|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje 15 mesečnika
20.9.2012 0:01:59   
jk09
Lep pozdrav. Prosim vas za pomoč. Imam 15 mesečnika, ki je sicer že od 11 meseca v vrtcu. Nikakor pa ne kaže, da bi se nehal dojiti. Dojiva se ko prideva iz vrtca, zvečer, ponoči in zjutraj. Zanimajo me vaše izkušnje, kako ste prenehale z nočnim dojenjem. Zvečer se tudi po 1 uro carta na dojki preden zaspi. Če ga slučajno pustim samega v posteljici se začne dreti, kot da je v šoku. Dobesedno dobi živčni zlom. Ko je doma, brez dojke ne zaspi. Razdvojena sem med tem ali naj ga počasi neham dojiti zvečer in ponoči ali naj nadaljujem. V moji okolici me vsi debelo gledajo in ne morejo verjeti, da še dojim kakor da je to nekaj nenormalnega. Meni se pa ne sanja kako naj ga odvadim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje 15 mesečnika
20.9.2012 6:16:11   
lily32
Sem v popolnoma enaki situaciji kot ti. Meni je res dovolj in sem si rekla, zdaj pa konec. Odselila sem se iz spalnice in jo prepustila možu. Trenutno še zelo protestira in večkrat na noč po nekaj minut joka, a se bo morala navaditi. Bomo videli, koliko časa bo potrebovala, lahko da se bo vleklo teden ali dva., mogoče celo cel mesec, a jaz fizično nisem več sposobna jo cele noči dojit in potem zbrano delat v službi. user posted image

Vse je odvisno od tega, kako trdna je tvoja odločitev, da ga boš odstavila. Prav gotovo, da bo zelo krčevito zahteval svoje. Predvsem ti svetujem, da ga tudi ti pustiš nekomu drugemu. Mali "zavohajo mleko" in zato jih mame zelo težko odstavimo takrat, ko bi same hotele. Če te pa ne moti zelo, da ga dojiš, pa lahko počakaš, da se bo sam odstavil. Kot poročajo mamice tu na RR, naredijo to ponavadi tam do 20 ali 24 meseca. Ne oziraj se na mnenja okolice, naredi tako kot tebi ustreza. 

< Sporočilo je popravil lily32 -- 20.9.2012 6:19:01 >

(odgovor članu jk09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje 15 mesečnika
20.9.2012 7:05:52   
škrpijonka
Tudi jaz sem na istem, se pa dojive samo zvečer in čez vikend tudi čez dan, zaspi samo na dojiki. Seveda če jo uspava kdo drug, zaspi brez problema, samo pri meni ne pali. Bom še malo počakala, če se naveliča in odneha.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
20.9.2012 9:05:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu škrpijonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje 15 mesečnika
20.9.2012 12:00:25   
ronja
Podpis pod metulj, dokler tebe ne moti, oz. si sama ne želiš nehat ali si tega želi otrok, naj ti grejo vsi "dobronamern" nasveti, začudenja itd... skozi eno uho not, skozi drugo ven. Tako največ dobrega naredijo;). Jasno, da se čudijo, ker je pri nas navada, da otroka odstaviš predno gre v vrtec (kar ni nujno najbolj pametno, kar se bolezni in dveh šokov naenkrat tiče - lahko gre super, lahko bi šlo boljše postopoma, eno po eno). V ogromno predelih sveta bi te pa čudno gledali, da ga hočeš odstavit, ker se otroci veliko dlje dojijo. Naši predniki so dojili zelo dolgo, če želiš vedet, kaj bi bilo naravno;). Tako da: če tebi ni to preveč utrujajoče, se NE SEKIRAJ ZA TO, KAJ OKOLICA PRAVI! Tvoj otrok, ki mu dojenje ne škoduje in ti, ki se sama zase odločaš - samo vidva sta važna, ker noben drugi pri tem čisto nič ne nasrka, tako da nimajo prava glasanja;).

