16. tednu, ko se izvaja amoiocinteza.

Sam potek je pred dvemi leti potekal nekako tako: zjutraj prideš v poronišnico, kjer izpolniš s sestro nekakšne paprije, potem sledi čakanje oz. ko si na vrsti ti ginekologo naredi ultrazvok oz. cel postopek se izvaja s pomočjo ultrazvoka, potem ti lokalno omrtvičjo predel kjer te piknejo  z iglo (vsaj zdi se mi), ter z iglo vzamejo resice. Potem do kosila čakaš v posebni sobi še z ostalimi, ki so ta dan opravljale bicepsijo oz. amio.  Počivaš na super ležalnikihuser posted image , dobiš kosilo in lahko greš domov.  Mislim, da ti po horinski pripada en teden bolniške.

To je to, če te še kaj zanima vprašaj.

lp

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Biopsija horionskih resic
28.9.2010 5:41:54   
olimia
hvala za odgovor
sedaj menda nič več ne dobiš kosila, moraš pa vseeno počivat v posebni sobi, kot mi je rekla sestra ko sem se naročala. jaz sem se za bhr odločila sama, ker je po AC psihično težje prekinit nosečnost, če se karkoli odkrije.
zanima me morda sam tisti počitek doma- moraš samo ležat in počivat na ta način, ali je mišljeno kaj več svobode. vem, da je dvigovanje strogo prepovedano, vsaj tako so mi rekli. nisem ravno tip za ležanje, če ni to nujno potrebno...
hvala

(odgovor članu lola_J)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Biopsija horionskih resic
28.9.2010 8:50:09   
lola_J
Glede počivanja so nam rekli takole: da ravno generalnega čiščenja stanovanja se ne rabimo lotit, da pa naj rečemo doma možem, da moramo počivat in naj oni kaj namesto nas postorijo user posted image . No prav gotovo nedobiš bolniške kar tako, tako da po občutku. Vrjetno boš vsaj na začetku čutila rahle krče, vzemi kak magnesol. Pretiravat pa prav gotovo ne rabiš. Zmerno gibanje, sprehod ti bo prej koristil kot škodil. Poslušaj svoje telo! Srečno!

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Biopsija horionskih resic
28.9.2010 14:24:52   
olimia
ja, hvala.
Sej nisem mislila na pretiravanje in čistit nimam namena, vendar res nisem tip, da bi ležala, če bi se dobro počutila. po telefonu so mi rekli (ko sem se naročila), da je potrebno en teden popolnoma mirovat in zato se dobi bolniška. sama pa sem upala, da je to tako, kot si napisala. pa sej ni problema počivat, če se slabo počutim,  vendar se mi v vseh treh nosečnostih do sedaj to še ni zgodilo, zato mi je to tako težko sprejet. se zelo dobro počutim, zaenkrat sem tudi še v službi, kjer tudi dvigujem bremena cca. 20kg, vsak dan do 30×, pa mi je zaenkrat vse dobro.
sporočim, ko bo postopek za menoj

(odgovor članu lola_J)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Biopsija horionskih resic
2.10.2010 14:44:02   
tanjusi
Tako je kot se počutiš jaz sem po amniocentezi...pa je blo tui rečeno 3 dni strogega mirovanja... pa en teden brez izhodov iz hiše...pa mi je še kako pasalo ležat tiste tri dni ... mož je pridno prevzel opravila, ki so drugače moja pa tudi otroka sta bla pridna ...sem kar krepko čutila bolečine če sem se prehodila po hiši ...je pa res da je zdravnik v isti sapi rekel a v tujini ženske za ac sploh ne dobijo bolniške user posted image .. tak da po moje tako kot se počutiš tako se pa obnašaš ...

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Biopsija horionskih resic - fish test
5.10.2010 18:21:54   
olimia
Imam še eno vprašanje - a morda katera ve, kako hitro dobiš rezultate fish testa- sem pozabila vprašat, kdaj bodo?

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Biopsija horionskih resic - fish test
21.1.2018 8:24:14   
Anonimen
Tale tema je že precej stara, pa me zanima, če je že kaj novega, kakšne izkušnje imate?
Je imela katera težave po posegu?
Kako je s počitkom? Strogo ležanje ali samo brez večjih naporov?

(odgovor članu olimia)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?