|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slaba vzgojiteljica???
28.3.2013 12:12:50   
knorbalbo
Pozdravljene,

rada bi slišala vaša mnenja izkušnje glede ene določene situacije...

Gre za to, da je naša letos prvič v vrtcu, mešani skupini, recimo nekje med prvim in drugim starostnim obdobjem. Imamo eno vzgojiteljico, ki je že zelo izkušena (cca 3o let in več delovne dobe) in eno mlado pomočnico vzgojiteljice, ki je mislim da letos "fazanka" če me razumete. Skratka, na začetku niti ne veš ker je vse novo in nimaš pojma kaj lahko pričakuješ od vrtca, ampak zdaj pa sem začela opažat določene stvari, ki me motijo...

Vzgojiteljica je prisotna največkrat samo zjutraj ko otroka pripeljem, takrat skoraj nikoli ni v igralnici, ampak leta po vrtcu in klepeta zdaj tu, zdaj tam, wc itd. Otroci medtem letajo ven iz igralnice, nenazdorovano in delajo kar se spomnejo.
Vzgojiteljica je več časa na bolniški, zato je pomočnica največkrat sama brez dodatne pomoči in takrat se ji vidi kako gara, same pohvale, vse otroke spedena in grejo ,če le ni dež, vedno na sprehod. Kadar pa je situacija obrnjena, pa ne glede na vreme, dopoldne nikoli ne gredo ven (vem ker vidim kako so stvari zložene ko pridem po otroka), popoldan samo če je res lepo vreme. Zgodilo se je, da so bili otroci tudi pomankljivo oblečeni za ven (ko je bila sama) in posledično zboleli, ker je vzgojiteljica "spregledala".
Večkrat se tudi zgodi, da otrok pride domov s popolnoma umazanimi oblačili, ker so ustvarjali. Pa prosim, NE me narobe razumet, nisem taka mamica, ki svojega otroka oblači za na modno pisto, samo če pa imajo v vrtcu dodatne majice, ki so s tem namenom tam, da jih oblečejo takrat ko ustvarjajo, potem se mi pa čudno zdi, da se mi "opravičuje" da je umazana (in to z barvo ki ne gre stran).

Hočem rečt, da sem s pomočnico več kot zadovoljna, res kapo dol, a kaj, ko je vzgojiteljica tista ki dirigira in nam je že na prvem sestanku rekla, da so sicer eni fajn projekti v vrtcu, ampak da se jih ona ne bo lotila, ker je to preveč dela za njo.

Govorilne ure so bile samo enkrat, pa še to samo za ene 6 staršev, tisti, ki so se pač "zagrebli" za termine, ostali nič. Moti me tudi to, da sploh ne vem kaj se dogaja z mojim otrokom v vrtcu, kot rečenu zjutraj jo je težko ulovit, da bi jo človek kaj vprašal, ko pa popoldne pridem, ima pa pomočnica polne roke dela in tudi nima časa kake besede povedat kako in kaj. Skratka, malo sem razočarana in zdaj me zanima kako je pri vas, ker vem, da so ponekod govorilne ure 1-krat mesečno itd....

Nasvet?


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slaba vzgojiteljica???
28.3.2013 17:57:00   
aknela123
hmmm, ja.... vzgojiteljice niso zato tam, da jih mamice zjutraj in popoldan sprašujejo, kaj je njihov sonček počel, ali je lulal, kakal, jedel... zato so govorilne ure. če niso mesečno, jo zjutraj vprašaj, kdaj bo govorilna ura, da prideš.
kar si napisala nam, ji povej na govorilni uri, verjetno pa ima vrtec tudi vodjo vrtca.

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: slaba vzgojiteljica???
28.3.2013 21:39:24   
josephine27
Pri nas tudi ni možnosti, da bi sproti kaj vprašal. Govorilne ure so pri nas na 2 meseca pa še to ne pridejo na vrsto vsi ampak samo prvih 6 ki se vpiše. Saj če otrok nima težav in rad hodi v vrtec potem res ne rabiš več, če pa jih ima lahko iz lastnih izkušenj povem, da je 2 meseca predolga doba. Smo imeli pa prvo leto mi res sanjsko vzgojiteljico. Si je vzela čas in si jo tudi sproti lahko kaj vprašal al pa je kar sama povedala, če je bilo kaj takega. Tako, da mislim, da je veliko tudi od dobre volje vzgojitelja odvisno. Nasveta pa nimam. Poskusi čimprej prit do govorilnih ur.

