|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rabim predloge
17.3.2011 20:49:52   
natasarobi
Pozdrav!

Naš je star 7,5 meseca in 2 meseca že uvajava gosto hrano oz. zadnje 4 tedne bolj malo, ker sva na dieti zaradi alergije. Do sedaj ima dop. malico, kosilo in zadnje tri dni uvajamo večerjo.

Občutek imam, da fant je skoz eno in isto. Pri sadju sva itak ful omejena zaradi diete, tudi suho sadje ne pride v poštev. Sedaj bom ponovno začela uvajat hruško, da vidim ali je bila ona kriva za alergijo (testi alergije niso potrdili). Se pravi je zadne 4 tedne največ jabolka, par dni nazaj je končno sprejel banano. Grozdje je malo poiskusil (sok) in melono (sok) - ne gre mu dol.

Zelenjava - do sedaj je jedel: krompir, korenje, bučke, kolerabo, brokoli, cvetača, blitva. Razmišljam, da bi mu dala kumare, koruzo, grah, fižol - ali ste ve dajale iz konzerve ali ste kupovale zmrznjenega? Kako je z lušinami? Kaj je še kaj takega?

To potem kombiniram z ovsenimi kosmiči, kuskusom, polento (jo tudi ne mara), rižem in pa zaenkrat s telečjim mesom (perutnine ne sme).

Riževi kosmiči: a prav kupujete riževe kosmiče ali kupujete kašice od hippa, milupe? A te kupljene kašice vmešate v sadje/zelenjavo in na kakšen način? Naredite kosmiče pa dodajate sadje/zelenjavo ali kosmiče brez priprave vmešate v sadje/zelenjavo user posted image

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rabim predloge
17.3.2011 21:33:58   
benika
Od zelenjave jaz moji 6,5 mesečnici dam cvetačo, kornje, brokoli, krompir, kolerabo, grah, malancano, špinačo. Zmrznjeno imam le domačo špinačo, ostalo kuoujem sveže.

Riževa kašica...sem imela kupljeno od Milupe in sem jo potem vmešala v pretlačeno sadje ali zelenjavo.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rabim predloge
17.3.2011 21:50:27   
K_a_t_i
Ne vem kaj lahko je in kaj ne, ampak tukaj je še par stvari, ki jih nisi naštela (mogoče si pozabila nanje, ali pa jih ne sme):
žrebičkovo meso
konjsko meso
repa
zelje
rumenjak
prosena kaša
testenine
ajdova kaša
ribe
gres
čičerika (definitivno pred fižolom)
ješpren

Koruzo sem jaz našemu dala malo pred 10im mesecem (zmrzjena v kombinaciji s korenjem, brokolijem in cvetačo) pa je prišla ven nepredelana. Tako da se je zdaj spet izogibam.
Fižola še nisem dala (bom v sezoni), grah je pa že jedel tako zmrznjen kot iz piksne. Vse OK.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rabim predloge
17.3.2011 21:54:31   
benika
Aja, na avokado sem še pozabila. To ima v kombinaciji z banano ful rada.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rabim predloge
17.3.2011 21:59:45   
malibauc
Tudi jaz kupim riževo kašico od Milupe ali pa od DM - a Babylove in jo vmešam med pretlačeno sadje ali zelenjavo. Zdi se mi, da k obojemu paše. Moj bauc ful rad je vse, kar mu damuser posted image user posted image user posted image . Edino en dan po cepljenju se je zmrdoval nad vsem.

Dala sem mu že tudi grah in koruzo. Kupila sem mešanico (koruza, korenje, grah) v Hoferju, kjer imajo (upam, da je to res) linijo Natur aktiv, iz te linije/znamke kupim tudi špinačo in jogurte - navadne in sadne.

Glede luščin - jaz vse skuham v zelo malo vode oz. zavrem, pokrijem in pustim, da se v sopari še nekaj časa kuha. Potem vse skupaj z vodo zmiksam, dodam malo riževih kosmičev in njami-user posted image  papa kot uš.

Upam, da sem kaj pomagala.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rabim predloge
17.3.2011 23:17:15   
natasarobi
malibauc - Si pomagala, sam povej še kako vmešaš v sadje kašice. A narediš kašico po navodilih in nato vmešaš al kako? 

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rabim predloge
18.3.2011 7:34:09   
benika
Jaz naredim čežano iz jabolk in hrušk (bolj redko), potem pa noter vmešam kašico.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rabim predloge
18.3.2011 15:18:25   
malibauc
Kar po občutku. Sadno kašo malo razredčim z toplo vodo, vmešam kosmiče, malo počakam, da se zgosti. Če je pregosto pač dodam malo vode.

Imam že malo 'grifa', ker rada jem Čokolinouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rabim predloge
18.3.2011 22:14:50   
nusi
lahko pa skuhaš oz. razkuhaš riž, po možnosti nebrušen, ker je bolj zdrav user posted image

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rabim predloge
18.3.2011 23:22:06   
Pikec
Naša je v tem času še jedla: rdečo peso, brstični ohrovt, grah, stročji fižol, por....

Ne vem kako daješ za jest ampak jst sem začela kuhat juhe in mineštre.
V tem času enkrat sem že skuhala juho iz zelenjave in mladega govejega mesa ali teletine ali piščanca (pri tebi ne pride v poštev zaradi alergije).

