|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tako težko prideva skupaj...
12.1.2012 11:36:01   
Brbs
Pomen imena nima nobene veze pri izbiri, niti ne rabi bit striktno slovensko. Važno je samo, da nama je všeč, nisva za kratka moderna imena, ki trenutno prevladujejo v sloveniji, mož se tudi zelo brani nenavadnih imen (ki si jih lahko izmisliš).

Ampak: včeraj ob gledanju dnevnika zagledam eno ime, ki mi je že celo življenje pravzaprav všeč, ga predlagam in reče:"Boljše."

Morda pa smo rešili problemuser posted image  na enak način kot pri ta drugem otroku - predlog padel ob gledanju televizijeuser posted image  


(odgovor članu *cvetka*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: tako težko prideva skupaj...
12.1.2012 12:10:16   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Brbs
Pomen imena nima nobene veze pri izbiri, niti ne rabi bit striktno slovensko.


Vanesa user posted image user posted image

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: tako težko prideva skupaj...
12.1.2012 12:15:52   
Brbs
a-a user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: tako težko prideva skupaj...
12.1.2012 18:11:38   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

Ampak: včeraj ob gledanju dnevnika zagledam eno ime, ki mi je že celo življenje pravzaprav všeč, ga predlagam in reče:"Boljše."



No me prav zanima, če bo Janez ali Zoran. user posted image
Hec hec... je pa res smotano, če se ne moreš zedinit pri imenu... Midva nisva mela problemov, ker so mu bili vsi moji predlogi všeč. user posted image Edino ker ne mara imen na 3 črke, sva imenu prve hčerke pač dodala J in stvar rešena.
Mi je pa zanimiv en komentar,,, ne vem kera je že napisala... Da je šele po rojstvu vidla, katero ime paše otroku. Namreč naša tamala se je rodila 2 meseca prezgodaj in ob rojstvu je imela hude dihalne stiske... v glavnem, ko sem pogledala, kaj pomeni njeno ime, sem vidla da ji čisto pristaja. Pomeni namreč borec, boriti se. user posted image Nekaterim so nekatera imena kar usojena.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: tako težko prideva skupaj...
14.1.2012 22:12:02   
Barik@



IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

Ampak: včeraj ob gledanju dnevnika zagledam eno ime, ki mi je že celo življenje pravzaprav všeč, ga predlagam in reče:"Boljše."




En novinar je Martin Tomažin, prav takšno kombinacijo imen imata moja dva otroka (Martin, Tomaž), pa ne bi mogla boljše izbrati. Sva se pa kar hitro dogovorila glede imen, pri punčki se ne bi tako hitro zmenila.user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: tako težko prideva skupaj...
29.1.2012 10:30:14   
Chocolat
Tudi pri nas težko prideva skupaj. Zato imava seznam top 5 imen vsakega in nekje na tretjem, četrtem mestu se najde ime, ki je obema sprejemljivo.
Da bi vztrajala na svojem top imenu se mi ne zdi fer in tako misli tudi on za svoj izbor.Tako bova kot kaže v drugo izbrala kompromis.

(odgovor članu Barik@)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: tako težko prideva skupaj...
29.1.2012 11:09:28   
divna
Sama sem že veliko let pred dejansko nosečnostjo izbrala ime za fanta, ker mi je bilo všeč in, takrat, bolj redko kot ne. Pravzaprav osebno nisem poznala nobenega s tem imenom.
V njegovi družini pa je bila navada, da so vsi imeli imena z isto začetnico.
Sama sem sicer velikokrat povedala svojo željo, ampak sva tekom nosečnosti izbrala fantovsko ime, ki se je začelo z "njihovo" začetnico. Za deklico primernega imena na to začetnico nisva našla, zato sva skupaj izbrala drugega. Po UZ naj bi itak bila deklica. No, malo pred porodom je sicer  ta deklica postala fantek user posted image
Na dan poroda sva imela cel dan časa za dokončno odločitev in praktično tik pred porodom je partner omenil, da pa bi fantu vendarle dala "moje" ime, ampak dogovorila se nisva, ker je bilo potrebno pritiskat user posted image
Takoj po porodu so partnerja, zaradi zapletov, poslali ven iz porodne sobe. K meni je kmalu, še predno se je partner vrnil v porodno sobo, prišla matičarka oz. sestra  in povprašala po imenu otroka. Ta čas, ko sem gledala svojega sinčka, sem vedela, da mu bo "moje" ime neskončno bolj pristajalo in sem se tako tudi odločila, pa vseeno namignila matičarki, da naj napiše ime s svinčnikom. Seveda je partner v času, ko je bil na hodniku,, veselo klicaril naokoli in tudi on naznanjal, da imamo fantka z "mojim" imenom.
Torej, pri nama je definitivno veljalo, da sva se dokončno odločila, ko sva sinčka videla in še danes se vsi strinjajo, da je to popolnoma pravo ime za njega in mu alternativno ime ne bi pristajalo.

