|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 9:45:44   
Tutan
Ne vem, jaz vedno ko iščem, vtipkam znamko in vsaj polovico stvari, ki jih iščem, dostavljajo k nam.
Kar se pa tiče ostalih zadev, sem pa že davno prešla na Kitajce, so precej bolj poceni (razni wii in xbox deli, ure, očala, itn.... user posted image user posted image )....
Je pa fajn no, da si vseeno malo pozoren. Tako kot pri nas, tako kot pri naročanju iz tujine - ne splača se ti dat recimo 8funtov za novo Nike majčko, ko pa pride pri nas recimo 16€ in je vsega skupaj 2€ razlike (ko prištejemo še poštnino). Splača se pa - kot sem prej prilepila že nekaj linkov - ampak moraš imeti čas brskati. Kar se tiče določenih znamk se res splača, recimo pri nas je abercrombie predrag, da bi si ga kupovala, prek ebaya pa sem si lahko privoščila kar nekaj športnih kosov user posted image ...
Pač jaz pri teh stvareh vedno uporabljam zdravo pamet.
Na začetku, pa moram priznat, predenj sem se navadila tega preračunavanja v glavi in nasploh sistema ebaya, pa sem se kar lovila. Po nekem času pa kar gre (recimo možu sem naročila prejšni teden UCOB trenerko, new with tags - za 20€ ceneje, kot pride pri nas v trgovini, znižana).

Evo na hitro še nekaj, pa potem res bežim -> http://www.ebay.co.uk/itm/Kangol-Mens-Full-Zip-Hoodies-5-Options-/130641650567?_trksid=p4340.m1374&_trkparms=algo%3DPI.WATCH%26its%3DC%252BS%26itu%3DUCC%26otn%3D5%26ps%3D63%26clkid%3D6202825378491717512
Za cca polovico oz še več, cene, kot je na voljo pri nas (ali v Au ali kjerkoli drugje).... za 17 funtov dobiš novega (ok, to je moški pulover drugače, ne otroški), pri nas pa je cena v trgovini nad 80€.


< Sporočilo je popravil Tutan -- 9.2.2012 9:52:40 >

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 9:52:34   
enkratna

IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Lara
Meni se zdi, da se rabljenih oblačil skoraj ne splača kupovat, ker so nova že tako poceni. Odvisno tudi kaj kupuješ.


Sem prvič mama. Prvič prodajam otrokove cunjce preko Bolhe. Glede na to svojo izkušnjo (prodaja naših oblačilc) jih bom kdaj tudi kupila. Nova oblačila so in niso poceni, kot sama praviš: odvisno kaj in kje kupiš. Pri nas smo jih ogromno na začetku kupili "v paniki" (mali nas je 4M prej presenetil), ogromno stvari ni niti oblekel... zdaj smo prišli k pameti in kupujemo drugače :)
Prodajam pa zato, ker nimam v ožjem krogu nikogar, ki bi mu/ji podarila oblačila, denar od prodaje gre pa na varčevalni račun od tamaučka (za otroško sobo).

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 9:55:53   
Najaa
Veliko veliko stvari dobim oz. gre za menjavo in posojo, veliko dam naprej in nekaj tudi prodam po simbolični ceni za vsak kos recimo 3€ pa ni važno al je majica al bunda. Rabljeno kupujem tu pa tam kaj, se pa zelo splača v HMu kej nabavit, ker cene res niso visoke in raje dam 2€ več pa se izognem poštnini. Na to, kako so drugi otroci oblečeni, ne gledam in me ne moti, če ima kdo isto stvar kot moji dve. To itak vse tak hitro prerastejo, da je brezveze. Ko bosta večji in si bosta že sami zbirali za oblečt, bo pa po njuno.

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 10:05:04   
lenika83
IZVIRNO SPOROČILO: sunprincess

@Tutan: Kako se pa zmeniš glede pošiljanja? Ker kolikor jaz gledam rabljena oblačila vsi pošiljajo v glavnem v UK. Jim vseeno pišeš in vprašaš,če pošljejo tudi v Slovenijo ali kako jih najdeš?


Nisem sicer Tutan, ampak vseeno. Jaz "težim" tudi tistim, ki nimajo ozančeno, da pošiljajo k nam. Nikoli pa ne pišem tistim, ki imajo posebej v opisu artikla napisano, da pošiljajo samo znotraj uk. Do zdaj mi jih je večina poslala sem, čeprav v osnovi nimajo označenega pošiljanja v Eu.

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan
Kar se pa tiče ostalih zadev, sem pa že davno prešla na Kitajce, so precej bolj poceni (razni wii in xbox deli, ure, očala, itn.... user posted image user posted image )....



