|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na jajce..in sladoled??
10.7.2012 23:24:07   
maktub
Mamice,

ki imate otročke alergične na jajca....kaj veste kaj o tem če imajo sladoledi v slaščičarni jajca not?? ker ko sem vpr je reku ne ne nimamo...samo voda+ prašek .. ja to je res ampak kaj pa če ima un prašek kaj not?... čeprav kaki sadni recimo limona pomoje nebi smela imeti...
Pa še tole.. zanima me na kake oznake morem bit pozorna pri ghrano.. kateri E-ji so jajca... a za jajčni lecitin vedno piše?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na jajce..in sladoled??
11.7.2012 9:05:54   
cukr07
Jaz sem že več sladoledarjev vprašala, če njihov sladoled vsebuje jajca, pa so mi vsi rekli da sladoledi že kar nekaj časa ne vsebujejo več jajc.

Pri tej alergiji je potrebno bit pozoren na jajčni lecitin in E322.

_____________________________

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na jajce..in sladoled??
11.7.2012 14:10:08   
ribica.
moj dečko je sladoled normalno, seveda prevejam nalepke, kepice pa nečeloma naj ne bi imele jajc. Je pa sladoledni oboževalec. Kar se tice lecitina, morš bit pozorna takrat kadar ne piše izrecno kateri lecitin je, ker E322 je cifra za oba lecitina, če se ne motim.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na jajce..in sladoled??
11.7.2012 20:24:47   
K_a_t_i
Jaz sem 2 leti nazaj (napadi žolčnih kamnov) vsakega vprašala kateri sladoled vsebuje jajca. Za razliko od moje predhodnice sem ugotovila, da ima jajca ali pa vsaj "sledove" večina sladoledov. Če mi sladoledar ni znal povedati kaj je noter, raje nisem jedla. Parkrat vprašaš, potem pa že veš kam se gre na sladoled. Pri tistih iz trgovine pa itak vidiš na embalaži - eden redkih vanilijevih trgovinskih brez jajc je Lumpijev kornet - tega imaš lahko doma user posted image

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na jajce..in sladoled??
11.7.2012 22:48:47   
maktub
K_a_t_i


no danes sem žespet vpr tam kamor hodimo in je rekla da za jajca točno neve ampak misli da ne,. ker njihova borovnica, jabolka, limona ne vsebujejo niti mleka... Naša pa je kr en čas bla boga kljub dieti, pa sem gruntalaaaa in gruntalaa kaj za boga njej to dela, kaj ji dajam takega da ima jajca... no pa sem pol hitro prišla ko je bilo 1 teden dežja... KORNET... vsebuje jajčno lecitin:(((( tko da sedaj smo na strogi dieti in nič korneta pa je naša ko nova:)))

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na jajce..in sladoled??
13.7.2012 8:15:59   
ribica.
no, jaz nisem povedala da moj otrok na izdelke kjer je jajce v sledovih ni občutljiv. Če je notri lecitin preverim. To je to. Scer pa je odvisno kakšne težave imate ob zaužitju jajca.......joj, to e že druga, dolga zgobda.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na jajce..in sladoled??
13.7.2012 11:48:49   
ronja
V prašku so lahko vsaj sledi jajca v prahu not, jajčni lecitin je res eno pogostejših gostil, tako da se ga na veliko uporablja tudi v sladoledih. Če bi bil moj otrok alergičen, mu ne bi dajala tega- če bi pa že kdaj poizkusil, bi bila pa zelo pozorna na znake. Kupila bi mu rajši kak brrrr sladoled ali kak drug tak sadni sorbet, kjer 100% ni nič jajca not.

Kaj pa če narediš doma sladoled? Če vtipkaš v strica googla ice cream philadelphia style, ti bo vrgel ven sladolede brez jajc. Precej takih je tudi v knjigi Bruce Weinsteina. Korneti imajo lahko tudi testo od korneta not jajca, tudi če jih sam sladoled nima. Sem šla zdaj preverit na kornete, ki jih imam kupljene (da dam not domač sladoled) in tile od Mannerja nimajo not jajc, majo sojin lecitin - kupi te, pa daj not kepico domačega sladoleda, bo še boljše, pa ne bo alergij:).

Pri otrocih se res splača pazit, ker če res paziš, potem praviloma alergije izginejo. Saj verjamem, da ni fajn bit brez sladoleda (meni se utrga), ampak saj lahko narediš sorbete, granite ali tele z mlekom in smetano, a brez jajc, pa bo dobro in boš ziher, da ni not nič prepovedanega:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?