|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   20 mesecev razlike - par vprašanj
27.2.2011 20:54:35   
Anonimen
Pozdravljene, doma imamo navihano, trmasto in zelo živahtno 20 mesečnico. V kratkem dobimo še enega člana, pa me zanima predvsem kaj naj naredimo z obiski v porodnišnici, malo me skrbi malino obnašanje, ker pri miru ne bo mogla biti, mojega skrbi predvsem jok ob odhodu domov... meni se sicer zdi, da bi znala mala bolj zameriti mojo 4 dnevno odsotnost, in da je bolje da jo ati pripelje v porodnišnico, magari za 5 minut, potem bi pa sproti videla... Ne vem pa tudi sama si ne predstavljam 4 dni brez nje...

Potem me zanima kako ste še urejale zadevo z vrtci. Je bil starejši doma kak teden, mesec ali več, ali ste pač nadeljevali z rutino... Jaz se nagibam bolj k tem da še naprej obiskuje vrtec (je le zelo živahna punčka, ki porabi veliko moje energije, pa bi mi dejansko vrtec predstavlja eno pomoč, po drugi strani, pa je stvar, ki me drži nazaj - morebitne bolezni in podobno, čeprav sodi med tiste ki ne zbolijo pogosto)

Kot drugo pa me zanima še to, kako je z dvigovanjem starejšega po porodu??
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
27.2.2011 22:18:05   
nynna
Mi smo imeli 19 mesecev razlike. Ne svetujem ti obiska v porodnišnici ker zna biti konec obiska zelo boleč za obe. Tako majhni še nimajo občutka za čas in ona teh 4 dni ne bo doživljala tako kot ti. Seveda te bo pogrešala samo se mi zdi da bi jo z obiski samo zmešala. Jaz sem imela mojo normalno v vrtcu kljub nasprotovanju pediatra. Samo je res tako majhna da te oba potrebujeta ves čas in je zanjo in za vaju bolje da je v vrtcu. Potrebno je samo veliko bolje paziti na higieno seveda pa reskiraš. samo jaz res nisem mogli imeti doma obeh. bilo je prisotno tudi nekaj ljubosumja in tavelika ni razumela da me majša potrebuje , da jo je treba nahraniti, previti... Glede vzdigovanja nisem komplicirala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
28.2.2011 7:11:46   
Precious
Vseh 3 dni je mali prihajal v porodnišnico skupaj z atijem . Bila sta tam vedno po pol ure-eno uro. Dojenček je večjemu bratcu prinesel tudi darilo ,tako da ni bilo nobenega jokanja,ljubosumja itd.
Starejši je šel še vedno naprej v vrtec,ko je pa izrazil željo,da bi rad bil z nama doma je tudi bil

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
28.2.2011 8:56:57   
skuštrana
Pri nas sta oba starejša normalno prihajala v porodnišnico. Tamali je bil takrat star 19m in je bil prvič brez mene. Ampak sploh ni bilo problemov, so ga bolj kot jaz zanimale lučke in vtičnice okoli moje postelje user posted image Je pa res, da ni zdržal v sobi celoten obisk, ampak je bil malo potem pa ga je babica odpeljala ven in sta počakal zunaj na ostanek ekipe.

Jaz jih nisem imela v vrtcu.



_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
28.2.2011 9:14:38   
ronja
Vsekakor naj te pride vsak dan obiskat! Zrolalo se bo obema, če se 4 dni ne bosta videli, pa bosta vedeli, da bi se lahko. Če ni druge, potem nimaš izbire, ampak če pa je možnost, pa izkoristi!
Ronja je bila dobrih 17 mesecev stara, pa niti ni bilo nekega hudega joka ob odhodu, je čisto razumela, da se je pač čas iztekel in da jutri spet prideta. Po moje je tudi za preventivo ljubosumju zelo fajn, da se ves čas vidita in da takrat, ko je ona tam, daš dojenčka čim bolj očiju, da imaš ti roke samo zanjo.
Midva sva prakticirala tudi to, da mi je lubi pozvonil na mobi, ko sta šla v dvigalo, da sem jaz malecko odložila, da sem imela proste roke in sem lahko taveliko takoj objela - da je videla, da sem res še vedno čisto njena:)
pa darilo od sestrice je dobila in zabičala sem vsem obiskom, da če mislijo kaj prinest, naj prinesejo taveliki in so se tega vsi držali, pa itak so vsi nanjo navalili, ker so jo pač že imeli radi, ni bilo tistega, da bi vsi samo na dojenčka mislili, kar so nas opozorili, da se rado zgodi. Vsak ki je prišel, je najprej Ronjo pozdravil, itd...

Take malenkosti se mi zdi, da znajo naredit. Jaz sem že taprvič, ko sem hodila v mš ful pozorno poslušala vse take nasvete, kaj vse je fajn (eno je to, da imaš proste roke v trenutku, ko starejši stopi skozi vrata, pa da mu dojenček prinese darilo,...), ker sem vedela, da bom imela vsaj 2 otroka in sem bila že takrat pozorna. mi je veliko prav prišlo - ne vem, ali zato, ampak mojidve res nista čisto nič ljubosumni! Sva se pa oba res zelo trudila za to!

Kar se tiče vrtca, ti ne vem svetovat, ker sem jaz svojo imela doma, res prvo leto nista bili nič bolani, sta pa zato zdaj, odkar sta šli v vrtec, skoz.