Kaj tu se potem še kaj carine plača, če je iz Kitajske?

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 10:13:34   
Tutan
Odvisno... znajo ti težit pri naročanju več kosov (jaz sem naročala power balance zapestnice za 1,5dolarja, brez poštnine, kitajci v glavnem nimajo poštnine), pa sem jih 1x naročila 20 skup in so na carini komplicirali, da jih imam za nadaljno preprodajo. Zdaj raje naročim 20_x_ po eno zapestnico, pa imam mir, ker na tak način pa jih očitno nimam za preprodajo user posted image user posted image Kar se pa zneska carinjenja tiče, je pa standardno 150€, za nekatere izdelke 45€ - kot od povsod drugod. Nisem pa nikoli naročala v znesku, da bi mogli po znesku carinit (najdražja stvar je bila deska za wii za aerobiko itn., ki je bila 50 dolarjev, kar je pa nekje okoli 35€). Mi pa dostkrat paket na carini odprejo - se vidi po tem, ko jih ponovno lepijo skup user posted image - na tak način so mi odprli Applov shuffle, pa res nekaj malenkosti in en pulover iz hong konga (kupljen drugače prek angleškega ebaya). Pri carini je večji problem, če je stvar ponaredek - pol ti jo uničijo, tako da na to je pa treba bit pozoren (sploh pri kakih Uggicah, da so fake, pa potem asi dejansko UGG gor napišejo, pa jih na carini ocenijo, da niso original - jih potem sežgejo - meni se sicer kaj takega še ni zgodilo, so pa to zgodbice, ki krožijo...)

< Sporočilo je popravil Tutan -- 9.2.2012 10:21:53 >

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 10:21:42   
Leela
kar se tiče ponaredkov so Gap puloverji -flisi lahko tudi ponaredki na ebay.co.uk (na strani ni označeno, da je fake, itak). jaz sem kupila rdeč flis pulover gap za tavečjega-označen kot nov. Ker imam original iz gap trgovine doma se takoj vidi razlika (kvaliteta). Našitek gap pa je bil tudi prerezan. Sicer je bil pulover še zmeraj ok in normalne cene zato se nisem sekirala.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 10:34:14   
Tutan
Jaz bi v takem primeru dala prodajalcu slab feedback in to je to. Bi verjetno enako požrla, kot pa ti, če bi bila zadeva funkcionalna (sem enako požrla za kupljen izdelek v Sloveniji in sicer v Sport Directu - že po kvaliteti je tam drugorazredna roba in adidasova trenerka je bila povsem drugačna na dotik, kot pa recimo v Intersportu; sem jim sicer povedala, da je to zavajanje kupca in drugorazredna roba, pol sem pač požrla zadevo in ajmo dalje user posted image ).....

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
9.2.2012 10:58:20   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: lenika83

Jaz bi tudi z veseljem komu dala naprej za neko simbolično ceno, ali pa celo zastonj, pa nimam nobenega. No, nekaj posodim svakinji, ampak to se mi potem vrne in mi doma dela gnečo user posted image  Tako da če pozna katera koga, ki bi rabil oblačila za punčko od 56 pa do 86, lahko pove user posted image

Glede poštnine sem pa pisala, če pošlješ majčko kot navadno pismo, ne priporočeno, tisto je bolj drago. Jaz sem ravno pred kratkim pošiljala eno trenirko in je bilo malo več kot 1€ za poštnino.

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78


Sem pač nakupovalni freak in pri meni je več---več. Raje kupim 5 poceni rabljenih jaken, kot pa dve novi.



Podpis. Samo jaz sem še toliko čudna, da mi je fajn, če moja ni oblečena povsem enako kot vsi ostali. Včasih sem ji kupovala v Kiku, pa sem potem videla, da je imelo pol skupine v vrtcu enako majčko, da se v kvaliteto sploh ne spuščam.

Jantar, moja je stara dobri 2 leti, pa je za svojo starost zelo velika in ji kupujem hlače 2-3 leta, majice pa še vedno 18-24. Ko sem začela kupovati recimo Nextove stvari, sem ji najprej eno stvar vzela poskusno, da sem videla velikost, ker so si potem v osnovi tako vse podobne po velikosti. Pa Gap ima tudi velikosti nekaj takega, je pa vse skupaj precej primerjivo s H&M.


Evo, jaz se javim user posted image
Ampak se javim za oblačila od 74naprej, ker sem  do te številke že vse nabavila, pa smo stari komaj 2meseca user posted image ...največja fora mi je bila, da se recimo kaka 2 meseca pred porodom začela nabavljat oblačila za našo pupo. Ko sem imela že vse pa so se naenkrat znanke spomnile, da bi pa mi lahko dale kaka oblačila od njihovih punc. hmmm 5 dni pred porodom pa bi si res nardila z njimi samo delo in sem pač rekla, da ni potrebno.

