|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje v času varstva
1.6.2011 23:49:04   
natasarobi
Pozdrav!

Sin je star 10m. Drug mesec začnem hodit v službo, mali se pa še doji tako kot pri 6 mesecih, to pomeni, da tudi do 7x v 24 urah (zjutraj, zvečer, pred vsakim dnevnim počitkom (2-3x), 1-2x ponoči, včasih pa s finto v levo doseže še kakšno dojenje).

Sedaj me malo skrbi kako bo z dojenjem oz. z malčkom, ko ga bo prijelo, da bi malo vlekel, ko bo v varstvu. Slišala sem, da se otroci blazno prilagajajo in vedo kdaj 'zize' ni zraven in je običajno mir. Kakšna je pa realnost?

Že nekaj časa nazaj sem poiskušala, da bi nočno ukinili, pa ne gre in ne gre. Če mu ponudim čaj ga noče pit, če ga nosim počasi zaspi nazaj, vendar je v roku nekaj minut spet zbujen in jok. Ponavadi se po 1-2 urah nošenja in tolaženja vdam (mi niti ni lahko nosit 11,5 kg), sem velikokrat sama doma, ker mož dela. Mogoče so to izgovori, vendar če želim biti vsaj malo spočita, je ziza najboljša rešitev, 10 minut mi vzame in to je to. Ampak mi nočno dojenje ne predstavlja težav - mi ni problem vstat za tistih nekaj minut, bolj me skrbi dnevno.  sin nima ne dude, na flaško iz cuslja pa je pil nazadnje, ko je bil v bolnici (nisem smel adojit) in ga pri 10m ne  bi rada navajala na cucelj.

Kakšne izkušnje mamic otrok, ki so veliki 'pivci', seveda predlogi drugih zaželjeni. Ko berme, vidim, da enim odstavljanje je šlo ful hitro, enim so se sami odstavili (to sem si želela sama),..

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje v času varstva
2.6.2011 12:56:34   
melanija
Jaz bi najprej poskušala ukinit dnevno dojenje in ne nočnega in večernega.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje v času varstva
2.6.2011 13:08:13   
lilip
Moj fantek je šev v varstvo po 5 ur med tednom pri 8 mesecih in pred tem se je tudi dojil približno 7 x v 24 urah. Ko sem šla v službo, sem ga podojila zjutraj in okoli enih, ko sem prišla domov, popoldan in ponoči pa na njegovo željo. Pri 11 mesecih je šel v vrtec, tam je bil od 8. do 14. Takrat je šel še občasno spat popoldne okoli 16.30 in takrat sem ga podojila, pa spet zvečer, ponoči, zjutraj... Kar po prvem rojsten dnevu pa je zvečer zaspal v manj kot dveh minutah, začela sem dajat mleko v lonček, ker sem vedela, da nimam več veliko mleka in je zaspal medtem, ko je spil tisti slab deci mleka. Pa ponoči se je nehal zbujat, tako da sva potem prenehala z dojenjem. V privat varstvu ga je varuška uspavala na rokah, nikoli ni bilo nobenih težav. V vrtcu pa je začel tretji dan spat in to lepo na ležalniku:-) Tudi brez vsakih problemov.

Meni se zdi, da vrtec sploh ni ovira za dojenje! Ko te ni, otrok res pozabi na zizo. Pa tudi, če bi ga "zamikalo" pred spanjem, bo hitro skapiral, da te pač ni. Na tvojem mestu, bi lepo dojila naprej. 

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje v času varstva
2.6.2011 13:15:07   
ronja
Slišala sem, da se otroci blazno prilagajajo in vedo kdaj 'zize' ni zraven in je običajno mir. Kakšna je pa realnost?

Realno ga podojiš v garderobi, tik predno ga oddaš in ko prideš ponj, te že slačiuser posted image . Ampak ko te ni, pa ve, da ni. Probaj se pa zmenit v službi, da najprej delaš 14 dni polovično, pa ga prideš iskat po kosilu in počasi podaljšuješ - nam se je to ful dobro obneslo, ni bilo nekih traum, čeprav se je še fuuuuuul dojila, (tudi enako kot pri 6. mesecih) ko je šla v vrtec.

enim so se sami odstavili (to sem si želela sama),..

meni sta se obe sami, je pa treba bit potrpežljiv - pa malo pomagat (da ne ponujaš, pa da probaš kdaj zamotit, kadar se le da, da je recimo pravljica, crkljanje, branje... namesto zize). Se je pa Lejla recimo da odstavila glihkar (stara je 2 leti in 5 mesecev), samo že nekaj mesecev sva meli samo jutranje dojenje. Nočno se je Lejla tudi sama odstavila, samo kar pozno. Ronjo sva ponoči midva odstavila, ker sem bila 3 m. noseča, šla nazaj v službo in imela hude probleme v nosečnosti (odstop postejice in je nisem smela dvigat), pa skoz mi je bio slabo in sem bila totalno zmatrana, zato je lubi vstajal ponoči in jo tolažil - če ne bi bila noseča in z vsemi težavami, bi jo dalje dojila tudi ponoči. Lejla je nočno opustila nekje pred 2. rd, se mi zdi.

kakor te berem, se mi zdi, da ti očitno niti ni problem tole dojenje - torej pusti, kaj drugi mislijo in doji dalje. V varstvu bo ok, vsekakor mu bo lažje, če ga ne boš hkrati z uvajanjem še odstavljala - fajn je, da majo vsaj eno rutino, ne da se vse hkrati dogaja.
Moj nasvet bi bil: doma ga pusti, da se doji, kolikor se hoče, vsaj dokler se ne uvede v vrtec. Ko ga pripelješ, ga v garderobi podoji in ko prideš spet. Potem probaj to prestavit na to, da se podojita doma, predno gresta v vrtec in takoj, ko prideta iz vrtca. Vmes mali točno vejo, da če ni mame, ni zize in ne težijo za to. je p ares, da ko se boš pojavila, bo takoj gor - pri meni se je dostikrat začela dojit še predno sem jo iz igralnice odnesla (ko sem jo še uvajala in sem prišla ponjo, pa mi je vzg. razlagala, kako je bilo, mala pa vmes hopacupa;).

Ta način je meni dobro delal in čeprav so bili vsi hudo pametni, kako bo do šole visela na zizi, pa da kasneje ko odstaviš, večja bo trauma, pa da ni šans, da bi se kasneje sama odstavla itd... ti povem, da se otroci očitno čisto lepo odstavijo, ko imajo pač sami dovolj. In to brez joka in zelo na izi. Lahko je ogromna razlika v par mesecih! Lejla pred novim letom niti približno ni bila pripravljena - sem mela že počasi dosti in sem si ful želala nehat - ampak je jokala. Potem kasneje pa je ni bilo problem zamotit s cartanjem, branjem knjigice in podobnim...
Tako da se odstavijo tudi sami, gotovo! Ampak ne zgodi se pa to vedno 1. leto, lahko šele pri 2 letih in pol... Ampak tudi v naravi bi se tako dolgo dojili, tako da je to dokaj normalno. Če tebi ni problem dojit, bi rekla, da se ne sekiraj za vse raznorazne poglede in pripombe in delaj dalje po občutku. V varstvu mu bo zato kvečjemu manj hudo, ne bolj.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?