|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
24.7.2012 21:07:53   
Kerensa*
Evo, prepisano z ZK izpiska:

Plombe:
Z nepremičnino ni povezana nobena ZK zadeva, o kateri še ni pravnomočno odločeno.

Omejitve:
Vpisana ni nobena pravica ali pravno dejstvo, ki omejuje lastninsko pravico na nepremičnini.

Kar se vsega v tej temi naštetega tiče, si lahko tista ženska poljubi lastno zadnjo plat (če ji uspe), torej?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
24.7.2012 22:23:12   
TomTaylor
Če se meni, Kerensa, prav zdi si ti iz muhe naredila celega slona. In to zato, ker si neučakana in ne moreš pričakat kaj ti bo tista ženska pokazala zaen papir. In ker ne poznaš zadev. Ne poznaš postopkov. Ne poznaš evidenc. Težko je po forumih razlagat osnove iz področja nepremičnin (kataster, mape, Gurs, prenosi lastništva med RS in občinami, investicijske pogodbe, najemne pogodbe med občinami in posledično zakonodajo po stanovanjskem zakonu, in še in še in še in še...). Tukaj zadaj je lahko marsikaj. Ena varianta ali 50 variant. In vsaka nosi za sabo lahko marsikaj. Ali pa nič. Morda je pa tista ženska prav takšna kot ti - tako kot tebi ji je škoda denarja, da bi uredila zadeve tako kot se zagre, sama pa se ne zna prav obrnit. Na koncu boš pa naredila en tak samotebilogičen zaključek. In iz zadeve ne bo nič. Ker zaradi teoretično dvomljive situacije sprašuješ stvari na katere ti ne moremo z zagotovostjo točno in pravilno odgovarjati. In zaradi nepoznavanja delaš neke zaključke, češ, da gospa nekaj prikriva (mogoče pa ne, mogoče se pa ne znajde, tako kot se tudi ti ne -in spraševanje po forumu ni glih iznajdljivost), črna gradnja,.....(in nevemkajše, ker nisem vsega brala). Mogoče imaš prav. Mogoče se motiš. Zdej, če si se lotila, spelji do konca eno stvar materboh..Zmeraj si tako zagnana, potem pa.....

Kako kaj New York?
Kako kaže s tvojo knjigo?
Matura?
Pravo?
......


Zdej pa zadihaj, umiri konje. Vzemi si dopust do 15.8. in počakaj mirno na tisto gospo in na papirje. Potem pa dalje. Ja?



< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 24.7.2012 22:24:30 >


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
25.7.2012 0:30:22   
mateyka
heh, kje je Like gumb ko ga rabim? user posted image
TT
user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
25.7.2012 14:43:27   
Kerensa*
Ja, Tom Taylor - saj načeloma imaš celo prav, veš?... itak, da veš. user posted image

Danes sem se navsezgodaj zjutraj naslikala na občino Moste-Polje. Referentka zaradi preobilice drugega dela ni naredila še popolnoma ničesar. Jaz se pa tudi nisem pustila odgnati in tako sem pila njene živce, predvsem pa živce ubogega arhivarja, ki je konstantno hodil gor in dol in nosil arhivske zapiske vsega, kar je vsaj malo povezano s to nepremičnino, to žensko ali komerkoli, ki se piše enako, kakor ona. Ampak nisem odnehala in tako sem ob 11-ih končno dobila v roke fotokopijo najemne pogodbe.

Dotična gospa je najemno pogodbo sklenila leta 1991 z občino Moste-Polje. Pogodba je za nedoločen čas. Hipotetično je torej še vedno veljavna, teoretično in praktično pa niti pod razno ne. Kajti v minuti se lahko našteje najmanj 10 kršitev najemne pogodbe z njene strani in to takšnih, katerih posledica je enostranska odpoved. Kdor bi imel 5 minut časa in vsaj en živec odveč, pa bi lahko še odškodninsko tožil.