Je pa res tudi nekaj...spomnim se, ko sem rodila sina, mi je nekaj časa nosila oblačila zanj sestrična od mojega, ki živi na Švedskem. Šlo je sicer za H&M cotke, pa še neko njihovo firmo...nosil jih je poba od njene sestrične, potem poba od sestrične, moj sin, sin od moje svakinje in ko mi jih je ta vrnila, so še vedno zgledala kot da so nova. Sem pa mu recimo kupila nove Champion trenerke, pa so se vse pri pranju razpotegnile ali pa skočile skupaj, tako da so bile samo za prah brisat.

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
10.2.2012 11:16:55   
ronja
Nikoli jih nisem kupovala, niti prodajala. Kar rabim dobim (sploh za dojenčka sem veliko dobila) ali kupim, kar prerastemo podarim.

Enako. Včasih jih pa predelam. Zaenkrat sem jih šparala za svoje otroke, zdaj dajem pa naprej.

Smo pa enkrat kupili star voziček marelo za 20E. Not so se peljali že 4 otroci in je bil že precej zmahan. Zdelo se nama je malo veliko za takega, ampak nisva hotela komplicirat, ker je mami rabila voziček in sva ga morala hitro najt, pa tam smo že bili... Potem sem videla nove (zelo podobne) marele za isti denar in sem si rekla, da ne grem še 1x na led...

Pri nas so stare stvari nenormalno drage
- nov šivalni stroj z 10 let garancije te na amazonu pride ceneje kot če tu kupiš rabljenega, ki NE dela (mu kaj manjka)... Nič boljšega, da smo si na jasnem (sem jih preštudirala v nulo, prebrala vse manuale, tako da vem, koliko je bil kateri dober;).
- stare knjige v antikvarjatu so po 30€ (sem ravno zadnjič spraševala za eno), nove na amazonu, vsaj tako dobre, ista tema, dobiš za 10... Vem, naklada pa to... Ampak vseeno - 30E za staro knjigo je pa vseeno too much! Saj ni muzejska vrednost! Sploh ker obstaja v trgovini ponatis te iste knjige - in stane manj (obe sta v slovenščini)
- stare obleke: ne dajeva veliko denarja za obleke, niti za svoje, niti za tamalidve. Velikokrat kaj dobiva in vse ponosiva. Kar je zgonjeno do kraja, gre v predelavo. Niti pod razno ne bi kupovala stare majčke za 5€, ker nama je to enostavno preveč - navadno kupujeva, kadar je kaj znižano in itak rabimo in tudi za nove majce ne dava več... Vseeno nama je, če smo oblečeni enako kot drugi, pa itak dostikrat nismo, ker dobimo obleke iz različnih koncev in različno stare - dostikrat ljudje takih oblek nimajo večuser posted image . Vsak problem ima več rešitev, heheuser posted image .

Tako da... dokler bo tako, me ne vidijo. Ko sva čakala na prvo punčko, sva šla pogledat v trgovine z otroškimi rabljenimi stvarmi in je bila recimo stara posteljica precej dražja od nove - ne enake, ampak tudi ne bistveno drugačne - obe sta bili lepi, leseni,... Seveda sva potem kupila novo, saj nisva na glavo padla (in ta lepo služi svojemu namenu in je dala že 2 otroka čez oz. je v uporabi že 4 leta). Ker je bila povsod (tudi pri drugih izdelkih) razlika praktično zanemarljiva, nisva več hodila niti gledat (te trgovine zdaj ni več, so propadli - I wonder whyuser posted image , tako da ne vem, kako je zdaj).

Poštnina: večinoma se te stvari pošiljajo priporočeno - in to hitro kar nanese... Sicer si pa lahko pogledate cenik pošte slovenije:). Vem pa, da kadar pošiljam stvari v Avstrijo, dam navadno za poštnino več kot za vsebino paketa...

Jaz bi imela "charity shops" - tega v zda mrgoli, ljudje dajejo oblačila tja, tam jih prodajajo po simboličnih cenah, denar ger v dobrodelne namene. In tam najdeš svašta oblek, čisto poceni in lahko iz njih narediš marsikaj:). Pri nas se ti ne splača kupovat starih oblek, da boš iz njih nekaj naredil, ker te pridejo več kot blago... Meni je všeč recikliranje, ampak ne tako, da me na kant spraviuser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
10.2.2012 11:26:20   
liliana
jaz pa kupim za hčerko včasih kaj v trgovini z rabljenimi otroškimi oblačili.....kako fajn bomažno majčko, kako srajčko, tudi čevlje sem že kupila, so bili skoraj kot novi in stali 3 EUR.....večinoma pa oblekce in krila.....ker dobim zelo fajn oblekce za 4 ali 5 EUR, poletne še za manj.....nove nikoli ne dobim za tak denar, pa da bi bile še lepe...... 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
10.2.2012 11:32:50   
ronja
kako fajn bomažno majčko, kako srajčko, tudi čevlje sem že kupila, so bili skoraj kot novi in stali 3 EUR...

