|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakon brez sexsa
21.6.2013 18:37:14   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

A mislite da bi se obrdzal zakon brez sexsa?


Ne.


a prav razumem - če bi kateri od vaju potegnil ta kratko v kaki nesreči in pristal na invalidskem vožičku in ne bi bil sposoben (bil brez libida ali fizično) seksati, potem bi se ziher ločila?
a ni to mal scary thought?


Ne. Ne razumeš prav. To so popolnoma drugačne okoliščine, kot pa te, ki jih navaja avtorica (jaz sem pač razumela, da načeloma vse štima, sam seksa da ni, ker ona nima želje). In celo te (njene težave), so zame rešljive, če je razumevanje, zaupanje in spoštovanje. Kar sem seveda v nadaljevanju komentarja, tudi zapisala.



< Sporočilo je popravil Tippi -- 21.6.2013 18:51:24 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: zakon brez sexsa
21.6.2013 18:40:19   
Tippi
Tisti pri katerih seks tip top ne štima se ne oglašajo.....še pri tistih, ki so močni, in vehementno trdijo, da pri njih seks tip top štima ne štima tip top vedno.....so prav tako vzponi in padci.......

Tako da mogoče malo manj obremenjevanja s "popolnim seksualnim življenjenjem" ostalih......(sama sicer dvomim, da je to kjerkoli popolno neprekinjeno recimo 10, 20 let.....user posted image ....samo ljudje pač o tem ne govorimo).......


Oh. Strinjam. Sploh z okrepljenim.

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: zakon brez sexsa
25.6.2013 23:34:10   
ronja
Seveda ne bi, zdaj, v tem trenutku, ko imajo zadovoljivo urejeno spolno življenje....ko pa po določenih letih veze, nekaj otrokih, vedno bolj oddaljene letnice na EMŠO številki, depresije, porušenega hormonskega ravnovesja, itd, itd......pride obdobje "pomanjkanja libida" pri enemu od partnerjev pa tudi ne moreš takoj, ko ima partner nekaj mesecev probleme takoj oditi vstran.....v stilu "zame veza brez seksa ne obstaja, grem vstran...

Saj tega nihče ne pravi. Midva nisva seksala več kot pol leta, pa noben ni zato šel stran - je bilo pa obema kar težko, čisto pošteno priznava (ne ne it stran, ampak ne seksat;). Gre samo zato, da si oba želita problem rešit, ne da rečeta, j* ga, pač ne bova seksala in bova mela zakon brez seksa. Štekaš kaj mislim? NIč ni narobe, če pride do tega in valjda ne boš po par mesecih kar spokal, boš pa verjetno hotel rešit problem, ne pa se kar udal v usodo...
Ko sva se to z lubijem pogovarjala enkrat, ko sva še seksala tolikokrat na dan kot zdaj na tedenuser posted image (beri: bk - before kidsuser posted image ), je rekel, da če bi bila bolana ali kaj podobnega, potem bi lahko zdržal zelo dolgo, sicer pa zelo malo. Pač nama je obema to veliko pomenilo in samo to, da se drugemu ne bi dalo, nama ne bi bil razlog, ki ga ne bi želela spremenit, bi hotela ugotovit zakaj in ga popravit. Če bi bilo nekaj, na kar nimaš vpliva, pa pač nimaš kaj...

vedno več vidim da sex pri vseh tip top stima.

Ne štima vedno pri vseh tiptop, to je mit. Pri vsakem paru so kdaj obdobja, ko je super in ko ni, kot je lili rekla - gore dole;). Kot rečeno - midva več kot pol leta nisva spala skup, ker pač nisva smela. pa se zato nisva razšla (se pa tudi on rajši ni preveč poljubljal takrat, ker je rekel, da mu je potem še težje - to sem sicer razumela, ker je res težje;). Pridejo okoliščine, ko pač ni tako, kot bi si želel, včasih so razlogi zunanji, včasih pa notranji. Recimo imaš bolane otroke, ki se zbudijo za vsak dih in hočejo spat med vama, sicer ne spijo itd... Se zgodi. Je drugače, ampak vseeno v končni fazi podobno. Lahko pa si siten, zmatran, žalosten zaradi ene tretje reči in ti pač seks ne paše. To vsak partner razume. Problem je samo, če je to pri tebi vedno tako - da ti nikoli ni, on pa seveda kdaj bi.