Sama sem dojila taveliko 16 mesecev, odstavila se je sama, 1 mesec predno se je tamala rodila, tamala se je dojila 2,5 let in se je tudi sama odstavila, ko sem bila že noseča z malim (obe po sistemu "ne ponujaj, ne odrekaj", pač probaš zamotit, če gre, super, če ne gre in joka, pa ga podojiš), mali je zdaj star 8 mesecev in poje vsega skup 2 žlici goste hrane, ostalo se doji. Se ne sekiram 5% za to, kaj si kdo misli. Dojil se bo, dokler se bo hotel, sem prepričana, da ne do šole:D.

NI res, da se otroci kasneje težje odstavijo, po mojih izkušnjah sploh ne! Res pa je, da se ne odstavijo nujno takrat, ko bi si ti to želela - moji sta obe vlekli dlje, sama bi si želela nehat malo prej (pri taveliki so me zaradi nosečnosti zelo bolele bradavice in mi je bilo prav mučno, pri tamali pa sem mela že rahlo dovolj tega, da sem morala bit nujno vedno zjutraj doma, pa ni se mi več dalo - ampak ona je pri 2 letih, ko sem hotela nehat, jokala, iskala in res še rabila ta način crkljanja in to vzet mi pa ni - sem počakala še tistih par mesecev, pa je potem sama lepo nehala, brez kakršnegakoli kravala, joka, stiske ali česarkoli) in sem se trudila ju zamotit drugače, vendar enostavno ni šlo, dokler nista bili pripravljeni. Šlo bi, seveda, z jokom, že prej. Nežno odstavljanje gre pa, ko se otrok odloči... Eni se hitro, eni pozno, tega ne moreš vedet. Pa kot zanimivost: tamala je bila vedno manj navlečena name, je zelo samostojna in nihče ni ugotovil, da se še doji;).

Če si želiš znebit nočnega dojenja, potem naj otroka nazaj uspava mož, ker če bo tebe zavohal, potem bo hotel zizo, ker jo dobesedno vohajo. Če si želiš nehat dojit, je najboljše to naredit postopno: najprej samo nočno, potem pa še večerno in jutranje (večinoma nazadnje ukinejo večerno, pri nas pa sta obe najbolj rabili jutranje, večerno smo lahko prej skenslali).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu jk09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje 15 mesečnika
21.9.2012 7:30:22   
jk09
Hvala vam punce! Meni zaenkrat ni problem dojit. Problem je edino, ker ga zadnje čase ne morem dajat več v njegovo posteljico spat, in se bojim, da se bo navadil spat pri nas in ne bo hotel več nazaj v svojo posteljo. Res pa je, da mu zdej tudi zobki prihajajo ven in se tolažim, da je to samo obdobje. Bomo videli. Ne vem ali je drugje drugače, ampak res tu pri vas ljudje ne morejo verjet, da še dojim, kot da je to nekaj slabega in ga samo razvajam..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje 15 mesečnika
21.9.2012 9:09:42   
ronja
Ne vem ali je drugje drugače, ampak res tu pri vas ljudje ne morejo verjet, da še dojim, kot da je to nekaj slabega in ga samo razvajam.

Če ti je kaj v tolažbo: pri tretjem se bojo že navadili, preverjenouser posted image . Edino, kar lahko mogoče malo paziš, je to, da mogoče enkrat ko se tile zobki umirijo, poizkušaš zmanjat št. nočnih podojev - zaradi zobkov. Čeprav sem ravno danes govorila z zobzdravnico in po njenih podatkih, je kariesa pri teh, ki so se dolgo dojili, enako kot pri tistih, ki se niso, gre pa to samo na račun nočnega dojenja - če se doji podnevi, je pa priporočljivo. Moji sta se obe dolgo dojili ponoči, pa je tamala tudi sama nehala (ponoči), taveliko sva pa midva odvračala od nočnega dojenja, ker sem bila že noseča, v službi in zmatrana za znoret;).

