|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ad mleko otroku alerg.na jajca&mleko
15.12.2011 15:10:10   
maktub
mamice pomoč....po novem mamo aleg.na krav.mleko in jajca in dr.mi je reku naj 3m hčerki dam allernova.sicer hči dojim ampak zvecer bi ji rada dodala ampak problemje ker mni in ni teoretične sanse da ona spije tole mleko...10x sem ze probala in ne gre rajsi lačna spat..
pa me zanima kaj se obstaja? nek adc baje je isti ko tale novalac..
dr.je rekla naj ji dam kr rizevo mleko ampak v lekarni tega nimajo... sal se lahko da kr navadno tole kupljeno v trgovinoi? kajtina temmojem iz dmja od neki alnatura pise da ni za dojenčke
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ad mleko otroku alerg.na jajca&mleko
15.12.2011 15:30:20   
manna
Zakaj bi ji pa sploh kaj dodajala? Če noče, potem očitno ni lačna. Če je res alergična, potem ti nehaj pit kravje mleko, pa doji naprej. Čez en mesec boš pa dala lahko riževo kašico brez glutena in brez mleka, narejeno s tvojim mlekom. Navadno riževo mleko iz trgovine sigurno ni za 3m starega dojenčka, ker ima razne aditive, arome, sladkorje..kajvem kaj. Včasih ko še ni bilo teh mlek, so alergičnim dojenčkom dajali riževo sluz - to je tista gosta voda, ki ostane ko skuhaš riž in ga odcediš. Ampak na tvojem mestu ne bi prakticirala nič od tega. Doji še en mesec, pol pa dej kašico pa bo.
Drugač pa, obstaja še aptamil comfort, sam je tko zanič da kar smrdi... sigurno da dojen dojenček ne bo hotel tega pit, ker je navajen na mamino sladko mleko..

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ad mleko otroku alerg.na jajca&mleko
15.12.2011 15:50:20   
maktub
ja sej dojimsam problem je ko kam grem ko me več časa ni ker nimam spet toliko mleka da bi si ga lajko pumpala in spravljala kot zalogo..zadnje dni pa sem v takem stresu in sem psihično kr uteujena in opažam da imam malo mleka.. ona vleče in joče in joče..ko pa ji ponudim flasko (zvečer) pa ni sanssss..take matake face dela ...pomoje je lačna sam je mleko res grozno gnjusnooo ...m,eni tko smrdi kaj sele njej

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
16.12.2011 0:09:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ad mleko otroku alerg.na jajca&mleko
16.12.2011 10:19:01   
.tojeto.
Moje izkušnje. Meni je začelo primanjkovati mleka, ko je bil mali star 7 mesecev (zaradi diete sem izgubila toliko kilogramov, da je verjetno zato mleka pričelo zmajkovati). Tudi moj navihanček ni hotel niti povohati Allernove ali Aptamil ADC. Na pediatrični so mi svetovali naj mu jo vztrajno ponujam, večkrat na dan (otrok naj bi sprejemal nove okuse po nekje 20 do 30-ih ponovitvah) in naj dodam malo sladkorja. Nič ni pomagalo, potem pa sem poizkusila tako, da sem mu namesto pol vode dodala pol soka in je sprejel. Po enem tednu ga je pil tudi že brez soka. Vem, da je tvoj primer drugačen, ker otrok še ne sme jesti nič drugega. Se ti pa splača ponujati mu vsak dan, ker boš imela potem vsaj eno alternativo, če ti mleka dejansko zmanjka. Ne ga silit, samo ponudi. Če odkloni - ponudi spet kasneje. Prej ali slej bo ponujejno sigurno sprejel.
Dobro ga je navaditi na to mleko tudi zato, ker ga priporočajo piti še vsaj do drugega leta (verjetno ne boš dojila tako dolgo), da otrok dobi vse potrebno, kar mu zaradi diete manjka.
Kar pa se tiče riževega mleka - jaz ga uporabljam že od njegovega četrtega meseca, ko sem mu pričela uvajati gosto hrano, ni pa to nadomestek za materino mleko oz. za AM, ker ni tako hranljivo. Na pediatrični so mi povedali, da je riževo mleko odličen nadomestek kravjemu, kupiti moraš tistega, ki ima dodad kalcij. Upam, da ti bo tale roman vsaj malo pomagal.
Pa še to - metulj333 - otrok lahko zavrne umetno mleko, tudi če je neznosno lačen, se je zgodilo že tudi to, da so morali čisto majhne priklopiti na infuzijo, ker ni sprejeli AM.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ad mleko otroku alerg.na jajca&mleko
30.3.2012 19:55:03   
Jelenche
Ko moj ni hotel piti Allernovo, smo dali v mleko malo sladkorja. To nam je svetovala pediatrinja, da se je malo navadil na okus, potem smo pa postopoma zmanjševali.

Srečno!

_____________________________

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?