|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Motnja v gibanju - pomoč
16.3.2013 23:02:37   
Nova_nosečka
Vem, da se ne obračam v pravo temo, ker moja punčka ni nedonošena, rojena je 10. dni prezgodaj, ampak imaste tukaj nekaj izkušenj iz razvojne ambulante.
Torej, hčerka je stara 3,5 meseca in že hodiva k nevrofizioterapevtki zasebno, prav tako sva napotene na razvojno. Ne veva še ali napaka izhaja iz centralenag živčevja ali je kje drugje. Problem je v tem, da ima desno stran premehko oz verjetno normalno, medtem ko je leva trda, zategnjena. Glavico ves čas nagiba v desno (tortikolis ni), čeprav je v 14 dneh stanje res res boljše. Sedah gleda zelo v center in tudi drugo stran. Glavico še ima poležano. leva roka je v ramenskem obroču zategnjena in rama dvignjena, ramenska kost pa malo premaknjena in zato rokica ne sledi isto kot desna. Kravice ne pase ful rada, ker ji rokica pobegne in tudi zvija jo malo v desno - to seveda korigiramo. Gre za povečan mišični tonus na levi strani. Rokic tudi nerada stegne do konca oz jih samo spontano, med vajo ne želi. Drugače druge mejnike dosega, ki so potrebni v 3. mesecu. je mirna, nezahtevna, rada se smeji, igra, z obema rokicama prijema, nosi k ustom, vendar z levo manj aktivno.
ker imam že zdravo hčerko me daje po domače povedano panika kaj se dogaja sedaj. Tiste, ki imate otroke z povečanim mišičnim tonusom..kako dolgo traja do izboljšanja? A so v razvojni samodejno napotili na UZ glave? Jaz se resnično trudim vsak dan minimanlno 3krat delava vaje in se je že po 14 dneh pokazal napredek, ampak nimam nič odgovorov. Nobenega ne poznam , ki bi se srečal s podobnim.

Če ima katera kakšno izkušnjo, lepo prosim za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Motnja v gibanju - pomoč
17.3.2013 7:46:48   
m_o_i
mi2 sva hodila v RA eno leto(povecan misicni tonus).
prvo in zlato pravilo: ne primerjaj z drugimi otroki in s tistim, kar je napisano v raznih casovnicah o razvoju otroka!!!

ucili smo ga imet "mehke" rokice in vrat-bilo mu je normalno, da ima vse trdo, kot v krcu. pri zategnjeni glavici ne popravljaj glavice, ampak naravnaj telo glede na glavico, da bo v liniji.
kravic ni pasel nikoli, obracat se je zacel nekje pri 9ih mesecih, posedel se je sam pri 11ih mesecih, shodil pri 17ih...prav tako nikoli ni plazil, ko se je zacel vlect gor ob opori, je cez kak mesec shodil.
plazil je tako, da se je vlekel po ritki s spodvito nogo(kot bi po tursko sedel)-tudi po asfaltuuser posted image

vaje sva pridno delala tudi doma, izvajala hendling.
nic panike, pusti casu cas-vse bo OKuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Motnja v gibanju - pomoč
17.3.2013 8:59:52   
Nova_nosečka
Aha, no moja je super centrirana in obrača glavo v obe smeri, tudi spi lepo naravnost ali celo na zategnjeno stran. Fizio je rekla, da je tudi glavica že boljša. Sej pravim že po 14 dneh je napredek. Ampak dejansko še ne vem kaj je narobe.
Pa je bil pri vas razlog iz možganov? so delali UZ? Kako pa se je sin drugače odzival? Razen zategnjenosti mislim, je dosegal mejnike, tiste, ki ne spadajo k povečanemu tonusu? Recimo pri 3 mesecih prepozna mamico in očeta, se smeji ko ogovoriš, igra se z rokaicami, poskuša prijemat igrače itd...a takšne stavri otroci dosegajo, ki imajo povečan tonus ali se pri vsemu zamakne?

Meni je res tako hudo, ker se ne znam kam obrnit. Nisem še bila v kontaktu s tako malim dojenčkom, da bi bilo kaj narobe, niti nimaš znanja, nič no. Sploh si ne znam razlagati vse skupaj. se mi kar zdi, sej je samo nočna mora, sej samo sanjam, moja pupa je odlično zdrava.....pa ta mora kar traja.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Motnja v gibanju - pomoč
17.3.2013 9:56:51   
m_o_i
spi celo na zategnjeno stran-to moras popravljat s tem, da telo naravnas na glavico.
spanje je pri nas izgledalo takole(na prvi sliki je star se ne en mesec, na drugi ima devet mesecev)
user posted image

user posted image

povecan tonus ima samo posledice pri motoriki, mentalno ni tezav(od kje ti to?!). UZ glavice so mu delali, ja.

meni je terapevtka rekla, da zna biti problem, ce je ELias desnicar in bo zaradi zategnjenosti desne strani zacel uporabljati bolj levo roko. to bi bila dvojna tezava: uporabe druge roke, kot "narekujejo mozgani" se je potrebno nauciti, potem pa se uporabljas roko, ki ni tvoja primarna.
po stopnicah je hodil vedno z levo naprej.

ne bodi zalostna in ne pocuti se nemocne-ce hodita v RA in delata vaje se bo vse uredilo!