Prestavi ga v posteljico potem, ko ga podojiš iz zaspi (mu pa prej povej, da bo vedel, zakaj se tam zbudi). Mi smo to prakticirali pri vseh 3, še letos! V bistvu še zdaj pogosto, da ne rečem včerajuser posted image : zaspijo pri meni, v najini postelji, potem jih pa lubi raznosi v njihove postelje:D. Včasih pač rabijo mal cartanja, sploh kadar te zob boli, ko ven leze, rabiš... In če tebi to paše, se nima nobena soseda/vzg./itd... kaj vtikat, ker noben drug pri tem čisto nič ne trpi - to je med vama dvema. Nama je fajn, da imava posteljo kdaj zase, zato jih pač odneseva proč, ni pa nič narobe, tudi če spi pri vama, če vam to paše. Glede teh reči ste važni samo vi trije! Pa ne misli, da si pri vas edina, ki to počne, samo druge ne upajo povedat, ker vejo, kaki bojo odzivi;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu jk09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
21.9.2012 9:32:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje 15 mesečnika
24.9.2012 22:45:06   
jk09
Lepo je vedet in slišat da nisem edina, ki "razvaja" svoje otroke. Ronja; vse čestitke.. meni bi se s tremi zmešalo! Občudujem ljudi, ki to zmorejo.
Zgleda, da se je pri nas začelo obdobje protestiranja za zaspat zvečer, ker niti joška ne pomaga več. Ponoči pa se niti ne zbuja veliko ko spi z nami, bolj proti jutru ene 2x-3x in kar hitro zaspi nazaj in se odklopi.
Zunaj pa imamo prvo štirko tako, da tudi to verjetno pripomore k pestrim nočem.
Kdaj pa ste jih ve dale spat v večjo posteljo? Tudi to razmišljamo, da ga ne bi bilo treba prestavljati, samo mene je strah, da bi ga v svoji sobici pustila samega na veliki postelji.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje 15 mesečnika
24.9.2012 23:28:18   
ronja
Nabavi zaščitno ograjo za posteljico, moji se vsi premetavajo in brez ograje dol padejo (ja, res padejo! Ja, tudi v vrtcu sta obe že padli in pridelali vsaka eno ornk buško, ko sta med spanjem padli iz ležalnikauser posted image ). Brez ograje tudi jaz ne bi bila čisto sproščena, tako pa ni problem. pustiš eno luknjo, da lahko skoznjo pride, saj je že velik fant, skoznjo pa ne bo padel, sploh če ni na najbolj premetujočem mestu.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu jk09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
25.9.2012 9:53:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jk09)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenje 15 mesečnika
27.9.2012 22:08:50   
Ursi2
Živjo.

Tudi sama sem oba moja fanta dojila do 15 meseca. Pri ta prvem je potem to dojenje ponoči postajalo vedno bolj pogosto, tako da sem potem k njemu hodila na 20-30 min. Nisem ga hotela vzeti k sebi v posteljo, ker sem bila že zelo utrujena in me je bilo strah, da bi zaspala in ga poškodovala. Vem, da mu ni nič kaj falilo, ni bil bolan, tudi zobke je že imel vse zunaj, tako da je bilo bolj crtlanje in potreba po bližini. Potem pa sem si rekla, da če mi je pa zdej dojenje bolj muka kot pa to, da uživama, ko se crtljama, da nima več smisla. In tako sem ga odstavila in čeprav je bilo 2-3 noči hudo, sem sedela zraven kinderpeta, ga božala in mu pela in je zaspal nazaj in potem 4 noč je prvič v 15 - ih mesecih prespal.
No, po tistem sem precej hitro dobila prvič menstruacijo po porodu in sem že takoj zanosla in tako sem drugega tudi dojila 15 mesecev. Vendar pa sem drugič dobila menstruacijo malo prej, tako da sem bila že noseča 3-ič, ko sem še drugega dojila. Vedela sem, da bi bilo ga fajn počasi odstavit, vendar nisem imela energije, da bi kao noč ali dve mogla prebedet in sem izbrala lažjo in bolj prijetno pot. No, potem pa je dobil afte in se ni mogel dojit, ker ga je bolelo in tako se 2 dni in 2 noči ni nič dojil, ponoči sma itak bedela, ker je jokal in sem si potem rekla, da če sma uspela zdej brez dojenja, ga ne bom nazaj navajala. Pa se je tud kr navadil brez problema.

