|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slušni aparat
7.12.2012 14:55:03   
divans1
Imam očeta, ki že bolj slabo sliši, star malo čez 70 let, pa me zanima, kakšen je postopek, da se pride do slušnega aparata?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slušni aparat
7.12.2012 14:57:18   
thaiss
splošni zdravnik naj ga napoti na ORL, vse ostalo uredi tam

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Slušni aparat
7.12.2012 15:00:31   
divans1
Zanima me predvsem kako dolg je postopek, a mora sprobat več aparatov, da vidi, kateri mu bolj odgovarjam in kako je s ceno?

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Slušni aparat
9.12.2012 23:05:52   
deni1982
Pozdravljena!

Na žalost ga tudi moj mož potrebuje. :(
Sedaj je pa vprašanje kakšen aparat bodo vašemu očetu dodeli oz. kakšnega si bo sam izbral. Postopek je tak. Z napotnico gre na ORL in tam mu preverijo sluh. Ko ugotovijo koliko slabo sliši, ga napotijo v specializirano trgovino (k izvidom priložijo brošure trgovin, vsaj nam so jih). Glede na naglušnost, izbere tip in seveda cenovni razred slušnega aparata. Pa tudi, če potrebuje zaušesnega ali notranje ušesnega. Socialna mu "podari" 300 € in verjemite mi, da za ta denar ne dobiš dobrega aparata, cene se pa gibljejo od 0 € pa tja do 1885 € doplačila (toliko bova midva plačala, ker je mož naglušen na obe ušesi, vendar za enkrat mu je predpisal zdravnik le za eno uho in ker mora biti aparat enak kot tisti, ki ga bo mogoče v bodoče potreboval za drugo uho, je na žalost prišel v poštev samo ta dražji). Aja, pa aparat dobi za boljše uho, torej za tisto uho na katero boljše sliši. Delovna doba aparata naj bi bila približno 6 let in baterije se menjuje na vsake 2 do 3 tedne. Aja, baterije za aparat se vam splača kupit preko nemškega  ebaya, ker so cene nižje za 70% kot pri dobaviteljih. Plačati moraš aparat še preden ga dobi na testiranje in, če mu aparat ne ustreza, ga lahko zamenja (plačilo vrnejo oz. ga kompenzirajo z drugim aparatom). Možek dobi aparat na testiranje 19. decembra, tako da drugih informacij ti ne znam povedati.
Upam, da sem kaj pomagala.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Slušni aparat
12.6.2013 15:58:18   
orchid
Zivjo!

Sem naglusna oseba in nosim slusni aparat ze od svojega 3.leta starosti, kmalu pa bom stara 33 let... Moram pa povedati da gre ta tehnologija tako hitro naprej, da dobis na napotnico za tehnicne pripomocke tako dobre. Nekaj trgovin s slusnimi aparati sem dala skozi in ne zamenjam teh storitev in slusnih aparatov, ki jih opravljam - dobim v Otolinea na Metelkovi... Tako se potrudijo.

Naredijo ti audiogram (preverjanje sluha in frekvence) in dobis napotnico. Z napotnico v otolineo in ti on i svetujejo kaksne aparati so primerni in ga nastalirajo na audiogram in ga nosis. Slusni aparat je na baterije. Nekateri ga imajo lahko samo v usesu, nekateri pa rabijo poleg usesne olice - vsadka tudi slusalko, ki se vsede s cevko na uho. Taksnega imam jaz, saj imam previsoko izgubo sluha, da bi nosila samo vuseni aparat.

Na napotnico se res dajo dobiti dobre aparate.

Lp,

(odgovor članu deni1982)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?