|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mi zna kdo svetovati pri prehrani???
16.8.2011 16:06:15   
Katja85
pozdravljeni.

moj 7in pol mesečnik že pridno papca gh od 4meseca saj zavrača mleko (je refluksar in sma na 50mg ranitala dnevno). je sicer jogurte in skutke in tudi s težo  dokaj zmerno napreduje (zlata sredina), vendar imama problem z nočnim hranjenjem. ne vem kaj mu naj zvečer pripravim za večerjo pred spanjem kajti ponavadi je recept kašica (ponavadi žitna s sadjem,... nevem karkoli) + podoj ali am, da se otrok res dokončno nasiti. nama pa zdaj očitno tu manka in se prebuja na 1,5ure do 2 ure. hranjenje na zlico ob 3eh ponoči pa seveda ni ravno srečen dogodek ne zame ne za otroka (prezaspan je da bi odpiral usta za žlico, na flašo pa druga ko čaja vode in soka...?? nevem, nimam ideje kaj bi zamenjala s tistim mlečnim obrokom dodanemu k gh, da bi potem bil res sit.
obstaja kaki visokokaloričen napitek ali "sitosten" napitek ki ni iz mleka in bi nama olajšal noči. saj se mi ni težko ponoči stat, magari sploh ne spim (se je ze tut zgodilo), gre se zato ker on potem nič ne spančka, pa se ne spočije dovolj...in v bistvu tudi po nepotrebnem joka, ker sit otrok je zaspančkan otrok in zaspan in naspat potemtakem je potem tudi bol aktiven in zvedav kar pomeni da je bol dovzeten tudi za hrano...itd. krog je sklenjen.
ima kdo kakšen predlog?


_____________________________

sijaj, sijaj sončece...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
16.8.2011 16:20:18   
Katy78
Hm, zakaj pa mu zvečer ne daš kakšno mlečno kašico - ali kupljene ali pa sama skuhaš gres, polento ipd. Moj je bil velik lakotnik, ko pa sva začela z GH, sva začela ravno z mlečno kašo za večerjo in že po 2-3 dneh mi je ponoči spal po 6 ur in več v kosu. Zdaj ne vem, če te razumem prav - mu ti daješ zvečer žitno kašico ali ne?

(odgovor članu Katja85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
16.8.2011 16:21:34   
Katy78
Aja, če prav razumem, zavrača mleko in posledično tudi razne mlečne kašice? Kaj pa če mukakšne bolj drobno mlete kosmiče (lahko jih prej tudi namočiš v vodi) vmešaš v jogurt - to bo tudi nasitno. Ali pa kruh v jogurt za večerjo...

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 16.8.2011 16:22:08 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
16.8.2011 20:44:37   
Najaa
Poskusi z ovesenimi kosmiči z banano. Ovesene kosmiče namočiš v vroči vodi za par minut, odliješ vodo in zraven pretlačiš banano. Je nasino, moji sta to pogosto jedli.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
16.8.2011 21:10:12   
Katja85
aha, no saj načeloma mu naredim kosmiče (riževe) pa banano zraven (to jaz imenujem kar zitna kaša - riž+banana, tako da...), tudi zdrobi so redna stalnica pri nas, vseh vrst, jogurti pa tako in tako ker tako edino dobi nekaj mlečnega, s tem da poje cel jogurt zvečer plus žemljico koliko je pač še volje po grickanju, plus sadje - pa to zdrži do pol noči (spat gre cc  ob19h) in je prva runda že zbujen okoli 23.30 ali 00.00 :) in od tukaj dalje se zbuja na urco in pol ali dve, vse do 6ih...ko "prvič" potem ko pojema en konkreten obrok. ponoči pa je to čista zmešnjava_ bi jedel pa je prezaspan, potem ga dam spat ker ne more jest pa ne more zaspat in se premetava ali pa se čisto zbudi...začaran krog. če pa mu dam samo za pit... je pa čez urco spet buden. nevem...user posted image



_____________________________

sijaj, sijaj sončece...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
16.8.2011 21:15:46   
Najaa
Kaj pa kakšna oreng skuta pa še mal kruha noter zamešaš?
Sicer pa ti povem, da moji sta se obe tam od 6m do kakega leta zbujali pogosto. In to res zarad lakote. Ker GH še nista pojedli toliko, da bi ju nasitila, mleko pa tudi ni bilo več dosti.