Smo pa res hodli zvečer skupaj spat in sma se še lahko pocrtlala, kar mu je zelo veliko pomenilo.

VELIKA POSTELJA:

Mi smo imeli 2 kinderpeta. 1. smo imeli še od mojega očeta in je bil v njem nekje do 7 meseca, dokler se ni postavljal na noge. Ni pa bilo možno spustit dna nižje in naju je bilo strah, da bi ven padel in sma kupila še enega. Tako da sta potem kar dolgo spala v njih.

Lani pa smo nekje poleti, ko sta bila stara 3,5 in 1,5 leti kupila pograd in ta večji spi gor, ta mlajši pa spodaj. Uživata zelo, všeč jima je, ko ga lahko skupi tupita. Na zgornjem pogradu je ograjica, na spodnjem pa ni in tako sva kupila tisto plastično al neki podobnega v Baby centru (okorg 20 €). Pa sva potem uporabljala nekje letos do morja. Tam pa je spal v svoji postelji brez ograje, pa je bilo vse ok in tako sem potem tudi doma dala vstran ograjico.
Je pa res, da ga po ene 3x na noč prestavljam, ker je z glavo že čist na robu postelje :))))))))))

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenje 15 mesečnika
2.10.2012 11:21:24   
5ra8
Jaz sem mojega sinčka dojila do 16m (sedaj je star 19m). Isto kot praviš ti, dojil se je pred vsakim spanjem ker drugače ni znal zaspat in pa ponoči obvezno. Potem mi je prekipelo, ker to vse skupaj ni nikamor peljalo. Sicer je spal med nama, tako da nisem rabila vstajat, ampak vseeno, jst včasih sploh nisem vedla kdaj se je 'priklopil' gor. Tako da sem se načrtno odločila da najprej ukinem nočna dojenja, potem pa postopoma tudi dojenje pred spanjem.

Ponoči sem začela tako, da sem mu vsakič ko je hotel se dojit ponudila čaj. Res da je bilo joka ogromno, včasih se je drl tud po eno uro, jst sm vztrajno ponujala čaj, in na koncu se je vlegel, potegnil dvakrat čaj in zaspal. Tako je dobil dojko enkrat na noč (prej 3x). Po tem, se tudi zbujal ni več toliko kot prej, ker je očitno vedel da ne bo dobil dojke al kaj user posted image . To je sicer trajalo kakšen mesec da se je navadil, ampak se je izplačalo. Spala sva bolje jaz in on. Potem sem postopoma še ukinla tisto 1 dojenje ponoči in ga nadomestila s čajem/vodo.

Dnevno dojenje oz. dojenje pred spanjem, sem pa nadomestila s flašo mleka. Mislila sem da bo šlo težje, ampak hb je sprejel to brez problema, tako da ni blo nekega doolgega odvajanja. In od takrat lepo spi, se mogoče zbudi 1x na noč ali pa še to ne. Aja in še potem sva ga preselila v svojo sobo in je bilo tud bp.

Mene ni motila okolica oz. kaj si drugi mislijo o tem. Enostavno sem vidla da se samo crklja na joški, in da je čas da ga odstavim.

pa srečno! user posted image

_____________________________

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?