|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naglušnost ali disleksija
2.12.2010 19:32:00   
Andra
Pozdravljene,

znašla sem se pred problemom, kjer ne najdem pravega izhoda. Imam sina, ki bo star 9 let in obiskuje 3. razred devetletle. Učiteljica me je  v začetku šolskega leta opozorila, da se mu pri pisanju dogajajo slovnične napake, kot so značilne za disleksijo.
Po temeljitem pogovoru, sem se odločila, da poiščeva strokovno pomoč in zadevo poskušamo čimprej urediti. A ko sva začela hoditi od vrat do vrat, sva dobivala različne informacije in sedaj res več ne vem kaj je res in kaj ne.
Napake so se v veliki večini odpravile. Bere normalno, vendar še ne čisto tekoče. Piše lepo. So pa ugotovili, da slabo sliši (enkrat je že bil operiran na obeh ušesih), predvsem slabo sliši nizke tone, z visokimi ni težav. Zdravnik mi je rekel, pa kaj potem, če nizkih ne sliši, saj dobro sliši visoke. Sem mislila, da me bo kap. Je to strokovna razlaga otrokovega zdravstvenega stanja? Od njegovega mnenja je odvisno marsikaj.
Rada bi šla do drugega zdravnika (na ORL v bolnico, k tistemu zdravniku, ki ga je operiral), a ne morem, ker imava na centru za sluh še vedno veljavno napotnico. Naovo lahko dobim šele drugo leto februarja, ko bo ta potekla.
Dejstvo pa je, da toliko časa ne moreva čakati. Ne bi rada, da bi izdali napačno mnenje in tako na nek način otroka "zapečatili". Sploh ne vem kaj naj naredim.
Ima katera podobne izkušnje in mi lahko svetuje kaj pamenega.
Vsakega mnenja, izkušnje in predloga bom zelo vesela.

Hvala in lep večer še naprej,
Andra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naglušnost ali disleksija
2.12.2010 22:11:17   
KT
Na vsak način stopi do njegove osebne zdravnice in tako kot si napisala tukaj, tudi predstavi zadevo. Prepričana sem, da vam bo uspelo.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Naglušnost ali disleksija
3.12.2010 9:00:00   
mala maja
imam tri fantičke. Prvi je že v osmem razredu in ima odločbo o usmerjanju od 3.r. OŠ. med drugim ima zapisano tudi disleksija. ampak pri njemu je glavni problem hiperaktivnost in nered, seveda povezan s hiperaktivnostjo.
Drugi sin je priden, da ne vem po kom se je vzel.user posted image user posted image (trkam)
tretji sin je star 5 let in kar precej zaostaja za svojimi vrstniki. res je da zaradi zdravstvenih težav od 2 leta ni več v vrtcu in se mu pozna. Smo pa začeli ker zelo slabo govori hoditi k logopedu, ta nas je napotil k pedagogu, ta naprej k psihologu. (hodimo na zavod za gluhe in naglušne v Lj) čakamo kaj se bo razvilo. Hočejo da bi mu že pred vstopom v šolo dali odločbo o usmerjanju, pa se braniva. ugotovili so da slabše sliši in zato ne razloči določenih glasov. povezano s tem slabše govori, slabše razume navodila in ne napreduje kot bi moral za svoja leta. Predlagali so nama tudi odlog vstopa v šolo, pa ne vem ali bi popustila ali ne.
me zanima kako boste rešili vi zadevo.

A prej niso nič ugotovili da ima kakšne težav. mislim pred vstopom v šolo.user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Naglušnost ali disleksija
3.12.2010 13:39:59   
frost
mala maja, zakaj nočete odločbe če pravite, da otrok slabše sliši in ima zaradi tega težave pri določenih šolskih znanjih? Tak otrok bo verjetno potreboval vsaj določene prilagoditve, če ne že dodatne strokovne pomoči, in brez odločbe do teh ni upravičen. Če naletite na dobro šolo seveda ni problema, ker se znajdejo tudi brez odločbe, a lahko vam povem da je pri nas preveč šol, ki niti s prstom ne mignejo če nimajo zapisano na papirju kaj je treba otroku nuditi. Če kasneje v šoli ne boste potrebovali DSP, jo lahko mirno odklonite in odločbo prekličete; če bo potreboval prilagoditve, pa je dobro, da se vloga za odločbo odda že pred vstopom v šolo, če že imate možnost, ker se ti postopki zavlečejo za kakšno leto. Naslednje leto lahko otrok toej pride v šolo, vi ugotovite, da ima težave, na odločbo boste pa čakali še do 2. razreda. Otrok bo v takem scenariju zelo prikrajšan. Saj vas ne silim, ampak res mi ni jasno, čemu tako odklanjanje odločbe, če se sami zavedate, da ima otrok težave, ki bi ga lahko omejevale v šoli. 

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Naglušnost ali disleksija
9.12.2010 14:08:14   
mala maja
odločbe nočeva ker vidiva kako odločba po eni strani škodi večjemu. najhuje je ker ima precej časa individualni pouk in enostavno ne dobi informacij kaj so ostali delali v razredu, tudi povezan ni tako z razredom in še en kup težav.
Odločila sva se da počakamo do vpisa (nekje februarja ali marca) in bomo takrat dokončno rekli ja ali ne.
Je pa pri njemu največji problem to da ko je bil star dve leti je zbolel za hudo astmo, ampak preden so mu potrdili je astmo smo hodili pol leta od zdravnika do zdravnika fantič je pa lepo nazadoval v razvoju. začel je lepo govorit, pa je čez eno leto ko smo dali vso kalvarijo skozi spet bil na začetku user posted image sporazumevanja z glasovi. potlej so se ga branili v vrtcu (sam vrtec ne njegova vzgojiteljica pa ni pokazala prav veliko zanimamnja in dogajale so se čudne reči pri katerih sva bila nemočna) pa sva se odločila da ga vzameva ven. Je pa res da ima sedajle pa en poskok v napredovanju tako da ne bom jamrala. V enem tednu pozna polovico abecede, naučil se je podpisati in sešteva do 10. mami in ati sta ponosna ker se mi zdi da je za 5 letnika kar precej sploh na njegove težave. začel je risati kot se za njegovo starost spodobi in ne le krac in ne samo to začel je uporabljati barveuser posted image

bomo videli kaj se bo zgodilo do marca. in takrat sigurno vprašam za nasvet ali počakati eno leto ali iti na odločbo.


(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Naglušnost ali disleksija
10.12.2010 14:06:18   
frost
Me veseli, da dečko napreduje! Kar pogosto se zgodi, da zaradi DSP otrok ne sledi več snovi v razredu ja, ali pa tam dela domače naloge namesto, da bi delali na strategijah. Svašta se dogaja. Upam da boste našli ugodno rešitev. 

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?