|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Celje vs. Trbovlje
2.7.2012 10:14:12   
GreTEJ
Pozdravljene

Zanima me mnenje glede porodnišnic Celje in Trbovlje.
Oktobra imam rok, do obeh porodnišnic časovno približno isto, le da je do Trbovelj kar precej ovinkasta cesta.
Je katera rosila v kateri od teh porodnišnic in mi prosim napiše izkušnje? Zanima me vse, osebje, nega, ali partner potrebuje kakšno potrdilo, cena prisotnosti partnerja, cena morebitnega stredstva za lajšanje bolečin (EA, Ultiva?), ...
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Celje vs. Trbovlje
3.7.2012 7:38:06   
butt3rfly
jst sm do zdaj 2x rodila v celju (2007 in 2011), septembra grem tretjič tja. jst sm bila super zadovoljna z vsemi, ki so me obravnavali (ok, ne rečem za zdravnike, ki so vsi sila uradni in te na momente zelo hitro odpravijo - ampak z njimi imaš stika 2x na dan, drugače vse poteka preko sester). obakrat sem imela po velikem naključju isto babico, ki se je zelo potrudila pri mojem porodu (prvič sem bila rezana, ker drgač pač ni šlo, drugič pa mi je dajala tako natančna navodila, da sm rodila brez rezanja). na oddelku so zelo prijazne sestre (tako tiste, ki skrbijo za otročnico kot tiste, ki skrbijo za novorojenčka). ok, sej se vedno najde kakšna, ki je manj prijazna, ki je zadirčna ali kaj podobnega, ampak to je vsepovsod tako. gre pač samo za ljudi in jst imam tle dosti razumevanja.
sestre ti običajno pri prvem otroku vedno pomagajo pri menjavi plenic, pri drugem pa najraje vidijo, da to sama poskrbiš (saj imaš itak že prakso). dosti spodbujajo dojenje, če pa vidiš, da še ni dovolj mleka, pa tud brez problema dajo dodatek (pri meni so same predlagale dodatek, ker se je vidlo, da se otrok ne naje in da vleče v prazno). spomnem se pri prvemu, kak je bila ena sestra fuuuul vesela, ko sem ga po vsakem dojenju vozila na tehtanje in se je kazalo naraščanje teže. je vsem kolegicam na oddelku razlagala, da se je očitn začel neki dogajat v mojih zizikah in da se je pobec začel rediti user posted image

če nimaš materinske šole, dobi partner po porodu položnico v višini 17 eur. seveda te ob sprejemu v porodnišnico popišejo in pri tem vprašajo, če sta opravila materinsko šolo. torej, če si jo, ne dobiš položnice (plačala si že tako ob obisku šole), drugače pa. kolikor mi je znane, možnost EA in ultive v celju ni. partner je na dan poroda lahko cel dan s tabo, drugače pa v času obiskov (ampak niso tolko malenkosti, da bi točno na uro gledali).

kot rečeno, men se zdi celjska porodnišnica zelo super. zagotovo ktera nima pozitivnih spominov nanjo, jst lahko povem samo zase.

< Sporočilo je popravil butt3rfly -- 3.7.2012 7:40:50 >

(odgovor članu GreTEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Celje vs. Trbovlje
3.8.2012 16:42:23   
*bucka*
No, pa ti še jaz pohvalim trb P. Skoraj 3 mesece nazaj sem drugič rodila v Trbovljah. Zadovoljna z vsem, odnos vseh, tudi zdravnikov - nimam pripomb. Na razpolago imaš vse, brez omejitev (srajce, vložke, mrežaste hlačke...), tako da teh stvari ne rabiš s sabo nosit. Imaš možnost EA, pač po predhodnem dogovoru, kolikor vem, samo ne vem, ker nisem koristila. Partner za prisotnost ne plača nič, naju niti o materinski šoli niso vprašali. Obiski v sobah so dovoljeni očetu in starejšim otrokom, ostali v sobi za obiske oz. v avli. meni je to super. nasploh mi je trb P super in nimam ene slabe stvari za omenit (ok razen to, da je veliko kruha pri obrokih, ampak mogoče sem samo tko naletela, pred 3 leti ni bilo tako).Če te še kaj zanima, vprašaj, bom z veseljem povedala :)

(odgovor članu GreTEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Celje vs. Trbovlje
10.8.2012 14:37:10   
damjana25
Jaz sem 2009 rodila v Celjski porodnišnici in imam zelo slabe izkušnje.Prijateljica je 2010 rodila v Trbovljah in je porodnišnico zelo hvalila. Izkušnje so različne.Eni imajo dobre, eni slabe.Mislim, da je odvisno kakšno srečo imaš in na koga naletiš. Ene sestre so bolj in ene manj prijazne.

(odgovor članu *bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Celje vs. Trbovlje
12.8.2012 9:38:12   
*bucka*

IZVIRNO SPOROČILO: damjana25

Jaz sem 2009 rodila v Celjski porodnišnici in imam zelo slabe izkušnje.Prijateljica je 2010 rodila v Trbovljah in je porodnišnico zelo hvalila. Izkušnje so različne.Eni imajo dobre, eni slabe.Mislim, da je odvisno kakšno srečo imaš in na koga naletiš. Ene sestre so bolj in ene manj prijazne.


jaz sem imela v trbovljah 2x čisto drugo ekipo, tudi med bivanjem sta bili samo 2 sestri isti sedaj in pred 3 leti. Tako da v trbovljah so večinoma vse prijazne in OK...pa glede na to, da ne rodiš prvič, ti je nekaj stvari bolj jasnih in se tudi ti drugače 'obnašaš' in se znaš postaviti zase...vsaj jaz sem drugače gledala na vse skupaj kot prvič ;)

me pa zanima, za katero se boš odločila...boš povedala odločitev (in izkušnjo)?

(odgovor članu damjana25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Celje vs. Trbovlje
29.10.2012 7:20:20   
GreTEJ
Pozdravljene

Hvala vsem za odgovore in izkušnje. Rodila sem v Celju. Niti nisem imela neke izbire, ker sem bila hospitalizirana že v 33. tednu zaradi krvavitve in povišanih jetrnih encimov. V bolnici sem ostala 6 tednov. V tem času sem spoznala vse sestre, babice, zdravnice in zdravnike. Vsi so bili super prijazni in da bi začela s tem, da grem drugam rodit sploh ni vprašanje. Porod so na mojo željo sprožili v 39. tednu. Res sem bila naveličana čakanja. Imela sem možnost ultive, vendar je porod potekal brzinsko, tako da za ultivo ni bilo časa. Sestre za dojenčke so k meni prihajale bolj po redko, malo so se hecale, da bi lahko jaz dala njim kakšen nasvet.
Zdaj sva s punčko že doma in je vse ok.

(odgovor članu *bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Celje vs. Trbovlje
2.2.2015 17:08:48   
celje89
Pozdravljene,

me zanimaju izkušnje iz celjske porodnisnice, ampak malo svežije, ker sem že 3 dni čez PDP. Grem vsak drugi dan na ctg, pa me zanima, ali se kaj spremenilo? Kakšne su babice? Za zdravnico vem da ima ena zelo neprijazna, tak je blond, mlada in ima očala, ampak ne vem kako se piše, upam da me ne bo ona sprejela.
Vnaprej, hvala.

(odgovor članu GreTEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?