Ja, tole bi bilo čisto sprejemljivouser posted image - samo v Lj. jaz še nisem našla takih cen... Sicer res nisem ful iskala, samo pred Ronjo, ampak takrat je bilo res drago. Mogoče je zdaj že kaj boljše, samo zdaj pa imam že svojo "mrežo" ljudi, ki mi dajejo oblačila svojih otrok, ki so navadno lepša kot bi jih midva kupilauser posted image (punce imajo okus, pa da se jim malo pogledat okoli po trgovinah, pa tudi več dajo za obleke kot midva...)
Da je pa kaj čisto po njuno in tako kot si želita in lepo za naše pojme, jima pa sešijem kajuser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
11.2.2012 8:27:59   
Zoja Lara
Hih, zanimivo kako ste se razpisale na to temouser posted image Me veseli.

Jaz sem pozabla napisat, da imam dvojčka- fantka in ju enako oblačim. Bi večkrat kupila kaj rabljenega, a je zelo težko dobit dve enaki oblačili.

Če bi pa imela enega otroka bi pa verjetno več kupovala rabljenega.

Grem zdaj na e-baya gledat, če bo kaj...


_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
11.2.2012 9:39:21   
malaMravljica
Punce, se bom urinla v temo.

Jaz imam pa vse za fantka od 0 do 2 let. Vse je novo, nic pretegnjeno, ker je mali itak suhec, vse je kupljeno v Nemciji in veliko stvari celo organski bombaz, nosil je stvari samo en fantek, znamke pa H&M, C&A, Esprit,Tom Tailor, S.Oliver, Sanetta ( zelo priznana nemska znamka), Name it, Benetton in zagotovo se kaj. Imam pa tudi opremo, tudi tu sem gledala, da je vse kar je mozno bombazno ali organski bombaz ( brezkasetni kos za plenice diaper champ, vrtiljak za nad posteljico - tema Afrika, igralna deka z lokom, lezalnik Baby björn, lupinica maxi cosi cabriofix, banjica za kopat in manjsa za mocit vatko za previjat, trak za nosenje Hoppediz, velikost M za novorojencka do cca 2 let, ce je otrok lahek, veliko belih bomabznih plenic, prakticno nerabljene, ker sem jih prvec kupila in imela otroka, ki ni nic polival... vec se niti ne spomnem. Bom itak vse  poslikala in napisala velikosti, sam ce se katera zanima me pa lahko kontaktira.

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih
11.2.2012 11:40:24   
karamela
Preko spleta ne kupujem. Preko bolhe oblačil tudi še nisem kupila, sem pa kupovala že otroške igrače baby born voziček... itd. Za sina sem od 1 leta pa tam nekje do 6 leta kupovala v komisijski trgovini. Res pa je da sem poznala lastnico in je vsako sezono zbirala zelo ohranjena oblačila tudi znamke, otroke je poznala in tudi najin okus me poklicala in smo za res ugodno ceno bili preskrbljeni. Sedaj pa mu kupujem v mani, h m, kiku. Star je 10 let , velik , suhec, zato je že umetnost dobit ozek kroj hlač. Za hči pa dobim od prijateljice in sestrične rabljene stvari. Stvari  tudi voziček, posteljico potem naprej ne prodajam vse podarim sorodnikom. Je ravno obdobje, ko imajo od bratrancev in sestričen otroci otroke. Obdržala sem le par "kjut" oblačilc za spomin.

Na znamke ne dam moram priznat skoraj nič in tudi to da ima še kakšen otrok enako oblačilo kot moj ne.  Važno mi je, da mi je všeč, da je pravi material pa če je znamka ali ne.  Res pa je, da sinu (ki je čisto nezahteven pri izbri- samo roza ne sme bituser posted image ) in raste kot konoplja  zadnje čase zaradi finančne situacije  kupujeva predvsem v kiku ali drugje v času akcij. Po mojem mnenju je v kiku vsaj 50% otroških oblačil ki mi niso o.k. Med preostalimi pa vedno najdem kaj uporabnega.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
4.12.2014 15:39:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tutan)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?