|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali lahko podedujem dolgove?
22.4.2013 10:11:00   
nutela
Pozdravljeni,

zadeva je taka: starša sta se ločila, oče je dobil 1/3 hiše. Hiša je III. nadstropna, zgoraj in spodaj dva app in na sredini stanovanje, kjer biva moja mama.Pri notarju imata starša pisno overjeno, da ima mama sredinski del in pa po en app zgoraj in spodaj. Oče je lastnik enega app zgoraj in enega spodaj. Oče se je ob ločitvi odselil.

Razlog ločitve je bil očetovo kockanje. Oče je že cca.3 leta nazaj (pred ločitvijo) vzel 57.000€ kredita na 25 let, ki ga je zavaroval s hipoteko na njegov del v hiši. Vse je zakockal in sedaj banki ne odplačuje redno obrokov.Mama vidi pošto iz banke (seveda je ne odpira), ampak nam je jasno za kaj gre in, da banka ne bo čakala njega, ampak bodo slej kot prej se mu usedli na njegovo premoženje. Mi (mama, jaz in sestra) bomo imeli predkupno pravico, čeprav ne vemo na kak način pol to banka izvede, ker hiša ni razdeljena geodetsko. V kolikor bo do tega prišlo bomo itak stopile skupaj in dale vsaka nekaj, da odkupimo njegov del-čeprav pitaj boga kake so obresti?

V najslabšem primeru pač mu vzamejo vse njegovo- sem tako prepričana, da bo do tega prišlo. Verjetno je še marsikje okoli dolžan manjše ali večje zneske. Glede na nastalo situacijo od njega nočemo ničesar, še najmanj pa imave namen s sestro za njim plačevati kake dolgove. Kako je s tem pri nas-smo midve dolžne poravnavati njegove dolgove? Je že kod kaka taka praksa, da terjajo bližnje? V kolikor je tako, se lahko vnaprej odpoveva dedovanju česarkoli kar zadeva njega? Se ga lahko odpoveva in ali mora to biti sedaj ne pa kasneje (mislim po njegovi smrti).Ne rabive od njega nič, ampak tudi plačevat za njim ne mislive.

Morda mi-nama lahko kdo s kako informacijo pomaga- vnaprej hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali lahko podedujem dolgove?
22.4.2013 11:14:04   
Arwenko
Seveda se lahko deduje dolgove, dolguje se jih pravzaprav enako kot premoženje. Če ne želita plačevati za njim, potem je najbolj smiselno se dediščini pač v celoti odpovedat, ampak potrebno se je odpevdat vsemu, tako da bo tisti del hiše pač dobil nekdo drug, če bo takrat še njegov. Ne vem pa če se da tem zadevam odpovedat predčasno...

(odgovor članu nutela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali lahko podedujem dolgove?
22.4.2013 11:16:48   
Paštetka
Deduje se lahko šele, ko nekdo umre in nič prej. Deduje se pa plus in minus. Torej ne moreš samo plus in se minusu odpovedati. Lahko se pa dedičini odpoveš. To pomeni, da se odpoveš v celoti in dolgovom in morebitnim apartmajem, denarju na banki, drugih vrednostih.

Da se nekdo odpoveduje dediščini se lahko napiše v oporoki.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali lahko podedujem dolgove?
22.4.2013 11:30:05   
petea
Dobri druzinski odnosi ...

Seveda se dedujejo tudi dolgovi. Pravici do dedovanja se lahko odpoves na zapuscinski razpravi. Seveda, ce se bo sploh cemu treba odpovedati - iz dedne mase se najprej poplaca upnike, ce je s cim, sele preostanek se deduje.

Banka bo, ce oce se nekaj casa ne placeval in je nepremicnina v Slo, dala nepremicnino na drazbo. Predkupno pravico bo imela mama. A to pomeni samo, da jo bo lahko kupila za ceno najboljse ponudbe namesto drazitelja, ki jo je drazil.

Raje se clani druzine malo pozabite na zamere, se konkretneje pogovarjajte med seboj, kaksna so vasa pricakovanja in kako si lahko pomagate, da bo cim manj problemov zaradi dolgs.
Ocetu sporocite za obvestila banke oz. mu preposljite pisma, banki povejte, da oce dejansko ne zivi na tem naslovu.

(odgovor članu nutela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali lahko podedujem dolgove?
22.4.2013 13:24:39   
nutela
Samo replika petei:
 
Raje se clani druzine malo pozabite na zamere, se konkretneje pogovarjajte med seboj, kaksna so vasa pricakovanja in kako si lahko pomagate, da bo cim manj problemov zaradi dolga.