_____________________________



(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: slaba vzgojiteljica???
29.3.2013 7:48:39   
Najaa
Pri nas pa ravno nasprotno. Vedno lahko vprašaš, še same povejo.
Mene je zmotilo to, da ko je pomočnica sama, pelje otroke na sprehod. Kako pa, a sama?
Kateri projekt bodo delale vzg. si pa same izberejo in žal starši nimajo vpliva. Ne žal, še dobro da je tako.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 29.3.2013 7:49:27 >

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: slaba vzgojiteljica???
29.3.2013 8:11:35   
knorbalbo
Hej, no da pojasnim ker sem se verjetno narobe izrazila....

govorilne ure so bile v celem šolskem letu samo enkrat, in še to je vzgojiteljica razpisla samo 6 terminov. Na govorilnih urah je bilo za vsakega starša mišljeno cca 20min, potem pa je šlo tako na 5min, ker se ji je nekam mudilo oz je že prej zamujala....

Kar se tiče sprehodov s pomočnico, predvidevam da gre z njo še kakšna druga pomočnica oz. so zunaj na igrišču, kjer so še drugi vzgojitelji itd. Ne verjamem da gre sama z njimi na sprehod. Bistvo je bilo v tem, da je pomočnica sama sposobna oblečt in obut vseh 19 otrok, medtem ko se vzgojiteljici večkrat ne da. To je mene zmotilo.

In ja, vem in niti ne pričakujem, da bom vsak dan dobila raport o tem, kaj je moj otrok počel v vrtcu, ampak glede na to, da govorilnih ur ni, drugače kot da vsaj takrat, ko je kaj takega (otrok je kar naenkrat imel odpor do vrtca in smo po ovinkih prišli do tega da jo nekdo tepe) imaš možnost pogovora z vzgojiteljico, da jo vsaj opozoriš na morebitni (ker pri otrocih jaz jemljem vse z rezervo) problem itd.

Kar se projektov tiče, nisem mislila o kurikulumu, to je stvar vzgojiteljice se strinjam, samo ona je na sestanku omenjala še "dodatne" stvari, ki naj bi jih izvajale, pa se jih potem ni oz je takoj povedala da se to pa njej ne da delat.....user posted image

Skratka zanimalo me je, kako je v drugih vrtcih, kakšne so navade in kako pogosto so pri vas govorilne ure in koliko je dejanske komunikacije z vzgojiteljicami na dnevni/tedenski/mesečni ravni.


(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: slaba vzgojiteljica???
29.3.2013 8:46:41   
LittleSun
Mi imamo pa super izkušnjo. Moje mnenje je, da vzgojiteljice v vrtcu z otrokom tudi 9 ur, se pravi so velik del vzgoje otroka. Brez komunikacije straš/vzgojitelj gre bolj težko. Pri nas so govorilne ure vsak mesec, vzame si čas za toliko staršev, koliko jih pride. Vsak dan je na voljo za kratek posvet (razen v primeru, da kaj takega delajo ko pridem po otroka).
Naš lump je zelo živahen in vem, da brez dobre komunikacije med nami nebi bilo vse tako kot je. Potrebno se je veliko stvari dogovoriti in sproti obvestiti, tako iz ene kot iz druge strani. Iz dobre vzgojiteljice pripomorejo k temu, da se da malega levčka ukrotiti in veliko pogovora in vzgoja doma tudi, da imajo one manj problemov.
Smo pa menjali vrtec, ker smo se preselili in vidim očitno razliko kar se tiče drugih projektov. V prejšnjem vrtcu sicer ne morem rečt, da niso delali nič, vendar veliko manj kot tukaj in se mi zdi, da so otroci veliko bolj pridni in vodljivi, če je skoz nekaj novega.