Dvigat je jaz nisem smela že v nosečnosti, ker sem mela precej hudo diagnozo, ampak je ratalo (0ne in a million:), tako da sem po porodu vse nadoknadila in obe caratala in dvigala, hehe. Čeprav na splošno to odsvetujejo - ne dvigat več kot je težek tvoj dojenček prvih 6 tednov po porodu.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
28.2.2011 9:47:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

zabičala sem vsem obiskom, da če mislijo kaj prinest, naj prinesejo taveliki in so se tega vsi držali, pa itak so vsi nanjo navalili, ker so jo pač že imeli radi, ni bilo tistega, da bi vsi samo na dojenčka mislili, kar so nas opozorili, da se rado zgodi. Vsak ki je prišel, je najprej Ronjo pozdravil, itd...



Najprej najlepša hvala za tole. Glede na to, da imamo za mlajšo že skoraj vse, nisem na to niti pomislila (na darilo iz bolnišnice to že...). Tako, da tole je pa res dobra ideja, hvala...

No glede obiskov me skrbi samo njen nemir, ihta ali pa kak izpad trme, ali metanje po tleh, ko se bo mogla posloviti od mene..., dvomim da se sploh zaveda da bomo dobili dojenčka. Sicer ji to govorim, kažem slike, skupaj previjava njeno malo pupo in podobno, govori še ne, zna pa pokazati kje ima mami dojenčka. No nekako se tudi sama nagibam k temu, da naj jo oči pripelje. ČE bo preveč živahtna in s tem moteča za druge, gremo še vedno lahko skupaj ven v sobo za obiske, saj po izkušnjah sodeč ni problema novorojenčka pol ure pustiti v oskrbi sestram (ne bom rodila v Lj, ampak v eni manjših porodnišnic). No lahko pa me pa preseneti, saj zna biti včasih pravi angelček (sicer z rožički, ampak vseeno). nekako sva se odločila, da pripeljal jo bo, če bom že v naprej pripravljena, da bo norela in in imela čmrlje v ritki, se bo to verjetno tudi zgodilo, tako da moram začeti razmišljati da bo vse ok...user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
28.2.2011 11:12:53   
dskubin
Mi smo tudi imeli 17 mesecev med prvima dvema in bi ti lahko napisala nekako identično, kot Ronja. Ti povem, neprecenljiv trenutek ko je tamali prvič videl sestrico, takoj jo je oblej, ljubčkal,... Smo se pa kar celo nosečnost pripravljali na prihod novega člana in mislim, da tudi zaradi tega ni bil nikoli ljubosumen. Na obiske je z možem vedno prišel še kdo, da je lahko mulčka odpeljal ven, ko ni mogel več biti kolikor toliko pri miru. Nekaj časa je zanimiv dojenček, nekaj časa mami, nekaj časa novo igračka, pol pa se lepo posloviš in ga nekdo odpelje na sokec, čokoladko,.. Po mojih izkušnjah, je ločitev teh par dni najhujša za mamo, in ne za otroka!

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
28.2.2011 11:52:15   
matejast
Tud pr nas imamo 18 mesecev razlike in je mali dvakrat prišel v porodnišnico-seveda je bil obisk takrat krajši, ampak meni neprecenljiv, ker sem ga fuuul pogrešala. Kar se tiče vrtca pa smo nadaljevali rutino tako kot prej- si ne predstavljam, da bi imela tud starejšega doma. nekaj trenutkov zase (če ti na začetku sploh uspe) si pa tud moraš vzet. Drugač pa smo celo nosečnost lubčal trebušček, pa se pogovarjali o bratcu, mu peli pesmice, tako, da je bil mali res pripravljen na novega člana in ni blo nobenega ljubosumja.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
28.2.2011 13:07:52   
skuštrana
pa darilo od sestrice je dobila in zabičala sem vsem obiskom, da če mislijo kaj prinest, naj prinesejo taveliki in so se tega vsi držali, pa itak so vsi nanjo navalili, ker so jo pač že imeli radi, ni bilo tistega, da bi vsi samo na dojenčka mislili, kar so nas opozorili, da se rado zgodi. Vsak ki je prišel, je najprej Ronjo pozdravil, itd...


Tega mi nismo nikoli prakticirali pa tudi ni bilo nobenega ljubosumja med njimi. Kar se tega tiče imamo res srečo ampak je pa res tudi to kar je napisala Ronja, da sva se z možem zelo trudila okoli tega. Samo ne z darili user posted image Pač pa tako, da smo bili zelo veliko VSI skupaj...In je uspelo.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
28.2.2011 14:13:38   
3x mami
prvic 18m razlike. brez obiskov v porodnisnici, ker se mi zdi, da malega samo zmede. takrat so ga pocuvali nonoti in dnevi so minili se prehitro. brez daril ob rojstvu - nisem za take stvari. pri obiskih pa vedno poudarek na starejsem, ker le on rabi, mali se pa se sebe ne zaveda...

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
28.2.2011 17:18:28   
j6
V glavnem isto kot priRonji, med prvo in drugo 18m razlike, obiski v P nobenih problemov, pri tretjemu 2 leti razlike, tudi nobenih težav, edino pri četrtem, ko sem bla 10 dni not, je tamali 8 dan čist znoru da naj dam dojenčka stran, jaz pa naj grem domov.Je bil star 19m, ampak pol doma nobenih problemov, nobenga ljubosumja,...Vrtec, pa ne vem, jaz sem imela vedno vse doma, zdej pri petem, sta prvi dve punci v šoli, tamaledva pa doma, pa tudi ni nobenih težav, ljubosumja... Srečno

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 20 mesecev razlike - par vprašanj
16.4.2011 23:19:50   
cowgirl
super nasveti! bodo tudi meni prišli prav! hvala mamice.

_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?