pa res nevem , moža mam rada, je lep se zelo rada stisnem k njemu sam ko pa nastopi kj več pa zamrznem

Tole, da zmrzneš si že večkrat napisala in nočem nekaj sklepat prehitro, vendar to navadno ni reakcija zaradi pomanjkanja hormonov - takrat se ljudje ne ustrašijo, kaj bo - ker jim pač samo ni do tega, bojijo se pa ničesar. Bojijo se pa navadno tisti, ki so imeli kako slabo izkušnjo, pa četudi se je ne spomnijo. Mogoče se ti je kdaj zgodilo kaj slabega, kar si tako zelo potlačila, da niti veš več ne. Glej, te stvari so rešljive. Poglej statistike, koliko žensk in otrok je bilo zlorabljenih! Veliko veliko preveč! Dobra stran te grozne številke je samo to, da veš, da nekaterim je pa vseeno ratalo iz tega peklenskega kroga prit ven, da so si našli fajn partnerje in da zdaj lahko uživajo v spolnosti. NI čisto nobenega razloga, da ti ne bi mogla, ker je fizično s teboj vse v redu, če praviš, da so to že pogledali.

Mislim, da si obupala in te je strah, da tudi če bi se trudila, ne bi bilo nič boljše. Lej, ljudje smo živali - imamo nagone in spolni nagon je eden od njih. To je normalno in naravno. Če ni nekaj fizično narobe (kakšna deformacija ali hormonsko neravnovesje), potem se skoraj ne moreš rodit brez potenciala zanj. Če je fizično vse ok, je razlog v psihi, kamor so te tudi že napotili zdravniki... Zakaj ne bi poizkusila? Kaj imaš za izgubit? Če se ti ni zgodilo nič hudega, super, mogoče imaš kako drugo blokado, včasih se to zgodi pri zelo striktni vzgoji, ki ne dovoljuje nobenega spolnega vedenja in uči otroke, da so spolni organi umazani ali grdi, recimo- čisto druga reč, pa podoben rezultat. Poznam čisto normalne pare, ki so imeli ta problem prav zaradi tega - nekaj se nista mogla sprostit v seksu, ker je bil pač predstavljen tako - umazano. In dva sta recimo šla na terapijo in zdaj oba uživata. A ne bi bilo škoda tega zamudit? Karkoli je že razlog, vsekakor lahko to odpraviš.
Mogoče se za začetek poizkušaš samo igrat sama s sabo - ni treba da se samozadovoljuješ do konca, lahko najprej samo sanjariš, lahko se dotikaš, da se sprostiš... In boš videla, kakšne občutke to v tebi sprošča? Ti je vseeno ali te postane strah? Ti je hecno ali te odbija?

In malo se mogoče dajta "oba na hladno".....kar pomeni, da ne debatirata vsak dan o vajinem zavoženem seksualnem življenju in o tem kako pa pri levih in desnih sosedih na dan vsaj dva krat seksajo (običajno to itak ni res).......in mogoče ko boš malo odmislila ta pritisk (to, da je on prizadet, da tebi seks vedno ne diši) se bo tudi tebi kdaj porodila misel na seks........vmes pa beri kakšno knjigo (zadnje čase imaš kar nekaj takih trilogij na voljo, ki bodo tvoje možgane odpeljale v sfero seksualnosti), poglej kak erotični film.....in predvsem ne obremenjuj se s popolnostjo seksualnega življenja pri ostalih..

Lili, se strinjam glede obremenjevanja s tem, kako je pri drugih, z ostalim pa sem jo drugače razumela: razumela sem, da njej ni bilo še nikoli do seksa - da še nikoli ni ne njemu, ne nobenemu drugemu fantu predlagala seksa oz. ji nikoli ni sam od sebe prišel na misel, ni se samozadovoljevala in ni še nikoli čutila te potrebe. To je pa potem malo drugače... Mislim, potem ni fora v tem, da bi bilo tako zato, ekr čuti pritisk od njega... Mislim, če ji še nikoli ni bilo do tega, potem ne vem, če je res fora v tem odnosu.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: zakon brez sexsa
23.7.2013 14:44:32   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
sem kot otrok ( os.soli) večkrat slišala svoje starse...,

Še predno si to napisala mi je "zvonilo": zloraba v otroštvu. Ni pa nujno, da je samo to da si slišala starše, čeprav je tudi to dovolj. Namreš pri zlorabi v zgodnjem otroštvu je značilno da otrok, ker tega ne more "predelati", vse potisne v pozabo. In se tega dejansko ne more kar tako spomniti. A telo pomni in ne pozabi in ko se približa podobna situacija - telo reagira. zato ti razumsko sicer ne veš zakaj, telo pa dobro ve.

