|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "zlajnana" mirena
12.10.2011 20:25:25   
nanč
Vem,da je veliko govora,pisanja na tem forumu o mireni,ampak jaz bi rada sveže informacijeuser posted image . Skratka,rada bi zaščito ampak ne zaradi user posted image ,temveč predvsem zaradi PMS. Po menstruaciji imam 14 dni mir,nato pa se začne nova runda priprav za naslednjo menstruacijo. Zelo postanem nervozna (za prazen nič) vse me boli,predvsem križ,nič se mi ne da,nimam energije,apetituser posted image ..V glavnem vse to se pojavlja skoraj vsak mesec,dokler ne je dobim potem imam 14 dni mir in spet jovo na novo.Ne morem več,to me čisto uničuje....Zato razmišljem o mireni,čeprav sem rekla,da tega ne bi nikoli imela.Tudi ene tablete sem že probala,pa mi niso odgovarjale(femoden-ali nekaj takega). Ju3 sem naročena pri ginekologinji,vseeno pa bi rada še kakšne informacije z vaše strani. Kak ste z mireno zadovoljne??

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "zlajnana" mirena
12.10.2011 20:42:29   
tinca35
Jaz sem z Mireno zelo zadovoljna.Zdaj imam vstavljeno že drugo. Preden vstavitvijo sem imela vedno po teden dni hudih glavobolov in bolečo mens. Po vstavitvi pa nič več oziroma tudi mens. nimam več. Jaz ti priporočam vsaj poskusit eno leto, če pa ti nebi odgovarjala vzameš ven.

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "zlajnana" mirena
12.10.2011 20:51:32   
nanč
Pa si imela kaj stranskih učinkov? Glavobol,apetit,akne..? Malo me je tudi strah vstavitve in tega občutka,da bom pa zdaj imela skoz nekaj noter in sploh ne bom upala imet spolnih odnosovuser posted image

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu tinca35)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "zlajnana" mirena
12.10.2011 21:03:53   
*bubi*
Jaz malo dvomim, da bi Mirena tako ugodno vplivala na PMS.

S svojimi hormoni deluje lokalno v maternici, ne tako kot tabletke. Posledica je (lahko) izostanek mesečne krvavitve ali vsaj blažje krvavitve.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "zlajnana" mirena
12.10.2011 21:09:59   
katy83
jaz ti sicer kaj dosti ne bom znala povedat, ker jo imam šele 5 dni...zaenkrat ni težav, sploh ne vem, da jo imamuser posted image
Edino kar sem hotela povedat je to, da me vstavljanje ni bolelo skoraj nič, tako, da upam, da boš tudi ti to vstavljanje doživela brez bolečin...ker jaz sem po forumih dosti brala o tem in sem bila kar prestrašena kako bo. user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "zlajnana" mirena
12.10.2011 21:47:14   
valerija77
tudi jaz imam že drugo in sem zelo zadovoljna. pred tem sem imela dolge in močne krvavitve. drugo mi je g vstavila že na prvem poporodnem pregledu. mene je g tik pred vstavitvijo opozorila, da bo malce zabolelo, kot bi me vščipnila in tisti dan bi me lahko malo bolel trebuh, samo ni pa nč hujšega, ni pa seveda nujno, pač odvisno od posameznice. in dejansko nič ne boli, razen tistega trenutka ko jo vstavi, ampak dekle, če si preživela porod, boš tudi tiste 2 minute user posted image od tega je že skoraj 2 leti, prvih 4-6 mesecev (jaz sem imela kr 6 mesecev) boš imela izcedek precej pogosto, pač toliko časa. da se telo navadi, saj gre vendarle za hormonsko terapijo. jaz sem pač imela skoz dnevni vložek pa je blo ok, je pa blo že kr mal tečn kr je tk dolgo trajalo. no in po kočanih 6 mesecih se je vse skupaj umirilo in od takrat nimam več menstre, vsaj ne več v takem obsegu kot prej. sedaj imam na nekaj mesecev kakšna dva dni pa še to tk malo da je dnevni vložek čist dovolj. pa tudi nobenih bolečin ni več, tk kokr sm jih imela takrat ob tistem času. glede odnosov pa bo tvoj tisto vrvico res malo čutil, vendar moj pravi da ga nič ne moti user posted image user posted image , tk da se pri tej stvari ni treba nč bat.
glede glavobola, apetita in aken ti pa ne bi kej pametovala, kr jst sm že vse to mela itak tud prej in ni nekih hudih odstopanj (na žalost imam še vse to, sploh apetit user posted image user posted image )
upam da sem ti kej olajšala obisk pri g. aja pa še to, zaradi mirene imam g pregled vsako leto in ne na tri leta, torej je le nekaj pametnega od nje user posted image

