|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvajanje
17.6.2011 22:13:42   
samado
Pozdravljene!

Vem, da je na to temo že veliko napisanega, pa me vseeno zanima, če je katera bila ali je v podobni situaciji. Mala je stara 16 mesecev in jo še vedno dojim. Ni mi odveč, samo ne predstavljam si, kaj bo, ko jo bom želela odstaviti, saj je postala pravi mali odvisnik user posted image Ona bi bila vedno gor, čez dan jo že nekako poskušam zamotit (1x na dan pa obvezno), ampak zvečer ne more zaspati brez, ko pa se zbudi sredi noči in zjutraj, pa takoj išče. Če ji ne dam, se ji čisto odpelje, ko pa jo zagleda, je pa najbolj srečen otrok na svetu user posted image

No moje vprašanje je, ali menite, da bo odstavljanje nujno problem, ali se po čudežu tamala lahko odloči, da nekega dne pa ne bo več? Verjetno bi se morala jaz odločit in odrezat, ampak nimam srca, ko vidim, kako mala uživa. No, saj jaz tudi user posted image Še to naj povem, da dude ali flaše ni imela nikoli, to kot pomoč ne pride v poštev.

Hvala za mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odvajanje
18.6.2011 10:26:46   
žab*ca
Samado,kot bi sebe brala.Dojila sem nekje do 18 m. Dojil se je,ko je prišel iz vrtca in pa zvečer,pa ponoči.Meni je pri ukinjanju zvečer malo pomagalo,ker sem v službi veliko delala popoldne do 22ih in ga je velikokrat dal spat oči.Seveda ko sem ga dajala jaz je še vedno hotel zizo,pa sem jo enkrat zalimala z trakom,pa rekla da me boli,pa se ni obneslo,je jokal.Potem sem pa kr večkrat ponavljala,da mamico buba,in se odmikala stran,pa je kr pomagalo,ravno tako ponoči. Edino kar sem mu nekaj časa dovolila,da se je z bradavičko igral s prstki,pa je zaspal user posted image .Je pa še zdaj skoraj pri treh letih čisto navezan na kakršnekoli pikice,in pri meni najde še tako majhno bradavičko na telesu,jo z rokico žnara in potem zaspiuser posted image .

(odgovor članu samado)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odvajanje
18.6.2011 22:38:04   
Roberta69
Jaz sem prvega sina dojila 2,2 leti in nikoli nisem razmišljala o tem, da bi ga odstavila. Ko sem bila noseča, so me res noro bolele prsi in takrat sem si zaželela, da bi se nehal dojiti... ene 2x se je zgodilo, da je zvečer zaspal zraven očija brez dojenja in takrat sem zagrabila priložnost in mu naslednje dni govorila, da me prsi bolijo, da se morajo malo odpočiti in to je bilo to. Ni pretočil niti ene solze, potožil ali kaj podobnega, tako da mislim, da je bil za vse to več kot ustrezen čas. Jaz bi otroku pustila, da se sam nekako odloči in pokaže, kdaj je dovolj - mene je k temu gnala narava (res so me za pop... bolele prsi, po moje bi skoraj vsaka že prej prekinila).

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odvajanje
21.6.2011 23:18:36   
samado
Hvala obema za odgovor. Preden sem imela sama otroka, mi je bilo tako čudno, če je nekdo dolgo dojil, vedno sem si mislila, da kar je čez eno leto, je pa res že pretirano. No, zdaj pa imam user posted image No upam, da nam bo uspelo prekiniti enkrat v bližnji prihodnosti (do šole bi bilo fino user posted image ) s čimmanj stresa.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odvajanje
24.6.2011 18:42:25   
julijka11
moja prva se je dojila še po 3 letu, ni pa bil problem, če me ni bilo doma....sem tudi drugič noseča, nekje v 3,4m se je začelo poznati na proizvodnji, pa še v času po amnioc. je bila več dni na počitnicah in takrat se mi zdi, da je presahnilo...me je sicer še spraševala če je mlekec, pa probala še tudi, ampak vedno redkeje...ve pa, da bo mlekec prišel z rojstvom bratca in se veseli....jao meniuser posted image

(odgovor članu samado)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odvajanje
3.8.2011 12:38:40   
Getreal
Zdravo!

