|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ideje za večerjo za 1-letnika
24.5.2013 9:41:46   
Katy78
Naš 1-letnik je en tak majhen gurmanček, in sicer je kosilo njegov najljubši obrok (poje vse, kar mu daš in to z neverjetnim užitkom) medtem ko raznih mlečnih zadev, ki se zakuhajo na mleku, npr. gres, prosena kaša, polenta in mleko, razni kosmiči z mlekom ipd. ne mara preveč. Za zajtrk itak dobi nekaj od tega, sicer poje, vendar nikoli z veseljem in skoraj vedno z užaljenim pogledom, včasih tudi pojokavanjem, največkrat mu dam pa kar kruh in mleko, ker to ima pa kar rad in mi zraven ne namenja užaljenih pogledov. Problem pa nastane pri večerji, ker pač razne zadeve z mlekom odpadejo, enostavno se mi zdi brezveze, ker to dobi že za zajtrk in že takrat ni navdušen. Zdaj pa rabim ideje. Mi med tednom popoldne oz. zvečer ne kuhamo, ker imava z možem kosilo v službi, starejši v vrtcu, mali pa pri babici, zato imamo bolj enostavne večerje, največkrat kruh in kakšna stvar gor namazana, kakšne palačinke ipd. Ampak tamali tudi npr. kruha z marmelado ali sirnim namazom ne mara. Zaenkrat mu zvečer med tednom dajem npr. govejo juho z bolj gosto zakuho, umešana jajčka in kruh, tudi jogurt in kruh rad poje, pa če mi kakšna omaka čez vikend ostane, jo z veseljem zmaže in zraven kakšne testenine ali polento, kuskus. Razmišljala sem še o šmornu pa mogoče rižev narastek. Še kakšna ideja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ideje za večerjo za 1-letnika
24.5.2013 10:32:09   
uškinamama
Katy, naš tudi raznih čokolinotov, pudingov, gresov ni jedel....

Predlogi : skuhaš brokoli in na isti vodi še polento, ali pa polento skuhaš in jo ohladiš na tanko, potem s modelčki za kekse zrežeš ven razne oblike, pa kisla smetana zraven. Rad je imel zelenjavne pireje ,  korenje in krompir, špinača in krompir. To je vse hitro narejeno.

Mogoče kakšna prosena kaša z slivami, pečena jabolka, koščki popečenega piščanca .

Riž z zelenjavo ( prepražiš zelenavo, dodaš riš in zaliješ) , fake spomladanske zavitke ( to je naš naravnost oboževal-  posebej popražiš naribano korenje in posebej neko drugo zelenjavo npr. brokoli, rdečo papriko. v V vlečeno testo zavijše enkrat korenje , lahko daš eno mocarelico zraven, v drugi zavitek pa drugo zlenjavo. Pa potem jim je zanimivo kakšna fila se bo pokazala)

Testenine -lahko samo z oljčnim oljem in sirom, zelenjavo, mesom.

Spečeš razne kruhke * žemljice, lahko notri zaviješ sir, ali razna semena.

Sem prav vesela, ko preberem, da mlada populacija ni na pudingih in gresolinuuser posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ideje za večerjo za 1-letnika
24.5.2013 11:48:42   
Katy78
Saj čokolinotov in ostalih teh instant zadev mu niti ne ponujam, ampak kar sam narediš/zakuhaš na mleku (gres, prosena kaša, ovseni kosmiči ipd.), pa mulček kar nekaj protestira. user posted image

Uškinamama, tile zavitki so dobra ideja, sem čisto pozabila nanje, ker jih že dooolgo nisem delala. Saj to bi verjetno šlo, če bi jih prejšnji večer pripravila, se pravi prepražila zelenjavo in zavila v testo, dala v hladilnik in potem drugi dan samo spekla? Ker domov pridem ob 16.30 in potem če gremo še malo ven ali se kaj poigramo, enostavno zmanjka časa, da bi se ne vem kako dolgo z večerjo ukvarjala.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ideje za večerjo za 1-letnika
24.5.2013 11:53:25   
uškinamama
Kaj pa če bi jih zmrznila?

Nisem probala, samo po moje ne bi bilo nič narobe. Jih narediš več , potem pa po potrebi jemlješ ven.

Aja, še to sem pozabila cvrta jajčka :)


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ideje za večerjo za 1-letnika
24.5.2013 12:28:49   
Katy78
Sem zdaj razmišljala, da če jih naredim en dan prej in dam v hladilnik, se bo vse spocalo, če pa prejšnji dan samo popražim zelenjavo in shranim v hladilnik in potem naslednji dan zavijem v testo bo pa isto na hitro narejeno.

Jajčka - včeraj sem mu prvič dala umešana jajčka in je kar jedel in jedel in jedel...user posted image Aja, saj res, zdaj sem se spomnila, hrana moje mladosti, testenine z jajcem ali pa samo z drobtinami. user posted image No, pa se je nabralo nekaj idej, da ne bo ves čas eno in isto. user posted image Saj njemu je itak vseeno, samo da je konkretna hrana pa je potem vseeno, če je vsak dan isto, samo da ni nekaj mlečnega. user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ideje za večerjo za 1-letnika
24.5.2013 12:41:33   
ronja
Slani mafini, zapečena polenta, testenine crostata (če ti ostanejo od kosila kdaj), ker ima pa jogurt rad, mu komot daš jogurt in musli ali pa kak kos kruha zraven. Raznorazni žepki (kakršnočeš testo: krušno, skutno sta bolj zdrava, listnato pa kdaj za spremembo) so vedno hit pri otrocih, mini picice, lahko narediš tudi ponarejene pice, to bi mogoče jedel, če ma rad pico (toast, paradižnikova omaka, šunka, sir, oliva, v pečico, da se sir stopi in to je to:). Mini kiši, to lahko napol vnaprej pripraviš. Domač sirov burek lahko počaka v hladilniku, da ga spečeš. Rizi bizi je ful hitro narejen.

Sicer pa: moji bi me glih ven nesli, če ne bi bilo konkretnega kosila, če ti to kaj pomaga, eni pač rabijo velikokrat jest;). Pa majo kosilo v vrtcu, ampak hočejo met še enega doma, sicer so tečni ko sršeni, vsi po vrsti! Za večerjo pa potem jejo mleko s kosmiči ali jogurt ali kruh z nečim gor, itd... Ampak prej mora bit pa nekaj konkretnega, samo s tako večerjo jih ne bi mogla odpravit, če nočem dobit živčnega:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?