lp


(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: tako težko prideva skupaj...
29.1.2012 15:14:44   
betty.ford
meni je veliko imen všečnih, a nobeno primerno za bitje, ki raste v meni. srčno upam, da mi prišepne, kako mu je ime do konca nosečnosti.

z mojim se tudi več ali manj ne strinjava.
oziroma nama je všeč eno sicer zelo aktualno in pogosto ime, ki pa je v bližnjem sorodstvu že "zasedeno". in zdaj iščeva alternative.

je hecno: pri prvem sva vedela še preden sva ga spočela, kako mu bo ime.
pri drugem so bili že problemi z izbiro pa se je tudi našlo pravi čas. zdaj upam, da bo tudi tako.

imena, ki so bila v "košu" pri izbiri prvih dveh, za drug spol, ne pridejo v poštev, ker sem mi zdi, da bi že rojenima otrokoma odvzela en del user posted image njuno drugo polovičko.

tako da brbs, upam, da vama uspe najti ime, ki bo obema všečno. pravočasno.user posted image
in imaš prav, knjige, splet,... polno imen,... potem pa pride tako, na ulici, igrišču,... v uho. in je pravo.

meni je pomembno, da je ime, ki je všeč meni všeč tudi mojemu partnerju. saj sva vendarle oba starša.


(odgovor članu divna)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: tako težko prideva skupaj...
29.1.2012 18:32:26   
mateyka
oho, betty, a si noseča? čestitam user posted image

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: tako težko prideva skupaj...
30.1.2012 20:57:41   
betty.ford
user posted image se zgodi.

hvala.user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: tako težko prideva skupaj...
30.1.2012 21:04:34   
arabela*
moj je enostavno prepustil izbiro meniuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu *cvetka*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: tako težko prideva skupaj...
13.2.2012 22:20:50   
Manja87
Kako pa je prvima dvema ime? Glede na njuni imeni bi mogoče lažje izbrala še ime za tretjega, tako da bi pasalo zraven user posted image

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: tako težko prideva skupaj...
17.2.2012 12:15:16   
Brbs
ehh, meni se to izbiranje imen, da pašejo zraven, zdi brezveze. Če sta mi slučajno všeč ravno taki imeni, ki pašeta skupaj, ok, ampak da pa bi jih nalašč izbirala, pa ne. Vsak otrok je svoj individum.

Sploh nočem več obujat te tematike z možem, ne vem ali bo ostalo pri tisti ideji, ki je padla med gledanjem dnevnika ali ne. Verjetno se bomo s tem ukvarjali čez dva meseca, tik pred rokom. Ali pa tudi ne.

Je pa smešno, da to ime res nekak "paše" k imenu druge punčke, ista začetna črka, tudi krajše itd. Od imena prvorojenca pa se obe imeni razlikujeta kot dan in noč, ampak kot rečeno - to mi dol visi.

(odgovor članu Manja87)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: tako težko prideva skupaj...
20.2.2012 22:56:42   
pika001
Pozdravljene,

Mi smo tudi dokaj neobičajno iskali ime... v bistvu imava sina starega 13 let, pa smo se odločili še za enega člana družine. Saj mogoče bo kdo rekel, da ni prav, ampak najin sin je toliko star in zna ramišljati s svojo glavo, da ga vedno vključiva pri odličitvah, ki zadevajo celotno družino. Mislim, da se vsak v neki skupnosti mora počutiti enakopraven in mora imeti možnost povedati kaj misli...
No, z imeni smo zelo težko prišli skupaj. Kar je bilo všeč meni in partnerju ni bilo sinu. Smo pa končno našli ime v ženski obliki, ki nam je bilo vsem všeč, pa več ko se pogovarjamo bolj nam je všeč. Tako je tudi iz ženske različice nastala moška oblika istega imena, saj pričakujemo user posted image in takoj smo postali složni.
Sem pa res mislila, da bo veliko težje...

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: tako težko prideva skupaj...
31.3.2012 10:48:23   
Spranka
O midva se tud nikakor nemorva zment. Sem poskušala s trmo izsilit ime ki ga imam zbranega že leta vendar ni popustil potem sem se pa zavedla da tudi če bi on forsiral ime ki meni nebi bilo všeč nebi popustila. Žrebanja se tudi nebi šla ker ne želim da bi otrok nosil celo življenje ime ki mi ni všeč. Tako da res nevem kaj bova storila. Nikakor pa ne najdeva imena ki nama bi bil obema všeč. No sej take dileme so se nama dogajale kar pogosto :) prvič sva se spopadla s tem že pri izbiri poročnih prstanov :))

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?