Potem sem šla pa na MOL. Najprej je bilo spet rečeno, da te nepremičnine ni v evidenci njihove lastnine. Potem smo spet ugotovili, da v neki drugi evidenci pa je. Nato je bilo rečeno, da oni nimajo nobene najemne pogodbe - no, pa sem jim dala (samo za fotokopirat) svoj izvod. Zraven sem še pojasnila (saj ne, da ne bi vedeli, ampak vseeno), kako jo prekiniti. Nato smo ugotovili, da je gospa, ki ima eno mapo o tej nepremičnini, na bolniškem dopustu. Do ne vemo kdaj. Super. A je od petka kdo kaj naredil? Menda so v tisti eni mapi našli neko kupoprodajno pogodbo, sklenjeno med to gospo in MOLom. In so dali (v ponedeljek ali včeraj, ne vem) neko poizvedbo k notarju. Kaj naj bi tam izvedeli, ne vem, saj ni šlo za notarski zapis - izvedo lahko samo, če je bila overjena - kar pa lahko vidijo tudi na pogodbi, porkaduš. Bentiš, pa birokracija. No, pa ta gospa, ki je na bolniški, je zadevo označila z "nujno" - kaj v JU to pomeni, nimam pojma, ampak ajde, da vidimo.

Gospod je rekel, da bodo do jutri nekaj ugotovili. Kaj, ne vem več - sem pozabila. Naj mu telefoniram. Me bo že on spomnil, zakaj sploh kličem. Se pa najemnina za to hišo ne plačuje - zakaj se ne, se spet še ne ve. Prav. A če za hišo še ugotavljate - a lahko najamem parcelo, prosim? Ta je pa ziher od MOLa. Ne vedo - bodo vprašali nek urbanistični oddelek in če se bodo oni strinjali, potem bodo poslali tja cenilca, da se na podlagi njegovih ugotovitev dejanskega stanja dobi cena. Osnutek najemne pogodbe sem dobila - in mi ustreza z vseh vidikov. Najemnin v stilu "1€ za 99 let" ni več, klinc.

Zdaj moram pa še eno vlogo napisat, da hočem najeti vse 3 parcele okrog te parcele, na kateri stoji hiša. Že pišem osnutek. Bom pa 3 prazne parcele najela in se potem s tožbo, kot mejašica s treh strani (na 4. strani je itak cesta), spravila nanjo, da ogroža moje življenje in premoženje. Ker hiša razpada, ona se pa ne briga zanjo. Kar je kaznivo za lastnika. Če se izkaže, da je ona lastnica. Hudič - hočem to hišo.

Če se pa izkaže, da ni lastnica, potem pa ne bo problema - nekaj birokracije (katero zdaj že znam malo bolj pospešiti), pa dobim v najem. Nakup zaenkrat odpade, ker posameznikom ne prilagajajo plačilnih pogojev. Kot najemnica za 5 let imam pa itak predkupno pravico.

V glavnem - zdaj lahko samo sedim in čakam, da nekdo na MOLu ugotovi, ali je s kupoprodajno pogodbo vse v redu ali ne (če bi bilo, verjetno vpis v ZK ne bi bil sporen oz. ga ne bi zavračali). Pokazati mi je pa niso hoteli, ker nisem stranka v postopku. To, da imam pravni interes, menda ni bistveno. Klinc.

In zdaj čičam in čakam. Če jutri nič ne izvem po telefonu, me v petek spet dobijo v pisarno. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
25.7.2012 15:42:39   
lobotomistična
Iskreno te vprašam Kerensa, ali misliš, da ti bodo po razkritju tvoje hude taktike dali kaj v najem?

Sama si v življenju zapiraš vrata, sicer je pa že TT zadela "žebljico na glavico".

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
26.7.2012 1:37:34   
*miska.mcc*
lobotomisticna: as ti mal zmešana?

kaki najem????? 

pa tudi Kerensa------>hiša------> no go!


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu lobotomistična)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
26.7.2012 9:58:34   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

lobotomisticna: as ti mal zmešana?

kaki najem????? 

pa tudi Kerensa------>hiša------> no go!



Tako je....najprej matura in faks....šele potem nepremičninski biznis.....user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
26.7.2012 12:57:09   
Kerensa*
Me veseli, da sem vam (nekaterim) naredila veselje user posted image - istočasno pa hvala tistim, ki dejansko pomagate. Vsi pač ne vemo vsega (čeprav obstajajo tudi ljudje, ki so prepričani, da vedo vse user posted image ).

