|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroški dodatek
26.5.2013 17:26:48   
Maxy
Pozdravljene,

končno sem prejela odločbo za otroški dodatek, za znižano plačilo vrtca še čakam. Imam dva otroka (drugega sem rodila decembra 2012), in sedaj sem prejela odločbo, da bom otroški dodatek prejemala samo za najmlajšega. Ne vem in ne razumem zakaj pa mi niso dodelili otr.dodatka še za starejšega(triletnik). Za leto 2011 so mi upoštevali tudi njegove dohodke od vezanih vlog (150 EUR), vendar to je bil moj denar na njegovem računu, sedaj ima pa 0 na računu. A je možno da se je CSD zmotil? Ker sem rodila decembra, sem morala oddati ločeni vlogi, tako da se sedaj kar bojim odločbe za vrtec.
Mnenja?

_____________________________

Do krajev, kamor se splača iti, ni nobenih bljižnic. B.Sills
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroški dodatek
26.5.2013 18:22:05   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Maxy
končno sem prejela odločbo za otroški dodatek, za znižano plačilo vrtca še čakam.
Si hkrati oddaja vlogi za obe zadevi?

Imam dva otroka (drugega sem rodila decembra 2012), in sedaj sem prejela odločbo, da bom otroški dodatek prejemala samo za najmlajšega. Ne vem in ne razumem zakaj pa mi niso dodelili otr.dodatka še za starejšega(triletnik).
OD se prizna vsem otrokom ene družine, ki so navedeni na vlogi in so upravičeni do njega -> očitno je prišlo do napake, saj morata biti na odločbi navedena oba otroka, skupni znesek OD za oba ter obdobje prejemanja - torej v tvojem primeru od 1.12.2012 - 30.11.2013 -> napako morajo odpraviti, zato se moraš na odločbo pritožiti

Za leto 2011 so mi upoštevali tudi njegove dohodke od vezanih vlog (150 EUR), vendar to je bil moj denar na njegovem računu, sedaj ima pa 0 na računu. A je možno da se je CSD zmotil?
Denarju na računu ''ne piše'', čigav je (oz. ker si ga položila na otrokov račun, je uradno njegov). Pa tako ali tako ni važno, ali je tvoj ali otrokov, ker se gledajo TRR-i vseh družinskih članov.
Premoženje (torej tudi stanje na računih) se gleda na dan oddaje vloge (torej če si oddala 20.12.2012, se gleda višina sredstev na tisti dan) in ne stanje v času odločanja o vlogi.



Ker sem rodila decembra, sem morala oddati ločeni vlogi, tako da se sedaj kar bojim odločbe za vrtec.
Pravzaprav ne razumem, zakaj si morala oddati ločeni vlogi. Glede na mesec bi bilo veliko bolj logično, da bi (konec decembra) oddala samo eno vlogo.
Zakaj se bojiš odločbe za vrtec?
Ali zato, ker bodo upoštevali pri izračunu vaših prihodkov, kot da ste bili upravičeni do OD za oba otroka celo leto 2012 ali še zaradi kakšnega drugega razloga?



(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otroški dodatek
27.5.2013 9:12:47   
Maxy
Petea hvala za odgovor. Ko sem sredi decembra rodila, sem poslala moža na CSD in jim poslala vse obrazce, kot so zahtevali! Zakaj dve ločeni vlogi ne vem, ampak tako so zahtevali. Pa jih danes pokličem in ?, zakaj so mi izdali odločbo samo za enega otroka. Pa mi gospa odvrne, da ker je bil novorojenček, se mu otroški dodatek prizna že za december, starejšemu se bo pa priznal z 1.1.2013 (odločbo še pripravljajo). Ja pa pozabila sem napisati, da so nam lani novembra zavrnili otroški dodatek za starejšega otroka, ker smo presegali cenzus. Potem pa gospo na CSDu lepo povprašam, da kdaj mi bodo pa izdali novo odločbo? user posted image Pa, mi odvrne, da moram še dopolnit dokumentacijo za stanovanjski kredit (ni več dovolj, da sem jim predložila samo potrdilo banke, da redno plačujeva obveznosti, ampak tudi kopijo kupoprodajne pogodbe, kopijo pogodbe z banko....). Tako da čakam na uradni poziv k dopolnitvi vloge, kot da tega niso vedeli decembra, ko smo jim osebno vročili vse obrazce. Halo? Sej bi kej napisala, pa se bojim cenzure user posted image user posted image Zelo žalostno za našo državo, da se gredo takih pravil!

< Sporočilo je popravil Maxy -- 27.5.2013 9:13:16 >


_____________________________

Do krajev, kamor se splača iti, ni nobenih bljižnic. B.Sills

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otroški dodatek
27.5.2013 9:29:43   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Maxy

Petea hvala za odgovor. Ko sem sredi decembra rodila, sem poslala moža na CSD in jim poslala vse obrazce, kot so zahtevali! Zakaj dve ločeni vlogi ne vem, ampak tako so zahtevali. Pa jih danes pokličem in ?, zakaj so mi izdali odločbo samo za enega otroka. Pa mi gospa odvrne, da ker je bil novorojenček, se mu otroški dodatek prizna že za december, starejšemu se bo pa priznal z 1.1.2013 (odločbo še pripravljajo).
To ni res. OD se prizna družini, torej vsem otrokom iz ene družine za isto časovno obdobje.