V takšnem primeru kot je pri vas bi jaz malo povprašala druge starše kako se jim zdi potek dnevnega programa in kaj si mislijo o vzgojiteljici in če jih več tako misli bi se skupaj z njimi obrnila na ravnateljico vrtca. Prej bi mogoče poskusila vzgojiteljici povedat svoje mnenje in počakat če bo kakšna sprememba.

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: slaba vzgojiteljica???
29.3.2013 9:05:58   
Ploha
govorilne ure so 1x mesečno, 4 termini po 15 minut, če so polni se da dogovorit za dodaten termin, ampak velikrat niti polni niso...tudi ko pridem po otroka mi včasih kaj povejo, mislim ne sprašujem če je kej jedla, pila, kakala, lulala...če je kaj izrednega povejo....2x ali celo 3x letno so govorilne za vse starše...

otroc se med sabo ne tepejo, v obeh skupinah, kokr jih poznam so otroc res pridni, pač imajo nek red, vsi se ga držijo in jim fajn laufa...

ven grejo vedno, samo padat ne sme :P

pa po mejlu dobivamo občasno kako slikco in kaj so delal, pa kako prigodo...pa na oglasni deski je vsak dan napisan kaj so delal...

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: slaba vzgojiteljica???
29.3.2013 10:32:49   
Arwenko
To, da je vzgojiteljica prisotna samo zjutraj je normalno, vsaj pri nas, vzgojiteljica začne nekje 7.30 (prej so v zbirni skupini) in zaključi okrog 13.30 (ko že spijo), pomočnica pa ima zamaknjeno v drugo stran, pride nekje ob 8.30 (malo pred zajtrkom) in zaključuje ob 16h (potem grejo spet v zbirno). Se pa strinjam, da nima dopoldne če je sama z njimi kaj letat naokorog po vrtcu preveč. Če je vzgojiteljica res veliko na bolniški, morajo kolikor vem takrat zagotoviti pomoč, maker v obliki kakšne študentke, ker ena sama z njimi cel dan ne sme biti. Kar se sprehodov tiče, pa kolikor vem, ko je ena ne smejo z njimi na sprehod, ena lahko gre samo če je 6 otrok ali manj, drugače pa morata biti vedno vsaj 2 vzgojiteljici/pomočnici, nema veze.

Glede umazanosti, ne vem če sem prav razumela...ti pričakuješ, da jo oni preoblečejo iz majice ki jo ima tisti dan v eno prav posebno majico, ki je namenjena za ustvarjanje? Če sem to prav razumela, potem mi je to brezveze res, bi pa bila jezna, če je po ustvarjanju nebi preoblekle v nekaj svežega.

Glede govorilnih, razen izjemoma morajo bit 1x mesečno, če jih nimate razpisanih, se dogovori za individualne, če vzgojiteljica ne bo hotela pa potem dalje ukrepaj.

Glede splošnih težav z vzgojiteljico in očitno nezainteresiranosti z njene strani za določene stvari, s starši se probajte z njo pogovorit najprej na 4 oči, če pa ne bo pomagalo, pa ukrepajte naprej. Mi imamo starostno prav podobno situacijo, pa smo na drugi strani super zadovoljni, sploh s to vzgojiteljico, ki je tik pred penzijo. Ker je tako predana in topla, hkrati pa je ohranila nekaj tiste stare strogosti in reda, ki v večini skupin z mlajšimi vzgojitelji kar manjka.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: slaba vzgojiteljica???
29.3.2013 11:01:36   
Žabinčica
Pri nas je tako; govorilne ure so vsak mesec. Seveda se pa tudi izven tega časa da z vzgojiteljicami pogovorit, če je za to potreba. Fotk otrok pri dejavnostih letos na mail ne dobivamo, smo jih pa lani; na oglasni deski pa vedno piše kaj tekoči teden otroci počnejo, natisnjene so pesmice, ki se jih učijo; razstavljeni so določeni izdelki. Tri krat letno imamo skupinsko srečanje staršev in otrok, v okviru tega imamo predstavo in ustvarjalnico in takrat se je tudi možno malo z vzgojiteljico in pomočnico pogovorit. Ustvarjajo veliko, zunaj so tudi veliko, v bistvu smo mi kar zadovoljni.