Malo obujam temo - sem ravno hotela začeti svojo in sem prebrala tvoj prvi post, samado, in si napisala točno to, kar sem jz hotla user posted image

Mala je stara 15 mesecev in sem rekla, da bi počasi nehala. Doji se zjutraj in zvečer, pa tudi, ko gre popoldne spat. Pogruntala je to povezavo med spanjem in dojenjem, tko da me je začela malo za nos vlečt - ko si zaželi dojenja, enostavno reče "nina nana" in si začne mencat očke in postane grooozno utrujena user posted image Na morju je prebolela 6.bolezen in je imela 40 vročine, tako da ni hotela nič pit, nič jest in sem jo dojila 3 dni praktično cel dan - alora se je razvadila in sedaj smo spet korak nazaj in se spet doji večkrat kot se je pred morjem.

No, sedaj smo ravno iz morja in se mi zdi fajn čas, da neham. Zato sem danes rekla, da bom skenslala dojenje za popoldansko spanje. OMG! Konec sveta! Mislila sem, da bo fasala živčnega. Ihtala se je, drla, trmarila, prosila, krokodilje solze, slina je tekla v hektolitrih, rdeča v faco,..ma svašta.. Tega sem se lotila tako, da ko je izrazila željo po spanju sem pogrela alpsko mleko ga zmešala z actimelom (naj omenim, da gospodična seveda sovraži mleko, ki ne pride od mene in sovraži tudi flaškice na dudo - zato zmešam mleko z aktimelom, ki ga ima pa rada za dudanje se pa pač pogajamo) ter šla z njo v sobo in jo probala razumsko prepričat, da je mamica še vedno tukaj, da bo vse enako, samo da bo pač pila jogurtka.. Ni varjante! Pol po kkšnih 20min čistega obupa (mogoče je blo manj, samo meni se je zdelo kot stoletje) sem popustila in ji dala joško.

Kaj zdaj! user posted image Ne vem kako to stvar rešit...Ima kdo kakšen nasvet? Tak po korakih kako to stvar izvest? Čisto sem obupana, ker zgleda ne bo šlo drugače, kot da dojim dokler ne bo tolko stara, da ji bom lahko razložila, da bi blo fajn nehat user posted image Prišla sem tako daleč, da se mi zdi še najbolj pametno, da spokam kufre za 1 teden in jo pustim tatu user posted image

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odvajanje
17.9.2011 21:17:09   
natasarobi
Jaz sicer ne poznam odgovra, rada pa bi ga. Sin bo star 14m in ko je šel v varstvo k babici sva se čez dan dojila 2x, ponoči pa tudi nekaj takega. Potem je bil pa dopust in smo spet na 4x čez dan, pa ne vem kolikokrat ponoči, ker se ful zbuja samo, da bi dudlal. Če ne dobi, joka, kriči, me vleče,... Včasih mi ga da pregovort, ampak redko uspe. Lovim ga na finto, da ni mlekeca, ker ga je pil 1 uro nazaj, čez dan mu govorim, da je mlekec za jest in ne če je žejen in naj takrat pije vodo.

Je pa isto kot pri tebi skužil, da ponavadi zaspi in se doji pred spanjem (erazen zjutraj). Velikokrat si začne mencat učke, zehat, pride do mene in me vleče za majico. Ker predvidevam, da je pa čas za spat (glede na to koliko časa je zbujen) mu dam zizo, on se lepo priklopi in nato naprej veselo igra.

Nočno dojenje me je začelo sploh utrujati, ker se zbuja tudi po 3x-4x in bi gospodič vlekel ali pa nosil in spal. Da ne govorim o njegovi teži, ker še malo pa me bo začelo dol vlečt. Sem hotela ponoči vztrajat za vsako ceno, ampak pol pol bloka ne bi spalo, ker se je tako drl, da ni bilo za nikamor. Če sem hotela pa še jaz biti za v službo...

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odvajanje
17.9.2011 21:35:16   
ronja
Verjetno bi se morala jaz odločit in odrezat, ampak nimam srca, ko vidim, kako mala uživa. No, saj jaz tudi

Ni ti odveč in obe uživata - ja, kaj je potem problem? Doji, dokler vama paše. Mit o tem, da se mali brez problema odstavijo, veliki pa ne, vsaj po mojihdveh izkušnjah niti približno ne drži.