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "zlajnana" mirena
12.10.2011 21:51:49   
Star_a
če si probala ene tablete to ne pomeni da ti druge ne bodo pasale.
pač jemlji kt neprekinjeno,pa ne boš imela teh težav

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "zlajnana" mirena
12.10.2011 21:56:55   
Lejči
Jaz pa z Mireno nimam dobrih izkušenj in sem jo morala zaradi hudih trebušnih bolečin po skoraj dveh letih dati ven. Sedaj imam Nuvaring in mi zaenkrat ustreza.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "zlajnana" mirena
12.10.2011 23:14:46   
petarda
Mireno imam 7 mesecev in nisem zadovoljna user posted image . Še stalno se mi pojavljajo krvavi izcedki...redkokateri dan sem čisto suha user posted image . Preden sem prvič rodila, sem imela hude migrene (kontracepcija - tabletki), potem po porodu je bilo boljše, po drugem porodu tudi, po tretjem tudi...vmes sem bila brez zaščite, itak user posted image ...po vstavitvi mirene, so se migrene spet pojavile...in to tudi precej hude. user posted image  Razmišljam, da jo pustim še mesec ali dva, če se stanje ne bo izboljšalo, jo grem dat ven...in razmišljat o drugačnem načinu kontracepcije user posted image

Sama vstavitev me pa ni bolela čisto nič. user posted image

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
13.10.2011 8:42:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *bubi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "zlajnana" mirena
13.10.2011 9:39:12   
urška
jaz sem nekaj let nazaj šla h G in rekla da hočem mireno, ne zaradi zaščite ampak ubijalskih pmsjev. pa je rekel, da mi mirena pri tem ne bo nič pomagala, da kvečjemu kakšne tablete. ne vem kaj mi je hotel predpisat, ampak jih potem nisem vzela, ker mi tableti ubijajo libido. tega pa nočemuser posted image raje zdržim nekaj dni pmsja. in vsi ostali poleg mene tudi. ker nimajo izbireuser posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "zlajnana" mirena
13.10.2011 15:18:14   
nanč
No,zdaj sem pa res v dvomih.Da bi človek bil vedež in bi vedel v naprej kakšno bo stanje.Grem zdaj k ginekologinji pa bom videla.Si pa mislim,da glede na to,da sčasoma zarad nimaš več menstruacije,potem ta pms tudi izgine,al kako??


_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "zlajnana" mirena
13.10.2011 17:15:20   
nanč
Ekola,sem že nazajuser posted image ,sicer z tabletkami Yaz.Mi je kar tablete predlagala,ker bolj blagodejno vplivajo pri ovulaciji,kar mi povzroča velike težave,medtem ko mirena tega ne nudi. Baje..  Bom probala to varianto in videla kako in kaj.
Hvala za vse vaše odgovore.user posted image


_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
13.10.2011 23:00:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: "zlajnana" mirena
14.10.2011 6:35:41   
nanč
user posted image

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: "zlajnana" mirena
14.10.2011 8:43:06   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: nanč

Si pa mislim,da glede na to,da sčasoma zarad nimaš več menstruacije,potem ta pms tudi izgine,al kako??



ne, to dvoje ni povezano, kot sem že v prvem svojem postu napisala.
Krvavitve ni, ker mirena sprošča hormone v maternici in deluje direktno na sluznico, ki se stanjša (oz se ne debeli) in se nima kaj odluščit.

Vse ostalo, kar se hormonov  v telesu tiče, pa ostane bolj kot ne nedotaknjeno - hipofiza, jajčniki,.... ti hormoni torej ostanejo, zato tudi PMS ostane.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?