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko
Glede umazanosti, ne vem če sem prav razumela...ti pričakuješ, da jo oni preoblečejo iz majice ki jo ima tisti dan v eno prav posebno majico, ki je namenjena za ustvarjanje? Če sem to prav razumela, potem mi je to brezveze res, bi pa bila jezna, če je po ustvarjanju nebi preoblekle v nekaj svežega.
vzgojitelji kar manjka.

Verjetno je to podobno kot pri nas - na začetku lanskega leta, so nam rekli naj prinesemo eno staro majico - veliko, od koga od naju, da jim bodo jo oblekli preko oblačil, ko bodo kaj ustvarjali, da se ne umažejo...

Drugače pa se strinjam s predhodnicami, povprašaj vzgojiteljico kako je z govorilnimi oz. kdaj se lahko pri njej oglasiš, da se malo pogovorita, tako boš najlažje razčistila stvari, ki te motijo.

Pa opazuj tvojo malo, če je v vrtcu zadovoljna in ji nič ne manjka, je vsakem primeru tudi to zelo pomembno, torej tudi zadeve tam verjetno tako slabe niso, da bi vplivale na počutje otrok in se bodo tvoja vprašanja z vzgojiteljico sigurno na lep način znala razrešit.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: slaba vzgojiteljica???
29.3.2013 15:36:13   
Zoja Lara
Pogovorne ure bi morale bit enkrat na mesec. Če tega ni, je treba obvestit ravnateljico. Tudi glede ostalih stvari povrašajte pri ravnateljici. Oziroma predlagam, da se skušate staši povezat med seboj in če je več takih, ki so opazili pomanjkljivosti je treba ukrepat.

Tudi predstavnika v svetu strašev imate- naj se on zavzame za te stvari in pove naprej.

_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: slaba vzgojiteljica???
29.3.2013 18:45:23   
aprilčica07
Pri nas so pogovorne ure enkrat na mesec - 4 starši lahko pridejo. Zaželjeno je, da prideš dvakrat, enkrat na začetku in enkrat proti koncu. Če je kaj "hudega" povejo takoj, težave se rešuje sproti. Komunikacija je pri nas super. Sem res zadovoljna.



_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: slaba vzgojiteljica???
29.3.2013 20:12:29   
knorbalbo
Hm zanimivo, hvala za odgovore.user posted image

Kakor berem imate skoraj povsod enkrat mesečno govorilne ure. A je to kje kakšno priporočilo kje zapisano kako pogosto morajo biti al kako? No, pri nas so bile od septembra do sedaj razpisani 4 termini, se pravi si je do sedaj vzela 4-krat 5 min za govorilne user posted image

In tako kot je že predhodnica napisala, otrok pač preživi večino dneva v vrtcu in valda me zanima kaj se dogaja z njim in da je potrebno sodelovanje. Na to niti nisem bila tako pozorna na začetku, ker pač ne veš kaj pričakovat in tudi z uvajanjem nismo imeli težav. Sedaj pa sem opazila razliko, otrok ne gre več rad v vrtec, pa ne vem zakaj. Pravi, da jo en otrok tepe ampak ko sem o tem vprašala vzgojiteljico, ni vedela o tem nič.

Glede majice sem mislila tako ja, da smo na začetku leta prinesli pač eno staro majico, ki jim jo potem ko ustvarjajo oblečejo čez že obstoječe majice in te ostanejo celo leto pač v vrtcu.