No moje vprašanje je, ali menite, da bo odstavljanje nujno problem, ali se po čudežu tamala lahko odloči, da nekega dne pa ne bo več?

Ne poznam statistik, ampak za svojidve ti lahko povem, da sta se obe sami odločili (seveda sem ju predtem poizkušala zamotit, tako kot ti - ampak dokler sta si res želeli in jokali, če ni bilo zize, sta jo dobili). Prva se je dojila 15 mesecev, nekaj takega, se mi zdi, dober mesec in pol predno se je L. rodila, se je sama odstavila. Obupno sem si želela, da bi se odstavila, ker me je bolelo (v nosečnosti me bradavice bolijo pri dojenju za pop*), ampak je tudi nisem mela srca trgat stran. Zelo hitro je zmanjšala iz 4 na 0. Prej pa ne, pa da jo kolješ. Potem pa naenkrat komot.

Lejla se je dojila še precej dlje, ker pač nisem bila noseča in me ni tako bolelo, samo tečno mi je že bilo, ko je bila stara 2 leti in bi si jaz že želela kda jkam it zvečer ali za par dniuser posted image . Pa se pri 2 letih niti pod razno ni pustila prepričat v kaj takega. Par mesecev kasneje pa sama, brez problema šla dol.

Nobena ni jokala pri odstavljanju - in ne, ni res, da starejši otroci pa potem zizajo do OŠ. Vsak otrok ma svoj čas, ko mu paše it dol in eni so pač bolj crkljivi kot drugi. Obe sta nazadnje opustili dojenje zjutraj in dokler nista bili pripravljeni, je bil jok, ko pa sta bili pripravljeni, pa sem ju lahko zamotila s kako pravljico, da smo jo prebrale ali kaj podobnega... Ronja je pa še nekaj časa morala božat mojo zizo - in to na kožo - to jo je pomirjalo in je bilo tudi ok.

Je bilo pa praktično med boleznimi, da se je Lejla dojila, ker ko sta šli v vrtec, sta bili non stop bolani in L. takrat ne bi nič jedla, samo dojila se je. Tako je vseeno dobila vse, kar je rabila, je pa po vsaki bolezni šlo za eno stopnjo nazaj s tem dojenjem - da se je bolj navlekla - ampak na koncu se je lepo sama tudi spustila (sem imela sistem: ne ponujaj, ne odrekaj in probaj zamotit, če se le da).

Skratka: brez skrbi, uživajta, dokler vama paše, potem pa bo že šla sama dol. Lahko pa da šele drugo leto, če boš nanjo čakalauser posted image . Vsekakor ne odstavljaj poleti, ko ti lahko vsako cunco takoj dol potegne. Puliji so veliko manj "ponujajoči", tamali hitreje pozabijo, če nimajo vsega na očeh;).

Če pa ima mama dosti, potem pa seveda naj prekine - če bo otrok pripravljen, potem ne bo joka, če pa še ne bo, pa verjetno bo... Sama nisem za te jokave fore (sem bolj softi mami;) in sem ju pač dojila, dokler jima je to toliko pomenilo.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu samado)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odvajanje
17.9.2011 21:41:02   
ronja
nataša, ponoči naj gre k njemu oči. Če boš šla ti, te bo zavohal in potem je konec. Sicer je tudi tu podobno: Ronjo sva sicer vrgla dol iz nočnega dojenja prej, predno bi njej pasalo - pri 1 letu, ker sem imela res rizično nosečnost in je nisem smela dvigat, pa v službo sem hodila najprej in potem sem šla še v bolnico... tako da takrat vse to ni šlo, tako da smo obdržali dnevno, ukinili nočno. Samo je pa jokala par dni...
Pri Lejli pa sem ji pustila tudi nočno, dokler je hotela, ker pač ni bilo nobene take hude reči in se je še dooooolgo dojila tudi ponoči - gotovo več kot leto in pol... Ampak je pa potem sama nehala in lepo spala ponoči. Ker se je na splošno dojila samo 1x ponoči medtem ko sem spala (torej enako kot tvoj - na 3-4 ure, kar pride 6-8 ur - več itak ne spimo; podojila se je navadno enkrat predno sem šla spat - med 12 in 1 uro, pa potem spet okoli 3h in seveda zjutraj ob 5h- 5:30, ko je vstala).