(odgovor članu Katja85)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
16.8.2011 22:32:08   
deveta
kaj pa če ni lačen in se zbuja iz navade. Naša punca se je skozi zbujala vsako uro ali dve ponoči. Jaz sem jo sicer dojila in sem ji pol kar joško pomolila in je malo pojedla in spala naprej. nato sem ji to nočno dojenje ukinila, malo je jokala, včasih malo bolj, ampak vsako noč manj in tudi zbujala se je manj pogosto. Dojila sem jo samo še zvečer in zjutraj in to v postelji. Pred tremi dnevi (ima 14 mesecev in pol) sem jo dokončno odstavila in zdaj zadnji dve noči spi najbolje.
Tako vem, da tisto zbujanje ni bila lakota ampak navada in želja po crtanju.
Če je tvoj malček res lačen, pa mu dajaj še nekaj časa še nočno porcijo, po moje bo mogu to obdobje prerast in ne glede na to kaj mu boš dala se bo zbujal. Tudi jaz sem poskušala vse mogoče.
Aja, glede mleka pa naj te ne skrbi. Naša ga tudi ne pije. Vsak drugi dan poje kak jogurt in to je to. Mleko naj pije pri tebi in če ga več kot toliko noče ga pač noče in tisti jogurtki ki jih poje so čisto dovolj.
Jaz sem nad mlečnimo kašicami in podobno že zdavnaj obupala in ji že dolgo za večerjo dajem zelenjavo in žita. Skuham zelenjavo in vmes vržem al polento al proso... To ima še zdaj pri skoraj 15 mesecih še vedno najraje. 

pa upam, da se boste vsi kmalu dobro naspali

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
17.8.2011 7:13:37   
Katja85
hvala za mnenja in ideje :)
ja dojima se več ne, sma se samo prvih 10dni, zarad refluksa pa kasneje več ne. ja, tudi jaz sem obupala nad mlekom, sem nakupla vseh sort in varjant, okusov itd. menjavala flaške, cucle vsega mogočega...pa nič ne pomaga.
tudi to noč je imel svojo stalnico ja...sem tut pomislila na to da se zbuja že iz navade, ker je tak točen pri uri, mogoče par minutk zgreši...user posted image


_____________________________

sijaj, sijaj sončece...

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
20.8.2011 11:03:14   
izalina
Poskusi polento (skuhano na vodi) + navaden jogurt. Drugače se je tudi naša zbujala ponoči, bila je noro žejna....samo vode in čaja ni hotela, izključno samo mleko. res da se je zbujala samo 1-2x na noč. Potem pa sem ugotovila, da čez dan spije dovolj tekočine, spi bolje. Mogoče je pa samo žejen.

(odgovor članu Katja85)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
20.8.2011 12:48:56   
BarbaraO
Kaj pa če sploh ni problem v hrani, ampak v izraščanju zobkov? Moji so bili takrat bolj nemirni ponoči. Preveri še to.

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu Katja85)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
20.8.2011 16:17:00   
mateyka
ponoči - ko so naši zobki rastli, se je njej kr mešalo ponoči. kot da bi se iz more zbujala, histerično.. in to na uro-dve. tako da ja, znajo zobki čisto res ponoči delat hude probleme. čeprav, take hud zadeve so se dogajale pri nas pri kočnikih; samo je vsak otrok različen..

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
21.8.2011 16:25:25   
SaMaa
IZVIRNO SPOROČILO: deveta

kaj pa če ni lačen in se zbuja iz navade. Naša punca se je skozi zbujala vsako uro ali dve ponoči. Jaz sem jo sicer dojila in sem ji pol kar joško pomolila in je malo pojedla in spala naprej. nato sem ji to nočno dojenje ukinila, malo je jokala, včasih malo bolj, ampak vsako noč manj in tudi zbujala se je manj pogosto.

Tako vem, da tisto zbujanje ni bila lakota ampak navada in želja po crtanju.


Se podpišem. Naš je star 5,5m, pri 5m sem ukinila nočno hranjenje, ker je bilo to samo cartanje. Dve noči je malo jokal, sedaj spimo celo noč.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mi zna kdo svetovati pri prehrani???
21.8.2011 16:47:54   
Taddy78
Mogoče prehitro sklepam, ampak po napisanem imam občutek, da nekega pretirano pestrega jedilnika ravno nimata.
Za kak refluks pa gre, ker smo ga mi imeli do 8.meseca, pa nismo rabli ničesar piti.
Toliko star otrok sicer res več ne rabi nočnega hranjenja, je pa vprašanje, če mu je dovolj tisto, kar dobi čez dan. Sama sem za našega dosti kašic kupila-sploh Muller ima neko znamko in so kašice izjemno okusne, pa še dobijo se te "nočne" kao bolj nasitne. Sin je sicer ponoči spal od 1.meseca naprej, tako da s tem re nimam nekih izkušenj, smo pa imeli probleme z nočnim pitjem, kar sem ga sama navadla in sem kar dolgo potrebovala, da sem ga odvadila tankanja 4-5x na noč (spil skoraj liter vsako noč).

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?