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Motnja v gibanju - pomoč
17.3.2013 10:34:59   
Nova_nosečka
sem se narobe izrazila. Spi lepo naravnost že, malo še trup sicer upogiba. Ona upogne trup v desno, to je njena bolj mehka stran, zategnjeno ima pa levo in je glavico vedno držala v desno, ki je nezategnjena. Sedaj je bolje.

Eh na razvojno čakava 1 mesec, hodiva na privat terapije, ker ne mislim čakat na naše zdravstvo. ja sej veliko berem, da ni to nič hudega, da se popravi, pač terja svoj čas. Samo sploh si ne zamisliš, da bi šlo kaj naroeb, če že imaš enga zdravega otroka.

Glede sposobnosti sem samo razmišljala, če se zna zgodit, da bi mentalno zaostajala, ker roko na srce še nimam pojma zakaj gre. Po mnenje fizio je problem v tonusu, na eni strani povečan, na drugi strani zmanjšan ali normalen gled e na drugo stran, je pa rekla, da ne zgleda zaležanost iz materniec, ker je cela leva stran asimetrična.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Motnja v gibanju - pomoč
17.3.2013 10:56:19   
m_o_i
no, potem je podobno kot pri nas. ni bila zalezanost, pac se je zgodilo.
aja, tudi jaz sem rodila samo 14 dni pred rokom in sicer z urgentnim CR (bil je zahirancek; in v bolnici so govorili o nedonosencku. ko sem jih "popravljala", da je zahirancek, so mi vsi rekli, da nekako enacijo to dvoje)

aja, v RA sva pa midva takoj prisla, tak da vsaj teh skrbi nisem imela. in pa mogoce tudi to, da je bil to moj prvi otrok in da nisem niti imela s kom za primerjat.
tebi pa polagam na srce, da se nehaj obremenjevat glede mentalnosti-tu je vse OK. gre samo za motoriko. na kako hojico niti ne pomisli(spet bom citirala terapevtko), da ne bo potem tezav s padanjem. namrec otroci iz hojic menda padajo kot pokoseni snopi. pri pocepanju sem mogla drzat za glezenj in ga polagat na tla(pocepnil je na prstih), med stegnjenimi nogami je sedel in sem ga mogla oz. se je sam prevracat najprej na eno, potem pa na drugo stran in pazit, da je stopil na nogico, ne da se je kar vrgel prek moje noge...
nekaj takih vaj je, ki jih delas tudi doma in to je to.

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 17.3.2013 10:57:46 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Motnja v gibanju - pomoč
17.3.2013 11:10:53   
Nova_nosečka
No sej pri nas še bomo vidli kako je na stvari, ker kot pravim na UZ še nisva bile. Ampak sem pozitivna, ker se mala zelo dobro odziva. Je pač bolj mirne narave v primerjavi s prvo.

Ja pri nas se čaka 1 mesec na razvojno, potem pa še cca. 1-2 meseca na fizio. meni je to katastrofa. V tem času že lahko kar nekaj naredi z otrokom. ne sem nasportnik hojice, je prva ni imela in jo vidim kot pripomoček staršu da ima mir pred otroko. dejansko je na tržišču premnogo izdelkov, ki kvarijo otroke v giabnju in se jih prodaja kot nekja odličnega. dajem kar v igralni center, da ima igračke nad popkom in se ona pogovarja, prijema, dviguje nogice... Imam seveda ležalnik in jo dam mogoče za 5-10 min po 3krat na dan not, pa niti ni rada. zdrži dlje v igralnem centru.

Midve sva imele 10 dni prej CR na željo, ker je že prvič bil. pri porodu je bilo vse ok, Apgar 9,10,10. Nič niso rekli, da bi bilo kaj. No pri 2 mesecih sem pa začela opažat spremembe. je pa tak zaspanček, je skoraj 2 meseca prespala:-). Aja edino to je še pri njej, da drži rokico malo nazaj, kot da ima malo premaknjeno ramensko kost, tako da ji to popravljam z vajami.


(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Motnja v gibanju - pomoč
17.3.2013 11:43:21   
m_o_i
tudi pri nas je ena lenbica(bil).
samo brez skrbi-terapevtke takoj vidijo, kaj je "ne da se mi in ne bom", kaj pa je motnja v motoriki user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?