Kar se pa tiče sodelovanja z drugimi starši je pa tko, ker je vzgojiteljice že imela slabe izkušnje, da so se starši po mailih pogovarjali o težavah in so potem skupaj prišli do nje, nam je "odsvetovala" skupno mailing listo. user posted image Smo iz majhnega kraja, kjer vsi vse pozanjo in ne upam izstopat, da ne bi (kot se je s to vzgojiteljico že dogajalo v preteklosti ) to škodovalo otroku. Enako velja za obisk pri ravnateljici.
Sem kar v zoprnem položajo in sploh ne vem kaj narestuser posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: slaba vzgojiteljica???
29.3.2013 20:40:49   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: knorbalbo


Kakor berem imate skoraj povsod enkrat mesečno govorilne ure. A je to kje kakšno priporočilo kje zapisano kako pogosto morajo biti al kako? No, pri nas so bile od septembra do sedaj razpisani 4 termini, se pravi si je do sedaj vzela 4-krat 5 min za govorilne user posted image




IZVIRNO SPOROČILO: knorbalbo

govorilne ure so bile v celem šolskem letu samo enkrat, in še to je vzgojiteljica razpisla samo 6 terminov. Na govorilnih urah je bilo za vsakega starša mišljeno cca 20min, potem pa je šlo tako na 5min, ker se ji je nekam mudilo oz je že prej zamujala....




Kako je zdaj bilo s temi govorilnimi urami v vašem vrtcu.....? A so bile 1x ali 4x.....?

Ne razumem namreč tvojega problema in tvoje dileme najbolje.......user posted image

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: slaba vzgojiteljica???
30.3.2013 8:10:13   
knorbalbo
liliana: govorilne ure so bile do sedaj le 1-krat, razpisani so bili 4je termini (se pravi za 4 starše), po 20min, realno pa so bili le 5 min. To je bilo enkrat oktobra, mogoče začetek novembra. Od takrat ni bilo nič več govorilnih. Bila sta razpisana še dodatna 2 termina, a sta bila odpovedana zaradi bolniške. Ja, res sem se čudno izrazila user posted image



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: slaba vzgojiteljica???
30.3.2013 12:10:23   
liliana
Aha.....zdaj razumem....torej ste imeli 1 x govorilne ure, kamor so se lahko prijavili le 4 starši.....user posted image

Mi smo do sedaj imeli razpisane dvojne govorilne ure (je vzgojiteljica na bolniški in smo komaj koncec lanskega leta dobili novo vzgojiteljico).....na vsake govorilne se je lahko prijavilo 6 staršev (skupaj torej 12)......vendar v našem vrtcu smo bolj na easy starši....pa so se na vsake govorilne ure prijavili le po 3 starši......

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: slaba vzgojiteljica???
30.3.2013 12:31:19   
nusi
pri nas so govorilne bolj pogosto, če je kaj nujnega se p lahko dogovoriš zanje kadarkoli in to se mi zdi tudi prav. Po moje če bi ji rekla, bi se pač morala pogovoriti s tabo.
Kar se tiče ostalih navad vzgojiteljic moram naše pohvalit, da veliko delajo z otroci, jih redno vozijo ven.. me pa moti, da jih ne preoblačijo ko so mokri. moj je npr ful prešvican, pa ne zato, ker je preveč oblečen, ampak pač tak je in ga nikoli ne preoblečejo in se potem tisti švic suši na njemu. Zkaj se jima to ne de ne vem, sem jih pa že večkrat opozorila na to, pa nič. Žal ima vsak svoje minuse.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: slaba vzgojiteljica???
30.3.2013 13:00:11   
Najin_pikec
Pri nas imamo govorilne ure enkrat mesečno, razpisanih je šest terminov, ki pa tudi pri nas običajno niso zasedeni. Z vzgojiteljicami in na splošno organizacijo v vrtcu sem zelo zadovoljna. Vsak dan ko pridem po malega vprašam če je bilo vse ok in mi povejo. Itak če kaj ne štima pokličejo po telefonu, ker na dolgo in široko med vrati res ne morjo razlagat user posted image .
Ustvarjajo veliko, čez oblačila jim oblečejo plastične halje. Sicer se še vedno včasih zgodi da ima popackane cunje (ko zaključi z ustvarjanjem in ga slečejo iz halje, ga kakšen drug otroček popacka), ampak se ne sekiram zaradi tega. Drugače pa na oglasni deski vsak dan piše, kaj so počeli in tudi na spletni strani redno objavljajo fotografije.
Glede nadomeščanja bolniških/dopustov imajo pa tudi super organizirano. Zaposleno imajo še eno vzgojiteljico, ki kroži od enote do enote, tako da jo vsi otroci poznajo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?