Ne vem o kakih zamerah pišeš-ne meni ne sestri noben ni dolžan zapustiti ničesar, niti tega ne pričakujeve. Imave svoja življenja in družine in pošteno živive. Se pa želive zavarovat, da dolgov za njim ne bove rabile plačevat-tega si pa res ne bove dovolile-kar nisve zapravile tudi plačevale ne bova. Pomagat smo mu bili pripravljeni večkrat, ampak dokončna odločitev je bila na njem kot odvisniku od iger na srečo ne na nas(je blo tudi obdobje, ko je bilo kako leto OK, pol pa spet...).

Ocetu sporocite za obvestila banke oz. mu preposljite pisma, banki povejte, da oce dejansko ne zivi na tem naslovu.
Oče pošto dviguje sam 1x tedensko, naslova pa ne menja, ker se njegovi novi partnerki ne sanja, da ima oče take dolgove itd... Sej tudi ne pričakujem, da si lahko zamišljaš kake vse pravljice znajo nalagat ljudje, ki se znajdejo v odvisnosti od iger na srečo. No, mi smo marsikaj izkusili...




(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali lahko podedujem dolgove?
22.4.2013 13:56:11   
petea
Nutela,
Sklepala sem. Ker bi tudi jaz precej zamerila starsem taksne tezave in psihicno obremenjevanje celotne druzine s strahovi, kdo vse in v kaksni meri bo moral placevati za zadeve, ki bi se dale drugace resevati. Ne verjamem, da ne cutis zamer, ker njune odlocitve vplivajo tudi na tvoje zivljenje, in to nespodbudno.

Glede na to, da sedaj samo cakate, kdaj se bo banka odlocila ukrepati, namesto da bi si vsaj pridobile dejanske informacije, kako je na stvari, se mi ne zdi ravno najboljse. Dlje casa, ko dolg ni odplacan, visji znesek bo treba placati. Ce bi ne bilo zamer med vami, bi po mojem mnenju tudi katera od vaju, hcera, si vzela cas za temeljit pogovor z ocetom in svojih strahovih, da bo placilo dolga vajina obveza ter kaj on misli in pocne za to, da se hipoteka poplaca.

Ce torej resno mislite pristopiti k resevanju zadeve tako, da bo za vse vpletene vsaj priblizno se znosno resljiva, bo celotna druzina mogla sesti skupaj in se seznaniti s stanjem in moznostmi in zeljami.




Zakaj pa nocete ocetovi partnerki povedati za ocetovo zasvojenost?

(odgovor članu nutela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali lahko podedujem dolgove?
22.4.2013 14:16:02   
sazi
Glede dedovanja so že druge pisale - torej + in - ali nič. Torej ne boš obvezana, da bi odplačevala očetov dolg, če od njega nič ne prejmeš. Je pa res, da del hiše pa lahko prodajo na dražbi - komurkoli. Čeprav kupcev, ki bi želeli kupiti le sorazmerni del hiše ponavadi ni (vsaj "zunanjih" kupcev). Ko se bo banka odločila, da vnovči hipoteko, bo zastavljena nepremičnina na dražbi. Takrat jo lahko legalno odkupite, banka pobere kupnino za poplačilo dolga, če kaj ostane, gre denar (preostanek) očetu, hiša je pa cela vaša.

Zdaj, da bi se dalo kaj vnaprej, dvomim. Na žalost je naša zakonodaja glede teh stvari res obupna. Nepremičnin, ki so pod hipoteko in se jo vnovčuje, se sploh ne da prodati prosto na trggu, ampak samo na dražbi. Zato so ponavadi pogodbene cene smešno nizke, saj se namenoma čaka na 2. ali 3. dražbo, ko se nepremičnina prodaja za (lahko) tudi samo polovico vrednosti. Kako je pa s predkupno pravico v primeru dražbe, pa ne vem. Ne vem v smislu, ali ste primorani kupiti na prvi dražbi po izklicni ceni, če ni dražiteljev in ali se šteje, da se odrekate predkupni pravici, če na prvi dražbi ne želite kupiti (in čakate na znižanje cene).

(odgovor članu nutela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali lahko podedujem dolgove?
22.4.2013 15:17:45   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Ne vem v smislu, ali ste primorani kupiti na prvi dražbi po izklicni ceni, če ni dražiteljev
Ne, ni potrebno, včasih tudi ni smiselno:

Recimo, da je delež očeta v nepremičnini ocenjen na 80 000 €, dolga pa ima za 30 000 €. Tako bi na prvi dražbi oče s strani družine prejel še dodatnih 50 000 € denarja ''za zapravit''.


in ali se šteje, da se odrekate predkupni pravici, če na prvi dražbi ne želite kupiti (in čakate na znižanje cene).
Ne. Na vsaki novorazpisani dražbi posebej se predkupni upravičenec lahko odloči, ali po zaključku dražbe kupi nepremičnino po ceni, ki jo je postavil najboljši dražitelj, ali ne.



< Sporočilo je popravil petea -- 22.4.2013 15:18:37 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?