Ni pa tukaj govora o hiši kot o stanovanjski stavbi, temveč o hišici, katere namenska raba je nestanovanjska. Samo stavba je hišica, drugače pa je to poslovni prostor.

In sem danes klicala na MOL, kaj je novega - pa so mi povedali, da bom sicer dobila pisni odgovor, ampak naj toliko počakam nanj, da oni prej napišejo pisni odgovor županu, g. Jankoviću, ki je prioriteta. On je moj e-mail torej očitno dobil in očitno tudi ukrepal, kolikor trenutno sploh lahko - od tistih, ki se s tem ukvarjajo, je zahteval pisno razlago, zakaj je tako, kakor je.

So pa z MOLa poslali pisno poizvedbo notarki, ki naj bi overila kupoprodajno pogodbo. Kdaj bodo dobili odgovor, ne vedo - zato se bom jaz jutri kar osebno sprehodila do nje. So mi pa povedali, da karkoli že pač bo, bo težko pred 15-im avgustom, saj so do takrat sodne počitnice. Pa še hipotetična lastnica je na dopustu.

Gledam torej v zrak, dokler ne dobim dopisa z MOLa ali od župana.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 26.7.2012 12:58:01 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
26.7.2012 14:45:52   
liliana
Kerensa, ti nam vedno narediš veseljeuser posted image .......pa saj to itak veš, zato pa sprašuješ in rešuješ nerešljive probleme......user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
26.7.2012 14:47:45   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Kerensa, ti nam vedno narediš veseljeuser posted image

Vedno me veseli, ko vidim, da obstajate še večji optimisti od mene. To pomeni, da svet še ni totalno v... penisu. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
26.7.2012 15:26:55   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Kerensa, ti nam vedno narediš veseljeuser posted image .......pa saj to itak veš, zato pa sprašuješ in rešuješ nerešljive probleme......user posted image


se pridružujem, samo me pol vedno malo razp** če "obupa", ker je s tem nekak tut škoda časa rr-ovk, ki ji z nasveti/mnenji/izkušnjami/odgovori tukaj "pomaga(m)/jo" user posted image




_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
26.7.2012 16:22:33   
RoZala
Notarji nimajo nič s sodnimi počitnicami, če to misliš. Ali je to samo izgovor, da ne bodo do 15. 8. nič naredili? user posted image


(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
26.7.2012 18:17:03   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Kerensa, ti nam vedno narediš veseljeuser posted image .......pa saj to itak veš, zato pa sprašuješ in rešuješ nerešljive probleme......user posted image


se pridružujem, samo me pol vedno malo razp** če "obupa", ker je s tem nekak tut škoda časa rr-ovk, ki ji z nasveti/mnenji/izkušnjami/odgovori tukaj "pomaga(m)/jo" user posted image






Meni so pa take teme všeč, ker se lahko mimogrede kaj naučiš zraven. Morda še kdaj prav pride.  

Potem pa, ko pride do povečane količine balasta, pa pač neham brati.

Kerensa je pa pač Kerensa. Njeno življenje je njeno. Bi jo pa tudi jaz srčno rada videla maturirati. user posted image

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 26.7.2012 18:20:25 >


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
26.7.2012 19:18:32   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: RoZala

Notarji nimajo nič s sodnimi počitnicami, če to misliš. Ali je to samo izgovor, da ne bodo do 15. 8. nič naredili? user posted image




Notarji imajo običajno tudi takrat dopust, ko so sodne počitnice......user posted image

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
26.7.2012 20:09:36   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Bi jo pa tudi jaz srčno rada videla maturirati. user posted image


jaz tudi! user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
27.7.2012 8:44:00   
poli*

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Bi jo pa tudi jaz srčno rada videla maturirati. user posted image


jaz tudi! user posted image


A še ni? user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
27.7.2012 20:43:04   
majčica1508
Kerensa........Držim pesti,da dosežeš tisto kar si,si zadala!
Srečno!

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik?
28.7.2012 14:40:03   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: poli*


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Bi jo pa tudi jaz srčno rada videla maturirati. user posted image


jaz tudi! user posted image


A še ni? user posted image


Ni....

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 168
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?