|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jeterni encimi
28.8.2012 14:07:51   
žanpaty
Oj,
sem v 25 tednu nosečnosti. Včeraj sem imela pregled pri internistu in me je dala na pregled krvi in vode. Do sedaj so bile vse labaratorijsek preiskave OK.
Danes so me pa klicali zaradi jeternih encimov, namreč imam epilepsijo in jemljem tablete; lamictal 2x 100mg/dan in keppra 2x 1500mg/ dan. jaz se počutim OK, dete brca....

Kaj lahko pomeni vse to za plod?

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jeterni encimi
28.8.2012 14:53:22   
Anonimen
Mislim, da je to vprašanje bolj za Pušenjaka.

(odgovor članu žanpaty)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jeterni encimi
28.8.2012 16:31:51   
Katy78
Imaš jetrne encime povišane? Jaz sem jih imela v obeh nosečnostih. Je pa pri zvišanih jetrnih encimih vedno treba preveriti še vrednost žolčnih kislin kar mnogi ginekologi žal pozabijo oz. jih velika večina zanje sploh ne ve. Zvišani jetrni encimi pomenijo, da so tvoja jetra obremenjena vendar to na plod nima vpliva, če pa so preveč zvišane žolčne kisline, pa to ni v redu za otroka. Torej, gleda se zvišanje obeh parametrov in spremlja se dinamika rasti/upadanja, po potrebi se uvede tudi zdravilo, ki nase veže žolčne kisline. Se pa temu "stanju" v nosečnosti reče hepatopatija, kot rečeno, jaz sem jo imela v 1. in v 2. nosečnosti. Pvo nosečnost je bilo treba zaradi tega zaklučiti z urgentnim carskim rezom v 33. tednu (vrednosti jetrnih encimov so bile nenormalno zvišane, skoraj 30_x_), na srečo je bilo z malim vse ok, drugič pa sem prišla skoraj do konca, do 38. tedna. Sem se pa v obeh nosečnostih tudi jaz počutila odlično vse do konca. Srečno!

Aja, še to: je to prva nosečnost? Ker hepatopatija se nikoli ne pojavi v 2. nosečnosti če je bilo v 1. nosečnosti vse ok. Če je bilo 1. vse ok in so jetrni encimi zvišani samo v 2. nosečnosti, gre lahko tudi za npr. žolčne kamne ipd.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 28.8.2012 16:34:46 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jeterni encimi
28.8.2012 19:09:19   
munchmellow
Glede na to katera zdravila jemlješ, bi se tudi njim dalo pripisat. Nisi sicer nič napisala katere jetrne encime in koliko maš povišane. Najbolje, da se posvetuješ s svojim gyn in nevrologom. Ampak mene bi učinek zdravil na otroka bolj skrbel, kot pa malo povišani jetrni testi, saj to ti je pa najbrž tudi že nevrolog razložil. Če je treba je pač treba, bolje to kot pa epi napadi. Je pa pomembno, ali so bili povišani jetrni testi edina sprememba, al je še kaj. Če sta voda in tlak v redu, pa kri tudi, potem mislim, da ne bi smela meti težav. Ampak glede na to, da so te klical, da so ti to povedal, so te najbrž tud na kakšno kontrolo in bolj podrobno razlago povabli.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jeterni encimi
29.8.2012 15:32:10   
žanpaty
ojla,
ja to je moja prva nosečnost. Res, da nikoli me niso dali na kakršne koli teste za jetra (je verjetno logično da imam kaj povišanega, saj jemljem kar ornk doze)

Ja imam samo jetrne encime povišane. Koliko mi niso povedali. Sem pa vprašala G, kaj to pomeni za plod in je rekla, da plodu nič ne škoduje, da tukaj bolj mene kontrolirajo kako sem.
Drugače voda, blato in kri je vse OK tako,kot mora biti.

Za otročka pa ta doza baje ni nič problematična,ker če rabim jaz tako dozo, da se počutim OK je tudi dojenček OK. Ni pa prenosljiva oblika epilepsije.

(odgovor članu munchmellow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?