Odgovor na tvoje vprašanje je ne. Tudi če se zakon obdrži je kvaliteta tega zakona slaba. Tudi za tebe. Brez konkretne terapije bo težko. Predlagam relacijsko partnersko terapijo, ker bo v njenem procesu tvoj mož sodeloval, začutil tvoja čutenja in predvsem zato ker je to vajin skupni problem. Glede na to, da se težko pogovarjata in uporabljata SMS pa še toliko bolj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: zakon brez sexsa
7.9.2013 16:05:41   
Aleš*
Jaz bi dvakrat premislil, preden bi se sprijaznil z zvezo brez sexa. Za to imam dva razloga: 1. Sex je zdravilen. Avtorja knjige 7 keys to lifelong sexual vitality
http://books.google.si/books?id=p67GhtgW9VEC&lpg=PP1&dq=sexual%20vitality&pg=PP1#v=onepage&q=sexual%20vitality&f=false
naštevata celo vrsto koristi, ki jih prinaša reden dotik, spolno vzburjenje in predvsem redni orgazmi. Četudi bi tak odnos obema odgovarjal, bi bil še vedno za oba neoptimalen. Podobno kot lahko obema odgovarja, da poležavata po kavčih in se ne gibljeta. Če jima še to še tako odgovarja, je to slabše, kot če bi se redno gibala. Med temi koristmi so npr. lažje okrevanje po boleznih, večja odpornost na stres, boljše delovanje imunskega sistema, da ne omenjam več življenjske moči v starosti in manj kardiovaskularnih obolenj in nekaj vrst raka. Vse to velja že, če upoštevamo samo biološke vidike, ki jih znanost lahko izmeri. Kaj šele, če vzamemo v obzir tudi emotivne koristi in koristi v odnosih. Aktivno spolno življenje prinaša toliko koristi, da avtorja knjige nekje zapišeta celo: Spolnost naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo spolnost.
2. Odnos brez spolnosti je veliko bolj ranljiv kot odnos, ki vključuje živahno spolnost. Večja je možnost, da be nekdo zgolj iz stiske iskal drugje, česar ne dobi doma. Pa ni nujno, da bo iskal spolnost. Lahko tudi bližino, toplino, občudovanje, priznanje. Nekako si ne znam predstavljati para, ki je telesno odtujen, zna pa vzdrževati toplino, bližino... no lahko tudi, sam jaz si tega ne prestavljam.

Drugo kar bi ti napisal popolnoma iz svoje izkušnje in izkušenj moje žene. Če ti ginekologinja reče, da je s hormoni vse OK, to še niti pribliižno ne pomeni, da je res vse OK. Zdravniki rečejo, kar morajo reči. To pa še ne pomeni, da je vse kar rečejo tudi res. Saj ne pravim, da so slabi ali zlobni, samo ne vedo pač vsega in to pomanjlkivo vedenje včasih prodajajo kot edino pravilno in pravoverno. Naj ponazorim. Testosteron močno vpliva na libido tako pri moških kot pri ženskah. Tu ni razlik. Pri ženskah je poleg testosterona vpliven tudi DHEA. Za ženske je normalno, če imajo testosteron v območju od 0,06 do 0,8 mcg/L. Če narediš test in ta pokaže 0,135 mcg/L, ti bo zdravnica rekla, da je vse OK. Če bi bil nivo 0,06 mcg/L enako 0% in 0,8 mcg/L enak 100%, bi bil tvoj nivo enak 10% in zdravnica bi te s tem poslala domov. To bo rekla zato, ker tvega, če bi rekla, da je malo nizek in bi bilo treba kaj ukreniti. Ne more ti predpisati nadomestne hormonske terapije, ker je klima v SLo okrog te terapije precej napeta in zadrgnjena. Precej možnosti je tudi, da ne ve kaj ukreniti.
Poišči torej zdravnika, ki zares kaj ve o hormonih. V Sloveniji to ne bo lahko, vendar se da. Če te zanima kaj več v tej smeri ti lahko pomagam na ZS.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?