Ja pa pozabila sem napisati, da so nam lani novembra zavrnili otroški dodatek za starejšega otroka, ker smo presegali cenzus.
Nima veze, da so vam novembra zavrnili OD. Ko ste decembra dobili dojenčka, so se podatki za izračun OD vaše družine spremenili in se od decembra vaši mesečni prihodki namesto med tri delijo na štiri člane, tako da od decembra seveda tudi starejši otrok ''pade noter'' v cenzus, saj je ja član iste družine!

Potem pa gospo na CSDu lepo povprašam, da kdaj mi bodo pa izdali novo odločbo? user posted image Pa, mi odvrne, da moram še dopolnit dokumentacijo za stanovanjski kredit (ni več dovolj, da sem jim predložila samo potrdilo banke, da redno plačujeva obveznosti, ampak tudi kopijo kupoprodajne pogodbe, kopijo pogodbe z banko....).
Kolikor mi je znano, je dokumentacijo o stanovanjskem kreditu (kreditno pogodbo) vedno bilo zahtevano priložiti k vlogi za znižano plačilo vrtca. A ti z novo odločbo misliš odločbo za OD ali za ZPV (ali za oboje)?

Tako da čakam na uradni poziv k dopolnitvi vloge, kot da tega niso vedeli decembra, ko smo jim osebno vročili vse obrazce. Halo? Sej bi kej napisala, pa se bojim cenzure user posted image user posted image Zelo žalostno za našo državo, da se gredo takih pravil!

Za kakšno obdobje pa so ti sploh izdali to odločbo za mlajšega otroka?,
Kakorkoli: to zagotovo ni pravilno izdana odločba; pritoži se nanjo. OD za oba otroka vam pripada od 1.12.2012.

Ti kar napiši svoje misli ... user posted image user posted image user posted image





Meni je res vedno manj jasna uradniška usposobljenost in vedno bolj me preseneča njihovo nepoznavanje področnih predpisov in postopkov. user posted image

< Sporočilo je popravil petea -- 27.5.2013 9:30:50 >

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otroški dodatek
27.5.2013 9:57:11   
Maxy
Petea se popolnoma strinjam z vsem, kar si napisala. Se bom pritožila! Drugače pa mi je bila izdana odločba od 1.12.2012 do 30.11.2013. Kar se pa tiče kredita, ga uveljavljam že 3 leto. Prvič je res potrebno vse dokumente priložiti, naslednjič samo potrdilo o plačevanju obrokov. Pa sej ni pomembno sedaj to, dejstvo je da smo že skoraj junija, ko se se spomnili, da nekaj nisem priložila. Decembra pa je bilo vse ok. Preračunala sem, da trenutno plačujemo dva razreda več, pa se mi res ne da več financirati državo še naslednjih par mesecev. Saj nismo revni, v denarju se pa tudi ne kopamo. Razočarana sem nad državo, a se tako spodbuja nataliteto?


< Sporočilo je popravil Maxy -- 27.5.2013 10:00:46 >


_____________________________

Do krajev, kamor se splača iti, ni nobenih bljižnic. B.Sills

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otroški dodatek
27.5.2013 10:05:48   
petea
Ah, kdo bi razumel našo državo ... user posted image


(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otroški dodatek
28.5.2013 9:10:37   
maychi
A ni tako, da ti odločba za OD pripada s 1. dnem naslednjega meseca od vložitve?
Torej če je oddala vlogo v decembru, se pravica prizna s 1 januarjem?

Pri novorojenčkih pa od meseca rojstva dalje?

Ne vem pa kako v takšnih primerih odločajo? Bi morala oba imeti odločbo od 1.1. in za novorojenčka poračun?
Ne vem, samo razmišljam...Petea ti imaš to bolj v glavi user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otroški dodatek
28.5.2013 10:41:53   
petea
maychi,
birokratska logika je včasih res čudna in jo tudi sama, ko raziskujem te zadeve, pogosto težko razumem, user posted image učim pa se na primerih. user posted image

Ni mi jasno, kako bi po tem sistemu odločili o višini OD, če torej za starejšega otroka ne bi priznali OD za december; koliko potem dobijo OD za novorojenčka, če so npr. v 5. razredu? 43,24 € (to ne gre, ker otrok ni starejši v družini) ali 50,45 € (to pa samostojno ne gre, ker mora biti k temu znesku prištet znesek OD starejšega otroka).


Zakon o starševskem varstvu ... piše v 65. členu:
''Višina otroškega dodatka se določi glede na uvrstitev družine v dohodkovni razred. Glede na število otrok se skupna višina otroškega dodatka določi za vse otroke, ki so upravičeni do otroškega dodatka tako, da se seštejejo posamezni zneski otroških dodatkov za vsakega otroka.''



Maxyjina družina je bila upravičena že prej do OD (saj so uveljavljali pravico do tega), a OD niso dobili zaradi preseganja cenzusa. Ker so od decembra 4. člani, vlogo pa lahko dajo do 90 dni po rojstvu dojenčka, da velja od meseca njegovega rojstva, tudi starejšemu otroku pripada OD od decembra naprej, saj je član iste družine. Kot že zapisano, gleda se družina, tako glede števila članov kot pri dohodkih, saj je tudi vlagatelj za oba otroka lahko eden od staršev v družini, ne vsak za enega otroka.
CSD mora preveriti vsa dejstva in podatke ter ustrezno odločiti.



< Sporočilo je popravil petea -- 28.5.2013 10:44:04 >

(odgovor članu maychi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?