|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delitev premoženja
6.6.2013 15:55:08   
ajsek
Seveda ni enostavno. Ampak tudi preko sodišča ne bo enostavno. In če ne bodo niti tam poravnave sklenili, ampak se bodo pravdali do bridkega konca, jih čaka večletno tožarjenje.

Vmes bo pa treba nekako shajat, ker sta v igri poleg te nesrečne mansarde še dva majhna otroka. Poleg tega, da bo treba folgat vsakodnevno življenje in stike, bo prišel kakšen prvi šolski dan, valeta, maturantski ples (ne vem koliko sta stara, ampak nekaj od tega ziher), ko bi bilo fino, da bi bila oba starša prisotna in se ne pobijeta med seboj.

"Nobody said it was easy, No one ever said it would be so hard". Ampak skleniti dogovor je dejansko najlažja opcija.


Kaj je poanta tega mojega pisanja? Ery je tista, ki lahko stopi do moža, lahko stopi do staršev. Lahko prva stegne roko in prične s pogovorom.

Lahko pa pač ne in se še naprej izogiba odprtemu konfliktu. Ampak rešila s tem ne bo nič.

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Delitev premoženja
6.6.2013 16:18:15   
ronja
in razni terapevti, ker bomo zaradi situacije začeli iskati tudi tovrstne pomoči...

Mogoče bi pa bilo boljše, če bi prej iskali to pomoč, pa ne bi cenilca niti potrebovali;). Ali pa če zdaj najdejo kakega dobrega družinskega terapevta, da se bojo sposobni lepo zmenit.

Kaj pa kakšna mediacija?

Vmes bo pa treba nekako shajat, ker sta v igri poleg te nesrečne mansarde še dva majhna otroka. Poleg tega, da bo treba folgat vsakodnevno življenje in stike, bo prišel kakšen prvi šolski dan, valeta, maturantski ples (ne vem koliko sta stara, ampak nekaj od tega ziher), ko bi bilo fino, da bi bila oba starša prisotna in se ne pobijeta med seboj.

To sem hotela rečt - da so v igri precej važnejše stvari od teh 32. jurjev! In ne samo valeta in prvi šolski dan - otroci si želijo oba starša pri vseh svojih večjih uspehih. Želeli si ju bojo na zaključku leta v vrtcu, na novoletni zabavi, na nastopu z glasbeno šolo, na tekmi v športu, ki ga bojo trenirali, ma, karkoli bojo počeli bojo hoteli pokazat OBEMA.
Kot je rekla vijoličarka, si ločitev predstavljaš, kot da bo izginil iz tvojega življenja, vendar ne bo. Srečevala se bosta najverjetneje vsaj 1x/teden cel junij in december na raznoraznih prireditvah za starše + ob predaji otrok + pol dopusta jih bo imel oče. Na to je fajn, da se miselno pripraviš. Ker vse to pa je vsekakor dobro za vajine otroke.

Kar se tiče kredita - hipotekarni kredit lahko dobiš tudi z nizko plačo - če imaš redne dohodke in če si seveda lastnik nepremičnine. Če tvojadva prepišeta zgornji štuk nate, lahko dobiš kredit za teh 15 jurjev.

< Sporočilo je popravil ronja -- 6.6.2013 16:30:37 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Delitev premoženja
8.7.2013 7:20:51   
ery
Živjo punce.

Po enomesečni pavzi vam znova pišem..da vam rečem, da hvala za vse besede, nasvete, mnenja. So mi pomagala. Končno smo s ezmenili glede izplačila, čeprav starša sta še vedno prepričana, da ni nič naredil. To ne moreš verjet, in jima sploh ne moreš dopovedat.

Pripravila sta pogodbo, sicer ne vem kdo je je napisal, v kateri je zajeto, koliko časa je stanoval pri nas, koliko let poročena, kdaj bo dobil izplačilo na TRR, do kdaj se mora izseliti in zamenjati stalno prebivališče..
To gremo danes vsi 4-je podpisati k notarju, nakar mi mami včeraj reče, da si stroške delimo na četrtino. Da je to prav. Meni se pa ne zdi, ker sta pač onadva pogodbo hotela imeti, se tudi pozanimala, zakaj bi torej midva mogla plačevati? Potem bi se takorekoč cenitev mogla tudi deliti na četrtine? ali se motim ali prav razmišljam?