Tako da meni to ni bil tak problem, ker nisem bila noseča in je šlo. Ampak nekateri rabijo več spanja in takrat je boljše, da otroka odstaviš in lahko funkcioniraš čez dan. Mogoče če bi kdaj prespal pri babi ali da tebe ni (fizično) v stanovanju zvečer...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odvajanje
17.9.2011 21:52:27   
natasarobi
ronja - sem poiskusila tudi z očkom, pa ne pali. Se mali dere, skoraj tako kot, če ne dobi joške. Sem parkarat poiskusila, da bi se oči sam z njim zmenil, pa ni šlo. Je jok šel preveč čez ušesa, enkrat je pa oči čist obupal. Je pa tudi tako, da mož dela tudi ponoči.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odvajanje
17.9.2011 22:56:53   
samado
Pozdravljene!

Sem šele sedaj zasledila, da se je ta tema nadaljevala user posted image No, lahko povem, kako je bilo pri nas. Ponovno sem zanosila, in sem si rekla, da sedaj pa imam celo nosečnost čas, da jo lepo počasi odstavim, in sem ji poskušala dopovedati, da bomo imeli dojenčka, da ona je pa že velika punčka (19m), da ne rabi več joške, da jo bomo šparali za dojenčka itd itd, me je poslušala, se je strinjala z mano, potem pa na polno napadla user posted image Ukinili smo jutranje dojenje, ker smo se lahko takoj zamotili z umivanjem, oblačenjem ipd, zaspat pa nikakor ni mogla brez, popoldne, zvečer ali pa 2x-3x sredi noči.

Nosečnost se je na žalost končala z odmrlim plodom, dobila pa sem tabletko za sprožitev splava. Zdravnica je rekla, da dva do tri dni ne smem dojiti. Prvo noč sem mislila, da se nam bo vsem trem odpeljalo, pa še sosedom zraven, grozno. Drug večer je poskušala par minut, pa ne tako intenzivno, nato zaspala. Tretji večer je rekla nočko in je šla sama spat. Isto čez dan. Sem bila pa jaz čisto paf user posted image

Od tega je minilo 14 dni, včasih malo omeni, ampak poskusi pa ne (prej mi je vedno vlekla majico gor). Včasih malo pogrešam to cartanje, meni je bila to ena lepših stvari, ampak se mi zdi, da je bil tudi čas, da nehava. Je pa res, da so bile določene stvari lažje z dojenjem, otrok hitreje zaspi, lažje ga potolažiš... Pa še nekaj - malo za hec - toliko časa sem dojila + nosečnost, da sem že pozabila, da imam majhne joške, sem čisto razočarana, sedaj ko je mleko usahnilo user posted image

Lepo se imejte

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odvajanje
18.9.2011 10:09:34   
ronja
Nataša, ni da se pri očiju pa ne bi drla - samo se manj in hitreje se sprijaznijo kot pa če te voha zraven... Ni pa to stress free.

Je pa res, da so bile določene stvari lažje z dojenjem, otrok hitreje zaspi, lažje ga potolažiš...

Res je. Saj potem se to sčasoma normalizira in se da hitro potolažit na kak drug način, ampak na začetku pa definitivno...

Pa še nekaj - malo za hec - toliko časa sem dojila + nosečnost, da sem že pozabila, da imam majhne joške, sem čisto razočarana, sedaj ko je mleko usahnilo

Joj, meni je pa tako pasalo, da so bile spet 70C! Se mi zdijo male joške ful bolj praktične. Zdaj ven spet "ne smem" več brez modrca, prej to ni bil tak problem, pa namesto modrcev, ki jih sovražim, lahko z malimi nosiš tope, pa obleke moraš z velikimi malo bolj pazljivo izbirat, ker res v vsakem dekolteju joški ven tolčejo in hitro zgleda vse skup mal tu mač... Ko maš pa manjše, imaš lahko isto obleko z enakim dekoltejem, pa izgleda čisto lepo urejenouser posted image . Pa na trebuhu si lažje in sploh so manjše čist fajnuser posted image . Sem pa mislila, da mi bo žal za velikimi, ker mi med nosečnostjo in dojenjem res enormno zrasejo, ampak mi je potem prav pasalo...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu samado)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




n,s ali j na koncu
Amimami

katero ime od teh treh skoraj enakih????

Inan (34%)

Inas (14%)

Inaj (52%)


Število vseh glasov: 169

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!