No juho sem skuhala kakor za odrasle samo brez soli in začimb. V lonec sem dala meso, pol pa jušno zelenjavo: mali paradižnik, cvetačo, korenje (rumeno in oranžno), peteršilj, majhen košček kolerabe in por na začetku, kasneje, ko je bila starejša, pa še čebulo. To sem kuhala kot juho za odrasle, ko je bilo kuhano pa sem zmiksala zelenjavo razen čebule, paradižnika in peteršilja. Meso sem zmiksala posebi.
To zmiksano hrano sem v dozicah za en obrok zamrznila, ravno tako juho. Tej zmrzlinkoti so pol super, če smo kdaj prišli pozno domov in ni blo časa kuhat  celega kosila.

Zelenjavne juhe je tud že jedla v tem času.

Zelenjavo (bučke, cvetača, por, brokoli, brstični ohrovt, korenček, grah, koleraba, blitva, špinača... - po izbiri in kar je bilo v hladilniku) sem narezala na drobne koščke malo prepražila na maslu ampak res malo in na malo masla. Dodala na tanke lističe narezan krompir in to skuhala do mehkega. Ko  je bilo kuhano, sem odvzela vodo, da ne bi bilo preredko in zmiksala v juho. V to juho sem zakuhala tiste male testeninice za juho  od Barille (barilla nima jajčnih testenin) ali pa otroški gres, ali kuskus, ali proseno kašo, kar je pač pri hiši, če je ratalo pregosto sem redčil z uno vodo, ki sem jo prej odvzela. Vedno sem dodala tudi malo zdenka sirčka ali žlico kisle smetane, ali pa kar naveden nariban parmezan. Krompir je bil v tej juhi za gostitev.

No kuhale so se tudi razne izpeljanke iz več zelenjav. Recimo: korenček+krompir+bučke, bučke+cvetača+krompir.... včasih sem not dala kuhat tudi kako žlico mletega mesa.

V tem času med 7 in 8 mesecem sem ji tudi že mineštre kuhala. Navadne ali pa na jušni osnovi.

Zelo zelo na drobno sem narezala zgoraj našteto zelenjavo (korenček, krompir, stročji fižol, paradižnik, cvetača, grah kar cel, bučke,  peteršilj in en strokec česna, ki sem ga potem vzela ven.... fižola do 10meseca nisem, ker sem cvikala da bo napenjal) skuhala skupaj z žlico mletega mesa. Na začetku sem vse skupaj pretlačila pri dobrih 9m pa je jedla kar tako samo naseckano in nič pretlačeno. Lahk pa tudi spasiraš.
V to mineštrico sem vkuhala zgoraj naštete zadeve (Barillo, kuskus....)
Če se namesto vode uporabi juha ni treba mesa notri tlačit, pa še okus je ful boljši.

Pa golaž je tam med 8 in 9 tud že jedla se mi zdi. No golaž kuhan specialno zanjo, brez začimb z mletim mesom. Tko nič kaj zakomplicirano. Pol sem pa zdraven skuhala te testenine, pa polento, riž....
No riž je fajn tud za v juho in mineštrice. Pa na rižem mleku se ga lahko skuha, ker se pač AMja ne sme vret.

Aja če se bojiš zradi alergij. PLASMON firma ima testenine, ki se jih lahko daje otroku že od 4 meseca dalje. Kupi se jih v italiji.






(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rabim predloge
21.3.2011 13:14:09   
Hope2
v TVOJEM postu ni nikjer zaslediti ajdove in prosene kaše. Sta brez glutena in lahko komot že je. Skuhaš ju na vodi, potem pa ali ponudiš pri kosilu skupaj z zelenjavo (pretlačiš-zmiksaš) ali ponudiš kot zajtrk/večerjo- dodaš svoje ali AM mleko (zmiksaš ali pretlačiš) ali kot malico- dodaš kuhano sadje in pretlačiš/zmiksaš.

kOT JE ŽE ENA OMENILA AVOKADO. Jaz sem ga ponudila skupaj s sadjem in z krompirjem- pire z avokadom mu je bila najljubša, pa majčken mleka AM sem še dodala.

V velikih centrih na oddelku za diete, najdeš bio ajdove ali riževe (so pisani oz barvni) testenine- brez jajc, glutena, aditivov, mleka.... To sem mu kuhala, pretlačila, dodala zelenjavo-kosilo ali pa mleko-večerja.

Če ne mara polente, jo probaj skuhat na vodi, kjer si kuhala zelenjavo ali sadje. Ali jo skuhaj na vodi, pa dodaj mleko-kot npr gres. Jaz sem npr skuhala cvetačo do polovice, jo pretlačila v vodi in nato še not zakuhala polento. Ali pa sem z modelčki za piškote izrezala živalce, dala na peki pepir in v pečico, da so se zapekli in jih je lahko v roki držal- ker potem je bolj slastnouser posted image


Naš je imel alergijo na hruško. Prvič sem mu ponudila pri 5 mesecih, nato pri cca 9, pa je bilo isto. Tretjič sem poskusila pri 1,5 letu in je bilo ok.



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 21.3.2011 13:21:02 >

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rabim predloge
22.3.2011 13:24:25   
natasarobi
Hvala vam za predloge. Vse bo prišlo prav. Ene stvari mu imam namen še dat (prosena kaša, ajdova kaša, žrebička,..), najbolj me je zanimalo za zelenjavo. To kar gre zraven mi ni panike.

hope2 - Polente z mlekom ne mara. Bom poskusila še tako kot si ti napisala - še z zelenjavo in sadjem. Testenine mu imam namen dati v roku nekaj dni - tedna.

Sedaj sem mu po dieti dala hruško. Uvajala 5 dni in zaenkrat ni znaka o kakšni alergiji user posted image .  Ker se bliža 8m, mu bom počasi uvedla skuto in nato jogurt, potem pa še drugo sadje.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?