Na splošno pa..mož živi še pri meni, dokler ne dobi izplačano bo tukaj, ne daje nič..ne za hrano, ne za otroke, ne za položnice. je rekel, da sami bluzimo..naj že damo denar in gre. Sedaj pa ne more prej it kot sredi avgusta, ampak sem zadnjič popenila, pa mi je dal 5 eur. Pišem si stroške za otroka, vse,..osebna izkaznica nova, roj.dnevi, položnice, ....tak ego ima, da je noro.

Glede preživnine me samo še zanima, kdaj gledajo na sodišču, namreč ponudil mi je 120 eur na otroka. On se bo ful znašel, manjkalo mu ne bo nič, ima plačo čez 1000, ampak njegova neto plača pa je baje 550 eur, ali gledajo vse dohodke, ali neto?
Mi je včeraj rekel, če mi kaj ni všeč, greva pa na sodišče. In če on da 240 skupaj in jaz 240 eur imata na mesec že 480 eur. No comment.

Hvala za vse odgovore in mnenja.

lp

_____________________________




(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Delitev premoženja
8.7.2013 12:23:21   
ronja
Glede stroškov pogodbe: kakor se zmenite. Če starši hočejo pogodbo, mož pa cenilca, potem je logično, da vsak svoje plača, ne vem pa, če se splača zdaj zaratit glede stroškov notarja, če jih delite na 4 ni tako hudo, da bi se splačalo... Ti boš še živela z njimi.

Glede preživnine: po zakonu mu ne morejo vzet več kot 1/3 njegove plače (verjetno neto, se ne spoznam na to). če ima 1000€ bruto plače in ti ponuja 240€ za oba otroka, je to v bistvu kar blizu 1/3, tako da vprašanje, eč bi lahko dobila kaj več. Vsekakor prej zračunaj, če se ti splača it na sodišče.
Sicer pa se da s tem prit skozi, če te samo to skrbi: najini otroci nimajo vsi skup toliko na mesec, pa jim nič ne manjka in so trije:). Prav je, da se pošteno zmenite, ne moreš pa računat, da bi ti dal pol plače, ker to tudi zakonsko ni možno. Moraš računat, da bojo vaši skupni stroški (tvoji, od otrok in moževi) zdaj veliko večji, ker bo on plačeval še eno najemnino ali kredit za svoje stanovanje. Zato bo pač vsem padel standard - to je logično in se vedno zgodi, ko se starša ločita, razen če so res bogati ali če imata vsak že novega partnerja, da se stroški spet malo porazdelijo. To je tudi en vidik ločitve, ki ga dostikrat ljudje ne računajo - da ne more bit enako, če pa bo več stroškov. Čista matematika. In če on zasluži 1000€ bruto, to je verjetno cca 700-800 neto, ti da 240€ in plača 400€ najemnine ali kredita za novo stanovanje, mu kaj strašno dosti tudi ne ostane, pa mora plačat še stroške in hrano, tako da se ti ni treba sekirat, da bi strašno boljše živel od vas...

Ni pa prav, da trenutno nič ne prispeva za otroke in pametno, da si pišeš. Kar se tiče ega, se mi zdi pa da ga v tej zgodbi nikomur ne manjka... Včasih nas zvleče ven, da se ne sesujemo, včasih pa štalo dela... Umetnost je pa videt, kdaj kaj in ustrezno ukrepat...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Delitev premoženja
8.7.2013 20:21:06   
ajsek
Ronja, to pa ni čisto res. Po tej logiki brezposelnemu staršu sploh ne bi naložili obveznosti plačevanja preživnine, ker pač nima. Pa temu ni tako, zakon in sodna praksa sta jasna - vsak starš mora narest vse, kar je v njegovi moči, da svoje otroke preživlja. Si bo pa našel novo službo, ali pa popoldne fušal ali avto prodal, da bo imel za preživnino. Ni nobenih omejitev glede na višino njegovih dohodkov. Na sodišču gledajo potrebe otrok, preživninske zmožnosti staršev in skušajo doseči, da bi otrokom standard čim manj padel. Ery, ti si kar piši, če bosta šla na sodišče, boš morala kompleten seznam stroškov predložit. Pa račune tudi spravljaj.

V praksi, v zadnjih mesecih so bile povprečne preživnine v "mojih" primerih tam okrog 180 evrov.

Drugo je pri izvršbi, če ne plačuje prostovoljno. Tam pa dejansko drži, da mu mora ostat 2/3 minimalca (če se ne motim glede ulomka). Ampak obveznost ostane in ga lahko terjaš kasneje za nazaj oz. se poslužiš tudi drugih sredstev, recimo rubeža nepremičnine.


ery, kar se stroškov tiče, je pa tako. Ti sploh ne veš, kdo je pogodbo pisal, valjda ne boš plačevala zanjo. To je njuna odločitev, če sta šla do nekoga, da jima je napisal. Ravno tako, kot se je mož sam odločil in cenilca najel.

Glede notarskih stroškov se pa tudi meni zdi prav, da grejo na četrtino, konec koncev vam je vsem v interesu, da se pogodba v obliki izvršljivega notarskega zapisa sklene. A ti bi to kar tako malo po domače, da se napiše na papirnat robček in zanaša na poštenje vseh udeležencev?


Mimogrede, zakaj nove osebne izkaznice, a boš otrokom priimek menjala?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Delitev premoženja
8.7.2013 21:45:52   
ronja
Pardon, če širim krivo vero, tako mi je bilo rečeno, tudi tu sem večkrat to videla, mogoče se je res nanašalo na izvržbo.
Glede brezposelnosti sem brala, da če nima nič, mu ne morejo nič vzet in takrat lahko plačuje zanj preživninski sklad, potem pa to terja nazaj od njega, ko on spet dobi službo. To ne drži?
Se strinjam, da smo starši dolžni poskrbet za svoje otroke, ne glede na to, ali smo skupaj ali ne.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Delitev premoženja
9.7.2013 7:19:28   
ery
RONJA IN AJSEK, hvala vama.

Včeraj smo podpisali pogodbo pri notarju, mož ni hotel nič plačati. Še tam je govoril, da škoda ker ni tasta ustrelil že pet let nazaj, pa bi bil zdaj že zunaj in imel mir.. da mu bo do smrti žal. SEm pa jaz rekla, da ga ne bom jaz in naj da mir, je rekel, da naj mu še enkrat rečem, me bo prehitel...
Noro, a s takim naj grem živeti? Ko me enkrat na teden pošilja ne vem kam. Sem res bolj srečna, ko ga ni, samo da avto vidim še na dvorišču..sem živčna..

Ne vem, on pravi, če se ne strinjam s 120 eur na otroka, greva na sodišče, bom pa še manj dobila.

Saj ne vem kaj naj.

lp..

_____________________________




(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Delitev premoženja
11.7.2013 20:06:55   
Paštetka
Ery, a si ti kdaj razmišljala, da bi se postavila sama na svoje noge?

Preživnina se v Sloveniji določa za vsak par posamezno. Ni neke splošne formule po kateri bi jo lahko izračunali.
V preživnino se zajamejo vsi stroški šolanja (potrebščine, prehrana, izleti...), oblačila otrok, higienski pripomočki, počitnice, morebitna žepnina, zdravila, hrana, najemnina, vzdrževanje stanovanja, interesne dejavnosti otrok....
Ker so stroški od para do para različni, se preživnina določa na podlagi teh dokazil (računi), ki jih imata starša z otroci, seveda v okviru svojih zmožnosti. Jasno je, da ne boš dal žepine 50€ in si privoščil dopust 14 dni ali v Avstraliji,, kupval znamke oblačil, če si na minimalcu ali brezposelni.. Stroške za otroka si delita na pol.

Torej se upošteva tudi plača in zmožnost plačila obeh staršev. Če si ti brezposelna, zato ne bo nič več plačeval za otroka. Potrebno si bo najti službo in preživeti otroka.

Glede na vso videno prakso, ti povem, da sprejmi ta denar, ki ti ga ponuja mož, če praviš, da ima minimalno neto plačo in ti toliko ponuja za otroka.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 11.7.2013 20:07:47 >

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Delitev premoženja
11.7.2013 20:19:11   
asyka
Vzami 120€. Če ima neto minimalko boš dobila še manj (jaz imam od mojega očeta 80€, ko je imel prikazano minimalko). Poišči si čimprej službo in zaživi na svojih nogah. Čeprav če gledam mojo bivšo teto, ji tudi kot brezposelni ne gre slabo. Pri dveh otrocih ji pipada vse brezplačno (ali pač minimalno plačilo), stanovanje ima subvencionirano in plačuje najemnine 30€, brezplačno malco in kosilo za tavečjo punco in brezplačen vrtec za malega. Tako, da očitno ji tako slabo tudi ne gre, čeprav mi gre ob tem na bruhanje, ker vem da gospodična ni nikoli naredila popolnoma ničesar, razen šla na kavico in v štacuno....

Drži se, hitro spravite tole ločitev do konca, da boš imela mirne živce. In brez skrbi nekdo ki te konstantno žali in pošilja bog ve kam, ni vreden niti sekunde.

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?